Blog » X-Games 2015 Snowboarding

X-Games 2015 Snowboarding
Keywords: Snowboarding, X-Games, Vintersport, 2015
Af mbkle, Søn. 11. jan. 2015, 21:35
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

Så er årets udgave af X-Games 2015 i Aspen på trapperne. De løber af stablen fra torsdag den 22. januar til søndag den 25. januar. DR3 vil dække X-Games ganske intenst.

 

 

Jeg vil her forsøge at give et overblik over bettingmulighederne og give mine bud på, hvor der efter min mening er værdi. Unibet er såvidt jeg kan se eneste bookmaker med odds på X-Games, derfor er alle odds derfra. 

 

Der tages forbehold for fejl og forglemmelser. 

Kom meget gerne inputs og korrektioner. 

 

Programmet for X-Games kan ses her: 

http://xgames.espn.go.com/events/2015/aspen/s...

 

For mere baggrundsviden, fx en kort gennemgang af disciplinerne indenfor Snowboarding, kan man evt. se min tidligere blog: 

 

http://www.betxpert.com/blogs/optakt-til-snow...

  


 

 

 

 

Herrer

 

Hos Herrerne konkurreres der i Superpipe, Big Air og Slopestyle (derudover Snowboarder X, der ikke behandles her.)

 

 

Superpipe

 

Vinderodds:

Taylor Gold 1.60
Shaun White 2.20
Scotty James 5.50
Taku Hiraoka 8.00
Danny Davis 15.00
Ayumu Hirano 15.00
Greg Bretz 21.00
Ben Ferguson 31.00
Iouri Podladtchikov 31.00
Gabe Ferguson 51.00
Scotty Lago 51.00
Louie Vito 51.00
David Habluetzel 71.00

 


Jeg vil ikke mene, der er værdi i at spille på de største favoritter her.
Derimod mener jeg, at Danny Davis, Ayumu Hirano og specielt Iouri Podladtchikov (IPod) er blevet undervurderet her.


Jeg kan i hvert tilfælde sagtens finde 3 % chance for, at IPod vinder.
IPod var ikke med ved Dew Tour. Hans topniveau er meget højt, som vi så med hans Guld til OL i Sochi, men han er også en rider, der tager chancer, så han kan sagtens risikere slet ikke at sætte sit run.

Jeg mener generelt Unibet lægger for meget vægt på Dew Tour resultaterne, hvor Taylor Gold vandt, Yiwei Zhang (ikke inviteret til X-Games) blev 2'er og Scotty James 3'er. Oddset på Gold er alt for lavt efter min mening. Gold kom kun med i finalen efter at have været i opsamling. Han har et rigtig højt topniveau, men mangler endnu stabiliteten. Scotty James overraskede mig positivt til Dew Tour, men jeg tror nu ikke han kan vinde X-Games og jeg vil klart give ham mindre end 10 % chance for at vinde, så slet ingen værdi der.

 

Shaun White er et kæmpenavn, men stoppede efter Vinter OL for at fokusere på musikken! Han er blevet inviteret her, men kommer han? Og hvis han gør, i hvor god form er han så? Han og Ayumu Hirano, det japanske megatalent på kun 16 år, er efter min mening dem, der kan gå størst og flottest. Odds 15 på Hirano er en tand for højt i min optik. Han manglede godt nok lige det sidste til Dew Tour, men det kunne han sagtens have fundet frem nu. Han sætter nogle ganske stabile runs, han skal bare lige ramme det absolutte topniveau. Hirano vandt Sølv ved X-Games 2013, han deltog ikke i 2014 for at forberede sig til OL, hvor han også fik Sølv.

 

Taku Hiraoka fik en 7. plads ved Dew Tour, mens han fik Bronze ved OL. Det virker som om Unibet lægger meget vægt på Bronzen, jeg syntes i hvert tilfælde odds 8 er for lavt.

Danny Davis har vist, at han kan sætte et rigtigt flot run sammen som han gjorde sidste år til X-Games, hvor det blev til Guld. Det lykkedes dog ikke for ham til hverken Dew Tour eller OL, og det tror jeg spiller ind hos Unibets oddssættere her. Han har dog en rigtig god stil og jeg vil mene odds 15 er lidt for højt.

Der er også kommet to head-to-head spil, hvor Shaun White vs. Taku Hiraoka står i 1.60 vs. 2.20.

 

Ellers er der Taylor Gold vs. Scotty James i 1.30 vs. 3.20.

 

 

Big Air

 

Vinderodds:


Max Parrot 1.80
Mark McMorris 1.90
Eric Willett 5.00
Kim Rune Hansen 7.00
Ståle Sandbech 12.00
Torstein Horgmo 15.00
Sven Thorgren 31.00
Yuki Kadono 41.00
Antoine Truchon 71.00
Sage Kotsenburg 101.00

 


Her er jeg umiddelbart mest i tvivl, da der ikke er en Big Air konkurrence med i Dew Tour, der kan give os informationer om form, men det virker fair nok, at Parrot og McMorris er de største favoritter. De virker som dem, der "nemmest" kan sætte en Triple Cork. En fyr som Ståle Sandbech skal være lige efter de to, ja måske er odds 12 lidt for meget på ham. Han har vist, at han kan udføre Triple Cork rotationen i god stil, som må forventes at være nødvendig for at vinde. Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår, at Eric Willett og Kim Rune Hansen er foran Ståle i Unibets optik.


Jeg forstår heller ikke, at man kan få odds 15 på Horgmo, han har godt nok haft svært ved at udfolde det enorme potentiale i mange medaljer, men han har helt sikkert niveauet og det vigtigste: en fantastisk god stil. Han kan i den grad lave en Triple Cork i fænomenal stil.


Sven Thorgren til odds 31 er også lidt forkert i min bog, han vandt en Big Air konkurrence i Schweiz, godt nok ikke med en Triple Cork, men han kan godt lave Triple Corks. Jeg kan sagtens finde 3 % chance til ham, ja jeg er nærmere på 5 %.

 

Sage Kotsenburg vandt godt nok Guld ved OL i Slopestyle og det er netop her han er stærkest. Kan han sætte en Triple Cork? (I øvrigt var der også meget diskussion omkring hans sejr ved OL, da den blev vundet på baggrund af mærkelige bedømmelser af andre riders. Faktum var dog at han vandt på en baggrund af knap så mange rotationer, men god stil.) Jeg tror ikke han kan sætte det bedste trick i denne konkurrence, så selvom odds 101 er meget, så tror jeg det er passende.

 

 

Slopestyle 

 

Vinderodds:

 

Mark McMorris 1.75
Max Parrot 1.95
Ståle Sandbech 4.50
Sebastien Toutant 8.50
Chas Guldemond 15.00
Aleksander Oestreng 21.00
Emil Ulsletten 51.00
Torstein Horgmo 51.00
Sven Thorgren 51.00
Eric Willett 61.00
Sage Kotsenburg 81.00
Yuki Kadono 101.00

 


Her er Unibet helt gal på den med Horgmo, under 2 % på at han vinder, det holder simpelthen ikke! Jeg vil give ham omkring 5 % for at vinde, manden har en fantastisk stil, men han som sagt haft svært ved at ramme dagen til finalerne.

 

Thorgren er nok også lidt undervurderet her, 2 % chance kan jeg i hvert tilfælde godt finde.


Det er umiddelbart fair, at Parrot og McMorris er favoritter, selvom dommerne til både OL og senest Dew Tour var meget hårde ved McMorris. Ja han bliver vel næsten nødt til at finde på noget nyt? McMorris er en maskine til at sætte sine runs, for det meste i hvert tilfælde, men der mangler altså lidt på stilen, han ser lidt for besværet ud, når han udfører sine tricks. Parrot var fantastisk sidste år med Guld til både X-Games Slopestyle og Big Air. Det lykkedes dog ikke for ham til OL. Til Dew Tour skuffede Parrot ved ikke at komme i finalen, mens McMorris kom med på yderste mandat. Dette er grunden til, at der ikke kan være tale om værdi i nogen af disse riders.

 

Lige efter favoritterne er der et tæt felt med Ståle Sandbech, Sebastien Toutant, Horgmo, Oestreng og Thorgren. Måske jeg har set mig lidt for varm på Thorgren, fordi det er sjovt med en svensker? Men han har altså et ganske højt niveau og odds 51 er ganske enkelt for højt.

 

Jeg levner ikke Chas Guldemond så store chancer. Han vandt godt nok Dew Tour, men på en lidt billig baggrund. Ja, han lavede et rigtig godt første run i finalen, men failede derefter totalt på rails, noget som ikke må ske i sit "gratis" run, da han havde vundet. Det var ganske fortjent, at han vandt, men der var ikke mange andre, der ramte deres topniveau. Der vil simpelthen være mange andre om buddet til X-Games.

 

Willett, Kotsenburg og Kadono ser jeg umiddelbart ikke som vindere, så skal dommerne igen favorisere Kotsenburg, hvilket jeg ikke tror sker her.

 

 

 

 

Kvinder

 

Hos Kvinderne konkurreres der i Superpipe og Slopestyle (derudover Snowboarder X, der ikke behandles her.)

 

 

Superpipe 

 

Vinderodds:


Kelly Clark 1.20
Chloe Kim 4.00
Arielle Gold 10.00
Kaitlyn Farrington 15.00
Torah Bright 21.00

 


Kelly Clark er gjort til klar favorit, hvilket virker fair. Kelly Clark kan klart lave flest rotationer, men mangler noget på stilen. Dommerne plejer at vurdere det til at være nok til at vinde. Chloe Kim er et supertalent på kun 14 år, der kan udfordre Clark. Hun har en bedre stil og kan godt ramme de samme rotationer, hvis hun har en god dag. 25 % for at hun gør det virker som en korrekt bedømmelse. Chloe Kim var faktisk tæt på det sidste år til X-Games, hvor hun måtte "nøjes" med Sølv i sin debut. Til Dew Tour var det også tæt mellem dem, hvor et halvt point skilte dem ad, men igen til Clarks fordel.

 

Disse to er klare favoritter, da de går klart størst og kan lave større rotationer. De resterende 3 skal virkelig ramme deres topniveau for at kunne komme i nærheden af Clark og Kim. Umiddelbart ser jeg det ganske tæt i forhold til, hvem der kan snuppe Bronzen.

 

Alle deltog ved OL, bortset fra Chloe Kim, der var for ung. Farrington vandt Guld, Bright Sølv og Clark Bronze, mens Arielle Gold var kvalificeret, men ikke fik foretaget et run.

 

Arielle Gold blev nummer 4 ved X-Games sidste år og er et 18-årigt talent, der i øvrigt er bror til Taylor Gold. Hun har en fin stil, men mangler umiddelbart lidt på højden.


Jeg kan finde en lille smule værdi i følgende Head-to-Head: Farrington vs. Bright: 1.60 vs. 2.20.
Her mener jeg, at Bright bliver undervurderet lidt. Hun er en rutineret ræv med en rigtig god stil. Farrington er kun lille favorit i min bog. Farrington blev nummer 3 ved X-Games sidste år, mens Bright ikke deltog sidste år. I 2013 blev Bright 4'er, mens Farrington blev 7'er. Dog taler årenes gang for Farrington, da hun er 25, mens Bright er 28. Begge riders har rigtig god stil. Hvis Unibet kommer med odds på Torah Bright i top 3 skal man lige holde øje, det kunne være interessant.

 


Slopestyle

 

Vinderodds: 


Jamie Anderson 1.40
Silje Norendal 2.70
Spencer O'Brien 7.00
Enni Rukajärvi 15.00
Sarka Panchochova 31.00
Cheryl Maas 51.00

 


Det er helt fair i mine øjne, at Jamie Anderson er klar favorit. Hun har klart den bedste stil og kan sætte de bedste tricks sammen til et cool run. Og så er hun endda ganske sikker i at sætte sine runs.


Silje Norendal skal være førsteudfordrer, da hun har et ganske højt niveau, hvis hun formår at sætte sine runs. Det har netop været et problem til OL og senest til Dew Tour, hvor hun end ikke kom med i finalen. Hun vandt X-Games i 2013.


Herefter følger et felt med Spencer O'Brien, Enni Rukajärvi og Sarka Panchochova i spidsen. Spencer O'Brien kan på en god dag sagtens vinde, hun blev senest nummer 4 ved Dew Tour efter at være kvalificeret til finalen med en 2. plads. Rukajärvi blev nr 2 ved Dew Tour og er kan måske stå for en lille overraskelse. Hun vandt i øvrigt kvalifikationen til Dew Tour. Sarka Panchochova kan jeg måske godt finde 3 % chance til, grundet et ganske højt topniveau, så måske er der lille værdi i odds 31.

Lidt mere værdi mener jeg der er i følgende Matchup: Silje Norendal vs. Enni Rukajärvi: 1.20 vs. 4.00. Her mener jeg Rukajärvi er blevet
undervurderet. Hvis Silje Norendal formår at ramme dagen er hun fantastisk, men der er altså også kiksere, hvor hun ikke kan sætte sit run.
Jeg kan ikke løbe fra generelt at holde med Norge og også her holder jeg med Silje. Netop derfor bekymrer det mig med kikseren til Dew Tour.
Rukajärvi virkede faktisk ganske stabil til Dew Tour. Denne duel skal være tættere. Rukajärvi skal have omkring 30 % i min bog og derfor er der
værdi i odds 4 på, at hun slutter højere end Norendal.

Der er ikke odds på Christy Prior som blev nummer 3 ved Dew Tour, hun kunne ellers være interessant som en dark horse.

 


 

 

Selvom du måske ikke umiddelbart er til Vintersport, så prøv at give Snowboarding et kig! Det er en virkelig fed sportsgren og DR3 plejer at gøre det ganske underholdende med friske kommentatorer som Martin Kampmann, Peter Falktoft, Niels Ettrup, Nikolaj Vang og Michael Fugmann.

Seneste blogs fra mbkle
11/01-2015 21:35 X-Games 2015 Snowboarding
02/02-2014 19:21 Optakt til Snowboarding ved Vinter-OL 2014
03/07-2012 20:06 Der er ingen grænser for hvad man kan spille på!
24/04-2012 11:10 Nogle OL-odds

Brugerprofil

mbkle mbkle er offline

Bruger siden 16. december 2011


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt