18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

League of Legends (LOL): Odds og optakt

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Når det kommer til Esport Betting, er der ikke meget, der er mere spændende end League of Legends (LOL) 2024. Vores eSport-tipper gennemgår her alle favoritter, outsidere, giver sit bud på lineups og kigger på de bedste værdispil. Vi tager et kig på holdene, nøglespillerne, turneringen og de bedste odds på LoL 2024.

League of Legends 2024 Odds og Tips

Her er en oversigt over de bedste Worlds 2024 odds

LOL betting

League of Legends er et meget populært spil inden for esport og gaming. Spillet kaldes blandt de fleste for LoL, som er en forkortelse af League of Legends. Hvis du ikke kender det store til LoL betting, kan du læse om det i den her guide.

Der er mange bookmakere med dansk licens, der udbyder odds på esport. Fx har bookmakere som Bet365, LeoVegas, Mr Green, Unibet, Cashpoint, Betinia osv. alle sammen odds på League of Legends. En sportsbook som NordicBet har også LoL Worlds vinder odds.

LoL odds minder på nogle punkter om de spilmuligheder, som du kan finde på traditionelle sportsgrene som fodbold, tennis osv. Du kan læse mere om spilmulighederne på League of Legends længere nede i denne guide.

Favoritter til at vinde League of Legends

Favoritten til at vinde League of Legends 2024 var ifølge bookmakerne JD Gaming. Det er et kinesisk League of Legends-hold, og JD Gaming står for Jingdong Gaming. JDG er som bekendt ikke længere med i turneringen, så T1 er favorit i finalen.

Unibet er endnu em sportsbook, der har odds på LoL Worlds.

Er LoL odds forskellige fra bookmaker til bookmaker?

Der er selvfølgelig forskel på LoL odds fra bookmaker til bookmaker, som der også er forskel på odds på fodbold, håndbold, cykling, basketball osv. hos bookmakerne. Hos Kambi bookmakers som Unibet, Mr Green, LeoVegas osv. vil oddsene som regel være meget ens.

Hvor er de bedste League of Legends?

Som nævnt tidligere er der flere bookmakere med gode LoL Worlds odds og andre store turneringer i League of Legends. Du finder f.eks. også odds på LCS, der er blandt de største League of Legends-ligaer i verden. LCS er en forkortelse af League Championship Series.

Nogle af de bookmakere med de bedste odds på League of Legends er Bet365, Unibet, Cashpoint, Mr Green, Betinia, NordicBet osv.

Disse bookmakere har også esports odds på events i Dota 2, Counter-Strike, Rainbow Six, Valorant og andet.

Hvis du gerne vil have de bedste LoL betting odds, så kan du sammenligne odds på League of Legends hos forskellige bookmakere. På den måde sikrer du, at du får det bedst mulige odds på det spil, som du måske tænker at placere et bet på.

Hvordan fungerer odds på LoL?

VM i League of Legends er en årlig turnering, hvor de bedste hold i verden (der har kvalificeret sig på baggrund af deres nationale turneringer) samles for at dyste om en samlet præmiepulje på i år 27,5 millioner kroner.

Turneringen foregår i år i Nordamerika og spilles på fire forskellige lokationer, hvoraf semifinalerne og finalerne spilles henholdsvis i Madison Square Garden i New York og Staples Center i Los Angeles.

Vi har netop overstået gruppespillet, hvor der var i alt 16 hold fordelt på 4 grupper. Heraf er 8 hold gået videre til slutspillet.

Gruppespillet bestod af en række Bedst af 1 serier, hvor hvert hold i hver gruppe mødte hinanden to gange, og ved eventuelle tiebreak situationer ville der spilles ekstra kampe.

Slutspillet starter med kvartfinalerne den 13. oktober, og der får vi i stedet bedst af 5 serier at se.

League of Legends bettingmæssigt er den interessant - således laves der også jævnligt LoL-tipsBetXpert tips side. E-Sport-tipper Rasmus Schmidt-Hansen (i forum kendt under navnet Tastylicious) beretter her om spillet, der trækker op mod 30 millioner seere til de store finaler og har millioner af euro i præmiepenge.

LoL betting fungerer på samme måde som så meget andet, du kan spille på.

Herunder kan du se nogle af de LoL odds, som er tilgængelige hos bookmakerne i Danmark.

  • Kampodds: Akkurat som i fodbold, håndbold og andre sportsgrene kan du på League of Legends få odds på, hvilket hold i League of Legends der vinder den kamp, som du har kig på. Det fungerer på præcis samme måde, men i League of Legends er uafgjort ikke en mulighed, som det f.eks. er i fodbold og håndbold. Ligesom i tennis er der i LoL betting kun to vinderudfald.

  • Antal Maps i en kamp: Når det kommer til LoL esports betting odds, så er spil på antal maps også en mulighed, som det også er i f.eks. Counter-Strike. LoL esports odds på antal maps er en over/under-linje på 4,5 eller 3,5.

  • Korrekt kampresultat: I fodbold kan du spille på, hvad en given kamp ender. Det samme kan du med LoL esports odds, hvor du kan spille på f.eks. det ene hold til at vinde 3-2, 3-1 eller 3-0. I League of Legends er der ikke lige så mange spilmuligheder på kampresultatet som i fodbold, da vinderholdet skal op på 3 ligegyldigt hvad.

Du kan også finde flere LoL odds hos bookmakerne end de eksempler, der er listet op her.

Sådan læser du LoL esports odds

Ovenfor kan du se tre eksempler på Lol esports odds, men på en stor turnering som VM i League of Legends kan du også finde vinderodds på begivenheden.

Hvis du gerne vil sætte et LoL spil hos en bookmaker, så skal du for det første have en konto hos den pågældende bookmaker. Du kan få en konto, hvis du er over 18 år og bosat i Danmark.

Opretter du dig eventuelt kun for at spille på LoL, så er det også en rigtig god ide, at du tjekker op på, om den bookmaker, du er ved at oprette dig ved, også tilbyder odds på League of Legends.

Når du har fundet et spil på League of Legens, som du gerne vil oddse på, så skal du trykke på oddset og vælge din indsats på spillet. Her er det vigtigt, at du vælger en indsats, som du kan tåle at tabe, for der er ingen garanti for gevinst i betting.

Flere bookmakere tilbyder også live betting på LoL, Dota og meget mere. Det vil sige, at du kan placere væddemål på kampen, mens den spilles.

Hvis du har problemer med gambling, så er det vigtigt, at du søger hjælp. Du kan f.eks. udelukke dig selv fra at spille på Rofus.nu.

LoL odds tips betting

Hvis du ikke selv har erfaring med LoL betting, men du gerne vil i gang med det, så kan du med fordel drage nytte af at læse og høre, hvad eksperter inden for League of Legends har af tanker om en stor turnering, et hold eller lignende.

Det kan være, at der er en ekspert i spillet, der har et spilforslag på en kamp, og det kan være et godt odds tip at læse en eksperts kommentarer til en kamp eller turnering.

Du kan også selv gøre en indsats ved at lave din egen research. Det kan være, at du i forvejen selv ved en hel del om League of Legends, og det kan være en fordel i LoL worlds betting odds eller et andet League of Legends event.

Vindere of League of Legends World Championship siden 2011

Her kan du læse, hvilke hold der har vundet den fornemme titel siden det første verdensmesterskab i 2011

ÅR Vindere
2011

Fnatic

2012 Taipei Assassins
2013 SK Telecom T1
2014 Samsung White
2015 SK Telecom T1
2016 SK Telecom T1
2017 Samsung Galaxy
2018 Invictus Gaming
2019

FunPlus Phoenix

2020

Damwon Gaming

2021

Edward Gaming

2022

DRX

Turneringer med de bedste League of Legends betting odds

Som i alle sportsgrene er der turneringer, der er større end andre, og sådan er det selvfølgelig også, når det kommer til LoL. Hvis en bookmaker tilbyder League of Legends odds, så tilbyder bookmakeren også odds på de følgende tre turneringer.

Hvordan man finder værdi på League of Legends

Når jeg kigger på LOL betting ser jeg først og fremmest på match ups, altså hvordan de enkelte lanes står overfor hinanden, både i forhold til individuelle færdigheder, men også i forhold til hvilken type champions, de foretrækker at spille, og hvilke de er bedst til.

Dernæst kigger jeg på, hvor jungleren typisk har sit fokus, også her i forhold til type af champions. Her kan der oftest findes god værdi, men meget små tilfældigheder kan være afgørende for, hvem der får det - oftest findes værdien i at spille på et hold, som ikke er favoritter til at vinde kampen, men har et stærkt "early game." Dem, som er gode i early game er bedre til at dræbe monstrene, hvilket resulterer i mere guld og køb af flere ting.

Eksempelvis var det danske hold Copenhagen Wolves utroligt stærke i early game, men vandt ikke så mange kampe, da modstanderne senere kom tilbage i opgørene og vandt. eSports betting sider har også spil på over/under kills af en given spiller, typisk er dette, når danske spillere er i aktion. Eksempelvis ”Bjergsen”, som var midlaner for det meget stærke NA hold Team Solomid.

Her kan der også findes gode værdispil, da disse spil typisk er baseret omkring spillerens gennemsnitlige antal kills. Her skal det studeres, hvilken tilgang holdene vil have til kampen. Oftest vil det, hvis holdene har stor respekt for hinanden, være en kamp, hvor spillerne ikke oversatser og dermed kommer der færre kills end spillerens gennemsnit.

Hvis du tror på underdog-sejr, vil der typisk være bedst værdi tæt på kampstart, da League of Legends er et forholdsvis lille marked og dermed ændrer oddset sig hurtigt, når penge spilles til den ene eller den anden side.

Mid season invitational

Mid-Season invitational er også kendt under forkortelsen MSI, og det er et LoL-event, der har været afholdt siden 2015. I 2020 blev turneringen aflyst på grund af coronapandemien.

Hos bookmakerne kan du finde MSI lol odds hvert år, og turneringen afholdes i maj måned. JD Gaming vandt MSI i 2023, og du kan nedenunder se, hvilke hold der ellers har vundet det store event siden begyndelsen i 2015.

Vindere af MSI siden 2015

Vindere af MSI siden 2015
ÅR Vindere
2015 Edward Gaming
2016 SK Telecom T1
2017 SK Telecom T1
2018 Royal Never Give Up
2019 G2 Esports
2020 Aflyst pga. corona
2021 Royal Never Give Up
2022 Royal Never Give Up
2023 JD Gaming

MSI er den næststørste turnering på sæsonen i League of Legends, og som det ses på vinderlisten, er det kinesiske hold Royal Never Give Up det hold, der har haft størst succes i MSI i historien. Der er kvalifikation, Play-In og playoffs i MSI. De bedste teams når til playoffs.

Regionale turneringer

League of Legends World Championships og MSI er de to største turneringer i LoL i løbet af året, men der er også store regionale ligaer.

F.eks. kan LCS igen nævnes. League Championship Series er en nordamerikansk liga og består af hold som 100 Thieves, Cloud9, Dignitas, Evil Geniuses, Immortals, TSM, Team Liquid mfl.

Første udgave af LCS blev spillet i 2013, og den vandt Team SoloMid. Team SoloMid er i dag kendt som TSM.

League of Legends Championships Korea, der forkortes LCK, er en anden meget stor liga inden for League of Legends. Den består af teams som T1, DRX, Gen.G, Dplus KIA, KT Rolster mfl.

Ligaen blev grundlagt i 2012 og gik dengang under navnet League of Legends Champions, men i slutningen af 2014 gennemgik turneringen en rebranding og siden da har ligaen været kendt som LCK. Første udgave af LCK blev spillet i foråret 2015, og den blev vundet af SK Telecom T1, og de har flere gange siden vundet ligaen.

LoL betting historiske odds

Der er mange gode LoL-hold i historien, og nogle af dem der har været favoritter hos bookmakerne til at vinde de store turneringer inkluderer bl.a. T1, Royal Never Give Up, Fnatic, Team SoloMid, Team Liquid, G2 Esports, Cloud9, Gen.G Esports osv. 

Hvis du ingen erfaring har med betting, kan du også få tips til, hvordan du kan gribe det an. For at spille i Danmark skal du være min. 18 år gammel og have adresse i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål om LoL odds

Er betting lovligt på LoL?

Ja, betting på League of Legends er lovligt i Danmark. Du skal være over 18 år gammel.

Hvilke LoL turneringer har de bedste odds?

Der er flere turneringer, som bookmakerne tilbyder gode odds på. Men blandt de bedste er odds på League of Legends World Championship og LoL MSI odds.

Varierer League of Legends odds fra side til side?

Ja, odds varierer fra bookmaker til bookmaker.

Kan jeg spille på LoL-spillere?

Det kan være, at der er enkelte bookmakere, der har League of Legends betting på spillerspecials.

Er der nogen strategier for at forbedre mine chancer for at vinde på LoL odds?

Der er ingen garanti for gevinst i League of Legends betting, men du kan evt. følge eksperter inden for League of Legends. Det kan være, at de ved mere om spillet, end du selv gør. Du kan også bruge tid på at researche selv og styrke din egen viden om betting og League of Legends.

Kommentarer

Feedback