18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Frankrig - Startopstilling & taktik

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre
Fodboldbane
3-1-4-2
Frankrig
Frankrig
4
D. Upamecano
17
W. Saliba
13
N. Kanté
8
A. Tchouaméni
14
A. Rabiot
11
O. Dembélé
12
R. K. Muani
10
K. Mbappé
16
M. Maignan
22
T. Hernández
5
J. Koundé
23
A. Areola
9
O. Giroud
2
B. Pavard
3
F. Mendy
6
E. Camavinga
7
A. Griezmann
24
I. Konaté
15
M. Thuram
18
W. Zaire-Emery
19
Y. Fofana
20
K. Coman
21
J. Clauss
25
B. Barcola
1
B. Samba

Taktik

Didier Deschamps har været fransk landstræner i over ti år, og han har i den periode prøvet en masse forskellige formationer af. Da Frankrig vandt VM i Rusland, foregik det i en 4-2-3-1-formation med Giroud som spidsangriber, Griezmann hængende bagved og Mbappé og Matuidi på kanterne.  

Ved EM i fjor prøvede Deschamps fire forskellige formationer i de fire kampe, Frankrig fik ved slutrunden. I første kamp mod Tyskland var det i en offensiv 4-3-3, i kampen mod Ungarn en 4-3-1-2, mod Portugal var det i 4-2-3-1, og i exitkampen mod Schweiz i ottendedelsfinalen foregik det i en 3-4-1-2-formation. 

I VM-kvalifikationen vekslede Deschamps mellem fire forskellige formationer, så det er ikke helt til at vide med sikkerhed, hvilken formation Frankrig kommer i. Det giver også mening med de mange muligheder, den franske landstræner har i de forskellige kæder. 

Straffeskytte

Kylian Mbappé, Karim Benzema og Antoine Griezmann har alle sparket straffespark for Frankrig i de seneste år. Er Benzema på banen, bliver det formentlig ham, der skal sparke fra ellevemeterpletten. 

Frisparksskytte

Kylian Mbappé. Antoine Griezmann har også tidligere sparket frispark for Frankrig. 

Foto: Franck Fife / AFP

Profiler

Karim Benzema, Kylian Mbappé, N'Golo Kanté

Det er svært blot at fremhæve tre profiler på det franske landshold, når der er lutter store navne over det hele. 

Vi kan dog ikke komme udenom de tre ovennævnte. Særligt Benzema havde en fantastisk 21/22-sæson, hvor det blev til endnu et Champions League-trofæ, endnu et spansk mesterskab, og så bliver det formentlig også til en Ballon d'Or-titel senere på året. Den første for Benzemas vedkommende, og det i en alder af næsten 35 år vel at mærke. Benzema blev topscorer i La Liga med 27 mål i den forgangne sæson, og han blev også nummer to på assistlisten i ligaen med 12 oplæg. I Champions League blev franskmanden også topscorer, og her nettede han hele 15 gange.

Kylian Mbappé er stadig kun 23 år gammel, men han har været med i fodboldens verdenselite i flere sæsoner. Han brød igennem i Monaco allerede som teenager, og siden 2018 har han brilleret på PSG's stjernebesatte mandskab. 

Stjerneskud

Frankrig har mange talentfulde spillere. Af disse kan blandt andre Aurélien Tchouameni, Moussa Diaby, Boubacar Kamara og William Saliba nævnes. Alle fire spillere er i begyndelsen af 20'erne, og det er Kylian Mbappé sådan set også stadig med sine 23 år. Mbappé har bare bevist sit værd i så mange år allerede, at han hører til i kategorien ovenfor.  

Fravær og tvivl

N'Golo Kanté misser med sikkerhed VM grundet en skade. Det samme er tilfældet med Paul Pogba, Presnel Kimpembe og nu også Christopher Nkunku. Leipzig-profilen Nkunku var uheldig og blev skadet i forbindelse med en træning i den franske VM-trup. I stedet er Frankfurt-spilleren Randal Kolo Muani indkaldt som erstatning. 

Kommentarer

Feedback