Manchester United har Ole Gunnar Solskjær som manager, men resultaterne og spillet har været svingende, hvilket ofte har fået medierne til at spekulere i en mulig fyring. BetXpert bringer her odds på, hvem der måske bliver Manchester Uniteds næste manager. 

Ole Gunnar Solskjær er fortsat Manchester United-manager, og det har han været siden december 2018. Siden ankomsten har der undervejs været spekulationer vedrørende nordmandens fremtid flere gange. I starten af november, efter hjemmebanenederlaget på 1-0 til Arsenal, fortalte Roy Keane live på Sky Sports, at spillerne får Ole Gunnar Solskjær fyret.

- Jeg undrer mig virkelig over, at der løber spillere rundt på det hold, som ikke har nogen entusiasme for fodboldspillet. Ole (Solskjær, red.) kommer til at miste sit job med de her spillere. Det kan ikke være anderledes, lød det fra Roy Keane efter kampen.


Inden landskampspausen vandt Manchester United dog en flot udesejr på 3-1 mod Everton, hvor januarindkøbet Bruno Fernandes brillerede med to mål og et oplæg til mål. Før Everton-sejren havde United tabt to kampe i streg i henholdsvis Premier League og Champions League. I Premier League tabte man hjemme mod Arsenal med 1-0, og i Champions League tabte Solskjærs tropper overraskende med 2-1 ude mod Istanbul Basaksehir.

Næste United-manager: Odds på kandidaterne

Nedenfor finder du de bedste odds på, hvem der bliver ny manager i Manchester United efter Ole Gunnar Solskjær. Det skal naturligvis understreges, at nordmanden ikke er blevet fyret. 

Hvem bliver ny manager i Manchester United? Højeste odds Bookmaker
Mauricio Pochettino 1,25
Massimiliano Allegri 6,00
Ralph Hasenhüttl 12,00
Brendan Rodgers 19,00
Thomas Tuchel 26,00
Julian Nagelsmann 26,00
Luis Enrique 34,00
Laurent Blanc 34,00
Rafa Benítez 34,00
Arsène Wenger 34,00
Michael Carrick 34,00
Gareth Southgate 34,00
Pep Guardiola 34,00
Carlo Ancelotti 34,00
Erik ten Hag 34,00
Ralf Rangnick 34,00
Chris Wilder 34,00
Nuno Espirito Santo 41,00
Paul Scholes 201,00

Odds er senest opdateret tirsdag den 10. november klokken 12.55. Du finder spillet under Betfair Sportsbook*. Gå ind på Fodbold --> Specialspil --> Specialspil Manager --> Man United næste permanente manager

Spil på næste United-manager hos Betfair
 

Mauricio Pochettino

Den tidligere Southampton- og Tottenham-manager har været uden job, siden han for snart et år siden blev fyret i Londonklubben, og i øvrigt blev erstattet af den tidligere United-manager José Mourinho. Pochettino har bevist sit værd i Premier League, hvor han fire gange fik Spurs i top-4 i Premier League. Hans bedste resultat var andenpladsen fra 2016/2017-sæsonen, hvor Tottenham hentede 86 point hjem og sluttede syv point efter Chelsea, der vandt Premier League den sæson. Tottenham var i øvrigt det hold, der tabte færrest kampe i den sæson i Premier League. Kun fire nederlag blev det til. 

Også i Champions League viste Pochettino sine kvaliteter, da han i 2018/2019-sæsonen fik Spurs hele vejen til Champions League-finalen, hvor det dog blev til et nederlag på 2-0 i en af de kedeligste Champions League-finaler i historien. Flere gange har der floreret rygter om et muligt samarbejde mellem United og Pochettino. Det forlyder, at Manchester United har henvendt sig til Pochettino, og oddset på argentineren indikerer da også, at bookmakerne har ham som storfavorit til jobbet. 

Fire gange i sin trænerkarriere er Mauricio Pochettino blevet kåret til månedens manager i Premier League. En gang som Southampton-manager og tre gange som Spurs-manager. Senest var i april 2017, hvor de som nævnt blev nummer to i Premier League. 

Den 48-årige Pochettino startede sin trænerkarriere i sin tidligere klub Espanyol, som han spillede for i to omgange. Han var træner i klubben fra 2009 til 2012. 

Massimiliano Allegri

Den tidligere Milan- og Juventus-træner Massimiliano Allegri nævnes også blandt kandidaterne til posten som ny United-manager. Allegri har været ledig siden sommeren 2019, hvor han forlod Juventus efter fem år i klubben. Før det var han fire år i Milan, hvor han gjorde dem til mester i 2010/2011. 

I tiden i Juventus nød han også stor succes. Han vandt mesterskabet i alle fem sæsoner, han var der, og han fik tilmed også Juventus frem til Champions League-finalen i både 2015 og 2017. Begge disse finaler blev dog tabt, og Juventus fik dermed føjet flere nederlag til deres kedelige rekord som det mest tabende finalehold i Champions League-historien. I alt har Juventus tabt syv finaler i Europas fineste klubturnering. 

Allegri startede sin trænerkarriere i den lille klub Aglianese, hvor han også sluttede sin karriere som spiller. Fra Aglianese gik turen til SPAL og Grosseto. Da han kom til Sassuolo tog karrieren for alvor fart. Her var han i blot en enkelt sæson, men formåede at få klubben sikkert op i Serie B.

Herfra gik turen til Sardinien, hvor Cagliari stod klar med en kontrakt. Her fik han i 2008/2009-sæsonen hæderen Panchina d'Oro, der gives til årets træner i Serie A. En titel, han vandt foran José Mourinho, der ellers vandt Serie A det år med Inter. Allegri sikrede Cagliari en niendeplads, hvilket var klubbens bedste resultat i mange år i Serie A. Siden dengang har de heller ikke sluttet i top-10 i Serie A. 

Nogle medier tror, at Allegri kunne være Manchester Uniteds Plan B, hvis det mislykkes at tilknytte Pochettino. 

Ralph Hasenhüttl

Den nuværende Southampton-manager, Ralph Hasenhüttl, er bookmakernes tredjestørste favorit til at blive næste Manchester United-manager. Hasenhüttl og Southampton har fået en fremragende sæsonstart og ligger på en øjeblikkelig fjerdeplads i tabellen. 

Også Hasenhüttl har der været snak om som mulig ny United-manager. Der spekuleres i, om østrigeren måske tager samme skridt som Pochettino og går fra Southampton til en engelsk topklub.

Ralph Hasenhüttl er 53 år gammel, og han startede sin professionelle trænerkarriere tilbage i 2007 i Unterhaching. Her var han frem til februar 2010, hvor han blev fyret. I januar 2011 fik han nyt job igen. Denne gang hos VfR Aalen, hvor hans største resultat var oprykningen til 2. Bundesliga. Fra Aalen gik turen til Ingolstadt, hvor han formåede at få klubben op i Bundesligaen for første gang i klubbens historie.

Han var i Ingolstadt fra 2013 til 2016, hvorefter han skrev kontrakt med RB Leipzig. Her fik han en andenplads i Leipzigs første sæson i Bundesligaen, men i maj 2018 forlod han Leipzig, da han ikke ønskede at være en midlertidig løsning, indtil Julian Nagelsmann skulle tage over den efterfølgende sæson. 

I december 2018 kom Hasenhüttl så til Southampton, hvor han har haft stor succes. Han overtog et Southampton-hold i nedrykningsfare, men de sluttede 18/19-sæsonen på 16.-pladsen med fem point ned til stregen. I den efterfølgende sæson gik det markant bedre for Southampton. Her var de blot to point fra at slutte i den øverste del af tabellen. 

Brendan Rodgers

En anden nuværende Premier League-manager, der nævnes, er Leicester-manager, Brendan Rodgers, der har gjort det glimrende for klubben, siden han kom til i slutningen af februar 2019. I 18/19-sæsonen sluttede mestrene fra 2016 på en lidt skuffende 9.-plads, men i sidste sæson blev de en flot nummer fem i rækken. 

I indeværende sæson ser det også rigtig godt ud for Leicester, der i skrivende stund indtager førstepladsen i Premier League med et point ned til Tottenham og Liverpool, der begge har 17 point.

Rodgers har en fortid i et par andre storklubber, så han ved, hvad det drejer sig om, når man er i en storklub. Han var i 2013/2014 meget tæt på at vinde det engelske mesterskab med Liverpool. Her tabte The Reds mesterskabet i tredjesidste spillerunde, da de hjemme tabte med 2-0 til Chelsea.  

Brendan Rodgers blev fyret i Liverpool i oktober 2015. På det tidspunkt lå Liverpool nummer ti i rækken efter otte kampe. I maj 2016 kom nordireren til Celtic, og her gjorde han, hvad man skal som Celtic-manager; nemlig at vinde mesterskabet hvert år. I 2019 hentede Leicester Rodgers i Celtic. På det tidspunkt førte Celtic den skotske Premiership med otte point.

Også Brendan Rodgers er et emne som ny United-manager. Den tidligere Manchester United-spiller Alan Brazil fortalte sågar i talkSPORT Breakfast i sidste uge, at han ville give jobbet til Rodgers.  

- Jeg ville give Brendan (Rodgers, red.) jobbet hos Manchester United, hvis Ole Gunnar Solskjær skal væk.

- Han har gjort et strålende job hos Leicester. Ja, han har haft penge at gøre med, men jeg er ligeglad. Se også på tabellen. Han er topklasse, lød det fra Brazil.  

Formand for dansk United-fanklub: Står stadig bag Solskjær

BetXpert har været i kontakt med Anton Møller Hagelund, der er formand for Manchester Uniteds danske supporterklub, og han står stadig bag Solskjær-projektet.

- Selvom Solskjær har haft nogle op- og nedture, så ser jeg personligt gerne, at United giver ham længere snor og tillid til at rydde op i truppen. Medmindre at der forekommer en længere periode med nederlag og tilbagegang i spil, så håber jeg på, at man fra toppen giver Solskjær minimum indtil sommer. Til den tid må situationen genovervejes, men personligt tror jeg ikke, at oftere managerskift nødvendigvis er løsningen.

- Hvis han kan fortsætte med at rekruttere unge spillere fra akademiet, rydde ud i den nuværende trup samt tilføre et par emner til et mere fast spillesystem står jeg gerne bag projektet, fortæller Anton Møller Hagelund til BetXpert. 

Han fortæller dog, at han godt kan se en fyreseddel blive en realitet for Solskjær, hvis ikke der kommer mere kontinuitet i Manchester Uniteds spil.

- Som manager står man altid med det store ansvar, så hvis ikke der kommer mere kontinuitet i Uniteds spil, er jeg bange for, at det kan være enden på nordmandens tid i Manchester. Jeg tror dog, at det stikker dybere, hvorfor jeg inderligt håber, man investerer i en sportsdirektør i stedet for at skyde skylden på manageren altid.

- Hvis jeg skal byde på en afløser, så er Pochettino et godt bud på grund af kendskab til ligaen og hans spillestil som manager. Hvis man skulle gå lidt en anden vej, så ser jeg Nagelsmann i Leipzig som et interessant emne, siger Anton Møller Hagelund.

Manchester United-managere siden 1945

1945 - 1969: Sir Matt Busby (Fra februar 1958 til juni 1958 tog Jimmy Murphy midlertidigt over for Matt Busby, da han skulle komme sig over sine skader ovenpå det tragiske flystyrt i München den 6. februar 1958). 

1969 -  1970: Wilf McGuinness 

1970 - 1971: Sir Matt Busby

1971 - 1972: Frank O'Farrell 

1972 - 1977: Tommy Docherty

1977 - 1981: Dave Sexton

1981 - 1986: Ron Atkinson

1986 - 2013: Sir Alex Ferguson

2013 - 2014: David Moyes

2014 - 2014: Ryan Giggs (Waliseren var midlertidig manager fra 22. april til 11. maj)

2014 - 2016: Louis van Gaal

2016 - 2018: José Mourinho

2018 - nu: Ole Gunnar Solskjær