18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Arsenal - Manchester City

Infokamp
Match center
15. december 2019 kl. 17:30 - Fodbold, England - Premier League
Emirates Stadium    Paul Tierney
13. dec. 2019 kl. 17:19 (Opdateret 15. dec. 2019 kl. 19:22) 13/12
288
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Manchester City melder sig selv ude af mesterskabskampen, men må alligevel tage en stor favoritværdighed mod Arsenal.
Oddsmarked

Arsenal er store underdogs til 6,40 hos NordicBet. Unibet er i 5,70 på krydset, mens Nordicbet er højest på City med odds 1,47.

Det taler for Arsenal

  • Arsenal har vist god moral i de seneste to kampe, hvor de er kommet tilbage efter at have været bagud
  • Arsenal har kun tabt én PL-hjemmekamp i sæsonen - den seneste mod Brighton
  • Citys defensiv er svagere end længe set, og det bør være guf for topscorer Aubemeyang.

Det taler for City

  • City har et godt tag på Arsenal med sejre i de seneste fem indbyrdes opgør, herunder to opgør på Emirates Stadium de seneste to år
  • Spiller for spiller er Citys mandskab markant stærkere end Arsenals
  • City scorer stadig masser af mål, mens defensiven har det noget sværere

Rundt om holdene
Arsenal har ikke ligefrem gang i en stor sæson. I Premier League står der en niendeplads ud for The Gunners, og der er før 17. spillerunde syv point op til en plads i top fire.

Det kostede for et par uger siden træner Unai Emery jobbet, mens Freddie Ljungberg tog over. Han åbnede med 2-2 mod Norwich, efterfulgt af 1-2 hjemme mod Brighton.

Senest blev det i Premier League 3-1 ude over West Ham, efter at man ellers var nede 1-0 ved pausen. Tre mål på mindre end ti minutter gav imidlertid Arsenal sejren, et skud selvtillid og tre vigtige point.

Siden har Arsenal så, med et reservespækket mandskab, hentet 2-2 mod Standard Liege i Europa League. Også her var Arsenal nede, endda 2-0, men to mål på et par minutter sikrede 2-2, så moralen på holdet er høj pt.

Nu gælder det så City, der har slået Arsenal de seneste fem gange, heriblandt to gange på Emirates Stadium, endda uden Arsenal-mål i de to kampe. Men her stopper de positive nyheder også for City.

Senest tabte de 2-1 hjemme til United i ligaen, og det betyder, at der nu er 14 point op til førende Liverpool. Det har fået Pep Guardiola til at afskrive mesterskabet, om end det nok er noget tidligt at gøre det.

City er stadig mest scorende i Premier League, men 19 mål lukket ind er i overkanten. I hele sidste sæson, hvor City som bekendt blev mestre, lukkede de 23 mål ind.

Målmand Ederson har ikke længere lige så mange pointgivende redninger, midterforsvaret har ikke samme styrke, og man får ikke den støtte fra midtbanen, der er brug for.

Læg dertil, at der er tvivl om Ederson til søndagens opgør, mens John Stones er meldt ude af kampen, og du har en defensiv, der har store mangler.

Trupnyt
Rob Holding er fortsat ude med en knæskade, mens der er tvivl om Dani Ceballos, Granit Xhaka, Hector Bellerin og Nicolas Pepe, der alle døjer med småskader.

Hos City er Sergio Aguero, Leroy Sane, John Stones og Aymeric Laporte ude, mens der er tvivl førstekeeper Ederson, der døjer med sygdom. David Silva meldes tvivlsom af Guardiola på fredagens pressemde.

Kilder

mcfc.co.uk, arsenal.com, transfermarkt.de, premierleague.com

Kommentarer

Feedback