18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

FC København - Malmö FF

Infokamp
Match center
12. december 2019 kl. 18:55 - Fodbold, Europa - Europa League
Parken    Davide Massa
11. dec. 2019 kl. 17:05 (Opdateret 12. dec. 2019 kl. 20:50) 11/12
759
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
FC København skal bruge point for at sikre videre avancement i Europa, mens Malmö FF efter alt at dømme skal bruge en sejr.
Oddsmarked

FC København er med odds 2,40 favoritter hos NordicBet. Cashpoint er i 3,30 på krydset og 3,35 på svensk sejr.

Alle FCK's kampe i Europa League i denne sæson er gået under 2,5 mål. Endnu en under-kamp giver 1,63 hos Bethard, mens NordicBet er i 2,32 på mindst tre mål.

Det taler for FC København

  • FC København er ubesejret i denne sæsons Europa League, og har vist stor kynisme i flere kampe
  • Den danske liga er stadig i gang, og FCK kommer direkte fra en god sejr mod FC Nordsjælland
  • FC København har meget rutinerede spillere på den store scene, ikke mindst i form af Bjelland og N'Doye, mens fraværet af Zeca selvfølgelig gør ondt.

Det taler for Malmö FF

  • Svenskerne har haft en god forberedelse til kampen med en træningslejr i Spanien, hvor de mødte Lincoln Red Imps i en træningskamp.
  • Malmö var bedst i den første kamp mellem de to hold, hvor svenskerne havde chancer nok til at sikre sejren
  • Både Anders Christiansen og Oscar Lewicki er klarmeldt til opgøret.

Rundt om holdene

FC København er i en gunstig position i gruppe B. Løverne fører an, et enkelt point foran netop Malmö FF, mens der er tre point ned til Dynamo Kiev. Et enkelt point er dermed nok til definitivt at sende FCK videre til forårets slutspil i Europa League, mens Malmö FF efter alt at dømme skal bruge en sejr.

FCK er gået i den vante kyniske mode, som kendetegner Løverne når det spidser til. De seneste fire kampe er alle vundet, og alle med et enkelt point, heriblandt udekampen mod Lugano i Europa League samt derby-sejren mod Brøndby.

Dame N’Doye er tilbage i fuld vigør for FCK, og selv på halvt blus betyder han ekstremt meget for Løverne. Samtidig er Andreas Bjelland nu tilbage, så trods et hårdt program har Ståle Solbakken faktisk positive problemer mandskabsmæssigt.

Spillemæssigt er det ikke altid lige godt for FCK, men de lukker godt af, og skaber nok chancer til at sikre sejrene. I Europa har de i denne sæson blot nettet fem gange, men da blot tre mål er lukket ind, er tre kampe spillet uafgjort og to sejre hentet.

Malmö FF afsluttede den svenske turnering for halvanden måned siden. Siden da er det blevet til en svensk pokalkamp, to Europa League-kampe og to træningskampe.

Senest var sydsvenskerne i Spanien, hvor de havde en stribe træninger og en kamp mod Lincoln Red Imps. Her var Anders Christiansen, der ellers har været hårdt ramt skadesmæssigt, med igen, og han er meldt klar til kampen i Parken.

Det samme er Oscar Lewicki, så den centrale del af banen er styrket gevaldigt til mødet. En kamp, der på mange måder bliver speciel for Malmö, da det også er et farvel til ikonet Markus Rosenberg.

Den 37-årige angriber blev meldt ind i MFF som femårig, og spillede i klubben frem til 2005, hvor turen gik videre til Ajax. Vi Werder Bremen, Santander og WBA vendte han i 2014 tilbage til Malmö, hvor han siden har været en vigtig brik.

Trupnyt

FC København er uden anfører Zeca, der har karantæne. Et stort afbræk, for Zeca har nok en gang været en af FCK's allervigtigste i denne sæson.

Jens Stage er til gengæld tilbage i træning, og meldes på onsdagens pressemøde i spil til kampen. Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Nicklas Bendtner er på skadeslisten.

Hos Malmö har der været tvivl om Anders Christiansen og Oscar Lewicki, men begge er klarmeldt. På onsdagens pressemøde kom det dog frem, at Christiansen døjer med sygdom, men svenskerne håber på at få danskeren klar.

Fouad Bachirou, der er fast mand på midtbanen i Malmö er til gengæld ude med karantæne.

Kilder

mff.se, fck.dk, uefa.com, transfermarkt.com

Kommentarer

Feedback