Onsidebetting har nu været på markedet i lidt over et år. BetXpert har taget en snak med den danske spiludbyder for at høre, hvordan det er gået.

Den 16. oktober sidste år fejrede den danskejede spiludbyder Onsidebetting 1-årsfødselsdag. Det blev markeret med en masse tilbud til spillerne. Her var 99 procent teoretisk tilbagebetaling på 1X2-spil i Superligaen, forhøjede odds på danske målscorere ude i Europa, gratis konkurrencer om freebets, kasinobonus med mere. 

Nu har støvet efter fødselsdagsfesten i den grad fået tid til at lægge sig, og derfor satte BetXpert Onsidebetting i stævne til en snak om det første år plus det løse. I den forbindelse har vi snakket med Jan Fritzen, CEO hos Onsidebetting. 

I løbet af snakken kom vi blandt andet ind på Onsidebettings høje odds, deres tidligere udmeldinger om at ville slå sig på danskheden, missionen om ikke at investere kraftigt i marketingkampagner, udviklingen af deres ”Luk væddemål”-funktion, tallene på bundlinjen med mere. 

Markedsførende odds

Her på BetXpert finder vi næsten dagligt markedets bedste odds til jer brugere på nogle af de mest spændende kampe. I den forbindelse har vi lagt mærke til, at Onsidebetting ofte er markedsførende på særligt tre spiltyper. Derfor ville vi høre spiludbyderen, om det med de høje odds er en bevidst strategi fra deres side. 

Har I skruet på jeres tilbagebetalingsprocent undervejs? Vi har lagt mærke til, når vi sætter odds ind i vores artikler, at I tit ligger øverst på markeder som 1X2, over/under og begge hold til at score. Nogle gange skal man dog ned under Asian-linjerne for at finde det højeste odds på 1X2 og under/under, men lad nu det ligge …?

- Nej, vi har ikke som sådan skruet på dem, udover hvad vores underleverandør (DraftKings/SBTech – de to virksomheder fusionerede i december 2019, red.) af og til selv gør i forhold til resten af markedet. Det skal i den sammenhæng siges, at når man får odds fra DraftKings, kan man vælge mellem flere hylder, hvad angår tilbagebetalingsprocenten.  

- Her har vi valgt at lægge os i topkategorien på visse markeder. Derfor har vi en høj tilbagebetalingsprocent på eksempelvis de fem store fodboldligaer, Champions League, Europa League og andre ting i den størrelsesorden. 

- Vi prøver generelt at have konkurrencedygtige odds i markedet, og det resulterer ganske vist i, at vi jævnligt ligger helt i toppen, ja. Det (høje odds, red.) er nu engang også en del af vores fremgangsmåde. Det er ikke nødvendigvis vores eneste hovedfokus, at vi gerne vil være med i toppen rent oddsmæssigt, men det er klart en del af det. 

Jan Fritzen forklarer yderligere, at de hos Onsidebetting først og fremmest kigger på dem selv, ikke hos konkurrenterne. 

- Det er ikke sådan, at vi hele tiden sidder og holder øje med konkurrenternes odds. Selvfølgelig sker det, men det er langtfra det, der lægger fundamentet for vores odds – hverken de markedsførende, som du er inde på, eller de, hvor vi ikke er markedsførende. Vi kigger først og fremmest på os selv og vores eget produkt. 

”Verdens Bedste Odds”

Flittige brugere af BetXpert – og Onsidebetting – vil vide, at spiludbyderen på ugentlig basis kommer med såkaldte boostede odds fra deres ”Verdens Bedste Odds”-tilbud. Her er Jan Fritzen ikke bleg for at sige, at de selvfølgelig kigger på konkurrenterne, inden de sætter oddset. 

- Vi bruger en del energi på vores boostede odds (”Verdens Bedste Odds”-tilbuddet, red.), når vi tror, der er interesse for det blandt spillerne. Det har vi haft god feedback på. Her er jeg ikke bleg for at erkende, at vi selvfølgelig kigger på hele det øvrige marked og sørger for, at vi gerne skal have det højeste odds af alle. Ellers kan vi også have svært ved at forsvare at kalde det for ”Verdens Bedste Odds”. 

Så det er noget, der betyder noget for jer og jeres strategi, at I har markedets allerhøjeste odds her?

- Ja, det er her på de boostede odds, at vi virkelig gerne vil vise, at vi skiller os ud. På de almindelig, ikke-boostede odds, som vi var inde på før, vil vi i al almindelighed gerne fremstå som konkurrencedygtige i et ellers meget konkurrencepræget marked. Og det kunne tyde på, at det er lykkedes, ud fra hvad du fortæller mig. 

Danske kundeservicemedarbejdere

Da BetXpert første gang snakkede med Onsidebetting tilbage i marts sidste år, meldte de ud, at de ville gøre sig gældende på markedet via danskheden. Et begreb, som Jan Fritzen den dag i dag er lidt mere forsigtig med at tage i munden. 

Er det stadig det med danskheden, som I gerne vil slå jer på, eller det mere det med de høje odds?

- Det med ”danskheden” er altid en svær størrelse. Jeg synes dog, at vi har en god, pragmatisk tilgang til eksempelvis kundeservice. Vi har udelukkende kundesupportmedarbejdere, som sidder i Danmark. Kundeservicen får vi en del positiv feedback på, men ”danskheden” er lidt et vidt begreb. Det er måske nærmere den danske mentalitet, vi gerne vil ramme. Vi vil gerne vise og udstråle, at vi er danske. Både i forhold til beliggenhed, men også måden, som vi går til tingene på. 

Ja, hvordan er det nu – I har kun dansksprogede kundeservicemedarbejdere, ikke? 

- Jo, det har vi. Og de sidder kun på vores kontorer i Danmark. For os er det vigtigt at have en nærværende kundeservice. Vi ser også hele tiden på, hvordan vi kan optimere den. Vi bilder os selvfølgelig ikke ind, at vi er fejlfrie på dette eller andre punkter, men vi synes selv, at vi har nogle hurtige svartider og får da også generelt positiv feedback fra kunderne herpå.

Så I har ikke planer om at flytte eksempelvis kundeservicemedarbejdere til andre lande?

- Jeg skal ikke kunne svare på, hvad fremtiden bringer om fem år. Hvad jeg kan sige er, at vores intention her og nu er, at vores kundeservicemedarbejdere sidder i Danmark. Såfremt vi en dag skulle have nogle af slagsen til at sidde i andre lande, vil det nok være, fordi vi er i gang på et andet marked end det danske. Men nej, det giver ikke nogen mening for os (at have kundeservicemedarbejdere til danske kunder siddende i andre lande, red.). 

Danskhed eller ej; Jan Fritzen håber på, at Onsidebettings forholdsvis lille størrelse gør, at kunderne føler en anden nærhed eller tilknytning, når de er i kontakt med deres kundeservice. 

- Kundeservicen er forhåbentlig også en måde, hvorpå at vi kan skille os lidt ud; en lidt mere personlig eller nærværende kundeservice, som de større udbydere måske ikke helt kan leve op til, fordi de er sat sammen på en anden måde rent organisatorisk. Dette er selvfølgelig helt forståeligt, men det kan potentielt blive til vores fordel, når vi har den størrelse, vi har.

”Vi ved jo ikke, om de bliver forbudt måneden efter”

I vores tidligere nævnte interview med Onsidebetting fra marts sidste år gav spiludbyderen udtryk for, at den ikke var villig til at investere kraftigt i marketingkampagner. Nogle mente i den sammenhæng, at det dermed var en umulig mission at etablere sig på markedet. Det ville vi naturligvis også høre Onsidebetting-CEO’en om. 

Hvad med jeres taktik om ikke at investere heftigt i marketingkampagner, tv-reklamer og så videre? I har satset mere på sociale medier, mund-til-mund, freebetkonkurrencer og så videre. Hvordan er det gået her det første år plus det løse?

- Personligt synes jeg, det er gået godt. Vi præsterer de kundetal, vi skal, og vi er stadig ikke i hverken tv- eller radioreklamer. Vi ligger på de steder, som vi skal, på kundetilgangskurven. Med de politiske tiltag, der kan være under opsejling, er det heller ikke lige nu, at vi bryder tendensen og investerer 50 millioner i tv-reklamer. Vi ved jo ikke, om de bliver forbudt måneden efter. 

Vil du ud med, hvor mange kunder eller aktive spillere I har?

- Nej, det kan jeg ikke sige noget om. Det holder vi pænt for os selv. Jeg kan dog sige, at vi følger vores budgetter, og at vi er på det stadie, hvor vi gerne vil være på nuværende tidspunkt i processen. Sagt med andre ord ser det fornuftigt ud med kundetilgangen, hvor vi følger de prognoser, som vi havde fra begyndelsen. 

Om lave, generelle limits på visse specialspil

Det er måske ikke nogen stor hemmelighed, at I har en generel, lav limit på nogle af jeres specialspil. Nu nævner jeg lige kortspil i forbindelse med fodboldkampe som et eksempel. Er det noget, der vil blive ændret på?

- Det handler i bund og grund om, at vi ikke kan være markedsførende på det hele. Små specialmarkeder som kortspil, hvor der er nogle specialister, som gerne vil spille tungt, det kan vi p.t. ikke være med på. Det må vi bare erkende. Det er ikke her, at vores kernefokus ligger. Vi er en lille spiller i et stort marked, og vi kan simpelthen ikke både være blandt dem med de bedste odds og blandt dem med de højeste tilladte indsatser på alle typer spil. Vi vil selvfølgelig gerne, men som alle andre har vi også vores begrænsninger.

Coronapandemien skaber usikkerhed om det landbaserede marked

Hvad med det landbaserede marked, som I proklamerede, at I ville ind på, da I startede op? Er det stadig missionen?

- Vi befinder os i en verdenssituation, hvor ingen ved, hvornår vi begynder at vende tilbage til en dagligdag med fysiske butikker igen. Derfor har vi måttet sætte tankerne om det landbaserede marked i bero. 

Har I planer om at sætte skub i det igen, når pandemien er ovre?

- Her må jeg være dig svar skyldig. Der er jo sket en afgiftsstigning på 40 procent, siden vi første gang satte os for, at vi ville ind på det landbaserede marked. Det er noget, vi skal have kigget på igen, mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Vi bliver klogere efter pandemien. 

- Her og nu koncentrerer vi os i stedet om at passe og pleje de kunder, som vi har på hjemmesiden; hvordan vi kan servicere dem endnu bedre. Det kan være tilbud og bonusser af forskellige arter. De efterhånden lidt snørklede bonusregler gør det imidlertid ikke nemt for os. 

Udvikling af ”Luk væddemål”-funktionen

Det er jo ingen hemmelighed, at vi her på BetXpert opfordrer vores brugere til at spille singler. Samtidig er det heller ingen hemmelighed, at der stadig er mange, som spiller multikuponer, og det skal der selvfølgelig også være plads til. Særligt sidstnævnte gruppe holder af, at der er en god ”Luk væddemål”-funktion. 

I har funktionen lige nu, men der er måske et par punkter, hvor den godt kunne trænge til en opgradering. Det kunne eksempelvis godt blive mere tydeligt, hvilke spil der er omfattet af tilbuddet. Ditto er der noget med, at man ikke kan vide sig sikker på, om funktionen er åben undervejs, som kuponen skrider fremad, så at sige. Er det nogle punkter, I vil udvikle på?

- Vi vil gerne optimere på funktionen, ja. Vi er dog afhængige af en større platform og de tekniske løsninger hertil. Derfor gør vi p.t. også meget ud af at fortælle vores brugere om nogle af de ting, som du her kommer ind på. Altså, at tilbuddet for nuværende har sine begrænsninger.

- Vi har helt sikkert et fokus rettet mod det (udviklingen af funktionen, red.), men vi er ikke selv herre over, hvor hurtigt der eventuelt måtte blive gjort noget ved det. Funktionen vil dog med største sandsynlighed blive udviklet på lidt længere sigt, men jeg kan ikke give nogle garantier her og nu. 

Lige nu kan man mig bekendt ikke se, hvilke spiltyper der indgår i funktionen. Er det noget, I vil gøre mere tydeligt for spillerne?

- Ja, det er én af de ting, som vi prioriterer som en af de første i denne forbindelse. Det er jo blot et spørgsmål om, at vi får sat et lille tegn ind, der kan indikere det. Vi vil selvfølgelig gerne have, at spillerne ved, hvilke spil der er omfattet af ordningen og derved sikre lidt mere gennemsigtighed, så man ikke skal gætte sig frem til det. Det kigger vi på, men der er igen noget teknisk, som skal falde på plads. Og vi har en underleverandør, som skal med ind over det.

App til iPhone i løbet af foråret … forhåbentlig

Hvad med en Onsidebetting-app? Er den på trapperne?

- Vi har faktisk en app til Android. Den kan du hente på vores hjemmeside. Det er desværre også det eneste sted, du kan hente den. Det kommer sig af, at Android ikke tillader betting-apps i deres app store. Derfor kan den kun hentes på vores hjemmeside. 

- Herudover arbejder vi på en app til iPhone, og den skal helt sikkert nok komme. Vi håber meget på, at den er klar i løbet af det kommende forår. Der er nogle tekniske knaster, der skal høvles af, men vi skal nok få det løst. 

Om bundlinjen: ”Det går den rigtige vej”

Det er før blevet sagt i denne branche, at du som ny bookmaker ikke kan lave overskud det første år – har I gjort det?

- Jeg kan sige så meget, at bundlinjen går den rigtige vej. Der er et stykke vej endnu (til overskud, red.), men vi ligger indenfor de budgetter og kurver, som vi oprindeligt opererede med, da vi startede op. 

- Og ja, der er nogle, der siger, det ikke kan lade sig gøre. Jeg skal i den forbindelse også sige, at det kræver ekstremt hårdt arbejde. Hver dag. Idéen om, at man bare starter en bookmakervirksomhed op, og så vælter pengene ind, det er en illusion. Det kan man ikke bare gøre længere. 

- Det kunne du måske gøre, inden vi fik det regulerede og delvist liberale marked i 2012. Når det så er sagt, så må jeg skynde mig at sige, at jeg mener, vi har det rigtige marked i dag. Det er den rigtige måde at gøre det på. Her tænker jeg ikke mindst på spillerbeskyttelse og den slags. 

Onsidebetting-direktøren kunne dog godt tænke sig lidt mere afklaring om forholdene på markedet fra politisk side. 

- Jeg vil alligevel ønske, at vi ikke var så afhængige af, hvilken vej politikernes holdning blæste. Det ville være rart, hvis vi kunne være lidt mere sikre på, hvilke forhold vi havde at arbejde ud fra i fremtiden rent lov- og reguleringsmæssigt.