Bookmakere » spillebørs-kommissioner

Hvor bookmakerne arbejder med teoretiske tilbagebetalinger når de skal fokusere på at drive en sund forretning, er kommissions-satserne alfa og omega for spillebørserne.

Når man spiller hos spillebørserne er det som bekendt brugerne selv der sætter og udbyder odds, og står for udbetalingen af gevinster til hinanden. Da der trods alt skal noget af et teknisk og administrativt apparat til at drive en spillebørs, har børserne altså valgt at skære en procent-del af alle de gevinster der udbetales på en spillebørs. Typisk mellem 2 og 5% af netto-gevinsten:

Eksempel:
Vi har spillet en samlet indsats på 1000 kr. på odds 2,50 på en given kamp, og er så heldige at vores tip holder. Dermed vinder vi væddemålet, og netto-gevinsten - som er den vi skal betale kommission af - bliver således på 1.500 kr. (dvs. samlet gevinst minus indsats). Ved en kommissions-sats på 3% skal vi således af med 45 kr. af netto-gevinsten.

Kommissionen betyder også - ligesom gebyrer - at det "effektive odds" man spiller på reduceres. I ovennævnte eksempel ender vi med en nettogevinst på 1455 kr. efter kommission, hvilket faktisk betyder at vi reelt set kun har fået pengene 2,455 gange igen i stedet for de 2,5 gange igen vi spillede på.

På spillebørs-markedet er der forskel på kommission-satserne, og dermed også på hvor godt et odds reelt er. Nogle af børserne opererer med faste satser, mens andre bruger "pointsystemer", der betyder at jo mere man spiller, des lavere bliver ens personlige kommissions-sats.

Listen herunder viser kommissions-satser for de anbefalede spillebørser her på BetXpert.com. For detaljering af pointsystemerne hos de børser der ikke har faste satser, henvises til børsernes egne hjemmesider.

Ønsker du mere information om en spillebørs, klikker du bare på navnet.


Spillebørs Kommision
Betfair Spillebørs 6,5% (til 2%)
Betsson