18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

FC Midtjylland - AGF

Infokamp
Match center
15. december 2019 kl. 18:00 - Fodbold, Danmark - Superligaen
MCH Arena    Mads-Kristoffer Kristoffersen
14. dec. 2019 kl. 16:58 (Opdateret 15. dec. 2019 kl. 19:56) 14/12
243
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
FC Midtjylland er uden Frank Onyeka, mens AGF må undvære Nicolai Poulsen i søndagens topkamp.
Oddsmarked

FC Midtjylland er storfavoritter med blot odds 1,61 hos ComeOn og Nordicbet. Nordicbet giver 4,15 på krydset, mens bet365 og bwin betaler 6,00 på udesejren.

Henter FCM sæsonens 13. sejr på blot ét mål, er der 3,50 at hente på handicapkrydset hos bet365 og bwin.

Det taler for FCM

  • Ulvene har vundet otte kampe i træk, og har i den grad en topholds marginaler
  • FCM har hentet sejre i fire af de seneste fem indbyrdes opgør mod AGF
  • FCM har bedre gardering for Onyeka end AGF har for Poulsen

Det taler for AGF

  • Siden sjette spillerunde er AGF rækkens næstmest formstærke mandskab med 31 point i 14 kampe
  • AGF har et meget sammentømret system, og defensivt spiller man med stor kynisme
  • FCM har i sæsonen til tider vist sårbarhed, og kan rammes på kanterne hvor AGF er stærke med gode backs og kanter.

Rundt om holdene
Det er ikke nemt at pille ved FC Midtjyllands førsteplads i Superligaen, hvor de har hentet 50 point i 19 kampe. Ulvene har defensivt vist stor styrke med blot 10 mål lukket ind, mens 31 scorede mål til gengæld ikke er specielt imponerende.

Derfor er 12 af 16 sejre da også hentet med mindst mulig margin, nemlig et enkelt mål. De seneste tre kampe er alle vundet 2-1, men marginalerne er med topholdet, der også leverer spillet, som fortjener det.

I denne kamp må FCM se bort fra vigtige Frank Onyeka, der fylder ekstremt meget på midtbanen. Onyeka er her, der og alle vegne i en kamp, så hans enorme løbepensum bliver savnet.

Han bliver efter alt at dømme erstattet af Tim Sparv, der er ekstremt dygtig, men langt fra har samme fart og arbejdsradius. Finnen skal i stedet vinde på klogskab, men kan AGF få ham trukket ud på kanterne, er der muligheder.

AGF må også undvære deres store motor, Nicolai Poulsen, som træner David Nielsen har kaldt årets indkøb i Superligaen. Poulsen fylder meget, rydder op og igangsætter, og AGF har ikke erstattere af samme kaliber.

Zach Duncan bliver givetvis afløseren, og selvom australieren har imponeret i sin første tid i AGF, har han ikke samme ro og lederegenskaber som Poulsen har vist.

AGF skal ikke tage kampen op med FCM centralt, hvor Ulvene er uovertrufne, trods Onyekas fravær. Det skal være Munksgaard og Højer Nielsen på de to backs, som skal trække FCM brede, sammen med kanterne Ankersen og stærke Bundu.

FCM har vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør mod AGF, heriblandt 1-0 da holdene mødtes i Aarhus i starten af sæsonen. Her scorede Evander på straffespark kort før tid, et klodset et af slagsen for øvrigt.

Trupnyt
FCM er som nævnt uden Frank Onyeka, der er i karantæne. Marc Dal Hende, Zolt Korcsmar, Kristian Riis og Oliver Olsen er ude med skader, mens Junior Brumado er klar igen efter endt karantæne.

Hos AGF er Nicolai Poulsen som nævnt ude med karantæne, mens både Niklas Backman og Jon Thorsteinsson er tilbage fra straffeboksen.

Kilder

fcm.dk, agf.dk, stiften.dk, aoh.dk, superliga.dk

Kommentarer

Feedback