18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i herrehåndbold 2022: Odds og optakt - Gruppe E

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+

Spanien og Sverige spiller sig videre fra gruppe E

De to helt klare favoritter til at gå videre fra gruppe E er Spanien og Sverige. Jeg har svært ved at se, at de ikke slår både Tjekkiet og Bosnien & Hercegovina i sikker stil, hvorfor kampen om 1.-pladsen i puljen kommer til at så mellem Sverige og Spanien. 1.-pladsen er naturligvis vigtig, da de spiller om at få point med over i mellemrunden.

Odds på Gruppe E ved EM i herrehåndbold

Herunder finder du de bedste odds på Gruppe E ved EM i herrehåndbold.

Hvem vinder Gruppe E? Højeste odds Bookmaker
Spanien 1,90
Sverige 1,90
Tjekkiet 51,00
Bosnien 101,00

Odds på Gruppe E ved EM 2022 i herrehåndbold er senest opdateret mandag den 10. januar klokken 13.31.

Spanien

Landstræner: Jordi Ribera

Bedste EM-resultat: To EM-titler (2018 og 2020)

Det spanske landshold er et rigtigt turneringshold, som altid er med fremme, når det hele skal afgøres. Det har vi også set ved deres seneste fem EM-slutrunder, hvor det i alle tilfælde er blevet til top-4-placeringer. Det er nemlig blevet til EM-guld ved de seneste to, og herudover er det blevet til sølv, bronze og en 4.-plads.

De har dog mistet en af deres helt store stjerner til denne slutrunde, da Alex Dujsjebajev ikke er med på grund af en skade. Kielce-profilen har igennem en lang årrække været altafgørende for det spanske angrebsspil, hvor han er en nydelse at se på for alle os håndboldelskere.

I målet har Spanien en af de helt store stjerner, hvor Gonzalo Pérez De Vargas på dagen kan lukke helt ned for skytterne.

Spanien har altid haft et stærkt forsvar i form af Viran Morros og Gedeón Guardiola. Viran Moros er dog stoppet på landsholdet, hvorfor spanierne skal have opbygget en ny midterakse i forsvaret. Tyrefægternationen kommer uden tvivl også til at være med helt fremme ved denne slutrunde, men med tabet af Alex Dujsjebajev, så skal de finde en ny styrmand i det angrebsspillet, hvilket bliver afgørende for deres EM-chancer.

Sverige

Landstræner: Glenn Solberg

Bedste EM-resultat: Fire EM-titler (1994, 1998, 2000 og 2002)

Sverige er indenfor den seneste årrække blevet en mere fast del af den internationale top efter en periode i 2010'erne, hvor de skuffede ved alle slutrunder. De er dog med helt oppe nu, hvor det er sjovt, hvilket de også viste for et år siden, hvor de som bekendt nåede hele vejen til VM-finalen, hvor de dog tabte til Danmark.

Sverige har den helt store leder i form af Jim Gottfridsson, som er uhyre vigtig i både den svenske defensiv såvel som deres offensiv. Han er utrolig skarp i den svenske ankomstfase, hvor han er med til at give Sverige mange ”nemme” scoringer.

På fløjene har de to af de bedste fløjspillere i verden, og Hampus Wanne og Niclas Ekberg regnes i den sammenhæng for værende to af de meste træfsikre fløjspillere på den internationale scene.

Sverige har ligesom så mange andre været ramt af corona op til slutrunden, hvor blandt andre Hampus Wanne og hans venstre fløjs-kollega Lucas Pellas også har været ramt.

Sverige har Andreas Palicka i målet, og til sommer smutter han til PSG. Han har i en lang årrække været en kæmpe profil for det svenske landshold, hvor han har været afgørende for den stærke svenske defensiv anført af Max Darj. Får Sverige styr på deres gode defensiv, og får Jim Gottfridsson styr på det svenske angrebsspil sammen med blandt andre de to Aalborg Håndbold-profiler Felix Claar og Lukas Sandell, så kan de igen nå helt hen til de afgørende kampe ved slutrunden. 

Tjekkiet

Landstræner: Rastislav Trtik

Bedste EM-resultat: 6.-plads (2018 og 1996)

Tjekkiet var på alles læber tilbage i 2018, hvor alt gik op i en højere enhed ved den EM-slutrunde. De slog undervejs blandt andre Danmark, hvor de også var tæt på at spille sig helt frem til en semifinale. De måtte dog ”nøjes” med en 6.-plads, hvilket var et kæmpe resultat for Tjekkiet. Nu siger vi så 2022, hvor der venter dem en uhyggelig Gruppe E, hvor de kommer til at få det svært. De taber med stor sandsynlighed til både Sverige og Spanien, og de må nok tage til takke med at kæmpe om en 3.-plads i gruppen med Bosnien & Hercegovina.

Deres tre største stjerner: Stanislav Kašpárek, Tomáš Mrkva og Tomáš Babák

Bosnien & Hercegovina

Landstræner: Ivica Obvran

Bedste EM-resultat: 23.-plads (2020)

Bosnien & Hercegovina var for to år siden med ved deres første EM-slutrunde nogensinde. Det blev ikke nogen succes, da de endte slutrunden på en 23.-plads. Nu er de så med igen, hvor de dog langtfra har haft en god optakt til slutrunden.

Deres største stjerne af dem alle, Flensborg-keeperen Benjamin Buric, har nemlig været ramt af COVID-19. Bliver han ikke klar, så svækker det deres chancer markant ved denne slutrunde.

Desuden er Skjern Håndbolds Senjamin Buric samt Meshkov Brests Vladimir Vranješ også tvivlsomme til slutrunden. Bosnien & Hercegovina kommer ikke til at gå videre fra denne gruppe, men deres mål er uden tvivl at slå Tjekkiet, hvilket jeg også ser gode muligheder for, at de gør.

Holdene i Gruppe E

Bosnien-Hercegovina
Spanien
Sverige
Tjekkiet

Kommentarer

Feedback