Blog » VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 2

VM - de gode, de onde og de grusomme. Afsnit 2
Af Jens, BetXpert, Søn. 13. jun. 2010, 20:10
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

I alle historier er der en rollefordeling. I en berømt spaghetti-western fra 1966 var der fx Den Gode, Den Onde og Den Grusomme (eller rettere Den Grimme, som det fremgår i både den originale italienske version og i den engelske oversættelse).


VM er også en historie - en storladet fortælling med 36 kapitler. I denne blog vil jeg løbende dekonstruere kampene og udpege nøglefigurerne.


Afsnit 2: England-USA, Algeriet-Slovenien, Serbien-Ghana, Tyskland-Australien


Inputs er yderst velkomne, enige som uenige.


If you wanna shoot - shoot! Don´t talk...


(et Tuco-citat der selvfølgelig er rettet mod aktørerne i Sydafrika, ikke undertegnedes ordgyderier...).

 

 

England - USA: 1-1

Lørdag 12. juni, kl. 20:40

Gruppe C


4: 1-0 Steven Gerrard

40: 1-1 Clint Dempsey

 

Staklen

West Hams Robert Green er ingen årsunge, trods alt 30 år gammel - men med kun et dusin kampe på bagen er han temmelig grøn i landsholdssammenhæng. Alligevel var det ham der fik chancen mellem de engelske stænger i kampen mod USA - i stedet for den rutinerede førstekeeper David James der er næsten 40.

 

Måske bundede Fabio Capellos valg i at David James, ud over sin alder og hurtige reaktioner, er berømt for sine lejlighedsvise drops.

 

På den baggrund var det ironisk at Robert Green kostede England sejren med en gigantfejl da han tabte et forkølet Dempsey-langskud ind over stregen til 1-1.

 

Helten

En anderledes målmandspræstation var man vidne til i den anden ende af banen hvor Tim Howard rystede diverse flotte redninger ud af ærmet og reddede et trængt amerikansk mandskab fra et truende nederlag.

 

Det hører dog med til historien om Howards redninger at de engelske afslutninger - bortset fra Gerrards fine mål - var ret talentløse. Heskey var alene - og skød lige på målmanden. Wright-Philips fik en lækker Rooney-aflevering - og skød lige på Howard...

 

Det var nu i øvrigt ikke fordi det engelske spil kørte særligt godt. Fx var Shaun Wright-Philips der kom ind for James Milner i 31. minut, ret ubrugelig på venstrekanten. Og der manglede i det hele taget noget overraskende, noget fantasi.

 

Skurken

Ingen havde regnet med at USA ville spille offensivt. Men den defensive indstilling var MEGET bastant. Og desværre tillod kampens dommer (brasilianske Carlos Simon) amerikanerne at bruge særdeles håndfaste midler.

 

De kæmpede for Gud, Præsident og Fædreland, så gnisterne sprang. Kastede sig ind i tacklingerne uanset hvor langt de var fra bolden (hvad fx Gerrards ankel fik at føle; målscoreren var dog også selv ude med riven da han groft stemplede en modstander på låret), og jordede simpelthen englænderne hvis de driblede forbi. Dette gik især ud over Rooney.

 

Og hvorfor ikke, kan man spørge? Hvis dommeren tillader det (han gav tre gule kort til USA; han skulle have givet mange flere)?

 

Tjah. Der bør være grænser for hvor dybt man vil synke for at få point. Med andre ord, en delt skurkerolle: USA og dommeren.

 

 

Algeriet - Slovenien: 0-1

Søndag 13. juni, kl. 13:30

Gruppe C


79: 0-1 Robert Koren

 

Skurkene

To dårlige fodboldhold = en elendig fodboldkamp. VMs dårligste indtil videre (ja, dårligere end Uruguay - Frankrig, og den var ellers lidt af en ørkenvandring).

 

Hverken Algeriet (fraset et par glimt hos venstreback Belhadj og kantspiller Ziani) eller Slovenien kunne eller ville noget, og havde det ikke været for to algeriske brølere, ville opgøret være endt som den var begyndt, mål- og trøsteløs.

 

Klovnene

I 73. minut fik den indskiftede Ghezzal sit andet gule kort for at tage bolden med hånden. Det fik ikke Slovenien til at blæse fremad - kan holdet nok slet ikke - men det gav dog mere balkansk spil i nærheden af det algeriske straffesparksfelt, og i 79. minut fik Robert Koren tid og plads til at sparke på mål.

 

En ret blød afslutning der ikke burde have voldt Chaouchi problemer i Algeriets mål, men han timede sit redningsforsøg elendigt og måtte se bolden passere - åh så langsomt - over de udstrakte arme.

 

 

Serbien - Ghana: 0-1

13. juni, kl. 16:00

Gruppe D


85: 0-1 Asomoah Gyan (straffespark)

 

Tåberne

Ligesom i Slovenien-Algeriet skulle der en dum udvisning og tåbeligt håndbold-spil til for at bryde jævnbyrdigheden.

 

I 74. minut fik Serbiens Lukovic sit andet gule kort (det første faldt i 54 minut), for at holde fast i en Ghana-spiller. Fuldt fortjent, men særdeles uintelligent.

 

Og i 85. minut steg Kuzmanovic til vejrs for at heade bolden ud af straffesparksfeltet, men timede springet forkert og ramte den i stedet med hånden. Klokkeklart straffespark som Gyan sikkert satte ind, trods målmand Stojkovic' forsøg på at psyke Ghana-angriberen.

 

The Good Guys & The Bad Guys

Lighederne med Algeriet-Slovenien begrænsede sig dog til de tåbelige udvisninger og kampresultatet; for her var der tale om to hold der kunne spille fodbold. Forestillingen var på et meget højere niveau, både mht tekniske detaljer og intensitet.

 

Der var dog også respekt for hinanden, og de defensive tøjler forblev temmelig stramme. Serbien havde problemer med at få gang i de talentfulde kanter Jovanovic og Krasic (især sidstnævnte fik ikke ret meget plads), og man kunne godt se at Ghanas midtbane manglede Essien, selv om fx unge Prince Boateng viste flere gode ting.

 

Men efter at have krummet tæer i halvanden time under Algeriet-Slovenien, er jeg taknemmelig for at have set en ok fodboldkamp og udnævner gerne Ghana og Serbien til the good guys for deres evner til at spille fodbold.

 

Men de skal også - især serberne - have en røffel for deres vilje til at skrue bissen på hvis en modstander var ved at slippe fri.

 

 

Tyskland - Australien: 4-0

Søndag 13. juni, kl. 20:30

Gruppe D

 

8: 1-0 Lukas Podolski

26: 2-0 Miroslav Klose

68: 3-0 Thomas Müller

70: 4-0 Cacau

 

Vinderne

Neuer, Badstuber, Khedira, Özil, Müller. Alder og antal landskampe, i gennemsnit: 22 år og 5.

 

De mange tyske skadesfravær - bl.a. Chelsea-stjernen Michael Ballack - betød at landstræner Joachim Löw måtte stille med en række meget urutinerede folk i den første VM-gruppekamp, mod Australien.

 

Ungersvendene blev dog bakket op af særdeles erfarne landsholdskæmper som Mertesacker (62 landskampe), Lahm (66), Friedrich (72), Schweinsteiger (75), Podolski (74) og Klose  (96). Men også blandt de rutinerede ræve var der store spørgsmålstegn; således ankom Klose og Podolski til VM-slutrunden med sølle  3 og 2 Bundesliga-mål i 09/10-bagagen. Dette skulle være Tysklands farligste angribere?

 

Men gamle som unge gjorde kritikernes skepsis til skamme og fyrede et sandt festfyrværkeri af mod de tunge australiere: flot spil og en storsejr.

 

De to første mål på passende vis signeret af Podolski (efter et lækkert gennemspillet angreb der totalt splittede det australske forsvar) og Klose. Sidstnævnte kom dermed op på 11 VM-træffer efter at have nettet en håndfuld ved både VM-02 og VM-06.

 

Inden han flot satte pandebrasken på et højt indlæg og fangede Mark Schwarzer på mellemhånd, nåede Klose dog at brænde en kæmpechance der syntes at demonstrere at han ikke længere er på 06-niveau.

 

Brænde store chancer kunne den 20-årige Bayern-kollega Thomas Müller naturligvis også - det gør han notorisk (bare se Bayerns CL-kampe). Men han kan heldigvis også andre ting. Den ranglede knøs ser akavet og teknisk ufærdig ud, men han udviser stor spil-intelligens, løber konstant, udfordrer gerne og leverer gode indlæg.

 

Og så kan han faktisk godt score, omend det helst skal være lidt svært og kompliceret - som da han, efter at have fintet en australier på halen, satte bolden ind via stolpen.

 

Taberne

Faktisk var der gode præstationer over hele linjen hos tyskerne - der løb for hinanden og afleverede præcist - omend man må sige at defensiven havde det ret nemt mod et dårligt australsk hold.

 

Det var op ad bakke fra starten (Podolski scorede til 1-0 i 8. minut), og det formåede et primitivt Down Under-mandskab ikke at kæmpe sig ud af. Trods hårdt spil i forsvaret og behjertet løbearbejde af Tim Cahill der i dén grad var fejl-castet com centerforward.

 

Cahill endte da også kampen i skammekrogen efter direkte rødt (56. minut) for et frustrations-frispark (dog lidt hårdt dømt; var næppe til mere end gult).

 


Brugerprofil

Jens, BetXpert Jens, BetXpert er online

48 år
Bruger siden 4. juni 2003


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 0%
Balance 0.00 0.00 0.00 0.00
Hitrate 0/0 0/0 0/0 0/0
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt