Blog » The Boys From Brazil

The Boys From Brazil
Af Frank, Brasilien, Man. 21. nov. 2011, 18:02
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (11) Til kommentarer

I kan godt glæde jer! Brasilien har en ny generation af megastjerner klar, og disse unge spillere kommertil at dominere de europæiske storklubber, henrykke fans på lægterne, afgøre mesterskabskampe, score Champions League mål på samlebånd, og Manchester United, City, Barcelona og Real Madrid kommer til at kæmpe en hård kamp på transfermarkedet for at få fat på disse eftertragtede brasilianske talenter.

 

Dette nye kuld af stortalenter fra ´92 generationen er af en uhørt høj kvalitet, og de uslebne diamanter består af en række teknisk-stærke talenter, der allerede er bærende profiler i deres brasilianske klubber, og de venter blot på deres chance til at træde ind på den store arena som verdensstjerner.

 

Næste år sender Brasilien et meget stærkt OL-hold til London, og der vil være pakket med opkøbere for at vurdere de brasilianske talenter.

 

Neymar behøver dog ikke mere opmærksomhed fra storklubberne, der har jagtet Santos stjernen i årevis. Neymar er klart bedste bud på en næste megastjerne, men med kontraktforlængelsen med Santos skal de europæiske topklubber sandsynligvis søge videre i talentmassen for at finde deres kommende stjernespiller blandt rækken af de øvrige stortalenter.

 

LUCAS

Lucas Rodrigues Moura da Silva, offensiv midtbane, São Paulo, 19 år

 

Absolut største produkt fra talentfabrikken (efter Neymar selvfølgelig) findes hos storklubben São Paulo, hvor den offensive midtbanespiller Lucas er blevet en vigtig profil for den ambitiøse storklub og har også allerede fået et gennembrud på det brasilianske landshold.

 

Den teknisk-stærke Lucas er det største åbenlyse talent i São Paulo truppen, siden de solgte Kaká til Milan. Nu har Lucas flere gange fået chancen for at overtage pladsen som 10´eren på det brasilianske landshold, og der er store forventninger til Lucas, både i São Paulo og på landsholdet.

 

I São Paulo har den lynhurtige Lucas ingen ringere end legenden Rivaldo som læremester, og målsætningen er klart at få kørt Lucas i stilling som den næste Kaká.

 

Lucas har dog ikke helt samme overblik eller evner som boldfordeler, men er derimod mere udfordrende og målsøgende i spillestilen. Derudover udnytter Lucas ofte hurtigheden i skarpe driblinger forbi forsvarsspillerne.

 

Det store gennembrud for Lucas kom ved den sydamerikanske U20 turnering tilbage i februar, hvor han sammen med Neymar var den helt store oplevelse.

Det var ved denne U20 turneringen i Peru, at denne gyldne brasilianske generation understregede, at de er uretfærdig meget bedre end alle andre. Lucas scorede således hattrick i 6-0 sejren i finalen mod Uruguay, og den præstation har fået de europæiske storklubber til at gribe checkhæfterne.

 

Herefter er Lucas blevet en af de bærende profiler på São Paulo holdet og også introduceret på A-landsholdet, hvor Lucas kom med til sommerens Copa America turnering i Argentina.

 

PAULO HENRIQUE GANSO

Paulo Henrique Ganso, offensiv midtbane, Santos, 22 år

 

Et par uheldige langtidsskader har holdt Ganso tilbage i udviklingen, ellers havde den offensive midtbanegeneral erobret det forpligtende trøjenummer 10 på det brasilianske landsholdet fra Lucas. Potientialet er enormt og overgår i lederegenskaber langt, hvad f.eks Kaká nogensinde nåede at vise i São Paulo trøjen. Men sammenligningerne med Kaká er åbenlyse; de har omtrent samme kvaliteter som spilfordeleren og offensivt samlingspunkt. Ganso har en fantastisk teknik og et usædvanligt overblik for medspillerne, der modtager de mest usandsynlige assists fra 10´eren Ganso.

 

Neymar er showmanden med de lækre driblinger og udsøgte tekniske detaljer, mens Ganso vil vinde kampe! De to stortalenter har selvfølgelig et nærmest uovervindeligt samarbejde hos Santos, der vader i succes med kurs mod VM for Klubhold i Japan efter årets Copa Libertadores triumf.

 

Indsatsen ved Paulista finalen 2010 viser ganske glimrende, hvilken leder Ganso er på dette Santos mandskab. Santos havde vundet første opgør mod Santo André med 3-2, og i returopgøret indtager generalen Ganso igen den helt store hovedrolle. Santo André kommer foran allerede i første minut. Begge hold får en spiller vist ud efter en halv time ved stillingen 2-2 (Neymar havde scoret 2 gange), men Santo André kommer igen foran inden pausen, da Santos bliver reduceret til 9 mand.

 

Trods at være i undertal i hele anden halvleg er Ganso kejseren på banen; han styrer køligt spillet fra den centrale midtbane. Men i slutminutterne render det hårdt kæmpende Santos hold ind i yderligere en udvisning, og med kun 8 spillere på banen ville træner Dorival Junior udskifte Ganso for at sætte en forsvarsspiller på banen. Ganso nægtede at forlade banen! Han ville føre Santos til Paulista titlen, og selv om Dorival Junio rforsøgte i flere omgange at få Ganso til at forlade banen, så valgte Ganso at kæmpe videre og ved slutfløjt kunne en udmattet Ganso juble lidt ekstra med en velfortjent Paulista titel.

 

Ganso er netop kommet tilbage fra en længere skade og scorede i seneste ligakamp. Han skulle dermed være klar til VM for Klubhold, der afvikles i december i Japan.

 

OSCAR

Oscar dos Santos Emboaba Junior, offensiv midtbane, Internacional, 20 år.

 

I rækken af talentfulde offensive midtbanespillere kan det være let at komme til at overse Internacionals Oscar. Lucas og Ganso overskygger på landsholdet, mens Andres D´Alessandro har det offensive ansvar på det spændende Internacional mandskab.

Oscar er en mere komplet spiller, der kombinerer målfarlighed fra Lucas med Ganso´s evner i pasningsspillet. Det er ret unikt at opleve en så ung spiller bevare overblikket i de pressede situationer, og Oscar formår oftest at vælge de rigtige løsninger selv med hurtig boldomgang omringet af modstandere.

 

Tilbage i august måned tog ungdomslandstræner Ney Franco afsted til U20 VM uden hverken Neymar eller Lucas, og dermed fik Oscar lov til at vise kvaliteterne i landsholdstrøjen. Ney Franco kan kun takke fodboldguderne for at have sendt Oscar, der trådte i karakter i de afgørende øjeblikke.

 

Brasilien eliminerede på fornem vis Spanien og Mexico i slutspillet, og så stjal Oscar ellers overskifterne med en imponerende flot præstation i finalen. Oscar bragte Brasilien foran 1-0, men portugiserne med en forrygende Nélson Oliveira kom stærkt tilbage og kom foran 2-1, men igen var Oscar på pletten og et kvarter før tid blev det til 2-2. Mens portugiserne  i den forlængede spilletid indstillede sig på en nervepirrende straffesparkskonkurrences, så opnåede Oscar verdensberømmelse med sejrsmålet til 3-2.

Oscar kunne derefter fejre VM titlen som den første hattrick-helt i en VM finale siden Geoff Hurst for England i´66.

Derefter kunne Oscar ikke længere gemme sig for de europæiske topklubber, og det kan blive meget svært for Internacional at holde på deres guldfugl.

 

DANILO

Danilo Luiz da Silva, højreback, Santos, 20 år

 

Porto har etableret et godt scout-netværk i Brasilien, og den portugisiske storklub har igen forstærket deres trup med et brasiliansk stortalent.

Brasilianske backs er i høj kurs efter forbilleder som Cafú, Roberto Carlos, Dani Alves og Maicon har vis tværdien af stærke profil på backpositionen.

 

Hos Santos følger den angrebsivrige Danilo denne tradition, og Porto får en ung spiller, der kan mere end at losse bolden ud af kommunen. Den hurtige kantspiller har formået at stjæle en del af opmærksomheden på dette Santos mandskab, og fået et stort ansvar og leveret afgørende præstationer.

 

Danilo har derudover været en vigtig profil på det brasilianske ungdomslandshold, der i år vandt den sydamerikanske U-20 turneringen samt U20 VM. Danilo har fysikken til at sætte sig igennem i defensiven; han spiller med stor ro og udstråling med en vis flair i boldbehandlingen, og har en ganske glimrende sparketeknik.

 

Danilo vil mest af alt blive husket blandt fansene på Vila Belmiro for, at han sikrede Copa Libertadores trofæet til Santos. (Libertadores er den sydamerikanske Champions League). Danilo indtog en uvant rolle som matchvinderen, da den unge back i finalekampen mod Peñarol scorede sejrsmålet i 2-1 sejren på et tætpakket Vila Belmiro med selveste Santos kongen Pelé i vild jubeldans på lægterne.

 

Porto valgte at smide 100 millioner d.kr på forhandlingsbordet for at få Danilo til den portugisiske liga. Santos vil dog ikke slippe Danilo før efter VM for Klubhold, så Porto må vente lidt endnu på deres nye forsvarsprofil.

Det bliver meget spændende at se, om Danilo kan følge i samme fodspor som f.eks en David Luiz, der benyttede opholdet i Benfica som springbræt til nye udfordringer på Stamford Bridge.

 

Mens Ganso og Neymar har været udråbt til stortalenter i årevis, så har Danilo gjort kometkarriere hos Santos, hvor specielt præstationer i årets Copa Libertadores har givet forhåbninger om, at Santos backen kan indfri forventningerne som den næste Cafú.

 

DEDÈ

Anderson Vital de Silva, midterforsvar, Vasco da Gama, 23 år

 

Vasco er med i mesterskabskampen i den brasilianske liga, og det skyldes ikke mindst den uhyggelige forsvarsprofil Dedé, der er klasser bedre end de øvrige forsvarsspillere i ligaen.

Dedé er parat til at træde direkte ind i startopstillingen hos de europæiske storklubber, og der er ikke mere at lære dette forsvarsmonster.

 

Det brasilianske landshold har store defensive profiler for tiden. Thiago Silva havde virkelig stor indflydelse for Fluminense, og har kun forsat udviklingen hos den italienske mesterklub Milan.

Dedé kan meget nemt ende som forsvarsmakker til Thiago Silva på det brasilianske landshold, og storklubberne burde allerede nu være i kø foran Vasco´s forhandlingskontor. I Rio de Janeiro er Dedé allerede en megastjerne hos fansene, og Dedé trøjerne med ”O Mito” ( ”Myten”) er mere populære end bikinier på Copacabana stranden.

 

Den høje Vasco stjerne spiller med enorm udståling, og altid med samme kampgejst og attitude på banen, som også kendetegner Thiago Silva.

Dirigenten Dedé går forrest i kampene og er tilmed uhyggelig målfarlig, når den 1,92m høje midterforsvarer stormer med frem ved standardsituationer. Dedé har scoret 4 mål i de seneste 5 kampe for Vasco, der håber på, at Dedé kan føre Vasco til mesterskabet.

 

Dedé er krigeren, der ofrer og investerer alt i de defensive aktioner; enhver træners drøm og angribers mareridt, ubarmhjertig i tacklingerne, konge i hovedspillet, elegant i pasningsspillet og indpiskeren, der bærer medspillerne frem. Årets spiller i Brasileirâo.

 

LEANDRO DAMIÂO

Leandro Damiâo da Silva dos Santos, angriber, Internacional, 22 år

 

Fra den bedste forsvarsspiller til den bedste boksangriber i Brasilien. Leandro Damiâo har allerede fået chancen på det brasilianske landshold, der bør satse på Internacional angriberen som langsigtet løsning på den krævende 9´er position. Leandro Damião kan ved VM2014 på hjemmebane overtage rollen som afslutteren på det brasilianske landshold, og han minder i spillestil om Luis Fabiano, der nu spiller i São Paulo.

 

Hvor den erfarne målræv Luis Fabiano stolede meget på målinstinktet og samarbejdet med Frédéric Kanouté i Sevilla, så må Leandro Damião ofte tage de store slagsmål med forsvarskæden alene. Både det brasilianske landshold og Internacional stiller med kun en decideret frontangriber, og netop i den rolle er Leandro Damião perfekt. Han er hovedstødsstærk, viser rigtig god fysisk i nærkampene i feltet, men udnytter hurtighed og teknik til at komme fri af opdækningerne, og er i det hele taget en konstant hovedpine for forsvarsspillerne.

 

Gennembruddet for Leandro Damiâo kom i de to Recopa Sudamericana opgør mellem Libertadores vinderne Internacional og Copa Sudamericana vinderen Independiente.

I første opgør i Buenos Aires lykkedes det Leandro Damiâo at gøre den hjemvendte Gabriel Milito komplet til grin, da den unge angriber bringer Internacional foran med smarte finter og fikse træk. Independiente vinder dog 2-1, men i returopgøret i Porto Alegre viser Leandro Damiâo igen styrkeforholdet og efter 25 minutter sikrer han Recopa trofæet til Internacional med endnu to scoringer. 

 

Hos Internacional harLeandro Damiâo både Oscar og argentinske Andres D´Alessandro til at levere assists, mens han på det brasilianske landshold kommer til at samarbejde med Lucas og Neymar. Alexandre Pato og Fred er også glimrende kandidater til trøjenummer 9, og der bliver hård kamp om stampladsen i front.

 

Alexandre Pato er også blot 22 år, men et pænt stykke over Leandro Damiâo på karrierestigen efter de mange sæsoner hos Milan. Fysisk kan den ofte skadesramte Alexandro Pato dog få svært ved at skabe respekt i rollen som boksangriber, mens Leandro Damiâo er umulig at dominere i nærkampe og det er meget svært at holde den energiske angriber fra målchancer.

 

Internacional gør alt, hvad de kan for at beholde Leandro Damiâo i klubben, men det betyder, at de ikke længere kan undgå et salg af Oscar. Både Leandro Damiâo og Oscar kom på måltavlen, da Internacional hentede en vigtig 2-1 i Rio de Janeiro over Botafogo i seneste spillerunde.

 

LONDON OG FREMTIDEN

Hold øje med det brasilianske ungdomslandshold ved OL 2012. Det bliver en oplevelse at se denne ´92 generation, hvor man også kan inkludere forsvarsspillerne Juan fra Internacional samt U20 anføreren Bruno Uvini fra Sâo Paulo. Vi kommer heller ikke udenom midtbanespillerne Phillipe Coutinho fra italienske Inter samt den robuste Casemiro fra Sâo Paulo.

 

Den brasilianske liga er inde i en voldsom udvikling, hvor niveauet stiger enormt for hver sæson. Men det er klart, at disse unge spillere skal til topklubberne i England, Spanien eller Italien for at forsætte deres udvikling.

 

Bedømt udfra transfersummen på 100 millioner for Danilo til Porto, så bliver det ikke en billig omgang for de europæiske tophold. Neymar er klart kronjuvelen blandt de uslebne diamanter, men Real Madrid kunne ikke lokke Neymar til klubben trods et bud på 450 millioner kroner.

 

VM2014 bliver en fodboldfest med disse talenter i centrum; OL 2012 bliver optagelsesprøven, og de kommende tranfervinduer bliver ventet med spænding, for det først virkeligt underholdende og farverigt, når disse unge spillere kommer i aktion for de europæiske topklubber.

 

OPDATERING

Oscar til Chelsea for 25 millioner pund.

 

Lucas til PSG for 45 millioner Euro.

São Paulo måtte slippe Lucas til PSG i skarp konkurrence med Manchester United.

Alex Ferguson var ikke glad for at se Lucas vælge den stenrige Paris klub.

 

"I find it quite amazing that a club can pay €45million for a 19-year-old boy"

 

Paulo Henrique Ganso til São Paulo for 9 millioner Euro (+videresalgsprocenter)

Uheldige Ganso brugte sommeren på at finde en ny arbejdsgiver, og det førte til intern konflikt med Santos ledelsen. Desværre blev Ganso igen skadet, og de europæiske klubber trak deres tilbud tilbage. Derfor var Ganso presset til at flytte til São Paulo, der kan bruge den offensive midtbanespiller som erstatning for Lucas.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt