Natten til onsdag skal det amerikanske præsidentvalg 2016 afgøres. Få overblikket over odds på de helt afgørende svingstater samt stemmeprocenten her.

Man har for vane at kalde USA's præsident for verdens mægtigste. Og snart skal vi have fundet en ny af slagsen, for efter otte år med Barack Obama er det tid til forandring. 

Natten til onsdag 9. oktober får vi svar på, om det bliver republikaneren Donald Trump eller demokraten Hillary Clinton. Bookmakerne hælder kraftigt til Hillary Clinton.

USA's næste præsident

Hillary Clinton Donald Trump
1,24 5,00
Betfair
Betfair Sportsbook

Skal det alligevel lykkes Donald Trump at snyde Hillary Clinton på målstregen, så kræver det, at han vinder de vigtige svingstater.

Valgsystemet i USA adskiller sig en del fra det danske. Hvor det i Danmark kræver flertal i befolkningen, så handler det i USA udelukkende om valgmænd. Staterne har - afhængig af størrelsen - et bestemt antal valgmænd, som præsidentkandidaterne kæmper om.

Den kandidat, som får flest stemmer i en given stat, tager alle valgmænd. The winner takes it all! Når én kandidat når op på i alt 270 valgmænd, kan vedkommende kalde sig præsident.

Der er masser af stater, som er givet på forhånd, og hvor partierne af samme årsag ikke bruger meget krudt på kampagner. Det handler nemlig om at vinde svingstaterne.

Odds på svingstaterne

I en anden artikel på BetXpert forklarer Niels Bjerre-Poulsen - USA-ekspert og lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet - at Trump nærmest er tvunget til at tage alle svingstaterne for at vinde sammenlagt.

"Stort set alt skal falde Trumps vej, hvis han skal vinde, og han har næsten ikke råd til at tabe i nogle af svingstaterne, hvis han skal nå op på 270 valgmænd," siger han og nævner særligt Florida (29 valgmænd) og North Carolina (15 valgmænd) som afgørende stater for Trump-triumf.

De vigtige svingstater er blandt andet Florida, Nevada, Pennsylvania, North Carolina, Arizona og Ohio. Vi bringer her en oversigt over odds i de vigtigste svingstater.

Hvilket parti vinder delstaten North Carolina?

Demokraterne Republikanerne
1,90 2,05
Unibet
NordicBet

Hvilket parti vinder delstaten Florida?

Demokraterne Republikanerne
1,42 3,00
Unibet
Betfair Sportsbook

Hvilket parti vinder delstaten Ohio?

Demokraterne Republikanerne
2,75 1,50
Betfair Sportsbook
Danske Spil

Hvilket parti vinder delstaten Nevada?

Demokraterne Republikanerne
1,22 5,00
Betfair Sportsbook NordicBet

Hvilket parti vinder delstaten Arizona?

Demokraterne Republikanerne
 3,20 1,45
Betfair Sportsbook
Bet365

Klik på oddsboksene for at komme direkte til bookmakerne

Odds på andre udvalgte delstater

Og så er der alle de andre stater, som regnes for mindre usikre. Her kommer en oddsoversigt over udvalgte delstater.

  

Hvilket parti vinder delstaten New Hampshire?

Demokraterne Republikanerne
1,36 3,35
Bet365
 Unibet

Hvilket parti vinder delstaten Iowa?

Demokraterne Republikanerne
5,25 1,28
 NordicBet  Bet365

Hvilket parti vinder delstaten Alaska?

Demokraterne Republikanerne
6,50 1,16
 NordicBet  Danske Spil
Klik på oddsboksene for at komme direkte til bookmakerne

Odds på stemmeprocenten

Man kan også spille på stemmeprocenten til det amerikanske præsidentvalg, som ikke spås særlig høj i sammenligning med Danmark eksempelvis. Her ligger linjen hos Danske Spil* på 58 %. Det giver følgende odds:

Stemmeprocenten ved præsidentvalget

57,99 % eller mindre 58,00 % eller mere
1,75 1,95
Danske Spil
Danske Spil

Odds på andre kandidater 

Mange tror fejlagtigt, at det kun er Hillary Clinton og Donald Trump, som kan blive valgt til præsident. Men faktisk er der også en del andre kandidater, der prøver lykken. Der er bare ikke nogen af dem, som reelt har en chance. De to mest kendte er Gary Johnson fra Det Libertarianske Parti og Jill Stein fra Det Grønne Parti. 

Bliver hverken Hillary Clinton eller Donald Trump præsident, så får du hele odds 80 hos Danske Spil*.