Blog » VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 4

VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 4
Af Jens, BetXpert, Ons. 16. jun. 2010, 12:35
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

I alle historier er der en rollefordeling. I en berømt spaghetti-western fra 1966 var der fx Den Gode, Den Onde og Den Grusomme (eller rettere Den Grimme, som det fremgår i både den originale italienske version og i den engelske oversættelse).


VM er også en historie - en storladet fortælling med 36 kapitler. I denne blog vil jeg løbende dekonstruere kampene og udpege nøglefigurerne.


Afsnit 4: New Zealand-Slovakiet, Elfenbenskysten-Portugal, Brasilien-Nordkorea.


Inputs er yderst velkomne, enige som uenige.


If you wanna shoot - shoot! Don´t talk...


(et Tuco-citat der selvfølgelig er rettet mod aktørerne i Sydafrika, ikke undertegnedes ordgyderier...).


 

New Zealand - Slovakiet: 1-1

Tirsdag 15. juni, kl. 13:0

Gruppe F


50: 0-1 Robert Vittek

90+3: 1-1 Winton Reid

 

Danskeren

Så fik vi alligevel en "dansk" succesoplevelse ved VM i Sydafrika. FCM-forsvarer Winston Reid har spillet for det danske U21-landshold, men udsigten til VM-deltagelse fik ham til at prioritere sine kiwi-rødder.

 

En beslutning der næppe fortrydes nu, hverken af Reid eller af New Zealand. Højrebacken nåede ikke at gøre noget ved det indlæg Robert Vittek scorede på, men han gjorde afbigt ved at score det udlignende mål i overtiden.

 

New Zealands første VM-mål - og første VM-point. Godt skuldret af Reid.

 

Skuffelsen

Det slovakiske hold var beskæmmende dårligt. En vinder af en europæisk VM-kvalifikationsgruppe bør ikke lade sekundanationen New Zealand have så meget spil og så mange forsøg på mål (hvoraf de fleste dog ramte ved siden af).

 

Ind i mellem kunne man tydeligt se den tekniske niveauforskel - især når den unge Vladimir Weiss drev gæk med NZ-forsvarerne. Men for det meste var det tungt og uinspireret fra Slovakiets side. Eksempel: Midtbanen blev domineret, ikke af Slovakiets Strba (elendig i denne kamp) og den ellers dygtige Hamsik, men af Elliott, New Zealands gamle nisse!

 

Det var også interessant at se et forsvar styret af Skrtel være så sårbart over for høje indlæg. Mon ikke Italien og Paraguay har taget noter.

 

Endnu en fumler

New Zealands Paston sluttede sig til selskabet af VM-fumlende målmænd. Ved een lejlighed gik han fejl af et indlæg, ved en anden sparkede han forbi bolden og forærede den dermed til en modstander. Ingen af gangene førte det dog til mål.

 

 

Elfenbenskysten - Portugal: 0-0

Tirsdag 15. juni, kl. 16:00

Gruppe G

 

De kedelige

0-0 i en kamp mellem hold der mønstrer diverse offensivspillere i verdensklasse - som Kalou, Drogba, Ronaldo, Simao. Nej, det er simpelthen ikke ok. Fair nok, der var også tale om to stærke forsvar (især godt spil af styrmændene Kolo Touré og Carvalho), men alligevel. Opgøret var stort set blottet for åbne chancer.

 

Ronaldo var skuffende. Han blev fældet et par gange og havde en enkelt fremragende afslutning - da han langt udefra hamrede bolden på den ene opstander. Men ellers en bleg indsats.

 

Den brækkede arm

Og Drogba? Han sad på bænken fra start - han har jo for nyligt brækket armen - men blev skiftet ind i anden halvleg. Uden at markere sig. Ud over med en uhyggeligt dårlig afslutning (eller var det en aflevering? Næppe, ikke så tæt på mål og med kun målmanden mellem bold og streg).

 

Han spillede kort sagt som en brækket arm (undskyld).

 

 

Brasilien - Nordkorea: 2-1

Tirsdag 15. juni, kl. 20:30

Gruppe G

 

55: 1-0 Maicon

72: 2-0 Elano

89: Ji Yun Nam

 

De dovne

Der var ikke meget samba over den brasilianske sejr. Som der vist aldrig rigtigt var tvivl om - selv om Nordkorea temmelig sensationelt fik reduceret til sidst.

 

Et ultradefensivt nordkoreansk mandskab mod et overlegent brasiliansk hold der ikke ydede mere end nødvendigt.

 

Jo, løbearbejdet blev leveret - det skulle der trods alt til mod de koreanske duracell-kaniner - men inspiration og fantasi havde brasilianerne vist glemt hjemme på Copacabana. Undtagelse: Robinhos fine frispilning af Elano til 2-0.

 

Maicon scorede et interessant åbningsmål fra en spids vinkel, men det må den koreanske målmand tage på sin kappe.

 


Brugerprofil

Jens, BetXpert Jens, BetXpert er offline

48 år
Bruger siden 4. juni 2003


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 0%
Balance 0.00 0.00 0.00 0.00
Hitrate 0/0 0/0 0/0 0/0
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt