Blog » VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 6

VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 6
Af Jens, BetXpert, Fre. 18. jun. 2010, 09:44
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (15) Til kommentarer

I alle historier er der en rollefordeling. I en berømt spaghetti-western fra 1966 var der fx Den Gode, Den Onde og Den Grusomme (eller rettere Den Grimme, som det fremgår i både den originale italienske version og i den engelske oversættelse).


VM er også en historie - en storladet fortælling med 36 kapitler. I denne blog vil jeg løbende dekonstruere kampene og udpege nøglefigurerne.


Afsnit 6: Argentina-Sydkorea, Grækenland-Nigeria, Frankrig-Mexico.


Inputs er yderst velkomne, enige som uenige.


If you wanna shoot - shoot! Don´t talk...


(et Tuco-citat der selvfølgelig er rettet mod aktørerne i Sydafrika, ikke undertegnedes ordgyderier...).


 

Argentina - Sydkorea: 4-1

Torsdag 17. juni kl. 13:30

Gruppe B


17: 1-0 Park Chu Young (selvmål)

33: 2-0 Gonzalo Higuain

45+1: 2-1 Lee Chung Yong

76: 3-1 Gonzalo Higuain

80: 4-1 Gonzalo Higuain

 

De dygtige

I store dele af kampe var det mænd mod drenge. Sydkorea viste praktisk talt ingenting (ud over at sejren over Grækenland var på en meget billig baggrund) og måtte ty til diverse bissetricks for at stoppe en sprudlende Messi og de andre argentinere. Herunder Higuain der scorede hattrick - alle tre sat ind tæt under mål (de to på hovedstød), men det er jo hvad en centreforward skal kunne.

 

De arrogante

Argentinerne kom problemløst på 2-0 i løbet af en god halv time, men så begik de den klassiske dødssynd: overmod.

 

Deres spil blev arrogant og skødesløst. Mascherano tabte bolden på den defensive midtbane i en situation hvor han var omgivet af to sydkoreanere og i stedet for bare at spille tilbage, valgte at forsøge at uddrible dem.

 

Og lidt senere snorksov Demichelis i midterforsvaret og forærede bolden til Lee Chung Yong der kunne reducere til 1-2, lige før pausen.

 

Det gav en nervøs argentinsk start på anden halvleg, og sydkoreanerne lugtede blod. Men efterhånden blev klasseforskellen igen for tydelig, og Argentina kunne igen rulle hen over Sydkorea.

 

 

Grækenland - Nigeria: 2-1

Torsdag 17. juni, kl. 16:00

Gruppe B


16: 0-1 Kalu Uche

44: 1-1 Dimitrios Salpingidis

71: 2-1 Vasileios Torosidis

 

Det uretfærdige

De græske guder må have set til fra Olympen og besluttet at hjælpe deres landsmænd med lidt unfair hjælp fra oven.

 

Det er i hvert fald een forklaring på det vanvittige forløb af denne fodboldkamp.

 

En fodboldkamp som grækerne - der igen spillede virkelig ringe - var godt på vej til at tabe. Nigeria kom foran efter 16 minutter og var i kontrol.

 

Tåben

Men i 33. minut mistede Sani Kaita besindelsen og sparkede ud efter Salpingidis i en triviel indkastsituation. Vanvittigt dumt.

 

11 mod 10 kunne selv de elendige grækere producere en del chancer og i sidste ende trække det længste strå.

 

Helten der blev skurk

Dog ikke uden problemer. Nigerianerne kæmpede for deres chance, og der skulle en uheldig afrettelse af et Salpingidis-skud og siden et målmandsdrop til for at knække dem.

 

Keeper Enyema havde ellers - i øvrigt ligesom Tzorvas i den anden ende (han var så til gengæld stærkt impliceret i det nigerianske mål) - leveret flere store redninger. Men i 71. minut gik det galt; han forsøgte at holde fast i et langskud, men måtte se bolden boble ud til Torosidis der nemt kunne score.

 

Mon ikke Enyema og Kaita splejser om en kvaje-bajer til holdkammeraterne...

 

Nu skal Nigeria slå Sydkorea i sidste kamp - samtidig med at grækerne taber til Argentina.

 

 

Frankrig - Mexico: 0-2

Torsdag 17. juni, kl. 20:30

Gruppe A


64: 0-1 Javier Hernandez

79: 0-2 Cuauhtemoc Blanco (straffespark)

 

Les Misérables

Den lyserøde luftalarm blev - desværre - afblæst. Der var ingen flyvende grise, kun en enkelt øffer der hoppede lidt i trampolin.

 

Jojo. Den dumstædige franske landstræner, Raymond Domenech, havde skam ladet sig bevæge en smule af realiteternes verden og ændret på startopstillingen. Malouda der på bizar vis startede på bænken mod Uruguay, startede denne gang på banen, som venstrekant. Hvad han i øvrigt kvitterede for ved at levere en flot indsats i første halvleg med diverse farlige løb.

 

Men Domenech tog ikke hele konsekvensen af den miserable offensiv mod Uruguay (og i træningskampene op til VM). Han holdt fast i Govou som højrekant og Anelka som centreforward - selv om begge havde spillet umanerligt ringe. Og hvordan kvitterede de?

 

Ved også at være elendige mod Mexico.

 

Ret skal være ret; det var ikke hele historien bag nederlaget mod Mexico. Der skulle også et offside-mål og en uintelligent og dårligt timet Abidal-tackling (straffespark) til.

 

De næsten-kvalificerede

Det var ikke fordi Mexico spillede specielt godt (holdet fremtvang kun eet hjørnespark i hele kampen og scorede ingen reelle mål). Men det var mere sammenhængende end det franske spil.

 

Og så kom stortalentet Javier Hernandez - der i næste sæson spiller Premier League-fodbold for Manchester United - i øvrigt på scoringslisten. Det lugtede grumt af offside, men Hernandez viste i det hele taget stor løbevillighed, hurtighed og effektivitet eftet sin indskiftning i anden halvleg.

 

En anden indskifter, Cuauhtemoc Blanco, nettede også - på straffespark. Den 37-årige lignede een der kunne falde om med et hjerteanfald undervejs i sit lange tilløb til bolden, men han nåede frem og satte bolden sikkert ind. Hans speed er for længst væk, og det samme er meget af hans timing og fantasi. Men dødbolde-sparketeknikken har han stadig tjek på.

 

Nu har Mexico så 4 point og møder i sidste gruppespillerunde Uruguay, også med 4 point. Det lugter af uafgjort - det vil nemlig kvalificere begge hold.

 


Brugerprofil

Jens, BetXpert Jens, BetXpert er offline

48 år
Bruger siden 4. juni 2003


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 0%
Balance 0.00 0.00 0.00 0.00
Hitrate 0/0 0/0 0/0 0/0
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt