18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Tjekkiet kvalificerer sig IKKE fra gruppespillet

22. juni 2021 kl. 21:00 - EM 2020
25. maj. 2021 kl. 09:07 (Opdateret 11. jun. 2021 kl. 07:36) 25/05
142
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Chance: 56%
Betvalue: 106,40%
Spilbar ned til odds: 1,79
Bet365 Spil nu hos Bet365
Dette er delvist et proxy bet på at Skotland kommer til at klare sig bedre end Tjekkiet i gruppe D, ikke mindst i deres interne opgør i åbningskampen d. 14. juni.
De to hold har i nyere tid (under de nuværende landstrænere) mødt hinanden to gange; i gruppekampene i Nations League sidste år, hvor skotterne vandt begge opgør, 2-1 og 1-0.

For spillet:

  • Tjekkiet møder Skotland i deres første gruppekamp; Kampen spilles i Glasgow og det må forventes at være en fordel for skotterne (med omkring 25-45% eller 13.000-23.000 tilskuere på stadion)!
  • Skotland må have det indbyrdes mentale overtag, da de vandt de to kampe mod Tjekkiet i Nations League sidste år.
  • Men måske vigtigst af alt, så er skotterne på papiret en del stærkere end tjekkerne, med spillere der til daglig får mere spilletid mod stærkere modstandere.
  • Der er et par af de mulige 3´ere i de andre grupper, som bør klare sig bedre (antal points) end Tjekkiet, hvis de skulle slutte bedre end Skotland.

Imod spillet:

  • Tjekkiet spiller de første to kampe i Glasgow, hvilket giver god ro og muligheder for forberedelse for spillerne, da der ikke er nogen rejseaktivitet mellem kampene. 
  • Både Tjekkiet og Skotland spiller sjældent uafgjort i deres respektive landskampe, hvilket øger variansen en smule i dette spil.
  • Variansen er generelt relativt høj ved denne slags spil, da der kun spilles tre kampe i gruppespillet; en choksejr eller et udlignende mål i overtiden kan være forskellen mellem tre og seks points eller mellem tre og fire points og dermed tabe spillet for os. Dette er jo naturligvis gældende for alle hold, men højere varians vil altid være til størst fordel fordel for underdogs. 

Vi vinder både væddemålet de gange hvor Tjekkiet ender sidst i gruppen og de gange hvor de ender på en tredjeplads, men ikke ender som en af de fire bedste 3´ere i det samlede EM-gruppespil.

Tjekkiet fik ganske vist en flot andenplads i deres EM-kvalifikationsgruppe, næst efter England. De var dog det kvalificerede hold, der scorede næst færrest mål i kvalifikationen (blot 13 mål i otte kampe).

I dette “nye” turnerings-format som blev introduceret ved EM i 2016 er holdene inddelt i seks grupper med fire hold i hver gruppe, og udover at de seks gruppevindere og de seks andenpladser automatisk går videre til ottendedelsfinalerne, går de fire bedste ud af de seks tredjepladser nu også videre. Dvs. at i alt 16 ud af 24 deltagende lande går videre til knockout-fasen.

Tiebreakers:

Først kigger man på antallet af points opnået i gruppespillet.

Derefter kigger man på målforskellen.

Hvis der stadig er tvivl, kigger man på antal scorede mål.
Der er herefter yderligere tiebreakers, men de første tre plejer at være nok til at afgøre tingene. 

Gruppe D:

England (nr. 4 i Verden) trupværdi: 1,1 mia. euro

Kroatien (nr. 11 i Verden) trupværdi: 368 mio. euro

Skotland (nr. 48 i Verden) trupværdi: 264 mio. euro

Tjekkiet (nr. 42 i Verden) trupværdi: 160 mio. euro

Samlet set forventes Tjekkiet at få ca. 2,9 points i gennemsnit for de tre gruppekampe! Dette er udregnet ud fra bookmakernes nuværende cv´er på kampene. Skotland forventes at få ca. 2,93, så det er meget tæt.
Dette er ikke nævnt som et argument for spillet, da det er for tyndt.

Tjekkiet mødte England to gange i kvalifikationen frem mod dette EM; I den første kamp fik Tjekkiet en røvfuld på 5-0 på Wembley og i den omvendte kamp var England for længst kvalificeret og tjekkerne vandt hjemmekampen knebent 2-1.

Ved EM i 2016 gik Albanien og Tyrkiet ikke videre fra gruppespillet med tre points, mens Portugal og Nordirland gjorde. 

Tjekkiet har under deres nuværende landstræner Jaroslav Silhavy kun spillet en eneste kamp uafgjort (record: 14-1-9).

Skotland er i næsten samme situation. Under landstræner Steve Clarke er det blot blevet til en enkelt uafgjort (record: 10-3-6). 

Vi ved jo ikke noget endeligt omkring tilskuer-situationen til EM, men det er efter min mening ikke indpriset nok, at Skotland har hjemmebane (både på papiret men også reelt) i den første gruppekamp mod Tjekkiet. Det må også være en fordel at skotterne bor på hotel (og spiller) i vante omgivelser, i deres hjemland. Bookmakernes CV for kampen er pt. sådan ca. 35-30-35, hvilket virker en smule skævt.
Som jeg lige læser det, vil der være omkring 25-33% af tilskuerkapaciteten på de fleste stadions under slutrunden, og jeg går ud fra at dette også gælder her.
Jeg går ud fra at det stadig er ret bøvlet som fodboldtilskuer at skulle rejse fra Tjekkiet og til og fra Skotland pga. restriktioner, krav om forevisning af dokumentation på test/vaccine og efterfølgende mulig karantæne, når man kommer hjem igen, hvilket jeg tror vil afholde en del tjekkiske fans fra at tage turen over Nordsøen. 
Hampden Park i Glasgow (til dagligt hjemmebane for QPR) har en kapacitet på knap 52.000 tilskuere, så med de gældende restriktioner, vil det betyde omkring 13.000-17.000 (primært skotske) tilskuere på stadion.

Ifølge Bet365 har Skotland (der spiller to af deres gruppekampe hjemme i Glasgow) større chance for at misse ottendedelsfinalen (odds 1,72 hos Bet25 og 1,80 hos Bet365) end Tjekkiet (odds 1,90), hvilket ikke giver mening for mig, de nævnte omstændigheder taget i betragtning.

Jeg har givet Tjekkiet 42% for at slutte sidst i gruppen, hvilket svarer meget godt til bookmakernes odds (mellem 2,37 og 2,50). Derudover giver jeg dem 35% for at ende som nummer tre i gruppen, men jeg giver dem hele 40% af disse 35% (14%-points) for ikke at kvalificere sig. Derfor ender jeg på 56%.
De 40% er lidt over gennemsnittet (33%) for ikke at gå videre som 3´er, men jeg mener at der er andre grupper hvor 3´eren har bedre chance for at ende på fire points og derfor sandsynligvis være bedre end Tjekkiet (bla. gruppe F). 

Tjekkiets nuværende startopstilling:

Vaclic; Coutal, Kudela, Celustka, Boril; Holes, Soucek; Provod, Barak/Darida, Jankto; Schick/Krmencik.

Skotlands nuværende startopstilling:

Marshall; Tierney, Hanley, Hendry; Robertson, McGregor, McGinn, McTominay, Fraser; Adams, Dykes/McBurnie. 

Skotterne stiller altså optimalt med et par spillere fra nogle af de største klubber i Premier League, hvor tjekkerne primært stiller med spillere fra den hjemlige liga og ellers fra sub-tophold fra store ligaer.
Derudover er skotterne mere vant til den engelske spillestil og deres spillere, hvilket må give dem en større chance for at tage points fra dem i deres indbyrdes kamp end tjekkerne har.

Odds:

Bet365 åbnede tilbage i januar i odds 2,00, men er nu i 1,90.

Samme odds findes hos Bet25, som åbnede i 1,94.

Nordicbet ligger i 1,80.

Du finder spillet her:

Bet365 > Fodbold > Vindere > EM 2020 > Gruppekvalifikation - Ja/Nej

Bet25 > Fodbold > International lande > EM 2020 (M) Eliminationsrunde

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting
Feedback