18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i herrehåndbold 2022: Odds og optakt - Gruppe F

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+

Norge vinder Gruppe F i sikker stil

Vores skandinaviske naboer fra Norge er storfavoritter til at vinde gruppe F, som ud over Norge består af Rusland, Slovakiet og Letland. Selvom Norge mangler to store profiler i Magnus Rød og Gøran Johannessen, så ser jeg ikke Sander Sagosen og co. have de store problemer med de tre andre hold i puljen. Slovakiet har fordelen af hjemmebane, men kvaliteten er der ikke til at udfordre de andre, hvorfor jeg ser Letland og Rusland kæmpe om 2.-pladsen i denne pulje.

Odds på Gruppe E ved EM i herrehåndbold

Herunder finder du de bedste odds på Gruppe E ved EM i herrehåndbold.

Hvem vinder Gruppe F? Højeste odds Bookmaker
Norge 1,22
Rusland 4,50
Litauen 76,00
Slovakiet 81,00

Odds på Gruppe F ved EM 2022 i herrehåndbold er senest opdateret mandag den 10. januar klokken 13.33.

Norge

Landstræner: Christian Berge

Bedste EM-resultat: EM 2020 (3.-plads)

Det norske landshold har et stærkt mandskab af spillere, som spiller på de største adresser rundtomkring i Europa. De har været med langt fremme ved slutrunder, hvor det er blevet til to sølvmedaljer ved henholdsvis VM i 2017 og 2019. Herudover er det blevet til en bronzemedalje ved EM i 2020.

De har derfor været tæt på gennem mange år, men de har endnu ikke sparket døren ind til den helt store internationale top. Norges helt store stjerne er Sander Sagosen, som er altafgørende for den norske succes ved EM. Det er dog også en svaghed, at landet er så afhængige af THW Kiel-spilleren. Rammer han ikke dagen, så har de andre haft svært ved at steppe op.

Derudover er Norge ramt, idet to profiler er ude af slutrunden med skader. De er nemlig uden Gøran Søgard Johannessen og Magnus Rød, som har været to store profiler på det norske landshold igennem lang tid. De to afbud gør derfor også, at endnu mere hænger på Sander Sagosen i det norske angreb.

Det er derfor afgørende, at spillere som Christian O'Sullivan, Kent Robin Tønnesen og Harald Reinkind også stepper op. På fløjene har Norge altid været gode, hvilket de også er ved denne slutrunde, hvor især den norske kontramaskine anført af Christian O'Sullivan bliver vigtig for norsk succes ved EM.

Rusland

Landstræner: Velimir Petkovic

Bedste EM-resultat: EM-guld (1996)

Rusland var i slut-90'erne og start-00'erne en kæmpe håndboldnation, hvor de vandt et hav af medaljer. Meget er dog sket siden, hvor russisk herrehåndbold ikke har været i nærheden af medaljer og topplaceringer. Og det bliver heller ikke til en topplacering ved denne slutrunde, da spillermaterialet ikke er til det.

De kan godt gå videre fra gruppen, men det bliver heller ikke til mere end det for russerne. De har dog enkelte spillere, som på dagen godt kan gøre livet surt for mange. Deres helt store stjerne er Dmitry Zhitnikov, som til dagligt spiller for polske Wisla Plock. Derudover har de også den hårdtskydende venstre back i Sergei Mark Kosorotov, som også tørner ud for Wisla Plock.

Slovakiet:

Landstræner: Peter Kukučka

Bedste EM-resultat: Tre 16.-pladser (2006,2008 og 2012)

Slovakiet har aldrig været nogen stor håndboldnation. De har heller ikke været med ved en EM-slutrunde siden 2012, og de er med i år, da de sammen med Ungarn afholder EM-slutrunden. Jeg spår dem heller ikke den store chance ved dette EM, selvom de har hjemmebanefordel. De får heller ikke fulde huse i Slovakiet, da det kun er tilladt at lukke 25 procent af hallens kapacitet ind. De slovakiske spillere gør sig i mindre klubber rundtomkring i Europa, hvorfor jeg også tror, at det bliver til tre kampe, og så er de færdige ved slutrunden.

Deres tre største stjerner: Lubomir Duris, Teodor Paul og Tomas Urban

Litauen

Landstræner: Mindaugas Andriuska

Bedste EM-resultat: 9.-plads (1998)

Litauen er for mange et ubeskrevet blad i international håndbold. De har da heller ikke de store resultater at fremvise, da deres seneste og eneste EM-deltagelse skal findes helt tilbage i 1998. Det gør det heller ikke meget nemmere, at en af deres helt store stjerner er ude af slutrunden. Litauen må nemlig undvære Jonas Truchanovicius, som til dagligt spiller for Motor i Ukraine.

Heldigvis for Litauen så har de en anden stor profil i Aidenas Malasinkas, som også spiller for Motor til dagligt. Han er altafgørende for Litauen, hvis de skal have nogen former for succes under denne slutrunde. Jeg spår dog Rusland og Norge til at trække de længste strå i denne pulje, hvorfor Litauen får et tidligt EM-exit.

Holdene i Gruppe F

Litauen
Norge
Rusland
Slovakiet

Kommentarer

Feedback