Blog » What the....

What the....
Af Frank, Brasilien, Fre. 20. sep. 2013, 03:14
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Det er blevet kaldt 'one of the worst judging performances in boxing history', men hvorfor sad kontroversielle C.J. Ross ved ringside ved årets største boksebrag og vil vi se flere af disse skandale-scorecards?

 

"What the f***"

Floyd Mayweathers ansigt sagde faktisk det hele. Han kiggede lidt forvirret rundt, og det var ikke til at tage fejl af, hvad Mayweather mente om dommerens scorecard.

 

Der er udkæmpet mange legendariske boksekampe i Las Vegas med storslående højdepunkter, der har skrevet sig ind i sportshistorien, men lørdag nat oplevede vi en af de mere kuriøse øjeblikke, hvor der ikke rigtig er andet at sige end "What the f***"

 

Verdens største boksestjerne Floyd Mayweather Jr. mødte den mexicanske udfordrer Saul 'Canelo' Alvarez i det mægtige MGM Grand. Efter de 12 omgange havde de mange boksefans oplevet en forrygende opvisning af den undefeated, undisputed champion of the World, Floyd Mayweather Jr., og boksekongen stod nu klar i ringen klar til at modtage den velfortjente hyldest for en overlegen præstation i 'århundredets kamp'.

 

Alvarez havde modtaget en regulær bokse-lektion, og konstaterede da også selv, at han ikke var tæt på vinde. Men det var, til alles overraskelse ikke mindst Mayweathers, ikke en unanimous decision.

Der var en enkelt dommer til stede, der mente, at kampen mod havde været helt lige, da den erfarne boksedommer C.J Ross afleverede et scorecard på 114-114. Seks omgange til hver.

 

Mayweather: "-I thought it was a joke"

 

Ud af 84 bokse-eksperter, der kommenterede kampen i Las Vegas, havde samtlige 84 udpeget Mayweather som sikker vinder; tætteste på uafgjort var en score på 117-111.

 

Alvarez: "- I couldn't catch him, he's very elusive."

 

Så overbevisende var præstationen, og sejren over Alvarez bliver fremhævet som en af de bedste kampe i Mayweathers karriere.

Men dette overskygges totalt af en 64årig kvinde, boksedommeren C.J.Ross.

 

Lennox Lewis: "- The judge that had it a draw needs to quit. It was not even close"

 

Efter at have været dommer i over 20 år er C.J Ross nu landet i to komplet uforklarlige skandaler og afleveret nogle scorecards, der har rystet bokseverden.

Sidste år havde C.J Ross udpeget Timothy Bradley som vinder i en chokerende split-decision mod Manny Pacquiao.

 

Efter denne Bradley-Pacquiao skandale var der stor, ophedet debat. Det stod klart, at beslutningen om at give Bradley sejren enten skyldes korruption eller inkompetence hos dommerne.

Der blev endda efterlyst et national bokseudvalg, der skulle sætte fokus på korruption blandt boksedommerne og gøre dem ansvarlige. Der skulle være konsekvenser.

 

Legenden Oscar De La Hoya mente endda, at Bradley skulle nægte at tage imod bæltet, og alle var enige om, at Pacquiao klart vandt den kamp. Men altså ikke denne Cynthia J. Ross...

 

Fool me once shame on you; fool me twice...

Weekendens boksebrag mellem Floyd Mayweater og Saul Alvarez er den mest indbringende pay-per-view fight nogensinde.

Men det er nu endt som endnu et mørkt kapitel i boksehistorien. Hvordan kunne en så kontroversiel dommer blive udpeget til at sidde ved ringside til årets største boksebrag?

 

Allerede efter Bradley-Pacquiao måtte Nevada State Athletic Commission (NSAC) ud i heftigt stormvejr og det var svært at forsvare dommernes beslutning.

 

Udnævelsen af C.J.Ross til Mayweater-Alvarez skabte da også debat. 

Direkte spurgt om, hvad Mayweather mente om, at Ross skulle være dommer, valgte verdensmesteren at svare:

"-She's been involved in the sport this long. People make mistakes. People are only human. My job is to go out there and fight. That's all I can do is go out there and fight. I can't fight and judge myself."

 

"- From where I sat, there were a lot of close rounds and a lot of exchanges where Canelo was able to land his punches effectively from the inside and control the rounds I gave him. I have no problems with my scoring the fight the way I did."" 

- C.J. Ross

Kritikken er selvfølgelig endeløs efter endnu et skandaløst scorecard.

Ross har klogeligt valgt at stoppe som boksedommer, selvom hun til at begynde med forsvarede det uafgjorte resultat. 

 

Heldigvis for Mayweather havde de to øvrige dommere udset ham som vinder; Dave Moretti med 116-112 og Craig Metcalfe havde 117-111.

 

Men hvordan kunne man komme frem til en 114-114 beslutning, når alle andre havde en sikker sejr til Mayweather? Var der bare tale om en middelmådig dommer, der havde en dårlig dag? Er der noget i point- systemet, der gør, at denne 64årige dommer kan forsvare at aflevere et scorecard med 114-114?

 

Eller var det fix?

Ross modtog et salær på 8000 dollars for kampen, mens de knap 17.000 fans havde lagt 105 millioner kroner i entreindtægter hos MGM Grand, og ´Money´ Mayweather kunne forlade ringen med omkring en kvart milliard mere på kontoen.

 

Ross er ikke regnet blandt dommer-eliten, og det var usædvanligt, at hun fik tildelt to så store kampe indenfor 15 måneder.

 

Der var da også straks udtalelser fremme om korruption, bl.a. fra bokse-eksperten Teddy Atlas, der på ESPN kaldte det for en tragedie og mente, at Ross var betalt af bettere.

 

Oddsene for uafgjort faldt fra 30-1 ned til 8-1 op til kampen, men ingen af de to øvrige dommere var dog med på, at det var en lige kamp.

 

Mens de fleste havde Mayweather som vinder i 10 eller endda oftest 11 af de 12 runder, så viser dommernes scorecards ikke helt den dominans. Vi kunne faktisk have stået med en skandalesejr til Alvarez, som vi oplevede ved Bradley-Pacquiao.

 

Brady: "- I can guarantee there will be some changes. We have to protect the fighters, the viewing public and the betting public."

 

Fokus er nu rettet mod NSAC, hvor formand Bill Brady har indrømmet, at han har svigtet ved ikke at forhindre udnævnelsen af Ross. Der vil nu ske ændringer i deres udvælgelsesproces af dommere til boksekampene.

 

Men problemet kan ligge dybere end bare enkelte kontroversielle dommere. NSAC-direktør Keith Kizer har selv forklaret, hvordan det kan være muligt for Ross at komme frem til dommerseddel på 114-114:

"- I understand why there's criticism, because people think of the entire fight and think Mayweather was certainly the better fighter, so how can you have a draw? The answer is the scoring system. Good judges, they don't keep track of their scores. It's a round-by-round scoring system."

 

Keith Kizer har dog efterfølgende haft en samtale med Ross om, hvordan hun kom frem til det uafgjorte resultat. En samtale, der altså endte med at sende Ross på pension.

 

Hele debatten omkring skandalekampen Mayweater-Alvarez kan nu måske rykke så meget, at det får indflydelse på de kommende scorecards. Vi kan forhåbentlig komme til at se nogle afgørelser, der passer bedre med helhedsindtrykket af kampene.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt