Tips & analyser » Ekspertanalyse

USA Topscorer

Tip: Landon Donovan
Mandag den 2. juni 2014 kl. 00:00 - Fodbold, VM
Af Thomas Larsen, 12. maj 2014, 12:38 (opdateret 6. jun. 2014, 14:27). Vist 2221 gange.
Odds: 25,00
Gevinstchance: 6%
Betvalue: 150,00%
Bookmaker: Unibet
Denne side indeholder henvisnings-links.
0
Du skal være logget ind for at stemme på analyser
Odds: 25,00
Gevinstchance: 6%
Betvalue: 150,00% 
Betvalue - forklaring
Betvalue er et udtryk for hvor stor værdien af et spil er, udtrykt i forhold til oddset og den chancevurdering som eksperten har sat på det foreslåede spil. Jo højere betvalue, des "stærkere" er spilforslaget at dømme ud fra ekspertens vurdering.

Betvalue kan derfor give et indtryk af om der på et spil er tale om overodds eller underodds.

For at beregne en betvalue, tager man den procentuelle chancevurdering for et udfald i en kamp, og ganger med det odds man kan få tilbudt for dette udfald. De odds man får tilbudt er jo netop skabt på baggrund af en procentmæssig chancevurdering fra bookmakeren, som ikke nødvendigvis stemmer overens med ens egen vurdering.

Eksempel: Crystal Palace - Chelsea
Tegn Chance Odds Betvalue Formel
1 10% 9,60 96,0% (9,60 x 10%)
X 20% 4,70 94,0% (4,70 x 20%)
2 70% 1,46 102,2% (1,46 x 70%)

Som det ses er betvalue højest for 2-tallet, hvilket betyder at der er størst værdi i at spille dette, ud fra den chancevurdering eksperten har sat. En chancevurdering på 2-tallet på 70% betyder omsat i ord, at eksperten tror dette spil vil gå hjem 7 ud af 10 gange. Og når man kan få odds 1,46 som betaling, vil man i det lange løb tjene sin indsats tilbage med en faktor 102,2%.

Spillede man i stedet på 1-tallet, som man med 10% tror på vil gå hjem 1 ud af 10 gange, vil man i det lange løb tabe penge, for så vil man efter 10 spil stå tilbage med 96% af ens samlede indsatser, fordi man den ene gang man rammer kun får pengene 9,6 gange igen.

For at vinde penge i det lange løb, er det således væsentligt at tilstræbe en gennemsnitlig betvalue over 100 på de spil man foretager sig.Spilbar ned til odds 16,67

Bookmaker: Unibet

» Læs anmeldelse af Unibet
Unibet bonus på 1500 DKK

Unibet tilbyder en 100% velkomstbonus op til 1.500 kr. til alle nye kunder.


Vis flere detaljer

Kommentarer (11) Til kommentarer

Donovan har rundet 32 år og har for nyligt holdt et halvt års pause fra al fodbold, men USA's mest scorende VM-spiller gennem tiden bør ikke give odds 25 som holdets topscorer i et VM hvor 1-2 mål kan være nok til at få tildelt æren.

Derfor skal du spille den

 • Oddset vil sandsynligvis blive justeret når USA's 30-mandstrup udtages mandag aften d. 12. maj.
 • Donovan har allerede 3 VM-slutrunder i bagagen (5 mål i 12 slutrunde-kampe).
 • Donovan var med 3 mål USA's topscorer ved VM 2010. 
 • Donovan er ikke sikker på at være fast starter, men har dog spillet 12 landskampe siden juli 2013 (de 11 fra start).
 • I en svær gruppe er sandsynligheden for at USA må nøjes med 3 kampe stor - et enkelt eller to mål kan være nok til at blive holdets topscorer (alene eller delt). 

Det skal du holde øje med

 • Donovans placering er usikker. Tidligere var han typisk hængende angriber på landsholdet (som hos LA Galaxy), men han kan dække alle positioner på midtbanen. 
 • Efter sæsonafslutningen i MLS 2012 trak Donovan stikket og tog et "sabbat-halvår" fra al fodbold, herunder også landsholdet.
 • Donovan sparker ikke straffespark (det gør Clint Dempsey).
 • Efter sin tilbagevenden sidste sommer har Donovan skullet spille sig tilbage blandt Klinsmann's udvalgte.
 • For første gang siden sin tiltrædelse startede Klinsmann med Donovan på bænken i seneste landskamp mod Mexico (3/4-2014). 
 • Donovan har endnu ikke scoret for LA Galaxy i 2014 (9 kampe á 90 min.). 

Uddybninger/analyse
Unibet har på dette marked listet 11 spillere med lavere eller tilsvarende odds som på Landon Donovan. Blandt disse 11 figurerer imidlertid adskillige spillere som med stor sandsynlighed slet ikke kommer med til Brasilien (Alan Gordon, Carlos Bocanegra, Bobby Wood, Juan Agudelo, Herculez Gomez), og som måske ikke engang kommer med i den 30-mandstrup som Klinsmann offentliggør senere i dag (mandag d. 12. maj). Dette styrker kun troen på at Unibet ikke har gjort deres benarbejde ordentligt for dette marked, og at oddset på Donovan er sat ud fra nogle forkerte forudsætninger.

Overraskelser er set før, men i en gruppe hvor modstanderne hedder Tyskland, Portugal og Ghana, må USA nok indstille sig på at der skal mindst én kæmpe-præstation og lidt held til for at komme videre fra gruppespillet ved VM. Ghana har været USA's bøddel ved de seneste to VM-slutrunder, begge gange med 1-2 nederlag til følge, så åbningskampen mod afrikanerne bliver på mange måder afgørende for USA's videre skæbne, eftersom det er to mastodonter der venter herefter. Portugal blev besejret 3-2 ved landenes seneste møde ved VM 2002, og en overraskelse i samme kaliber er nok påkrævet. Endelig slog USA faktisk Tyskland med 4-3 i en venskabskamp for knap et år siden, men der er trods alt forskel på en sommerkamp på amerikansk grund (mod et tysk landshold i svækket opstilling), og så en VM-kamp i Brasilien. 


USA's landstræner, Jürgen Klinsmann, har siden sin tiltrædelse i 2011 haft fokus på at ingen spillere kan vide sig sikre på en plads i startopstillingen. Klinsmann veksler mellem 4-4-2 eller 4-2-3-1, og placerer gerne spillerne udenfor deres vante positioner (fx har midtbane-veteranen DaMarcus Beasley ageret venstre back ved flere lejligheder). Hvis udgangs-formationen bliver 4-4-2, så ser de største trusler til Donovan ud til at være Fabian Johnson på venstre midtbane og Graham Zusi på højre, og Dempsey i rollen som 2.angriber.

 

Meget skal ske hvis Donovan ligefrem skal slå Dempsey af, så enten skal han foretrækkes på bekostning af Johnson eller Zusi (hvilket der objektivt set er pæn sandsynlighed for, da især Johnson også kan indtage en plads i forsvaret), eller sætte sin lid til at Klinsmann vælger den lidt mere smalle og mere defensivt robuste 4-2-3-1, hvor Donovan, med sin tendens til at søge ind i banen, umiddelbart passer bedre ind i kæden lige bag angriberen.

Klinsmann fremhævede sidste år angriber Jozy Altidore og anfører Clint Dempsey som værende en del af hans "kerne" til VM-truppen, men forårets træningskampe og spillernes klub-situationer kan give anledning til at påvirke denne status. Gennem efteråret 2013 og i forårets træningskampe har Altidore været decideret uskarp som en naturlig følge af manglende spilletid i Sunderland, mens Dempsey har haft sværere end forventet ved at falde til i Seatlle Sounders efter skiftet fra Tottenham, tillagt et noget nær katastrofalt lejeophold hos Fulham i januar 2014 - et lejemål som Dempsey, målt på hvor lidt både Fulham og han selv fik ud af det (sportsligt), nok havde haft bedre af at veksle til ren vinterferie. Både de individuelle præstationer og sammenspillet mellem Altidore og Dempsey har i flere betragteres øjne øget muligheden for at spillere som Donovan, Aron Johansson, Chris Wondolowski, eller sågar det 18-årige stortalent Julian Green, er mindst lige så selvskrevne til holdets "kerne" som Altidore og Dempsey.

USA's landshold er generelt en svær størrelse at vurdere, ikke mindst pga. Klinsmanns store fokus på konstant intern konkurrence om alle pladser. Tidligt i 2014 spillede holdet to venskabskampe mod Sydkorea og Ukraine, og i ingen af kampene var der gengangere blandt aktørerne. Den ene kamp (mod Ukraine) blev spillet på en officiel FIFA kampdag, side om side med andre venskabskampe, hvilket betød at Klinsmann havde alle legionærer til rådighed. Dette var ikke tilfældet mod Sydkorea, hvor det udelukkende var spillere med base i USA der deltog. Donovan deltog i den første kamp mod Sydkorea, men var skadet forud mod kampen mod Ukraine. Det er derfor ikke muligt at sige om Donovan reelt var tiltænkt en rolle i kampen mod Ukraine.

Den amerikanske VM-bruttotrup på 30 mand offentliggøres mandag aften d. 12. maj, og her er jeg ikke i tvivl om at Donovans navn figurerer. Klinsmanns mål er at køre med 30 mand helt frem til 2. juni, hvor de endelige trupper skal indgives til FIFA, og det bør kun være skader der kan forhindre Donovan i at komme med til VM. En rutineret herre på 32 år med 156 landskampe under vesten, som stadig kan gøre en forskel for både landhold og klubhold (Donovan er ét mål fra at være den mest scorende i MLS-historien), bliver svær for Klinsmann at se bort fra.

 

Spørgsmålet er så om Donovan er blandt de 11 udvalgte når USA går på banen mod Ghana d. 17. juni. Under alle omstændigheder er det min overbevisning at Donovan får spilletid i Brasilien, og med sigte på at der pga. den hårde modstand i gruppespillet muligvis kun skal et enkelt eller to mål til at blive holdets topscorer, er odds 25 for holdets mest scorende spiller gennem tiderne en kende for højt, og et odds omkring 15-16 virker mere realistisk.


Bemærk: I tilfælde af at flere spillere fra USA bliver topscorer med samme antal mål, træder Unibet's dead heat regler i kraft, og indsatsen reduceres i forhold til antallet af vindende udfald.

 

Sådan finder du spillet hos Unibet: Fodbold -> VM 2014 -> Holdets topscorer -> USA 


Aktuelle tips - analysevælger

Eksperttip Brugertip
Onsdag den 18. oktober 2017
13:00 Tim Pütz-Kevin Krawietz Over 20,5 partier 1,83
Asger Hess-Olesen (+148,35 | 109,17%)
0
Tennis - Challenger turneringer
Tip: Over 20,5
Odds: 1,83
Chance (o/u): 56-44 | Betvalue: 102,48%
ATP Challenger, Ismaning, Tyskland, 1. runde (tæppe, inde) Krawietz er en dygtig indendørsspiller og leverede nogle stærke resultater indendørs i Tyskland sidste sæson. Puetz kommer med selvtillid efter finalen i Ortisei og en 6-1, 6-1 sejr m...
19:30 Viborg HK-Odense HC (Asian: Ode +0,5) 2 1,77
Roman Empire (+128,26 | 106,79%)
0
Håndbold - Danmark Dame Håndbold Ligaen
Tip: 2
Odds: 1,77
Chance: 40-12-48 | Betvalue: 106,20%
Odense har fået vendt skuden med et par sejre. Viborgs unge mandskab har gjort det godt, men Odense har haft mere tid til forberedelse og er spiller for spiller et niveau bedre og bør med deres stærkere defensiv kunne straffe et sårbart Viborg-re...
20:45 Chelsea-Roma Under 2,5 mål 2,05
Mark Blucerchiato (-1,04 | 99,68%)
6
Fodbold - Champions League
Tip: Under 2,5
Odds: 2,05
Chance (o/u): 49-51 | Betvalue: 104,55%
Gruppe C, 3. runde. Chelsea mangler angriber Morata, og Roma kommer til London med en defensiv tilgang. Gæsterne har en del skader og spiller generelt offensivt, men Chelsea-formen virke svag, og det lugter af en taktisk affære med få mål....
20:45 Anderlecht-Paris Saint Germain 
Jens Bøye (+45,00 | 101,56%)
0
Fodbold - Champions League
Gruppe B, 3. runde. Der er klasseforskel. Anderlecht har 0 point og en målscore på 0-6. PSG 6 point og 8-0. Men er der værdi i de lave pariserodds? Belgierne har fået ny træner, og Neymar & Co spillede skidt i weekenden (dog uden det halve f...
 
20:45 Benfica-Manchester United 
Rasmus Jørgensen (-0,45 | 99,70%)
1
Fodbold - Champions League
Gruppe A, 3. runde. Benfica, der normalt er stærke hjemme på Estadio da Luz, er presset inden denne kamp efter nederlag i de to første runder. United leverede en knap så god præstation i weekenden, men har ellers præsteret stærkt denne sæ...
 
20:45 Bayern München-Celtic 
Jens Bøye (+45,00 | 101,56%)
4
Fodbold - Champions League
Gruppe B, 3. runde. Med Heynckes tilbage ved trænerroret ligner Bayern igen en dræbermaskine. Men Neuer mangler stadig, og Martinez er nyt fravær. Kan skotterne der tabte stort til PSG, men vandt i Bruxelles, drille i München?...
 
Torsdag den 19. oktober 2017
19:00 Røde Stjerne-Arsenal Over 2,5 mål 1,80
Thomas Schyth (+18,07 | 112,13%)
0
Fodbold - Europa League
Tip: Over 2,5
Odds: 1,80
Chance (o/u): 57-43 | Betvalue: 102,60%
Arsenal skal jagte mål og opløftning i Serbien efter håbløst resultat i ligaen. De fleste af Røde Stjernes EL-kampe denne sæson er gået under linjen, men Arsenal har diverse offensive stjerner klar + defensive fravær, og det kan give en under...
Lørdag den 21. oktober 2017
16:00 Manchester City-Burnley Under 3 mål 3,00
andersgertz (-0,08 | 96,00%)
3
Fodbold - England Premier League
Tip: Under 3
Odds: 3,00
Chance: 33-37-30 | Betvalue: 127,00%
Manchester City er i fantastisk form med 17 mål i deres sidste tre hjemmekampe i Premier League. Alle offensiver kræfter kører på 100 % og selv en skade til Agüero kunne ikke holde the citizens fra at nette syv gange ...
16:00 Swansea-Leicester 1 2,85
Thomas Schyth (+18,07 | 112,13%)
3
Fodbold - England Premier League
Tip: 1
Odds: 2,85
Chance: 37-29-34 | Betvalue: 105,45%
Swanseas fokus på defensiv organisation kan forstyrre Leicester der hellere vil have modstanderen længere frem på banen. Swans har skaffet uacceptabelt få points denne sæson, men på hjemmebane i Wales bør de alligevel være favoritter her....
18:00 Sampdoria-Crotone 1 1,64
Mark Blucerchiato (-1,04 | 99,68%)
0
Fodbold - Italien Serie A
Tip: 1
Odds: 1,64
Chance: 64-23-13 | Betvalue: 104,96%
Sampdoria er kommet godt fra start og besejrede senest formstærke Atalanta. Crotone er ubesejret i de seneste tre kampe efter en dårlig start på sæsonen, men har en svingende defensiv og har det generelt svært på udebane....
Søndag den 22. oktober 2017
17:00 Tottenham-Liverpool Under 3 mål 1,76
andersgertz (-0,08 | 96,00%)
0
Fodbold - England Premier League
Tip: Under 3
Odds: 1,76
Chance: 22-38-40 | Betvalue: 108,40%
To hold fra top 6 i England møder hinanden på Wembley på søndag i en vigtig kamp om mesterskabet og top 4 placeringer. Tottenham kommer fra en 1-0 sejr over Bournemouth, mens Liverpool spillede 0-0 hjemme mod Manchester U...
Søndag den 31. december 2017
00:00 Trump Exit date Efter 2017 1,31
guldmorten (+7,89 | 110,96%)
13
Politik - Trump specials
Tip: Efter 2017
Odds: 1,31
Vinderchance: 90% | Betvalue: 117,90%
Bemærk! Spillet er opnået ved at lay'e årstallet 2017 på betfair til odds 4, og oddset er efter 6,5 procent i kommision. Bemærk også, at oddset svinger konstant, og at der har kunne opnås væsentlig b...
Torsdag den 14. juni 2018
12:00 Med i Englands trup: Marcus Rashford 1,20
Frank Pilantra (+169,48 | 106,56%)
11
Fodbold - VM
Tip: Marcus Rashford
Odds: 1,20
Vinderchance: 90% | Betvalue: 108,00%
Den unge komet Marcus Rashford er trædt i karakter som angrebsprofil hos Manchester United og har i VM-kvalen etableret sig på det engelske landshold. Skade eller formnedgang kan bremse udviklingen, men lynhurtige Rashford bør være med i VM-trupp...

Ekspertprofil - Facts og data

Thomas Larsen

27 år, fra Kbh.
Ekspert siden juni 2006
Forum-alias: Thomas, BetXpert

Formen:

Ekspert-statistik

  30d 90d 2017 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 118%
Balance 0.00 0.00 0.00 +3.60
Hitrate 0/0 0/0 0/0 8/20
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips

Detaljeret statistik

 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
106%
0.00
0.00
0.00
0.25
0/0
0/0
0/0
2/4
England - Premier League
0%
0%
0%
133%
0.00
0.00
0.00
1.00
0/0
0/0
0/0
1/3
England Capital One Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England Premier League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Europa League
0%
0%
0%
168%
0.00
0.00
0.00
2.05
0/0
0/0
0/0
2/3
Italien - Serie A
0%
0%
0%
240%
0.00
0.00
0.00
1.40
0/0
0/0
0/0
1/1
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
263%
0.00
0.00
0.00
4.90
0/0
0/0
0/0
2/3
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
VM
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
118%
0.00
0.00
0.00
3.60
0/0
0/0
0/0
8/20

Relateret statistik

Ingen stillinger eller resultater fundet i relation til dette tip.