Blog » Superligaens Dårligste Angribere

Superligaens Dårligste Angribere
Af Frank, Brasilien, Tor. 4. apr. 2013, 17:25
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (22) Til kommentarer

Målslugere som Andreas Cornelius, Simon Makienok, Nicklas Helenius, Marvin Pourie, Ronnie Schwartz og Joshua John har alle haft godt gang i målstøvlerne i denne sæson, men der er også en række Superliga angribere, der har langt sværere ved at ramme netmaskerne.

 

Her er lille præsentation (i vilkårlig rækkefølge) af en god håndfuld angribere, der alle har skuffet fodboldfansene på lægterne i Superliga 2012/13 sæsonen.

 

Nu skal en angriber ikke vurderes alene på målscoringer, og her er forsøgt at tage hensyn til både forventninger, samlet spilletid, antal målchancer og spillerens og holdets generelle præstationer i løbet af sæsonen.

 

Kom gerne med jeres bud på årets angriber-flop.

-------------------------------------

 

Davit Skhirtladze (AGF)

Antal kampe: 13 (11 kampe fra start)

Spilminutter: 821

Antal scoringer: 1

 

AGF træner Peter Sørensen mente, at salget af Aron Johansson ikke ville blive en svækkelse, da han havde afløseren i truppen. Men de første kampe i foråret har vist, at Aron-afløseren bestemt ikke er Davit Skhirtladze.

 

Den unge georgier var måske heller ikke den fødte målmaskine til at begynde med, men der er ganske enkelt ikke kvalitet nok i de offensive aktionerne.

 

Ingen af AGFs angribere har taget stafetten fra Aron Johansson, der ofte blot skulle skubbe bolden det sidste stykke i mål, men den islandske bomber har alligevel været stærkt savnet i foråret.

 

Skhirtladze er stadig ung (blot 20 år) men det virker ikke til, at Peter Sørensen har en kommende Superliga-stjerne i georgieren. Skhirtladze kan ikke udnytte de fornemme oplæg fra Akharraz, Sloth og Stephan Petersen til at komme på måltavlen, og med skaden til Mate Vadsadze kan AGF få en svær sæsonafslutning.

 

Jude Nworuh (Horsens)

Antal kampe: 22 (12 kampe fra start)

Spilminutter: 1091

Antal scoringer: 2

 

Den lille, hurtige nigerianer skiftede til Horsens i vinterpausen, men det er Charles Takyi, der har stjålet overskrifterne, og Jude Nworuh er havnet blandt reserverne.

 

Jude løber som regel i alle mulige retninger; undtagen dér hvor chancerne opstår, og det bliver aldrig rigtig farlig, når den flagrende nigerianske angriber har bolden. Der er ingen fysik til at udfordre forsvarskæden og for dårlig touch, teknik og overblik til at udnytte farten til at komme til målchancer eller skabe noget for holdkammerater.

 

En bold til Jude Nworuh er som regel en tabt bold.

 

Morten Skoubo (OB)

Antal kampe: 20 (9 kampe fra start)

Spilminutter: 885

Antal scoringer: 3

 

OB kom ud af 2012 med et underskud på 26 millioner, men alligevel var Troels Bech nærmest tvunget til at finde en afløser i front for den ineffektive Morten Skoubo, der var hovedansvarlig for sidste års bundplacering og igen i denne sæson har svigtet i den fynske offensiv.

 

Nyindkøbte Darko Bodul har vist, at OB er et tophold, når de har en farlig angriber i boksen, og med en begrænset teknik er Skoubo faldet skræmmende meget i niveau siden landsholds- og Brøndby dagene.

 

Skoubo mangler nu stort samtlige de kvaliteter, der gør en angriber målfarlig. Det er dog blevet til et par hovedstødsmål fra den 32årige Skoubo, der allerede virker klar til oldboy-fodbold.

 

Morten Duncan (FCM)

Antal kampe: 20 (12 kampe fra start)

Spilminutter: 1127

Antal scoringer: 2

 

De midtjyske ulve er ret ufarlige i denne sæson, og de kan takke Mads Albæk for de ikke er i nedrykningsfare. Morten Duncan har langt fra imponeret med blot 2 scoringer i de hidtil 20 kampe. Han er langsom, kluntet efter skuffende udlandsophold uden spilletid. 

 

Duncan har lidt samme oldboys-kurs som Skoubo!

 

Boldbehandlingen er frygtelig, og Duncan får slet ikke nok ud af fysikken eller kvaliteterne i luftspillet. Det lader til, at Duncan er mere fokuseret på at tage slagsmålene med midterforsvaret fremfor at komme til målchancer. Der er ingen spor af målnæse hos Duncan, der kæmper meget med spilintelligensen og en svigtende placeringsevne.

 

Hverken Sylvester Igboun eller Tim Jannsen har kunnet slå Duncan af holdet, så Glen Riddersholm må forsat satse på den store Duncan og håbe på den tidligere landsholdsangriber bliver gode venner med bolden og netmaskerne.

 

Jeppe Curth (AaB)

Antal kampe: 21 (9 kampe fra start)

Spilminutter: 909

Antal scoringer: 4

 

Hvor er den Jeppe Curth, der scorede det fantastiske mål på Old Trafford i Champions League?

 

Økonomien er ikke god hos AaB, men Kent Nielsen kan ikke få sig til at satse på Jeppe Curth. Den tidligere Superliga topscorer har helt mistet selvtilliden, og AaB fik i stedet hentet Søren Frederiksen hos FCK, så de nordjyske fans kun i korte indhop skal se deres tidligere målhelt løbe forvirret rundt på grønsværen.

 

Der er ingen selvtillid hos Jeppe Curth og afslutningerne er for generelt for dårlige, selvom Jeppe Curth forsøger ivrigt, og er ret højt placeret I AaB hierakiet.

 

Seneste Curth-scoring var tilbage i september, hvor AaB var flyvende med flere storsejre. Nu jagter AaB stadig deres første forårssejr, men Jeppe Curth er faret vild på vejen mod netmaskerne.

 

Morten Nordstrand (FCN)

Antal kampe: 18 (13 kampe fra start)

Spilminutter: 1134

Antal scoringer: 4

 

Endnu en tidligere Superliga-topscorer, der har mistet magien.

Som spydspids for de forsvarende mestre skal der ganske enkelt flere mål på kontoen fra Nordstrand.

 

Vi har set en perlerække af svage afslutninger, og det er for let at neutralisere Nordstrand, der dog har scoret i de to seneste kampe.

 

FCN spiller til tider rigtig flot fodbold, og Nordstrand falder ikke komplet igennem, men det ville pynte gevaldigt på mesterholdet med en giftig målkonge i boksen. I foråret har Joshua John og Uffe Bech givet mere plads og leveret fine assists til Morten Nordstrand.

 

Der kan være optræk til et mini-comeback fra Nordstrand, hvis manglende scoringshumør dog kan ende med at koste den vigtige andenplads til Randers. Set over hele sæsonen har præstationerne været ret sølle fra FCN angriberen.

 

Oke Apovete (Brøndby)

Antal kampe: 17 (7 kampe fra start)

Spilminutter: 563

Antal scoringer: 0

 

Det var en lottokupon fra Ole Bjur, og Oke Apovete må være min personlige favorit til titlen som ligaens dårligste angriber.

 

Det er underligt, at Akpoveta stadig er i førsteholdstruppen; han må vise noget til træning, som han slet ikke finder frem i kampene. Træner Auri Skarbalius har ganske vist kun haft Akpovete i startopstillingen 7 gange, men samtlige gange har Auri også måtte skifte den målløse nigerianske angriber ud igen.

 

Den konkurstruede klub måtte midt i efteråret smide 5 millioner til SønderjyskE for at få Antipas; ellers skulle Auri stille med Apovete som fast makker til Makienok, og det kunne han alligevel ikke byde Brøndby fansene.

 

Akpovete aktionerne ser virkelig underlige ud. Det er som om Akpovete spiller en anden sportsgren end holdkammeraterne! Det er trods alt sjældent at se helt basale begynderfejl på Superliga-niveau, og selv en Bruno Batata ville være bedre.

 

Det vil være en enorm overraskelse, hvis Apovete på et tidspunkt kommer til at score et Superliga-mål.

 

Charlie Davies (Randers)

Antal kampe: 17 (2 kampe fra start)

Spilminutter: 361

Antal scoringer: 0

 

Det er måske ikke helt fair at tage Charlie Davies med på denne liste for den amerikanske angriber har ikke fået mange optrædener i Randers trøjen.

Det er aldrig nemt at blive købt af en træner, der så bliver udskiftet lige inden sæsonstart.

 

Men det vi har set fra Charlie Davies har bevist, at Colin Todd har set helt rigtig ved at placere Davies på bænken. Alene udvisningen i 0-1 nederlaget mod AaB viste et fejlkøb uden respekt for modstander og spillet. (Han nikker Ahlmann en grim skalle og smider sig derefter selv i græsset).

 

Der har imidlertid også været enkelte gode præstationer, hvor Davies har vist, at der er noget speed i støvlerne og han tøver heller ikke med at sende kuglen mod kassen.

 

Der mangler dog en del præcision, og forventningerne var højere til Charlie Davies, der er havnet bag både Ronnie Schwartz og unge Nicolai Brock-Madsen.

 

                             --------------------------

Det var umiddelbart mine bud på Superligaens dårligste angribere i denne sæson. Man kunne nok også have fremhævet en række andre spillere som Henrik Toft eller Ken Fagerberg hos Horsens, Mostafa Abdellaoue og Igor Vetokele hos FCK eller Sylvester Igboun og Tim Janssen fra FCM.

Men flere af dem har ikke fået så meget spilletid eller også har deres sæson været plaget af skader.

 

Nu har FCK også udlejet Mos Abdellaoue, så der er fokuseret på andre angribere i måltørke.

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt