18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Lisen - Dukla Praha: Dukla Praha vinder med et eller to mål

Match center
4. juli 2020 kl. 17:00 - Fodbold, Tjekkiet - FNL
1. jul. 2020 kl. 17:38 (Opdateret 4. jul. 2020 kl. 18:58) 01/07
77
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Chance: 52%
Betvalue: 106,60%
Spilbar ned til odds: 1,92
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365

FNL, 28. spillerunde

Form- og klassemæssig forskel viser sig til slut

SK Líšeň er ikke noget dårligt hjemmehold. Dukla Praha har ikke nogen synderligt imponerende udebanestatistik at vise frem. Der er dog form og klasse til forskel på de to mandskaber, og selvom FNL på mange måder er en tæt og jævnbyrdig række, tror jeg alligevel, at gæsterne i sidste ende vil ende med at løbe fra hjemmeholdet. Dette spilforslag går således på, at Líšeň vil yde god modstand, når Dukla Praha ikke desto mindre sikrer sig en snæver dog relativt sikker sejr i kampen for at sikre sig en plads i oprykningsspillet.

OBS: Odds 2.05 opnås ved at placere 54,55% af indsatsen på en ét-målssejr til Dukla Praha og 45,45% af indsatsen på en to-målssejr, begge under 'vindermargin' der findes under 'hovedmarkeder' hos Bet365.

Det taler for spillet

 • Dukla Praha synes efter en tvivlsom start på foråret endelig at have fundet melodien med 4 sejre på stribe, 13 scorede mål og to clean sheets i streg. Og resultaterne lyver ikke. Både offensivt såvel som defensivt ser man solide og velspillende ud. Langt om længe – fristes man til at sige – er traditionsklubben begyndt at vise sig som FNL's bedste mandskab, hvilket de målt spiller for spiller med rette også må siges at være.
 • Med de gode resultater har udeholdet placeret sig i en særdeles fordelagtig position, inden kampen om tredjepladsen og potentiel oprykning skal afgøres. Med 3 spillerunder igen har man 5 point ned til nærmeste forfølger. Men selvom Dukla Praha på papiret har et godt og overkommeligt kampprogram tilbage, er der ikke plads til flere pointtab. Tingene er langt fra afgjort endnu. Dét kan de dog praktisk talt blive med en sejr her, og gæsterne må derfor være super motiverede for at sikre sig det fulde udbytte.
 • Oprykkerne fra Líšeň har generelt overrasket denne sæson og har også haft et fint forår indtil videre. Selvom antallet af sejre må være skuffende, har man i det store hele taget de point, man som minimum kunne forvente af dem (1-6-4 for foråret). To resultater stikker dog ud, navnlig to hjemmebanenederlag bundholdene fra Vlasim og Solokov. Disse vidner om, at den ellers så stærke hjemmebane måske ikke er helt så stærk, som den ellers har været i gennem sæsonen, hvor man hjemme i Brno kun har lidt 4 nederlag (3-6-4). Når dét så er sagt, har Líšen leveret flere gode præstationer på hjemmebane i foråret. Ikke mindst da man fortjent sikrede sig ét point mod førerholdet fra Pardubice, og da man var mulehår fra også at tage point mod rækkens to’er og lokalrivalerne fra Zbrojovka Brno.
 • Líšeňs styrke på hjemmebane er yderligere illustreret af det faktum, at de i sæsonens 4 hjemmebanenederlag endnu ikke har tabt med mere end to mål.
 • Ud af samme tangent er det også interessant at bemærke, at kun én enkelt af Dukla Prahas i alt 5 udebanesejre denne sæson har været med en vindergin på mere end to. Det skal hertil nævnes, at man i sin seneste udekamp slog 1. SK Prostejov; endnu ét af ligaens rigtigt solide hjemmebanehold fra midten af tabellen, der spille- såvel som styrkemæssige deler flere fællesnævnere med Líšeň. Denne kamp var tæt og målrig, som også cifrene på 3-2 indikerer.
 • Med tanke på dét, der er på spil for gæsterne, er det langt fra utænkeligt, at Dukla Praha vil fokusere på at forsvare en eventuel føring snarere end hovedløst og frit jagte yderligere scoringer uden ende. Af samme årsag tvivler jeg også på, at vi i tilfælde af en komfortabel føring vil se udeholdet skifte ud blot for at spare kræfter med henblik på de kommende kampe, der som bekendt ligger som perler på en snor efter genopstarten. Dét har man ellers gjort i de seneste runder. Forskellen er dog, at der her praktisk talt tale om en matchbold. Med 3 point her, bør ét point i løbet af de sidste to spillerunder være tilstrækkeligt for at sikre sig en plads i playoffkampen om oprykning.
 • Líšeň er uden Jan Silný, én af deres to faste angribere. Det betyder, at de kan få endnu sværere ved at holde trit med Dukla Praha rent scoringsmæssigt. Snarere vil jeg mene, at hjemmeholdets chance består i at fremtvinge en lavtscorende kamp. Defensivt er Líšeň dog formentlig også ramt på spillerfronten (se trupnyt nedenfor), hvorfor det næppe vil lykkes værterne helt at holde Dukla Praha fra fadet. Spørgsmålet er altså, om hjemmeholdet selv kan nette tilstrækkeligt mange gange.
 • I den forbindelse skal det afslutningsvis bemærkes, at Líšeň kun i én af forårets 11 kampe har  formået at score mere end en gang; i sidste uges udekamp mod Vitkovice, ligaens næstdårligste defensiv og klart dårligste hold.

Det skal du holde øje med

 • Som beskrevet ovenfor har SK Líšeň generelt været svære at besejre på egen bane. Også her i foråret. Udesejren er langt fra givet her, og jeg synes egentlig, at Dukla Praha er gjort til en anelse for store favoritter – dog ikke nok til, at der opstår værdi på værterne. Værdien ligger i, at hjemmeholdet formår at holde kampen tæt.
 • På samme måde kan Dukla Prahas skuffende udebanestatistik (5-2-6) heller ikke ignoreres. Man har lidt pointtab til både højt- og lavtrangerende hold på tværs af tabellen.
 • At bedømme ud fra SK Líšeňs seneste præstationer, er der intet, som tyder på, at holdet rent motivationsmæssigt er ved at pakke sydfrugterne sammen med udsigten til sommerpause. Hjemmebanepublikummet alene skal – og vil – være tilstrækkeligt til, at vi får en helhjertet indsats at se. Dét er omvendt også absolut nødvendigt, hvis hjemmeholdet skal undgå at blive savet over og således for, at spilforslaget kan gå hjem.
 • Dukla Praha blev udskiftninger til trods ved med at skabe chancer hele vejen gennem kampen hjemme mod Chrudim i sidste runde. Man fik sågar annulleret et mål i overtiden på grund af offside. De er inde i en strime af komfortable og klare sejre med 3-1, 3-2 og to gange 3-0. Om end en regulær afklapsning af hjemmeholdet virker usandsynlig, kan det ikke udelukkes med gæsternes nylige form in mente.
 • Og her kan Líšeňs fravær være tungen på vægtskålen, der tipper balancen i en sådan grad, at de rent faktisk ender med ikke blot at tabe, men at få en vis legemsdel på komedie (se trupnyt nedenfor). Omvendt er det ikke første gang, at hjemmeholdet lider afsavn. Dog er man i forvejen tyndt besat i angrebet, hvorfor fraværet af Jan Silný kan ramme ekstra hårdt.
 • I den henseende kan et tidligt mål til Dukla Praha være særdeles ødelæggende. Værternes manglende 'fire power' taget i betragtning er det temmelig afgørende for spillet, at Líšeň evner at holde opgøret tæt i så lang tid som muligt. Desværre er gæsterne lidt inde i en stime, hvad angår tidlige scoringer: Dukla Praha har bragt sig foran inden for de første 10 minutter i samtlige af deres seneste 3 kampe.

Trupnyt

SK Líšeň: Jan Silný (ANG, fast; 3 mål i 11 kampe) er ude med karantæne. Jacub Cernin (CF, fast) var ude i de seneste to spillerunder og han være ude her også. Således er hjemmeholdet svækket både defensivt og offensivt. Guy Reteno Elekana (OM, fast) har været ude siden vinterpausen, og der ingen tegn på, at han skulle været på vej tilbage. Samtidig er det usandsynligt, at Lamine Fall (CM, bænken; skadet det meste af sæsonen) deltager i kampen, da han skal giftes samme dag. Lisen roterer i øvrigt meget i start-11’eren, hvilket heller ikke nødvendigvis er en fordel, når man her møder et hold, der med en relativt fast startopstilling synes at have fundet melodien. Omvendt kunne man argumentere for, at værterne måske er en smule mere friske.

Dukla Praha: Martin Chlumecky (CF, fast) har været fraværende de sidste runder på grund af karantæne, hvor 22-årige Josef Jakab i stedet har vikarieret i trebackkæden og bidraget til to clean sheets. Mon ikke Chlumecky alligevel glider tilbage ind i startopstillinger. Udeholdet har hverken karantæner og tilsyneladende heller ingen skader.

Kilder

fnliga.cz, soccerstats, soccerway, transfermarkt samt holdenes respektive hjemmesider; sklisen.com og fkdukla.cz.

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback