18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Dansk Melodi Grand Prix odds: Hvem vinder i år?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (17)

Dansk Melodi Grand Prix 2021:

Lørdag den 6. marts i studie 5 i DR Byen.

Showet kan ses på DR1 og DRTV fra klokken 20.

Værter: Tina Müller og Martin Brygmann.

Sidste års vinder: Ben & Tan

Her får du odds, optakt og spilråd til Dansk Melodi Grand Prix 2021. Se hvilke to sange BetXperts underholdningsekspert, Highroller, forudser kan vinde.

Vi skal have tændt et lys i mørket og glemme lidt om den triste tid, hvor vi er sammen hver for sig. Der skal tændes op for fest og farver og konfetti, for lørdag den 6. marts er det Dansk Melodi Grand Prix-tid.

Hvem skal repræsentere Danmark og følge i Ben & Tans fodspor, som sidste år vandt Dand Melodi Grand Prix med hele 61 procent af stemmerne og skam også gik videre ved den uofficielle erstatningsfinale? BetXperts underholdnings- og specialspileksperts, Highroller, klæder dig på til dét spørgsmål i denne DMGP-optakt. 

Sangene er desuden offentliggjort - hør dem her på DR's hjemmeside.

Odds på Dansk Melodi Grand Prix 2021

Herunder får du markedets bedste odds på Dansk Melodi Grand Prix 2021. 

Hvem vinder Dansk Melodi Grand Prix 2021? Højeste odds Bookmaker
Fyr og flamme - "Øve os på hinanden" 2,75
The Cosmic Twins - "Silver Bullet" 2,80
Chief 1 & Buttenschøn - "Højt over skyerne" 5,00
Emma Nicoline - "Står lige her" 9,00
Jean Michel - "Beautiful" 15,00
Mike Tramp - "Everything is allright" 25,00
Nanna Olivia - "Hvileløse hjerter" 35,00
Claudia Campagnol - "Abracadabra" 40,00

OBS: Odds er fra fredag den 19. februar klokken 08.57.
Bemærk, at odds kan ændre sig, hvis mange oddsere spiller på den samme sang. Eksempelvis. åbnede både Danske Spil og Unibet deres odds med Chief 1 & Buttenschøn som favorit, men den er altså hurtigt steget til det dobbelte odds.

Top-3-odds plejer desuden også normalt at være muligt at spille på til DMGP. Det bliver det formentlig også til DMGP 2021. Vi skal selvfølgelig nok også smide odds og eventuelt også spilforslag og/eller spiltanker ind om top-3-odds, hvis de kommer. 

Værd at notere sig er endvidere, at man i år har valgt at begrænse showet til otte sange. Desuden er fagjuryen droppet i år. Det betyder, at seerne bestemmer suverænt. BetXperts underholdnings- og specialspilsekspert, Highroller, forudser, at den manglende jury kan være en stor fordel for særligt én af sangene. Det kan du læse mere om senere i artiklen.

I de kommende afsnit kan du læse om, hvad Highroller mener, du skal være opmærksom på, når du vil spille på Dansk Melodi Grand Prix 2021. Eksperten klæder dig i den forbindelse bedste muligt på til at udvælge sang såvel som odds til Melodi Grand Prix 2021. 

Highrollers dom - de kan vinde MGP 2021

Ud af otte sange vil jeg mene, at fire af dem har en god chance (det er de øverste i min prediction, som kommer lidt senere). Særligt to sange, skrevet af tidligere vindere, bør kunne lægge sig i front ved MGP 2021:

 • Cosmic Twins: Rent lydkvalitetsmæssigt lyder sangen fra Cosmic Twins måske bedst og stærkest i mine ører, (rent eurovision old-school-classic-wise). Den giver mig associationer til gode dancehits som Keiinos "Spirit in the sky," Sunstroke projects saxofon og Alan Walkers "Spectre". Det kan meget vel blive den sang, som jeg selv vil stemme på. Fin og præsentabel produktion fra Lise Cabble med en fin slutning. Udlandet er mest på denne, men ikke særlig nytænkende.
   
 • Fyr og flamme: Nytænkende er bestemt heller ikke tilfældet med 80'er-sangen fra Fyr og flamme, som nærmest i en tidskapsel mikser alt det gode fra Rocazino til Tommy Seebach. 80'er-musik er meget populært herhjemme for tiden, og Island vandt faktisk det uofficielle erstatnings-Eurovision sidste år med 80'er-kitsch og ville med garanti have gået hele vejen, havde finalen ikke været aflyst.

  Fyr og Flammes sang lyder ligesom Cosmic Twins' som en mulig vinderkandidat, og det er den sang, jeg tænker kan drage fordel af årets manglende jury. Glad-i-låget, ungdommelig-trodsig, ærlig og edgy, regnbue-stemmevenlig, letfordøjelig og dansk. Let at spejle sig i. De danske seere vil nok elske den, og udlandet vil måske det modsatte til maj?

Udlandet elsker derimod Emma Nicolines popsang, som vi andre herhjemme stilmæssigt måske har hørt lidt rigelig af de sidste 10-15 år fra Medina, Rune RK etc. Men den kan også sagtens have chancer og scorer overraskende godt i afstemning på eurosong.dk.

Sangen fra Chief 1 lyder også god, rent kompositorisk, hvis Buttenschøn kunne matche Chief 1's vokale niveau. Jeg savner tilmed lidt rim-harmoni i teksten. Den fænger hurtigt, også efter flere gennemlytninger, er faktisk ganske fin og var bookmakernes åbningsfavorit, men scorer meget lavt i afstemningerne. 

Grunden til at jeg p.t. har sangen "Silver Bullet" som min favorit er, at den er melankolsk, hvor to glade sange som Chief 1's og Fyr og flammes måske kan deles lidt om alle fest- og glad-i-låget-stemmerne ved en superfinale! Det kan dog ændre sig, hvis Emma Caroline tager den tredje superfinaleplads.

Min MGP-prediction i rangeret rækkefølge:

1. The Cosmic Twins - vinderduel

2. Fyr og flamme - vinderduel

3. Chief 1 & Thomas Buttenschøn - top-3-kandidat

4. Emma Caroline - top-3-kandidat

5. Jean Michel - får det svært

6. Mike Tramp - får det svært

7. Claudia Campagnol - får det svært

8. Nanna Olivia - vinder næppe

Jeg er ret sikker på, at vinderen skal findes blandt de øverste fire, især da tiden nok ikke er til de store kreative studie-setups.

Spørgsmålet bliver så bare, om danskerne vælger at stemme med hjertet eller hjernen (europæisk finalechance), når nu fornuftige bigbrother/jury er på coronaferie. Bedøm selv, hvad du tror. 

Jeg kan dog nævne, at rigtig mange supergode sange (i udlandets ører) allerede er blevet fravalgt af seere i flere andre lande.

Web-afstemning på Eurosong.dk

Brugerne kan give deres mening til kende inde på fansiden Eurosong.dk. Her fremgår det blandt andet, at The Cosmic Twins' sang er faldet i god smag. 

The Cosmic Twins - Silver Bullit 25 procent
Emma Nicoline - Står lige her 25 procent
Fyr & Flamme - Øve os på hinanden 23 procent
Jean Michel - Beautiful 8 procent
Chief 1 & Buttenschøn - Højt over skyerne 7 procent
ike Tramp - Everything Is Allright 6 procent
Claudia Campagnol - Abracadabra 4 procent
Nanna Olivia - Hvileløse hjerter 3 procent

Bemærk, at hjemmesiden er dansk, men stemmer kan også komme fra udenlandske nørder. 

Eksperten anbefaler - spil på Betfairs Spillebørs

Du er selvfølgelig mere end velkommen til at spille på din(e) favoritsang(e) hos de gængse bookmakere, men Highroller anbefaler faktisk, at du spiller hos Betfair Spillebørs. Se boksen herunder. 

Highroller anbefaler: Spil hos Betfair* Spillebørs

Udnyt Betfairs Spillebørs til dine odds på MGP 2021. Highroller anbefaler, at du forsøger at matche dit eget valgte odds på Spillebørsen. Her har du især mulighed for at ramme noget godt ved at spille imod (laye)".
Hvis du er i tvivl om, hvordan man spiller hos Spillebørsen, så har BetXpert heldigvis en guide til Betfair Spillebørs.

De otte deltagende sange ved DMGP 2021

Jeg vil her gennemgå de otte sange ved DMGP 2021 i vilkårlig rækkefølge:

The Cosmic Twins - Silver Bullit 
Skrevet af Gisli Gislason, Rasmus Duelund, August Emil samt Lise Cabble. Synges af tvillingebrødrene Chris og Alec Andreev.

Fordele: Oddset er spillet ned, vurderes som den måske bedste i feltet på esc-blogs i udlandet, kan måske give vigtige "øststemmer" til maj, har styrke og godt lydbillede, synges som en af få på engelsk, er skrevet af blandt andre Lise Cabble og scorer højt i afstemning.

Ulemper: er ikke så organisk og følsom, vil måske stå bedst ved en jury. Dog ikke så original (men det er ingen af sangene udover Claudias). Vi har ikke hørt den live, ældre seere er nok ikke alle vilde med dance-genren, dog gik det godt med norske Keiino hos seerne.


Emma Nicoline - Står lige her  
Skrevet af Emma Nicoline selv, Jeppe Pilgaard, Jacob Jørgensen, Adam Kalwa og Patricia Namakula Mbabazi.

Fordele: Udlandet kan lide den, højt bundniveau, ikke så gøglet, har lidt seriøsitet, eneste kvindelige sanger i toppen, hvor bettors, som bestemmer oddene, ofte er mænd, scorer højt i afstemning (25 procent).

Ulemper: Medina-pop er måske lidt for 2007 end 2021, højt odds.


Fyr & Flamme - Øve os på hinanden
Skrevet af Laurits Emanuel selv. Synges af Laurits Emanuel og Jesper Groth.

Fordele: glad i låget, ganske god i forhold til lidt lette sukkerkalorier, spiller på følelser,  ungdommelig med appel til de voksne, regnbue-appel? (husk Zigmund i 2019). Skuespiller fra sygeplejerskolen er sanger, oddset er spillet ned, skiller sig ud, scorer højt i afstemning.

Ulemper: dybt uoriginal, nok mindre appelerende til Europa


Jean Michel - Beautiful
Skrevet af Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Andreas Jensen og Jesper Hjersing Sidelmann.

Fordele: Ikke helt så dårlig, men heller ikke helt i top. Den er mere smooth end flere af de andre, og jeg tænker ikke, at den ender i bunden.

Ulemper: Mangler noget "kapow", noget nytænkning, scorer kun otte procent i afstemning.


Chief 1 & Buttenschøn - Højt over skyerne
Skrevet af Lars Pedersen (Chief 1), Thomas Buttenschøn og Nermin Harambasic.

Fordele: Chief 1 har før skrevet vindersange, egentlig en fin komposition med dejlig afveksling, glad og catchy, men det er "Fyr og flamme" også, både Danske Spils og Unibets startfavorit, da de lagde odds ud.

Ulemper: Vokalharmonien er fin, men kan til tider blive for meget og for larmende, den mangler rim, og det bemærker man ubevidst, den scorer lavt i afstemningen på Eurosong.dk. Oddset er nu steget til det dobbelte.


Mike Tramp - Everything Is Allright
Skrevet af Mike Tramp.

Fordele: Mike Tramp er/var et kæmpe ikon i Mable. Jeg har fået matchet oddset nede i odds 10, så nogen tror på ham.

Ulemper: Trods hans karisma og store talent så er det simpelthen bare ikke en eurovision-sang. Det er mere en feel good-sang til afslapning, og der mangler "kapow" og wow-effekt. Der mangler ganske enkelt nytænkning.


Claudia Campagnol - Abracadabra
Skrevet af Louis Jarto, Melanie Wehbe og Emil Adler Lei.

Fordele: Måske en af de otte sange, som skiller sig mest ud ved sin minimalisme. En flot instrumental balladeagtig sang med afvekslende små detaljer. Emil Adler har stået bag de seneste to års vindersange.

Ulemper:  ... men den er simpelthen for kedelig og anonym i sit overordnede grundtræk til at sende til eurovision, selv for balladeelskere. Sangen scorer da også andenlavest i afstemning.


Nanna Olivia - Hvileløse hjerter
Skrevet af Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen.

Fordele: sød lille sanger, som har stået på en scene før.

Ulemper: Scorer lavest i både afstemning og hos undertegnede. Niveauet er bare ikke lige så højt som hos nogen af de andre. Og med seks-syv popsange bliver der nok for meget socialrealistisk skolepige-X-Factor sunget på dansk på programmet. 

Det var alle årets otte deltagere, så lyt og find din egen favorit.

Til sidst er der kun at sige, at du bør glæde dig til gode sange uden genremæssig variation, bræk dig over dårlige og pinlige jokes i DR's manuskript til værterne (Martin Brygmann og Tina Müller), og fest med, for med Tina Müller som vært er der garanti for kreativitet ved showet i DR-Byen 6. marts.

Tidligere vindere af Dansk Melodi Grand Prix

Nedenfor er en liste over de ti seneste års vindere af Dansk Melodi Grand Prix samt deres placering ved Eurovision.

 • 2011: A Friend in London med sangen "New Tomorrow", 5
 • 2012: Soluna Samay med sangen "Should've Known Better", 23
 • 2013: Emmelie de Foreste med sangen "Only Teardrops", 1
 • 2014: Basim med sangen "Cliche Love Song", 9
 • 2015: Anti Social Media med sangen "The Way You Are", gik ikke videre til finalen
 • 2016: Lighthouse X med sangen "Soldiers of Love", gik ikke videre til finalen
 • 2017: Anja Nissen med sangen "Where I Am", 20
 • 2018: Rasmussen med sangen "Higher Ground", 9
 • 2019: Leonora med sangen "Love is Forever", 12
 • 2020: Ben & Tan med sangen "Yes", skulle have repræsenteret Danmark ved Eurovision, men showet blev aflyst sidste år grundet coronapandemien

Dansk Melodi Grand Prix 2021:

Lørdag den 6. marts i studie 5 i DR Byen.

Showet kan ses på DR1 og DRTV fra klokken 20.

Værter: Tina Müller og Martin Brygmann.

Sidste års vinder: Ben & Tan

Kommentarer

Feedback