Annonce

FC Köln - Wolfsburg: Målscorer: Milovoje Novakovic

Match center
6. august 2011 kl. 15:30 - Fodbold, Tyskland - 1. Bundesliga
RheinEnergieSTADION
2. maj. 2018 kl. 14:38 02/05

Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 42%
Betvalue: 115,50%
Spilbar ned til odds: 2,38
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet
Det er som regel et godt udgangspunkt at forholde sig observerende i de første runder af en ny sæson, da man tit lige skal finde ud af de nye "spilleregler" i forhold til den foregående sæson. Ikke desto mindre ligger der god værdi og venter allerede i 1. runde i den tyske Bundesliga, når hjemmestærke FC Köln - under ledelse af den nye træner Ståle Solbakken - tager imod Wolfsburg. Sidste sæsons Köln-topscorer, sloveneren Milivoje Novakovic, har i sæsonforberedelserne og i sidste uges pokalkamp givet indtryk af at han ikke har forlagt målformen i sommerpausen.

Var der noget man kunne regne med i sidste sæsons Bundesliga, så var det at FC Köln's angriber Milivoje Novakovic scorede når gedebukkene tog imod hjemme på Rhein Energie Stadion.

Som omtalt andetsteds (i Bundesliga-optakten på http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-2011-2012-optakt-til-ny-tysk-saeson), så var Köln ualmindeligt stærke på hjemmebanen i sidste sæson - især gennem foråret, hvor de vandt 8 af 9 hjemmekampe.

Stærkt medvirkende til dette var at Milivoje Novakovic kom på måltavlen i 10 af 13 ligastarter på hjemmebane, og det var i høj grad via netop hjemmekampene at han formåede at slutte som nr. 3 på ligaens topscorerliste; hjemme scorede han hele 16 af sine i alt 17 ligamål i sæsonen 2010/11. Udover kampene i Bundesligaen, spillede Novakovic også i to pokalkampe fra start, som han begge scorede i (én hjemme og én ude).

HOLDENES SITUATION

Til sæsonens første kamp står FC Köln med ny træner, Ståle Solbakken, som i sin første korte tid bl.a. har haft mod til at hive anførerbindet af klubikonet Lukas Podolski. En handling der kortvarigt skabte røre i medierne, men hurtigt faldt til ro igen.

Köln har kun været moderat aktive på transfermarkedet, og har i den forbindelse fokuseret på at styrke bredden, mens ingen nøglespillere er forsvundet. Köln vandt i sidste uge 3-0 ude over Wiedenbrück i pokalturneringen, i en kamp hvor Novakovic scorede kampens to første mål.

Wolfsburg reddede lige akkurat livet i Bundesligaen i sidste sæson, og har brugt sommerpausen til at forstærke sig (for detaljer henvises til optakten på http://www.betxpert.com/artikel/bundesliga-2011-2012-optakt-til-ny-tysk-saeson).

Hvorvidt sidste års spillemæssigt lave niveau er fortid eller ej, får denne sæson vise. Faktum er dog at holdet i sidste uge overraskende måtte sige farvel til pokalturneringen efter 2-3 ude mod den storsatsende Regionalliga-klub RB Leipzig.

HOLDENES MÅLSTATISTIK, SÆSONEN 2010/11

FC Köln, mål for (snit):

Hjemmekampe: 1,76

Totalt: 1,38

Kampe uden scoring, hjemmekampe: 1 af 17 (Gladbach)

Wolfsburg, mål imod (snit):

Udekampe: 1,29

Totalt: 1,41

Clean sheets, udekampe: 3 af 17 (Kaiserslautern, Mainz, Werder Bremen)

Bemærkning: I blot én kamp i hele sidste sæson formåede Köln ikke at score, hvilket bidrog til at holdet var det 6. mest scorende hjemmehold i sæsonen 2010/11 med 30 mål (12 bedre end sæsonen før).

MILIVOJE NOVAKOVIC STATISTIK, 2010/11

Total

Kampe: 26 (+4 som indskifter)

Mål: 19 (0)

Kampe scoret i: 13 (0)

Kampe scoret kampens første mål: 6 (0)

Kampe scoret holdets første mål: 8 (0)

Hjemmekampe

Kampe: 14 (+1 som indskifter)

Mål: 17 (0)

Kampe scoret i: 11 (0)

Kampe scoret kampens første mål: 6 (0)

Kampe scoret holdets første mål: 7 (0)

Novakovic tegnede sig altså for imponerende 17 af de i alt 30 mål som FC Köln scorede hjemme på Rhein Energie Stadion i sidste sæson (alle turneringer).

TEAM NEWS

FC Köln: Blandt stamspillerne fra sidste sæson, er det kun Petit (mi) der sidder ude i sæsonåbneren, mens Rensing (må), som også sad ude i pokalkampen mod Wiedenbrück, skal testes før kampstart. Bliver han ikke klar, afløses han af reservekeeper Vardovic.

Wolfsburg er anderledes hårdt ramt, og må se bort fra Friedrich (fo), Tuncay (an, res), og Hitz (må, res). Derudover spekuleres der også i om Simon Kjær (fo) bliver ofret i startopstillingen til fordel for Madlung, efter danskerens sløje indsats i det overraskende pokalnederlag til RB Leipzig.

En anden udløber af pokal-nederlagetet var at manager Felix Magath torsdag fyrede Marcel Schäfer som anfører ovenpå den kritik han rejste af holdet efter kampen. I skrivende stund ved ingen hvem der i stedet fører Wolfburg på banen i lørdagens kamp.

KONKLUSION

Med scoring i 11 af 14 starter ville det have givet overskud hvis man havde spillet Novakovic til min. odds 1,28 i hver Köln-hjemmekamp sidste sæson. Hvorvidt han kan holde samme niveau endnu en sæson vil kun tiden vise, men alt andet lige er odds 2,75 en kende over det odds man som regel kunne få på ham mod slutningen af sidste sæson. Og selvom det er en sæsonåbner, blev Novakovic' målnæse allerede dokumenteret og pudset af i sidste uges pokalkamp.

ALTERNATIVT SPIL/BOOKMAKERE

NordicBet ligger også indenfor pæn værdi med odds 2,70.

I ovenstående statistik fremgår det at Novakovic i sidste sæson scorede kampens første mål i hele 6 af hans 14 starter på hjemmebane, svarende til effektivt odds 2,33 på ham som kampens første målscorer i sidste sæsons hjemmekampe. Et sådant spil er derfor interessant når markedet ligger omkring odds 6,50 (Bet365, Sportingbet, William Hill). Den forsigtighed der blev fremmanet i indledningen går dog i dette tilfælde forud for fristelsen for det noget højere odds, da der trods alt er tale om sæsonens første kamp.

For dem der har interesse i at forfølge spillet på Novakovic som kampens 1. målscorer kan nævnes at Wolfsburg i sidste sæson scorede kampens første mål i 6 af 17 udekampe, mens Köln scorede først i 12 af 17 hjemmekampe.

  • Stort udvalg af sportsgrene
  • Ofte fokus på Skandinavien/DK
  • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback