18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Mamelodi Sundowns - USM Alger: 1

Match center
11. januar 2020 kl. 14:00 - Fodbold, Afrika - CAF Champions League
11. jan. 2020 kl. 12:10 (Opdateret 11. jan. 2020 kl. 15:55) 11/01
51
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.

Endnu en hjemmebanesejr i CAF Champions League

Chance (1-X-2): 62-22-16%
Betvalue: 112,84%
Spilbar ned til odds: 1,61
Rigtig/forkert: 2-1
NordicBet Spil nu hos NordicBet

På Loftus Versfeld Stadium i Pretoria tager de sydafrikanske mestre Mamelodi Sundowns mod Algeriets øjeblikkelige 7'er USM Alger i gruppespillet i den afrikanske Champions League. Med få timer til kampstart er oddset på hjemmeholdet af uforståelige årsager steget til stærkt spilbare 1.82

Kontekst: Fjerde spillerunde i CAF CL's gruppe C, der desuden tæller marokkanske Wydad Casablanca og angolanske Petro de Luanda. Wydad og Sundowns ligger til at gå videre med hhv. 5 og 7 point, mens Petro de Luanda og USM Alger har hhv. 1 og 2 point. Wydad forventes at vinde i Luanda senere i dag, så algierne er pisket til at vinde. Det er dog svært at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Det taler for: 

- Hjemmebanefordelen i afrikansk klubfodbold er gigantisk. Afstandene er enorme, og mange klubber har kun begrænsede midler til at sikre ordentlige rejseforhold. Således også i USM Algers tilfælde. Godt nok kom de allerede til Sydafrika i midten af ugen, men det var efter en dagsrejse, hvor spillerne måtte deles op i to hold; det ene fløj via Paris og det andet via Doha. Læg dertil, at Sundowns kun har tabt en gang på hjemmebane i turneringen siden 2015 - i 2017 til Esperance Tunis, Afrikas forsvarende mestre. De seneste femten CL-kampe i Pretoria er endt med 12 sejre og tre uafgjorte.

- USM Alger er traditionelt et af Algeriets absolut bedste mandskaber - og også forsvarende mestre - men i øjeblikket er de dårligere end meget længe. I en ikke alt for stærk liga ligger de bare nummer 7 med bare 16 scorede mål efter 13 kampe. I sidste uge vandt de 6-1 over et amatørhold i pokalturneringen, men i de foregående otte kampe havde de scoret sølle fire mål. 

- USM Alger er med afstand bedst på hjemmebanen i Algeriets hovedstad. Siden november 2018 har de kun vundet 4 af 20 udebanekampe i alle turneringer. 

- De ringe resultater skyldes blandt andet uro i klubbens absolutte top, der har været påvirket af de civilprotester, som i foråret 2018 afsatte præsident Bouteflika fra magten. Den mangeårige klubpræsident Ali Haddad er en del af den korrupte samfundselite, som i forbindelse med protesterne er blevet lagt for had - også af USM Algers egne fans. I øjeblikket sidder han fængslet, og det har efterladt klubben med store økonomiske problemer og en splittet fanbase.

- USM Alger har i løbet af det seneste halvandet år sagt farvel til en række bærende spillere: Darfalou (Holland), Abdellaoui (Schweiz), Benkhemassa (Spanien), Ibara (Belgien), Benguit (Tunesien), Chafai (Saudi-Arabien) 

- USM Alger er rejst til Syafrika uden deres måske største offensive profil: Abdelkarim Zouari. Også de faste midtbanespillere Muadi Ellafi og Hamza Koudri er blevet hjemme. 

- De to hold mødtes i Algeriet mellem jul og nytår, hvor Mamelodi Sundowns vandt 1-0. 

- Den sydafrikanske liga, Absa Premiership, som kæmper med Kaizer Chiefs om at vinde, er en af Afrikas tre bedste - og et godt stykke bedre end den algeriske. 

- En uafgjort ville ikke være et elendigt resultat for Sundowns, men træner Pitso Mosimane understregede på pressekonferencen, at han meget gerne vil vinde gruppe for at undgå at møde en 1'er fra en af de øvrige grupper i knockout-fasen. Sidste år blev Sundwons kun 2'er i deres gruppe og trak et af kontinentets sværeste hold: Al Ahly (som de så dog smadrede 5-1 samlet). 

Det taler imod

- Sundowns må klare sig uden midtbanespillerne Leandro Sirino og Sphelele Mkhulise. Sidstnævnte havde i hvert fald startet inde. Angriberreserverne Affonso og Meza er også ude. Mosimane har i de seneste uger i det hele taget beklaget sig over at have en for tynd trup. Han havde eksempelvis håbet på at tilknytte en angriber inden kampen. Det er ikke lykkedes.

- Sundowns vil - Mosimanes udtalelser til trods - muligvis stille sig tilfredse med et kryds, hvis kampen er på vippen mod slutningen. 

- USM Alger er, når alt kommer til at, et top 15 hold i afrikansk klubfodbold, der på dagen kan spille op med kontinentets bedste. 

Oddsudvikling: Oddsene på afrikansk fodbold kommer altid meget sent - også denne gang, hvor det først var i går, der blev åbnet for spil. De fleste licenserede bookmakere åbnede i omkring 1.65, hvilket jeg ville mene lige akkurat er spilbart, men oddset er i løbet af formiddagen steget til omkring 1.80. Og det forstår jeg simpelthen ikke.

 

  • Tidlige odds
  • Stort udbud af over/under
  • Stærk app

Kommentarer

Feedback