18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Fenerbahce - Galatasaray

Infokamp
Match center
6. februar 2021 kl. 17:00 - Fodbold, Tyrkiet - Spor Toto Super Lig
Sukru Saracoglu Stadi
5. feb. 2021 kl. 14:10 (Opdateret 6. feb. 2021 kl. 19:06) 05/02
145
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Årets største kamp i Tyrkiet.
Derby kampene mellem Fenerbahce og Galatasaray har altid været en interessant begivenhed. Denne gang er det dog ikke bare en kamp på banen, men også uden for banen. De to klubbers ledelser har haft utallige konflikter i denne sæson, hvad angår transfer, økonomi, dommerhjælp, snyd med budgetrestriktioner, forræderi mm. 
Det bliver en kamp, hvor ledelsen fra et af lejrene, i tilfælde af en sejr, bruge "håneretten" fyldestgørende i medierne. 

Det taler for Fenerbahce:

 • Fenerbahce spiller på egen bane, og den har de historisk set altid udnyttet til fulde. Man har mange gange sendt Galatasaray tomhændet hjem, selv når de formmæssigt var på det laveste. 
 • Efter 6 sæsoner uden at vinde mesterskabet, virker Fenerbahce meget mere ivrig og desperat efter at vinde mesterskabstitlen. Derfor har de også brugt rigtigt mange penge på spillerindkøb. 
 • Hjemmeholdet har på papiret den bredeste trup i Tyrkiet. Trods skader og karantæner, har de hele tiden formået at holde gang i maskineriet. 
 • Mesut Özil er på sensationelt vis hentet til Fenerbahce, og man har siden dag 1 diskuteret, om han når at blive klar til denne kamp. Han fik 15 minutter i seneste spillerunde, og kan blive en nøglefigur i derbyets 2. halveg.
 • Galatasaray har været nødt til at bruge hollandske Ryan Babel som angriber, da Falcao er skadet og Mbaye Diagne er udlejet til West Bromwich Albion. Mostafa Mohammed er hentet fra Zamalek, men er nok ikke planlagt til at starte inde. Ryan Babel er ikke en rigtigt angriber, der kan spille med ryggen til modstanderne, men er mere mobil og bevæger sig ud på kanterne. 
 • Målmandspræstationer i Fenerbahce-Galatasaray kampene har mange gange været altafgørende. Fenerbahces målmand Altay Bayindir, har i de seneste runder været som en mur. Kan han fortsætte de samme præstationer, vil Galatasaray muligvis få det meget svært. 
 • Fenerbahce har meget fart på kanterne. Samatta, Thiam, Valencia og Samuel er alle lynhurtige spillere på kanten, der hurtigt kan finde rum til at skabe chancer. De er dog ikke de bedste afsluttere. 

Det taler for Galatasaray:

 • Sidste sæson vandt Galatasaray over Fenerbahce i Kadiköy efter 20 år, altså Fenerbahces hjemmebane. Man har fået slået hul på bylden, mener man selv. 
 • Selvom sejren i sidste sæson var exceptionel, har Fenerbahce ikke været dominerende på egen bane i de senere år. Det er således fem år siden, Fenerbahce sidst har vundet på egen bane. 
 • Galatasaray er defensivt set, ligaens stærkeste hold. Man har blot lukket 18 mål ind efter 22 kampe. 
 • Henry Onyekuru er Galatasarays farligste våben mod Fenerbahce. Han stod også for at knække Fenerbahce sidste sæson, og kan med hans hurtighed gøre det igen. 
 • Fenerbahce har en bred trup, men man skal undvære nogle af sine vigtigste spillere. Dimitris Pelkas, som er Fenerbahces mest produktive spiller med 4 mål og 5 assist er ikke med. Derudover har man tvivl om Luis Gustavo, der motoren på midtbanen. Han er endnu ikke begyndt at træne med holdet, og forsøger at blive klar på kampdagen. 
 • Man må ikke glemme Fatih Terim faktoren hos Galatasaray. Han ved hvordan man skal spille disse kampe. Han har som træner for Galatasaray vundet mesterskabet 8 gange ud af 9 sæsoner, han har stået i spidsen for holdet. 
 • Galatasaray har pt. kun tvivl om Feghouli, men ser ellers ud til at have flere strenge at spille på. Falcao er tilbage efter en længere skade. Flere pladser kan rent faktisk flyttes rundt i Galatasarays opstilling, nu hvor flere spiller er vendt hjem, samtidig med at erstatningerne har leveret gode præstationer. 

Oddsmarked: Markedet ser Fenerbahce som lille favorit med højeste odds på 2,55 hos Betfair, mens højeste odds på Galatasaray er på odds 2,63. Der er altså ikke en stor forskel, og det kan blive en kamp, hvor marginaler gør forskellen. Uafgjort virker her langt mere attraktiv. Hvis man tager et kig på indbyrdes kampe, vil man også se, at de fleste kampe ender X. Begge hold kan i princippet nøjes med uafgjort, da man kan vende hjem med "æren i behold", og fortsætte mesterskabskampen i de kommende runder. 

Forventet startopstilling Fenerbahce: 
Altay - Sangare - Aziz - Szalai - Erkin - Ozan - Kadioglu (Gustavo hvis klar) - Yandas - Samuel - Thiam - Valencia. 

Forventet startopstilling Galatasaray: 
Muslera - Linnes (Yedlinn) - Donk - Marcao - Sarracchi - Taylan - Belhanda - Kilinc - Turan - Onyekuru - Babel. 

Kommentarer

Feedback