18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i herrehåndbold: Odds og optakt - Gruppe B

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Spiller de ungarske værter sig videre fra Gruppe B?

EM-værterne fra Ungarn har naturligvis fordelen af hjemmebane, og som det ser ud lige nu, så bliver det for udsolgte haller i det ungarske. Ungarn får her et kæmpe rygstød fra de fanatiske fans, som på dagen kan bære dem frem.

Udover Ungarn består gruppen af Island, Holland og Portugal. Holland er ny på den internationale scene, hvor de er et friskt pust med hurtigt spil. Portugal har døjet med et hav af skader/coronatilfælde inden slutrunden, hvorfor de er stærkt decimerede til slutrunden. Island er altid farlige ved en slutrunde, hvor de på dagen kan slå samtlige hold.

Jeg spår Ungarn til at vinde gruppen, hvor Island kommer til at indtage 2.-pladsen.

Odds på Gruppe B ved EM i herrehåndbold

Nedenfor finder du de bedste vinderodds på Gruppe B ved EM i herrehåndbold 2022. 

Hvem vinder Gruppe B? Højeste odds Bookmaker
Ungarn 1,60
Island 3,75
Portugal 10,00
Holland 35,00

Odds på Gruppe B ved EM 2022 i herrehåndbold er senest opdateret mandag den 10. januar klokken 13.00.

Portugal

Landstræner: Paulo Pereira

Bedste EM-resultat: 6.-plads (2020)

Det portugisiske landshold er i de seneste år kommet længere frem på den internationale håndboldscene. De har flere store talenter, som også begynder at spille uden for de hjemlige breddegrader. Portugal, der sluttede på en 6.-plads ved EM for to år siden, har dog et hav af deres profiler ude ved denne slutrunde, hvorfor jeg tror, de får det rigtigt svært i Gruppe B. De mangler blandet andre Luis Frade, Andre Gomes, Alexis Borges, João Ferraz og Diogo Silva.

Alle har været en stor del af den succes, som Portugal har vist inden for den sidste årrække. Portugal kan derfor kun overraske ved denne slutrunde, da de mange fravær giver dem nogle svære betingelser.

Deres største tre stjerner: Miguel Martins, Rui Silva og Victor Iturriza

Ungarn

Landstræner: Istvan Gulyas

Bedste EM-resultat: 6.-plads (1998)

De ungarske værter kommer ind til slutrunden efter mange år, hvor de har skuffet på den internationale scene. Kigger vi kun på EM-slutrunder, så er deres bedste plads ved en EM-slutrunde en 6.-plads tilbage ved EM i Italien i 1998. Jeg har heller ikke de store forventninger til dem ved denne slutrunde, da kvaliteten bare ikke er der på det ungarske landshold i disse år. Det helt store plus ved denne slutrunde er dog, at de har fordelen af hjemmebane.

Lige præcis når det kommer til Ungarn og de ungarske fans, så er det en kæmpe fordel, at de spiller hjemme i egen hule. Vi så det især ved VM i 2019, hvor de danske drenge blev båret frem af en uhyggelig stemning i Boxen i Herning. De nuværende restriktioner i Ungarn betyder da også, at der bliver fulde huse, hvorfor det ungarske hjemmehold får et kæmpe rygstød af deres medlevende fans.

Deres trup består i store træk af spillere fra den hjemlige liga, hvor Pick Szeged og Veszprém er de helt store klubber. Inde i målet har Ungarn Roland Mikler, som er deres førstekeeper. Han kan på dagen lukke fuldstændig ned, hvilket han har gjort flere gange i denne sæson for Pick Szeged.

På stregen har Ungarn en af verdens bedste stregspillere i form af Bence Banhidi. Hvis han først får bolden, så siger jeg held og lykke med at holde ham tilbage. Han er et kæmpe bæst og stort set umulig at holde, hvis han først bliver retvendt.

På playmakerposten har de Mate Lekai, som er en stærk spilstyrer for det ungarske landshold. På højre back har de en up and coming spiller i form af Dominik Mathe. Han er fremtiden på den position efter Lazlo Nagy, og til sommer smutter han tilmed til den franske storklub PSG.

Deres tre største stjerner: Bence Banhidi, Mate Lekai og Roland Mikler

Island

Landstræner: Gudmundur Gudmundsson

Bedste EM-resultat: 3.-plads (2010)

Det islandske landshold har været inde i nogle skuffende år, hvor de ved slutrunder ikke har kunnet levet op til fordums styrke og resultater. Kigger vi på EM-slutrunder, så er de sluttet på en 11.- samt to 13.-pladser ved deres tre seneste deltagelser.

Island har den tidligere danske landstræner Gudmundur Gudmundsson i spidsen for herrelandsholdet. Det islandske landshold spiller noget hurtigt håndbold, hvor de især i ankomstfasen er farlige.

Den helt store stjerne er Aalborg Håndbolds Aron Palmarsson, som i en lang årrække har været en stor profil på den internationale håndboldscene. Han er både farlig selv, men i assistspillet er han også afgørende for det islandske angrebsspil.

I målet har de GOG-keeperen Viktor Gisli Hallgrimsson, som på trods af sin unge alder er førstevalg i målet. På højre back har de den tidligere Aalborg Håndbold-profil Omar Ingi Magnusson, som for tiden spiller det bedste håndbold i sin karriere for SC Magdeburg i Bundesligaen. Han blev blandt andet topscorer i Bundesligaen i den forgangne sæson.

Herudover har de også to træfsikre fløje i Bjarki Mar Elisson og Sigvaldi Gudjonsson. Island er et landshold, som man aldrig skal undervurdere ved en slutrunde, da de har kompetencerne til at kunne overraske. Meget ligger dog på en stærk målmandspræstation, og her ligger meget på den unge keeper.

Deres tre største stjerner: Aron Palmarsson, Omar Ingi Magnusson og Bjarki Már Elísson

Holland

Landstræner: Erlingur Richardsson.

Bedste EM-resultat: 17.-plads (2020, hvilket også var deres første EM-slutrunde nogensinde)

Holland er en af de nye nationer på den internationale håndboldscene. I EM-sammenhæng var slutrunden for to år siden deres første. Tulipanlandet spiller noget hurtigt og tempofyldt håndbold, da de ikke har flere bombere ude bagfra, som kan banke dem ind fra ni meter.

De orangeklædte er dog et stærkt hold, hvor spillerne kender hinanden godt. Den helt store stjerne på holdet er den finurlige PSG-playmaker Luc Steins. Han er kendetegnet på det hurtige hollandske spil, hvor han om nogen kan sætte fart i angrebsspillet.

Den anden helt store profil er den tidligere TTH-profil og nuværende SC Magdeburg-spiller Kay Smits. Sammen udgør de en farlig duo i det hollandske angrebsspil.

Holland kan spille frit ved denne slutrunde, da ingen forventer, at de går ud og laver de helt store resultater. Kommer de videre fra gruppen, så kan de være tilfredse.

Deres tre største stjerner: Luc Steins, Kay Smits og Jeffrey Boomhouwer

Holdene i Gruppe B

Holland
Island
Portugal
Ungarn

Kommentarer

Feedback