18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Ajax - Roma

Infokamp
Match center
8. april 2021 kl. 21:00 - Fodbold, Europa - Europa League
Amsterdam ArenA    Sergey Karasev
6. apr. 2021 kl. 10:24 (Opdateret 8. apr. 2021 kl. 22:52) 06/04
384
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Det dufter af et åbent opgør torsdag aften i Amsterdam, selvom Ajax er favoritter bliver det ikke nemt mod et ganske formstærkt Roma mandskab som har gjort det rigtig godt i denne sæson i Europa League. Men hvor er værdien torsdag aften?
Oddsmarked

Unibet er i odds 2,10 på en hollandsk sejr, Nordicbet er i odds 3,80 på uafgjort, mens både Bet365, Nordicbet,og Betfair alle er i odds 3,50 på en romersk sejr.

DET TALER FOR AJAX:

 • Ajax er ubejsejret i de seneste 24 opgør de har spillet, og vandt i weekenden 2-1 ude over Heerenveen.
 • Hollænderne er kendt for deres hurtige offensive spil, og især på kanterne med David Neres og brasilianske Antony som begge har fart i benene, og kan give romerne store problemer, og så må man ikke glemme serbiske Dusan Tadic som i denne sæson har scorer 14 mål i Eredivisie.
 • Italienerne er meget afhængige af Edin Dzeko og sådan har det været i de seneste mange sæsoner i det offensive, jeg synes umiddelbart at han er ved at falde i niveau og kan den hollandske defensiv først og fremmest få lukket ned for ham så har de gode muligheder for et godt resultat torsdag aften.
 • Defensivt har Roma været til at tale med i denne sæson og de lukker alt for mange mål ind, og i de seneste syv udekampe i Serie A er det kun blevet til en sejr så de er bestemt til at tale med.
 • Til torsdagens opgør er engelsk Smalling tvivlsom i midterforsvaret og er han ude vil det svække romerne, da man også er uden Kumbulla som er ude resten af sæsonen i midterforsvaret, yderligere er hollandske Karsdorp i karantæne, og Mkhitaryan i det offensive er skadet, altså er man uden et par vigtige profiler.
 • Roma er kendt for at spille offensivt hvilket man også så i de to head to head opgør mod ukrainske Shakhtar Donetsk, og især på omstillingerne bør Ajax have gode muligheder mod en tung defensiv hos romerne.
 • Ajax må undvære Blind og Mazraoui til torsdagens opgør to vigtige brikker hos hjemmeholdet, men mandskabet virker godt sammenspillet, og afløserne Rensch og Timber har gjort det godt når de har spillet fra start i denne sæson.

DET TALER FOR ROMA:

 • Romerne ser ud til at være ude af Top 4 i Serie A og i kampen om de vigtige Champions League billetter ergo er den eneste vej tilbage til Champions League i næste sæson at vinde Europa League.
 • Tempoet i Serie A er højere end i den hollandske Eredivisie og det taler til romernes fordel, og man spillede sig videre i Europa League for et par uger siden efter at have slået ukrainske Shakhtar Donestk ud over to opgør, og netop den offensive spillestil som Shakhtar er kendt for at spille minder utrolig meget om Ajax, og det bliver med stor sandsynlighed samme taktik man vil prøve i dette opgør.
 • Det hollandske mandskab er meget ungt og talentfuldt, og det betyder at nogen af spillerne ikke har samme erfaring i disse europæiske opgør som romerne, yderligere ser det ud til at hjemmeholdet med stille med kun 21 årige Scherpen i målet fra start, og det bør give usikkerhed i det hollandske forsvar.
 • Skal Roma have et godt udgangspunkt med hjem fra Amsterdam så kræver det at man lukker af defensivt, og man ikke kommer ud at løbe alt for meget, og jo romerne spiller normalt i et højere tempo i den hjemlige liga end Ajax gør, og slaget på midtbanen kan blive utrolig vigtigt for romerne.
 • Da der er et returopgør allerede i næste uge i Rom så forventer jeg ikke at man kommer til at se et romersk mandskab som bare kommer ud og angriber fra start, og kan man få et point med hjem fra opgøret så vil man være fint tilfreds.
 • Romerne har Ibanez tilbage i det defensive, og Villar er tilbage på midtbanen igen to spillere som har været ude og savnet i de seneste opgør.
 • Italienerne ændre en del i den forventede startopstilling i forhold til weekendens udekamp i Sassuolo hvor man spillede 2-2, og det betyder at Dzeko starter inde fra start, Ibanez ryger ind i forsvaret, og til sidst ryger Villar og Veretout ind på midtbanen, og mandskabet kommer umiddelbart til at se stærkere ud end senest.

Ajaxs forventede startopstilling: 4-3-3: Scherpen- Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico- Alvarez, Klaassen, Gravenberch- Neres, Tadic, Antony.

Romas forventede startopstilling: 3-4-2-1: Pau Lopez- Mancini, Cristante, Ibanez- Peres, Veretout, Villar, Spinazzola- Pellegrini, Pedro-Dzeko.

Trupnyt: Ajax må undvære Blind i midterforsvaret og Mazraoui på den ene back og begge normale startere, yderligere er Stekelenburg i målet tvivlsom han er normalt reserve pga Onanas doping karantæne, og det betyder at tredjemålmanden Scherpen starter inde fra start, og det svækker hollænderne at man må stille med uprøvet målmand.

Roma må undvære Karsdorp(fast) højreback som er i karantæne, yderligere er armenske Mkhitaryan(fast) i det offensive skadet, mens El Shaarawy(reserve) gik i stykker i weekenden i det offensive, og ligeledes er ude til opgøret.

Kilder

Gazzetta Dello Sport, romanews.eu, ajax.nl, corrieredellosport.it, asroma.com, telegraaf.nl

Kommentarer

Feedback