18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i herrehåndbold 2022: Odds og optakt - Gruppe A

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+

Kan Danmark leve op til favoritværdigheden i Gruppe A?

De danske drenge er den helt store favorit i Gruppe A, som derudover også består af Nordmakedonien, Slovenien og Montenegro. Gruppefinalen kommer til at bestå af Danmark - Slovenien, som jeg spår til at indtage de to øverste pladser i gruppen. Nordmakedonien, med deres spillende træner i form af legenden Kiril Lazarov, kan på dagen godt overraske, men de får det svært. Montenegro forventer jeg ikke det store af. De kommer til at blive kanonføde for især Danmark og Slovenien.

Odds på Gruppe A ved EM i herrehåndbold

Herunder finder du de bedste odds på Danmarks Gruppe A ved EM i herrehåndbold. Danmark er ikke overraskende gigantiske favoritter til at tage 1.-pladsen.

Hvem vinder Gruppe A? Højeste odds Bookmaker
Danmark 1,12
Slovenien 6,50
Nordmakedonien 51,00
Montenegro 150,00

Odds på Gruppe A ved EM 2022 i herrehåndbold er senest opdateret mandag den 10. januar klokken 12.54.

Danmark

Landstræner: Nikolaj Jacobsen

Bedste EM-resultat: To EM-titler (2008 og 2012)

Det danske landshold kommer ind til slutrunden efter et 2021, hvor de toppræsterede ved både VM- og OL-slutrunden. På målmandsposten har Danmark den bedste keeper i verden p.t. i form af Niklas Landin. Meget afhænger af, hvem der har de bedste keepere, og udover Niklas Landin har Danmark også Kevin Møller, Jannick Green (ramt af corona) samt Emil Nielsen. Ude bagved er Mikkel Hansen altafgørende for det danske angrebsspil samt assistspillet, hvor han er god til at sætte de andre op.

Den helt store lysende stjerne er Mathias Gidsel, som ved de seneste to slutrunder har været en af grundene til VM-guld samt OL-sølv.

Danmark har revanche til gode, da de ved EM for to år siden røg ud allerede i gruppespillet efter en skuffende præstation.

Som tingene ser ud i skrivende stund, så er Danmark de helt store favoritter til EM-guldet, da de ikke har været ramt af corona/fravær på samme måde som mange af deres konkurrenter i toppen. Indtil videre er det kun Jannick Green, som er/har været ramt af corona. Det afgørende for de danske EM-chancer bliver derfor at holde sig fri for corona, hvilket kommer til at handle mere om held på nogle punkter.

Deres tre største stjerner: Mikkel Hansen, Niklas Landin og Mathias Gidsel

Nordmakedonien

Landstræner: Kiril Lazarov

Bedste EM-resultat: 5.-plads (2012)

Det nordmakedonske landshold har gennem en lang årrække været symboliseret ved en mand, nemlig Kiril Lazarov. Den nordmakedonske legende er gået hen og blevet 41 år gammel, men han er stadigvæk en stor del af landsholdet, da han nu også er blevet spillende landstræner.

Storskyttens evner er stadigvæk imponerede i en alder af 41 år, hvor han også bidrager flot i assistspillet. Nordmakedonien kommer fra en skuffende VM-slutrunde sidste år, hvor de sluttede på en 23.-plads. De rød- og gulklædte må undvære Veszprém-profilen Dejan Manaskov, som sidder ude med en knæskade.

Deres tre største stjerner: Kiril Lazarov, Stojanche Stoilov og Nikola Mitrevski

Slovenien

Landstræner: Ljubomir Vranjes

Bedste EM-resultat: 2.-plads (2004)

Det slovenske landshold har et hold fyldt af profiler, hvor de dog igennem mange år haft svært ved at få det helt store gennembrud ved en slutrunde. Det slovenske mandskab har den lille svensker Ljubomir Vranjes som træner. Han skal her forsøge at få sit hurtige spil ind på holdet, hvilket passer perfekt for de små finurlige playmakere i Stas Skube og Miha Zarabec.

I forsvaret har de oksen fra Celje i form af Blaz Blagotinsek. Han er altafgørende for den slovenske defensiv, hvor han igennem årene har delt mange øretæver ud. Derudover har de også to stærke højre fløje i form af Gasper Marguc og Blaz Janc.

Slovenien skal sammen med Danmark kæmpe om 1.-pladsen i Gruppe A, hvor jeg forventer et brag mellem de to mandskaber, når de tørner sammen lørdag den 15. januar.

Deres største stjerner: Blaz Blagotinsek, Stas Skube og Blaz Janc

Montenegro

Landstræner: Zoran Roganovic

Bedste EM-resultat: 12.-plads (2008)

Zoran Roganovics tropper kommer ind til denne gruppe som de helt store underdogs. De har ikke mange store stjerner på holdet. Den helt store styrke for Montenegro er derfor, at de skal spille som et hold. De største stjerner på holdet er målmanden Nebojsa Simic og Branko Vujovic, som spiller for henholdsvis MT Melsungen og Kielce til dagligt.

Sidste optræden ved EM endte med en 18.-plads. Jeg forventer, at Montenegro ryger ud i gruppespillet, hvorfor det bliver en tilsvarende placering igen ved denne slutrunde. Den danske EM-modstander har været hårdt ramt af corona op mod slutrunden, hvor hele seks spillere har været smittet. Optakten har derfor langt fra været optimal for det montenegrinske landshold.

Deres tre største stjerner: Branko Vujovic Nebojsa Simic og Vasko Sevaljevic

Holdene i Gruppe A

Danmark
Montenegro
Nordmakedonien
Slovenien

Kommentarer

Feedback