Tips & analyser » Ekspertanalyse

USA Topscorer

Tip: Landon Donovan
Mandag den 2. juni 2014 kl. 00:00 - Fodbold, VM
Af Thomas Larsen, 12. maj 2014, 12:38 (opdateret 6. jun. 2014, 14:27). Vist 2272 gange.
Odds: 25,00
Gevinstchance: 6%
Betvalue: 150,00%
Bookmaker: Unibet
Denne side indeholder henvisnings-links.
0
Du skal være logget ind for at stemme på analyser
Odds: 25,00
Gevinstchance: 6%
Betvalue: 150,00% 
Betvalue - forklaring
Betvalue er et udtryk for hvor stor værdien af et spil er, udtrykt i forhold til oddset og den chancevurdering som eksperten har sat på det foreslåede spil. Jo højere betvalue, des "stærkere" er spilforslaget at dømme ud fra ekspertens vurdering.

Betvalue kan derfor give et indtryk af om der på et spil er tale om overodds eller underodds.

For at beregne en betvalue, tager man den procentuelle chancevurdering for et udfald i en kamp, og ganger med det odds man kan få tilbudt for dette udfald. De odds man får tilbudt er jo netop skabt på baggrund af en procentmæssig chancevurdering fra bookmakeren, som ikke nødvendigvis stemmer overens med ens egen vurdering.

Eksempel: Crystal Palace - Chelsea
Tegn Chance Odds Betvalue Formel
1 10% 9,60 96,0% (9,60 x 10%)
X 20% 4,70 94,0% (4,70 x 20%)
2 70% 1,46 102,2% (1,46 x 70%)

Som det ses er betvalue højest for 2-tallet, hvilket betyder at der er størst værdi i at spille dette, ud fra den chancevurdering eksperten har sat. En chancevurdering på 2-tallet på 70% betyder omsat i ord, at eksperten tror dette spil vil gå hjem 7 ud af 10 gange. Og når man kan få odds 1,46 som betaling, vil man i det lange løb tjene sin indsats tilbage med en faktor 102,2%.

Spillede man i stedet på 1-tallet, som man med 10% tror på vil gå hjem 1 ud af 10 gange, vil man i det lange løb tabe penge, for så vil man efter 10 spil stå tilbage med 96% af ens samlede indsatser, fordi man den ene gang man rammer kun får pengene 9,6 gange igen.

For at vinde penge i det lange løb, er det således væsentligt at tilstræbe en gennemsnitlig betvalue over 100 på de spil man foretager sig.



Spilbar ned til odds 16,67

Bookmaker: Unibet

» Læs anmeldelse af Unibet
Unibet bonus på 1500 DKK

Unibet tilbyder en 100% velkomstbonus op til 1.500 kr. til alle nye kunder.


Vis flere detaljer

Kommentarer (11) Til kommentarer

Donovan har rundet 32 år og har for nyligt holdt et halvt års pause fra al fodbold, men USA's mest scorende VM-spiller gennem tiden bør ikke give odds 25 som holdets topscorer i et VM hvor 1-2 mål kan være nok til at få tildelt æren.

Derfor skal du spille den

 • Oddset vil sandsynligvis blive justeret når USA's 30-mandstrup udtages mandag aften d. 12. maj.
 • Donovan har allerede 3 VM-slutrunder i bagagen (5 mål i 12 slutrunde-kampe).
 • Donovan var med 3 mål USA's topscorer ved VM 2010. 
 • Donovan er ikke sikker på at være fast starter, men har dog spillet 12 landskampe siden juli 2013 (de 11 fra start).
 • I en svær gruppe er sandsynligheden for at USA må nøjes med 3 kampe stor - et enkelt eller to mål kan være nok til at blive holdets topscorer (alene eller delt). 

Det skal du holde øje med

 • Donovans placering er usikker. Tidligere var han typisk hængende angriber på landsholdet (som hos LA Galaxy), men han kan dække alle positioner på midtbanen. 
 • Efter sæsonafslutningen i MLS 2012 trak Donovan stikket og tog et "sabbat-halvår" fra al fodbold, herunder også landsholdet.
 • Donovan sparker ikke straffespark (det gør Clint Dempsey).
 • Efter sin tilbagevenden sidste sommer har Donovan skullet spille sig tilbage blandt Klinsmann's udvalgte.
 • For første gang siden sin tiltrædelse startede Klinsmann med Donovan på bænken i seneste landskamp mod Mexico (3/4-2014). 
 • Donovan har endnu ikke scoret for LA Galaxy i 2014 (9 kampe á 90 min.). 

Uddybninger/analyse
Unibet har på dette marked listet 11 spillere med lavere eller tilsvarende odds som på Landon Donovan. Blandt disse 11 figurerer imidlertid adskillige spillere som med stor sandsynlighed slet ikke kommer med til Brasilien (Alan Gordon, Carlos Bocanegra, Bobby Wood, Juan Agudelo, Herculez Gomez), og som måske ikke engang kommer med i den 30-mandstrup som Klinsmann offentliggør senere i dag (mandag d. 12. maj). Dette styrker kun troen på at Unibet ikke har gjort deres benarbejde ordentligt for dette marked, og at oddset på Donovan er sat ud fra nogle forkerte forudsætninger.

Overraskelser er set før, men i en gruppe hvor modstanderne hedder Tyskland, Portugal og Ghana, må USA nok indstille sig på at der skal mindst én kæmpe-præstation og lidt held til for at komme videre fra gruppespillet ved VM. Ghana har været USA's bøddel ved de seneste to VM-slutrunder, begge gange med 1-2 nederlag til følge, så åbningskampen mod afrikanerne bliver på mange måder afgørende for USA's videre skæbne, eftersom det er to mastodonter der venter herefter. Portugal blev besejret 3-2 ved landenes seneste møde ved VM 2002, og en overraskelse i samme kaliber er nok påkrævet. Endelig slog USA faktisk Tyskland med 4-3 i en venskabskamp for knap et år siden, men der er trods alt forskel på en sommerkamp på amerikansk grund (mod et tysk landshold i svækket opstilling), og så en VM-kamp i Brasilien. 


USA's landstræner, Jürgen Klinsmann, har siden sin tiltrædelse i 2011 haft fokus på at ingen spillere kan vide sig sikre på en plads i startopstillingen. Klinsmann veksler mellem 4-4-2 eller 4-2-3-1, og placerer gerne spillerne udenfor deres vante positioner (fx har midtbane-veteranen DaMarcus Beasley ageret venstre back ved flere lejligheder). Hvis udgangs-formationen bliver 4-4-2, så ser de største trusler til Donovan ud til at være Fabian Johnson på venstre midtbane og Graham Zusi på højre, og Dempsey i rollen som 2.angriber.

 

Meget skal ske hvis Donovan ligefrem skal slå Dempsey af, så enten skal han foretrækkes på bekostning af Johnson eller Zusi (hvilket der objektivt set er pæn sandsynlighed for, da især Johnson også kan indtage en plads i forsvaret), eller sætte sin lid til at Klinsmann vælger den lidt mere smalle og mere defensivt robuste 4-2-3-1, hvor Donovan, med sin tendens til at søge ind i banen, umiddelbart passer bedre ind i kæden lige bag angriberen.

Klinsmann fremhævede sidste år angriber Jozy Altidore og anfører Clint Dempsey som værende en del af hans "kerne" til VM-truppen, men forårets træningskampe og spillernes klub-situationer kan give anledning til at påvirke denne status. Gennem efteråret 2013 og i forårets træningskampe har Altidore været decideret uskarp som en naturlig følge af manglende spilletid i Sunderland, mens Dempsey har haft sværere end forventet ved at falde til i Seatlle Sounders efter skiftet fra Tottenham, tillagt et noget nær katastrofalt lejeophold hos Fulham i januar 2014 - et lejemål som Dempsey, målt på hvor lidt både Fulham og han selv fik ud af det (sportsligt), nok havde haft bedre af at veksle til ren vinterferie. Både de individuelle præstationer og sammenspillet mellem Altidore og Dempsey har i flere betragteres øjne øget muligheden for at spillere som Donovan, Aron Johansson, Chris Wondolowski, eller sågar det 18-årige stortalent Julian Green, er mindst lige så selvskrevne til holdets "kerne" som Altidore og Dempsey.

USA's landshold er generelt en svær størrelse at vurdere, ikke mindst pga. Klinsmanns store fokus på konstant intern konkurrence om alle pladser. Tidligt i 2014 spillede holdet to venskabskampe mod Sydkorea og Ukraine, og i ingen af kampene var der gengangere blandt aktørerne. Den ene kamp (mod Ukraine) blev spillet på en officiel FIFA kampdag, side om side med andre venskabskampe, hvilket betød at Klinsmann havde alle legionærer til rådighed. Dette var ikke tilfældet mod Sydkorea, hvor det udelukkende var spillere med base i USA der deltog. Donovan deltog i den første kamp mod Sydkorea, men var skadet forud mod kampen mod Ukraine. Det er derfor ikke muligt at sige om Donovan reelt var tiltænkt en rolle i kampen mod Ukraine.

Den amerikanske VM-bruttotrup på 30 mand offentliggøres mandag aften d. 12. maj, og her er jeg ikke i tvivl om at Donovans navn figurerer. Klinsmanns mål er at køre med 30 mand helt frem til 2. juni, hvor de endelige trupper skal indgives til FIFA, og det bør kun være skader der kan forhindre Donovan i at komme med til VM. En rutineret herre på 32 år med 156 landskampe under vesten, som stadig kan gøre en forskel for både landhold og klubhold (Donovan er ét mål fra at være den mest scorende i MLS-historien), bliver svær for Klinsmann at se bort fra.

 

Spørgsmålet er så om Donovan er blandt de 11 udvalgte når USA går på banen mod Ghana d. 17. juni. Under alle omstændigheder er det min overbevisning at Donovan får spilletid i Brasilien, og med sigte på at der pga. den hårde modstand i gruppespillet muligvis kun skal et enkelt eller to mål til at blive holdets topscorer, er odds 25 for holdets mest scorende spiller gennem tiderne en kende for højt, og et odds omkring 15-16 virker mere realistisk.


Bemærk: I tilfælde af at flere spillere fra USA bliver topscorer med samme antal mål, træder Unibet's dead heat regler i kraft, og indsatsen reduceres i forhold til antallet af vindende udfald.

 

Sådan finder du spillet hos Unibet: Fodbold -> VM 2014 -> Holdets topscorer -> USA 


Aktuelle tips - analysevælger

Eksperttip Brugertip
Onsdag den 21. marts 2018
03:30 Naho Sato-Charlotte Robillard-Millette 1 2,10
Asger Hess-Olesen (+170,29 | 109,91%)
0
Tennis - ITF Women
Tip: 1
Odds: 2,10
Chance: 50-0-50 | Betvalue: 105,00%
Nishi-Tama ITF, 1. runde (hardcourt, udee) Sato er en af de helt lovende unge spillere og pt rangeret som nr 3 i verden på juniorranglisten. Millette var selv deroppe af som junior og har leveret fine resultater hjemme i Canada, men er gået lidt...
Torsdag den 22. marts 2018
20:00 Danmark-Panama 
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
0
Fodbold - Venskabskampe (landshold)
Danmark har langt bedre kvalitet end Panama og er bedre placeret på verdensranglisten. Hareide kan dog eksperimentere med bredden på holdet, og Panama er skarpe på omstillinger. Er der værdi i opgøret?...
 
Fredag den 23. marts 2018
19:00 Rusland-Brasilien 
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
2
Fodbold - Venskabskampe (landshold)
VM-værterne fra Rusland tager imod en af turneringens favoritter, Brasilien, i denne forberedelseskamp til sommerens store turnering. Brasilien har det klart bedste hold, men vejret i Rusland kan måske forstyrre de sydamerikanske samba-rytmer....
 
20:45 Tyskland-Spanien 
Jesper Carstens (+119,84 | 113,89%)
0
Fodbold - Venskabskampe (landshold)
Tyskland er en velfungerende maskine, mens Spanien – der har set gode ud under ny træner Lopetegui – forsøger at revitalisere holdet efter et par magre slutrunder. Begge hold er ubesejret siden EM 2016. Hvor er værdien i dette opgør?...
 
20:45 Holland-England Under 2 mål 2,34
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
0
Fodbold - Venskabskampe
Tip: Under 2
Odds: 2,34
Chance: 42-25-33 | Betvalue: 102,22%
Englands trup (Dier og Livermore) tyder på et defensivt udgangspunkt. Begge hold har spændende offensive profiler, men venskabskampe er ofte prægede af udskiftninger hvilket kan ødelægge den offensive rytme for holdene....
20:45 Italien-Argentina 
Jens Bøye (+63,66 | 102,12%)
0
Fodbold - Venskabskampe (landshold)
Etihad Stadium, Manchester. Højpresglade trænere og håb om mange farlige omstillinger. Også fra Italien, opsat på at revanchere impotent VM-kvalfiasko. Værdi i odds 2,5 for Over 2,5 mål? Måske, men Argentinas offensiv var ikke stabilt spr...
 
Søndag den 25. marts 2018
00:00 LCK Spring Afreeca Freecs 15,00
speed (-4,75 | 32,14%)
0
Esport - League of Legends LCK
Tip: Afreeca Freecs
Odds: 15,00
Vinderchance: 8% | Betvalue: 120,00%
Afreeca Freecs er 3-2 i serien og ligger pt på en 4. plads. De har mødt de tre hold over dem, mod KT vandt de, KVS var de tæt på at vinde og kun mod Kingzone tabte de klart. Mener oddset er for højt sat, da ...
Lørdag den 31. marts 2018
13:00 La Liga-topscorer: Cristiano Ronaldo 4,50
Jesper Carstens (+119,84 | 113,89%)
4
Fodbold - Spanien - Primera (Liga BBVA)
Tip: Cristiano Ronaldo
Odds: 4,50
Vinderchance: 26% | Betvalue: 117,00%
Ronaldo har for alvor fundet målformen i La Liga. Lionel Messi fører med tre mål, mens Luis Suarez ånder Ronaldo i nakken, men Real Madrids spillestil kræver mange mål, og Ronaldo afslutter oftest af alle i ligaen....
13:30 Crystal Palace-Liverpool 1 7,60
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
2
Fodbold - England Premier League
Tip: 1
Odds: 7,60
Chance: 16-20-64 | Betvalue: 121,60%
Palace har været skarpe hjemme under Hodgson og kan også drille de helt store hold. Liverpool er klart stærkere og ligger langt bedre til i ligaen, men har CL-kamp 4 dage efter, mens motiverede Palace kæmper indædt mod nedrykning. ...
16:00 Watford-Bournemouth Over 2,5 mål 1,90
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
0
Fodbold - England Premier League
Tip: Over 2,5
Odds: 1,90
Chance (o/u): 55-45 | Betvalue: 104,50%
Watford mangler kontinuitet i bagkæden, og deres manglende koordinering giver modstanderne mange store chancer. Det omvendte opgør gik under linjen, men Bournemouth er stærke på bolden og Watford gode på omstillinger....
16:00 Manchester United-Swansea Under 3 mål 1,75
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
1
Fodbold - England Premier League
Tip: Under 3
Odds: 1,75
Chance: 30-23-47 | Betvalue: 105,25%
Uniteds manglende tempo i det offensive spil er noget Swanseas forsvarsspillere er gode til at forsvare imod. Waliserne kan til tider falde helt sammen, og United har masser offensivt talent, men under Carvalhal spiller Swansea ofte målfattigt....
Søndag den 1. april 2018
10:00 Vinder uden Lokomotiv Moskva FC Krasnodar 9,00
Toke (-11,89 | 89,66%)
0
Fodbold - Rusland - Vischaya
Tip: FC Krasnodar
Odds: 9,00
Vinderchance: 15% | Betvalue: 135,00%
Krasnodar er blot 1 point bag Spartak. Holdet er ikke lige så kendt som Moskva-klubberne og Zenit, men det er stærkt. Krasnodar har ikke den dygtigste træner, men de andre storhold er alle yderst ustabile....
14:30 Topscorer Fedor Smolov 2,00
Toke (-11,89 | 89,66%)
0
Fodbold - Rusland - Vischaya
Tip: Fedor Smolov
Odds: 2,00
Vinderchance: 55% | Betvalue: 110,00%
Fedor Smolov fører topscorerlisten med to mål ned til Kokorin og Promes, med otte kampe tilbage. Modstandernes fokus vil altid være på Smolov, men Kokorin er ude i resten af sæsonen, og Promes er ikke frontangriber....
Søndag den 22. april 2018
00:00 PFA Player of the Year Kevin De Bruyne 1,30
Thomas Schyth (+22,56 | 109,10%)
2
Fodbold - England - Premier League
Tip: Kevin De Bruyne
Odds: 1,30
Vinderchance: 85% | Betvalue: 110,50%
De Bruyne har haft en imponerende sæson for Man City og bidrager både offensivt og defensivt. Konkurrenten Salah har scoret væsentlig flere mål, men juryen har før vist at de kan se bag om disse tal og i stedet bedømme på en helhedsindsats....
Tirsdag den 8. maj 2018
19:00 Eurovision Danmark når finalen 1,70
Highroller (+22,47 | 148,85%)
7
Underholdning - TV
Tip: Danmark når finalen
Odds: 1,70
Vinderchance: 65% | Betvalue: 110,50%
Rasmussen vandt DMGP med en pæn margin og bør have pæne chancer i Europa. Store ESC-nationer som Rusland, Sverige og Australien er konkurrenter i semifinale 2, men den danske sang skiller sig ud og appellerer til seere, jury, øst og vest....
Mandag den 21. maj 2018
12:00 Topscorer Marcondes, Kirkevold eller Asante bliver topscorer 1,70
A_Broholm (+3,98 | 119,90%)
4
Fodbold - Danmark - Superligaen
Tip: Marcondes, Kirkevold eller Asante bliver topscorer
Odds: 1,70
Vinderchance: 75% | Betvalue: 127,50%
Stor uenighed blandt bookmakerne giver mulighed for et fint sæsonspil på hvem der bliver topscorer i Superligaen. Spillet går på at det er en fra den nuværende top 3 på topscorerlisten(Marcondes, Kirkevold o...
Torsdag den 14. juni 2018
12:00 Med i Englands trup: Marcus Rashford 1,20
Frank Pilantra (+169,17 | 106,51%)
34
Fodbold - VM
Tip: Marcus Rashford
Odds: 1,20
Vinderchance: 90% | Betvalue: 108,00%
Den unge komet Marcus Rashford er trædt i karakter som angrebsprofil hos Manchester United og har i VM-kvalen etableret sig på det engelske landshold. Skade eller formnedgang kan bremse udviklingen, men lynhurtige Rashford bør være med i VM-trupp...
12:00 Med i Englands trup: Fraser Forster 5,50
Frede Pedersen (+18,45 | 241,92%)
21
Fodbold - VM 2018
Tip: Fraser Forster
Odds: 5,50
Vinderchance: 20% | Betvalue: 110,00%
Joe Hart er umiddelbart slået af pinden i West Ham, og selv om han kan skifte til januar, så åbner det muligheder for Saints' tårnhøje Forster som 3.-keeper i Englands VM-trup....
17:00 Sidst i Gruppe C: Australien 2,00
Frank Pilantra (+169,17 | 106,51%)
3
Fodbold - VM
Tip: Australien
Odds: 2,00
Vinderchance: 55% | Betvalue: 110,00%
Profilfattige Australien står overfor stærke gruppemodstandere. Socceroos kan overraske, specielt i den sidste gruppekamp mod Peru, men efter farvel til landstræner Postecoglou kan det blive svært, især mod umiddelbart overlegne Frankrig og Danm...
Søndag den 24. juni 2018
14:00 England-Panama Uafgjort efter 1. halvleg 2,65
SmartMoney (0,00 | 0,00%)
1
Fodbold - VM
Tip: Uafgjort efter 1. halvleg
Odds: 2,65
Vinderchance: 40% | Betvalue: 106,00%
I Englands (nr. 16 i Verden) anden kamp i gruppe G ved VM i fodbold, møder de Panama (nr. 53 i Verden). Når kampen fløjtes igang, kender vi allerede resultatet af mødet mellem de to resterende hold i gruppen (Belgien...
Mandag den 31. december 2018
08:00 Bitcoins o/u 15.000 dollars under 15.000 dollars 3,40
guldmorten (+7,20 | 109,73%)
71
finans - bitcoin kurs 31/12 2018
Tip: under 15.000 dollars
Odds: 3,40
Vinderchance: 50% | Betvalue: 170,00%
Bemærk: Der kan være lave limits på denne form for specialspil.   At bitcoin er en finansiel boble, kan der ikke være nogen tvivl om. Denne kryptovaluta udviser alle de typiske kendetegn, som har kendet...
Søndag den 3. februar 2019
00:30 Super Bowl LIII New York Giants vinder 67,00
Lasse Meineche (-1,88 | 91,45%)
4
Amerikansk fodbold - USA - NFL
Tip: New York Giants vinder
Odds: 67,00
Vinderchance: 4% | Betvalue: 268,00%
Super Bowl 53 i Atlanta. Giants bør kunne gå klart forstærket ind i 2018-sæsonen. Deres program byder på stærk modstand, men med 2. pick i draften, nye trænere og GM, samt superstjerner tilbage fra skade, bør de anses som contenders. Flot ...

Ekspertprofil - Facts og data

Thomas Larsen

27 år, fra Kbh.
Ekspert siden juni 2006
Forum-alias: Thomas, BetXpert

Formen:

Ekspert-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 118%
Balance 0.00 0.00 0.00 +3.60
Hitrate 0/0 0/0 0/0 8/20
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips

Detaljeret statistik

 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
106%
0.00
0.00
0.00
0.25
0/0
0/0
0/0
2/4
England - Premier League
0%
0%
0%
133%
0.00
0.00
0.00
1.00
0/0
0/0
0/0
1/3
England Capital One Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Europa League
0%
0%
0%
168%
0.00
0.00
0.00
2.05
0/0
0/0
0/0
2/3
Italien - Serie A
0%
0%
0%
240%
0.00
0.00
0.00
1.40
0/0
0/0
0/0
1/1
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
263%
0.00
0.00
0.00
4.90
0/0
0/0
0/0
2/3
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
VM
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
118%
0.00
0.00
0.00
3.60
0/0
0/0
0/0
8/20

Relateret statistik

Ingen stillinger eller resultater fundet i relation til dette tip.