Blog » Spanske David Besejrer The Great Dane

Spanske David Besejrer The Great Dane
Af Frank, Brasilien, Lør. 2. jul. 2011, 19:33
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (1) Til kommentarer

Vi har vist alle sammen oplevet, at taxichaufføren råber ”Laudrup!”, når man på badeferien kommer til at afsløre, at man er fra lille Danmark. (Måske det endda også er sket for Michael Laudrup selv?)

Det må være den ultimative ros som fodboldspiller, at det første udlændinge tænker på, når man siger Danmark er Laudrup. Alverdens transfersummer og sponsorkontrakter kan ikke købe den form for respekt og beundring.

 

Medmindre man har lagt badeferien i Manchester-området er det nok de færreste taxichauffører, der har hørt om Anders Lindegaard, men for mindre end et år siden lignede den store målmand en kommende stjernespiller.

 

- JEG VIL VÆRE DEN BEDSTE”

Karrieren startede ikke videre lovende efter Anders Lindegaard blev vraget i OB, der istedet satsede på Roy Caroll. Men efter store præstationer i buret hos norske Aalesund fik den danske keeper i september 2010 en opløftende debut på landsholdet. I oktober fik Lindegaard endnu en optræden i den danske landsholdstrøje, da han måtte se Cristiano Ronaldo score til slutresultatet 3-1 i Portugal.

Lindegaard blev kastet i ilden, da Thomas Sørensen måtte udgå med en skade i første halvleg, og der var rosende ord efter Portugal kampen til den unge målmand, der havde flere store redninger undervejs. Det lignede faktisk, at Morten Olsen og DBU endelig havde en succeshistorie.

Der var ingen tvivl om, at vi her havde fundet Thomas Sørensens afløser, og måske endda en keeper, der endelig fik savnet af Peter Schmeichel til at blegne en smule hos de danske roligans.

 

Da Anders Lindegaard så i november sidste år skiftede til mægtige Manchester United var der yderligere begejstring i den danske sportspresse, hvor der var forhåbninger om en ny dansk ”Great Dane” målmandssensation hos De Røde Manchester Djælve.

Selv virkede Anders Lindegaard opsat på, at følge i Peter Schmeichels fodspor:

"- Nu skal jeg vinde trofæer og slå mit navn fast i fodbold-Europa" 

 

”- Jeg vil være den bedste. Jeg vil være førstevalget her. Jeg er ikke her, fordi jeg vil være på bænken. Min far lærte mig at holde med Manchester United, og det har været min drøm, siden jeg var fire år gammel at spille for denne klub weekend efter weekend. Jeg er her ikke bare for at være her. Jeg er her ikke bare for at sidde og pille næse på sidelinjen og tjene penge. Det er ikke derfor, jeg er her.”

 

Det stod klart, at Edwin van der Sars karriere sang på sidste vers, og Lindegaard stod med udsigt til at overtage pladsen som førstekeeper hos Champions League finalisterne. Forventningerne var, at Edwin van der Sar spillede det sidste halve år, mens Lindegaard brugte tiden på at falde til i klubben og overbevise Ferguson om, at han fortjente pladsen i United buret.

 

Godt nok var der en del bekymring over rygterne på transfermarkedet, hvor der var historier om stort set samtlige målmænd var på vej til Alex Ferguson´s mandskab.

Morten Olsen vil sikkert skrive under på, at det danske landshold har nok profiler uden spilletid i diverse topklubber, og det ville næste ikke være til at bære, hvis vores lille H.C Andersen ”Grimme Ælling” historie blev begravet dybt nede i Manchester United hierakiet.

 

LINDEGAARD PÅ BÆNKEN

- Han er en ung målmand, meget hurtig, god ro, nærvær,han er en fremragende erstatning for Edwin van der Sar” –Alex Ferguson.

 

Det er desværre ikke vores Great Dane, som den sejrsvante Sir Alex omtaler, men derimod den nyeste spiller i United truppen; David De Gea.

 

For siden skiftet til United har begejstringen om Lindegaard lagt sig. Det er dog blevet til et par kampe for Manchester United, hvor Anders Lindegaard har fået chancen i nogle FA Cup kampe. Imens er transferrygterne blot taget til i styrke og alt fra Manuel Neuer, David De Gea, Igor Akinfeev, Rui Patricio, Hugo Lloris og Maarten Stekelenburg er blevet sat i forbindelse med Manchester United.

 

Det endte så med at blive den unge David De Gea, der tager skiftet fra Atletico Madrid til Old Trafford for en transfersum på omkring 18 millioner pund. Lindegaard var tilsammenligning et røverkøb og kostede Ferguson omkring de 30 millioner kr.

 

Det er absolut ikke den optimale udvikling for Anders Lindegaard, der så heller ikke kan se frem til at få meget græs på målmandsbukserne i den kommende sæson. Ligesom Niklas Bendtner i Arsenal og Christian Poulsen og Daniel Agger i Liverpool kan Lindegaard vel kun kan håbe på at få et par FA Cup kampe i 2011/2012 sæsonen. Thomas Sørensen er igen ubestridt førstemålmand på landsholdet i jagten på EM kvalifikation, hvor Morten Olsen er løbet tør for brikker at flytte med.

 

KØBT TIL BÆNKEN

Det mest overrumplende er dog Anders Lindegaards reaktion ovenpå David De Gea´s ankomst til Manchesterklubben:

 

”- Det har hele tiden ligget i kortene, at det ville blive sådan, så det er helt naturligt. Folk, der tror, det er noget, der er sket på baggrund af andet end en del af den naturlige proces, fremstår direkte ignorante og hykleriske (...)

Min situation er totalt uændret. Jeg er meget positiv på den fortsatte udvikling og ser masser af perspektiver for min fremtid.”

 

Anders Lindegaard påstår altså nu, at han var hele tiden har været klar over, at han blev hentet til Manchester United som reserve, og det aldrig har været meningen, at han skulle være erstatning for Edwin var der Sar.

Det må være svært at skulle sige nej til et skifte til Manchester United, men på den anden side skal de sportslige ambitioner være højere for en dansk landsholdskeeper end udsigten til en bænkeplads som reserve for den spanske U21-keeper.

 

Helt grotest er det, at Morten Olsen støttede et skifte til Manchester United:

- På lang sigt er der ingen tvivl om, at det er et godt skifte. På kort sigt, det første halve år, skal han tage kampen op imod Edwin van der Sar, og det er selvfølgelig en vanskelig rival at bide skeer med. Men det halve år kan han vel nok kigge ud over.”

 

Morten Olsen jublede også, da Christian Poulsen skiftede fra Juventus til Liverpool, og selvom landstræneren ikke er ansvarlig for klubskiftet, så burde der være grundlag for kritik af den karriererådgivning.

 

Inden skiftet til Manchester afslørede Lindegaard, at der var intet mindre end 10 interesserede storklubber, og flere af disse klubber var kommet med konkrete tilbud. Valget mellem at blive i Aalesund eller skifte til Manchester United er måske ikke så vanskeligt, men der var andre alternativer for Lindegaard; specielt når United fra start havde gjort klart, at de ikke ville satse på den danske keeper.

 

FARVEL TIL LANDSHOLDET

Morten Olsen måtte udtage Kasper Schmeichel (netop kasseret af Leeds) som reservekeeper i seneste kvalifikationskamp, og Mini-Schmeichel er kørt i stilling som næste målmand til at indtage rollen som "The Great Dane" i dette tragikomiske fodboldteater.

 

Så mens Lindegaard må tage permanent plads på bænken på Old Trafford, så kan han passende sige pænt farvel til landsholdet, hvor den gamle Thomas Sørensen efterhånden må se langt efter arvtageren.

Det er simpelthen for uambitiøst og karrieremæssig selvmord for Lindegaard frivilligt at tage plads på United bænken og lade talentet rådne op med ganske få kampe om året, når modstanderen hedder Crawley Town.

 

Og den udtalelse om masser af perspektiver for fremtiden kan vi vist godt smide over i bunken med ubrugeligt vrøvl. Der bliver ingen kamp om trøjenummer 1 hos Manchester United, og med den kun 20årige David De Gea solidt placeret i United buret ser Lindegaards fodboldeventyr ud til at foregå på udskiftningsbænken.

 

I H.C Andersens historier skal hovedpersonerne gå så grueligt meget igennem, inden de står tilbage med prinsessen og det halve kongerige, og der kan da komme en lykkelig slutning på Lindegaards United eventyr, men det ser ikke lyst ud The Great Dane.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt