Blog » VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 3

VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 3
Af Jens, BetXpert, Man. 14. jun. 2010, 23:23
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (7) Til kommentarer

I alle historier er der en rollefordeling. I en berømt spaghetti-western fra 1966 var der fx Den Gode, Den Onde og Den Grusomme (eller rettere Den Grimme, som det fremgår i både den originale italienske version og i den engelske oversættelse).


VM er også en historie - en storladet fortælling med 36 kapitler. I denne blog vil jeg løbende dekonstruere kampene og udpege nøglefigurerne.


Afsnit 3: Holland-Danmark, Japan-Cameroun, Italien-Paraguay.


Inputs er yderst velkomne, enige som uenige.


If you wanna shoot - shoot! Don´t talk...


(et Tuco-citat der selvfølgelig er rettet mod aktørerne i Sydafrika, ikke undertegnedes ordgyderier...).


Holland - Danmark: 2-0

Mandag 14. juni, 13:30

Gruppe E

 

46: 1-0 Simon Poulsen/Daniel Agger (selvmål)

85: 2-0 Dirk Kuyt

 

Den onde

Naturligvis det hollandske landshold - fordi det uden de fjerneste problemer slog et svagt dansk mandskab. Som Danmark spillede, var det uundgåeligt, men så meget desto mere irriterende. Aldrig sjovt at føle sig underlegen.

 

Prangende var den orange indsats bestemt ikke - men det behøvede den heller ikke at være. Dog bemærkede man diverse farlige afslutninger fra van der Vaart, en række fikse finter og gode løb på venstrekanten fra den indskiftede Elia samt effektivt midtbanearbejde fra van Bommel. Nåja, og så skal Sneijder også have lidt ros. Zidane er han ikke, men en snu spilfordeler er han.

 

Den dårlige

Det danske landshold.

 

Een reel chance. Det var hvad danskerne spillede sig frem til - i hele kampen. Meget, meget skidt.

 

De langsomme

Morten Olsen havde valgt at stille med Martin Jørgensen og Thomas Kahlenberg på midtbanen - sammen med oprydder Christian Poulsen. Det var ikke en god idé. Jørgensen og Kahlenberg er rutinerede, og gode boldspillere er de også (bortset fra at Kahlenbergs sæson på Wolfsburg-bænken ikke ligefrem har gjort underværker for hans timing). Og Jørgensen kæmpede såmænd ret godt.

 

Men for hulen, hvor er de langsomme! En bedstemor med rollator kunne vinde et kapløb med de to skildpadder. Offensivt var de intet bevendt (ud over et enkelt godt løb og en behjertet afslutning fra Kahlenberg).

 

De overvurderede

Simon Kjær og Nicklas Bendtner.

 

De to ungersvende har stor tiltro til egne evner. Selvtillid er godt, men her synes det at skygge for selverkendelsen. Simon Kjær begik to kæmpe-brølere (plus en række mindre fejl, herunder da han sov ved Kuyts mål).

 

I første halvleg da han busede på og lod van Persie lave en smart vending der næsten bragte ham helt fri. I anden halvleg da han med en ubegribelig fejlaflevering gav en ny chance til van Persie. Der heldigvis ikke var i sit es.

 

Nicklas Bendtner gjorde det egentlig ok, i betragtning af at han var skadet - han kom først på en del bolde og holdt godt på dem (desværre mest et stykke tilbage på banen). Men han kostede også et dansk føringsmål der kunne have ændret kampens karakter.

 

På Rommedahls glimrende indlæg headede Bendtner - svagt - på mål, i stedet for at nikke bolden over til en råbende Enevoldsen der stod totalt fri (tre hollændere løb nemlig hovedløst alle over til Bendtner).

 

En god centreforward er en egoistisk centreforward, siger man. Ja - men hvis den egoistiske centreforward ikke scorer, så er "god" næppe ordet.

 

At det var Danmarks eneste reelle chance, gjorde det endnu mere bittert.

 

Den udskældte

Dennis Rommedahl har måttet høre for meget i tidens løb. Men den hurtige højrefløj var faktisk danskernes bedste mod Holland. Han udfordrede - og snød flere gange - van Bronckhorst, han lagde et par gode afleveringer, og han stod for een af Danmarks få afslutninger (der dog ikke voldte Stekelenburg problemer).

 

Det unge håb

I 73. minut blev 18-årige Christian Eriksen skiftet ind for Kahlenberg. Indledningsvist var jeg i tvivl om han nu også var kommet på banen, for han var helt usynlig. Men så trådte han i karakter med nogle hurtige ryk. Ajax-talentet bragte fart og udfordring ind på en eller stillestående midtbane, og jeg er fristet til at sige: lad ham få en startchance.

 

Den uheldige

Simon Poulsen gjorde det faktisk ret godt på venstrebacken - det var ikke meget man så til Dirk Kuyt på højrekanten (ud over at han scorede, men det skal snarere tilskrives Lars Jacobsens dårlige afskærmning af Elia samt at Simon Kjær snorksov).

 

Men efter kampen husker man desværre mest Poulsen for hans selvmål på hovedstød (via Daniel Aggers ryg) lige efter pausen. En trøst, hvis man kalde det dét, er at DK nok ville have tabt, uanset.

 

 

Japan - Cameroun: 1-0

Mandag 14. juni, Kl. 16:00

Gruppe F

 

39: 1-0 Keisuke Honda

 

Den søvnige

Herværende (ok, af og til fraværende) skribent. Jeg må erkende at kampen simpelthen var så kedelig at jeg faldt i søvn og missede cirka 15 minutter. Så følgende er med forbehold for at jeg har misset en masse genialiteter.

 

Fumlerne

Efter sigende blev Camerouns normale førstekeeper Carlos Kameni sat af før Japan-kampen pga et drop i en træningskamp. Tjah. Så må det være tredjemålmandens tur næste gang.

 

Mod Japan var det Souleymanou der fik chancen - og det gik mildest talt ikke særlig godt. Han tabte bolden to gange - og begge gange var det meget tæt på at give mål til Japan.

 

Det var dog ikke ret meget bedre i den anden ende; den japanske keeper havde også sæbehænder.

 

Dagens mand

Honda. CSKA-profilen scorede et flot mål og viste i det hele taget god teknik og stor spil-intelligens.

 

Dagens skuffelse

Samuel Eto´o og de andre Cameroun-spillere. Det var tungt, det var fantasiløst, det var ineffektivt. Og tempoløst. Ironisk nok - eftersom Alexander Song blev holdt på bænken for at få mere fart i midtbanen.

 

En enkelt undtagelse: Venstrebacken Asou-Ekotto. Han lykkedes ikke med alt, men han forsøgte dog at skabe noget dynamik, og han evnede at sætte en modstander af. I modsætning til fx midtbanemand Emana der gang på gang tabte bolden.

 

 

Italien - Paraguay: 1-1

Mandag 14. juni, kl. 20:30 

Gruppe F


39: 1-0 Antolin Alcaraz

63: 1-1 Daniele De Rossi

 

Helten

Antolin Alcaraz havde kun en lille håndfuld landskampe i bæltet, men midterforsvareren der efter VM skal spille Premier League-fodbold for Wigan (skifter fra Beira Mar i Portugal), fik alligevel startchancen mod Italien. Nok for at give det ellers ret lave Paraguay-forsvar noget styrke i luftspillet (Alcaraz er 1,87 og dygtig i luften).

 

Og minsandten om ikke Alcaraz levede op til trænerens forventninger. Med en solid indsats i forsvaret - og med et flot hovedstødsmål i den anden ende (hvor Cannavaro bogstaveligt talt blev den lille). 

 

Endnu en fumler

Villar i Paraguays mål stod generelt en rigtig god kamp - men så var der lige hjørnesparket som han gik helt forkert af, så De Rossi kunne bringe Italien på 1-1.

 

De stædige

Kredit til Italien. Spillet gled bestemt ikke optimalt for Gli Azurri der manglede Pirlo og generelt synes at mangle inspiration i offensiven (defensiven virker derimod solid). Men i anden halvleg skabte de et godt pres, og udligningen var helt fortjent.

 

Det kunne endda være blevet til sejr, for efter udligningen fortsatte Italien med at presse på - og skabte diverse chancer - mens Paraguay tydeligt var tilfreds med uafgjort.

 

Det friske pust

Simon Pepe fik chancen på den italienske højrekant i stedet for Camoranesi (der ikke var klar til en hel kamp) og i stedet for den formodede førsteafløser, Iaquinta. Og det gjorde Udinese-fløjen faktisk rigtig godt. Speed, god teknik - og masser af motivation. Det bør blive til mere VM-spilletid for Pepe.

 


Brugerprofil

Jens, BetXpert Jens, BetXpert er online

48 år
Bruger siden 4. juni 2003


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 0%
Balance 0.00 0.00 0.00 0.00
Hitrate 0/0 0/0 0/0 0/0
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt