Blog » Speedway World Cup

Speedway World Cup
Keywords: Hans Andersen, Mads Korneliussen, Tomasz Gollob, Polen, Danmark, Australien
Af Nicolai Kristensen, Tor. 7. jul. 2011, 08:50
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (2) Til kommentarer

Ligesom når Morten Olsen udtager sit fodbold landshold, så har der været debat omkring det til speedway landshold til world cup. Danmark har i denne sæson fået ny landstræner i Anders Secher, som har sat den tidligere danske kaptajn Hans Andersen af landsholdet.

 

Hans Andersen brækkede godt nok anklen tidligere på foråret, og det er yderes begrænset hvor mange løb han har fået siden. Alligevel tror jeg hans rutine kunne være en vigtig ting for det danske landshold. Især når finalen i år køres i Gorzow i Polen. Det er netop den klub Hans Andersen kører for i den polske liga, og kunne på den baggrund være lidt i fordel frem for en Mads Korneliussen.

 

Hans Andersens resultaer har været dårlige efter pausen, men alligevel overraskende at kaptajnen er sat af. Modsat i fodbold, hvor Morten Olsen tog sin anfører med til Island på trods af manglende spilletid.

 

Uanset hvordan det danske landshold stiller, ville det polske hold være favoritter til at genvinde World Cup, da de er meget stærke på hjemmebane. De vandt sidste år i Vojens, hvor Danmark manglede en skadet Nicki Pedersen, som i år er tilbage som holdkaptajn. Nicki Pedersen virker til at være på vej tilbage til den form som gjorde ham til verdensmester i 2007 og 2008.

 

Bjarne Pedersen er nok den mest stabile af de danske kører. Det vil han også vise i world cup. Kenneth Bjerre har skuffet indtil nu i denne sæsson, og han skal løfte sit niveau om Danmark skal presse favoritterne fra Polen. De tre kører var på forhånd de sikre danske kort.

 

Fjerdemand på holdet er blevet Niels Kristian Iversen, hvilket også er et naturligt valg. Iversen kører tildagligt i Gorzow i Polen, og vil dermed være på hjemmebane i finalen.

Overraskelsen på det danske hold er Mads Korneliussen, som har kørt en fin sæson i den engelske og danske liga, men der er forsat et stykke op til de bedste for Mads. Frygter at han bliver det svage danske kort, som måske koster en guldmedalje.

 

Nicolai Klindt er dansk reserve. Han har været omkring landsholdet de sidste par sæsoner, og har gjort det pænt. Leon Madsen var et andet bud på en reservepladsen, men der synes jeg valget af Nicolai Klindt er det rigtige.

 

World Cup starter lørdag aften i Vojens, hvor Danmark tager imod Australien, Sverige og Tyskland.

 

Vinderen af det løb går direkte i finalen i Polen, mens nummer 2 og 3 skal ud i Race Off. Det kan vise sig at være en fordel at blive nummer 2 og 3 for at få en træning mere på selve finale banen.

På forhånd ligner det en kamp mellem Danmark og Australien om sejren i Vojens. Australien kommer med et stærkt hold anført af Jason Crump og Chris Holder. Det eneste som er givet i Vojens er at Tyskland slutter som nummer 4.

 

Den anden semifinale køres i England mandag aften, hvor Polen, Rusland og Tjekkiet kommer på besøg.

Polen er ikke så store favoritter i den semifinale, da 4 af de polske kører ikke deltager i den engelske liga. De har dog så stor klasse, at en finaleplads direkte forsat er en mulighed. Skal England i finalen så må de vinde denne semifinale på hjemmebane. Rusland er en nation i fremgang anført af Emil Sayfutdinov, så de må heller ikke undervurderes.

Tjekkiet bliver storfavorit til 4 pladsen.

 

Torsdag aften gælder det så Race Off i Gorzow, hvor de to bedste nationer går i finalen. Her vil Danmark/Australien, alt efter hvem som går direkte i finalen være favoritter til den ene plads og Sverige til den sidste plads, om Polen er gået direkte i finalen. Ellers kunne det ligne en finale uden Sverige.

 

Lørdag aften køres finalen med de 4 bedste nationer i Gorzow. Der ligner det polsk guld for tredje år i træk. Holdet er anført af verdensmester Tomasz Gollob. Danmark og Australien kan måske presse polakkerne, men det bliver svært for dem at vinde.

 

Hele Speedway World Cup kan følges direkte på 3+.

 

Holdene:

Tyskland: Kevin Wolbert, Max Dilger,Tobias Busch, Mathias Schultz, Tobias Kroner, Team Manager: Rene Schafer

 

Sverige: Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Antonio Lindback, Jonas Davidsson, Thomas H Jonasson, Team Manager: Bo Wirebrand

 

Australien: Jason Crump, Darcy Ward, Troy Batchelor, Rory Schlein, Chris Holder, Team Manager: Craig Boyce

 

Danmark: Nicki Pedersen, Bjarne Pedersen, Kenneth Bjerre, Niels-Kristian Iversen, Mads Korneliussen, Team Manager: Anders Secher

 

Rusland: Roman Povazhny, Artem Laguta, Emil Sayfutdinov, Renat Gafurov, Grigory Laguta, Team Manager: Andrey Savin

 

Storbritannien: Chris Harris, Scott Nicholls, Tai Woffinden, Edward Kennett, Ben Barker, Team Manager: Neil Middleditch

 

Polen: Tomasz Gollob, Jaroslaw Hampel, Janusz Kolodziej, Piotr Protasiewicz, Krzysztof Kasprzak, Team Manager: Marek Cieslak

 

Tjekkiet: Ales Dryml, Matej Kus, Lukas Dryml, Tomas Topinka, Filip Sitera, Team Manager: Milan Spinka

Seneste blogs fra Nicolai Kristensen
12/09-2014 18:34 Speedway GP optakt og tips
22/09-2012 11:34 Speedway i Vojens med tips
07/06-2012 00:52 Speedway i Parken
15/11-2011 04:25 Skiskydning 2011/12 - Kongen vender tilbage?
07/07-2011 08:50 Speedway World Cup

Brugerprofil

Nicolai Kristensen Nicolai Kristensen har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Horsens
Bruger siden 9. juni 2003


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt