Blog » Sådan finder jeg en målscorer

Sådan finder jeg en målscorer
Af Perten, Ons. 22. jan. 2014, 18:38
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (10) Til kommentarer

Enhver fodboldkamp begynder med 22 spillere på banen - hvem af dem kunne mon tænkes at score ét eller flere mål?

 

Lad os begynde med at udelukke målmændene (selvom det faktisk sker, at de scorer, fra tid til anden), så vi kommer ned på 20 spillere.

 

Det efterlader os med ti markspillere på hvert hold, hvoraf de fire-seks af dem på hvert hold ofte har en hovedrolle i det offensive spil. Disse er naturligvis altid oplagte emner, men man kan vel ikke helt udelukke et mål fra en af forsvarerne eller de mere defensivt orienterede midtbanespillere? Nej, slet ikke.

 

Der findes masser af offensive backs, der efterhånden er næsten lige så meget midtbanespillere, som de er forsvarere.

 

Slutteligt må man heller ikke glemme midterforsvarerne, der ofte er meget stærke på dødboldene, som er en stor del af fodbolden den dag i dag - der scores masser af mål på dødbolde, heraf også af midterforsvarere.

Til syvende og sidst handler det hele dog om, at oddset skal være tilpas godt nok, ellers er der ikke megen fidus i det hele.

 

En typisk fredag:

 

De fleste bookmakere er nu ude med odds på målscorer-spil for weekenden, og jeg kan derfor begynde at sondere terrænet lidt.

 

Jeg tager én kamp af gangen. Typisk begynder jeg med Serie A (hvor jeg føler, jeg er bedst til denne slags spil), hvor jeg hos en såkaldt pejlemærke-bookie (PB) ser, om der er noget, der ved første øjekast ser interessant ud.

 

Samtidig med, at jeg har checket ind på PB, har jeg åbnet to statistik-vinduer her fra BetXpert - én til at se ligastillingen og én til at se holdene head-to-head, hvor man også kan se holdenes målscorere (og ikke mindst straffesparksskytter) og meget andet. Desuden har jeg også trupnyt og forventede startopstillinger klar, så jeg først og fremmest ikke spilder min tid på en spiller, som ikke er med.

 

Lad os tage et eksempel med Napoli - Chievo, som spilles her i weekenden:

 

Napoli har en del spillere, der ofte scorer:

Higuaín (10 mål)

Callejón (9 mål)

Pandev (6 mål)

Hamsik (6 mål)

Mertens (5 mål)

Dzemaili (4 mål)

 

Chievo har knap så mange og ivrige målscorere:

Paloschi (5 mål)

Théréau (4 mål)

Rigoni (2 mål)

 

Ikke alle bookies er ude med odds endnu (det er faktisk meget få, der er det), men det er Bet365 - om de normalt er min PB eller ej, vil jeg lade være usagt, men det er de i hvert fald lige i dag.

 

Et hurtigt kig nedover oddsene fortæller mig hurtigt, at Bet365 også godt ved, hvem der scorer målene for hjemmeholdet (surprise!), og jeg konkluderer i løbet af ganske få sekunder, at der ikke er noget interessant dér.

 

Napolis topscorer, Higuaín, giver 1.80, og selvom han er fast mand fra 11-meter-pletten og desuden også er rigtig god til at score i åbent spil, så finder jeg ikke 1.80 interessant nok til at gå mere i dybden. Bevares, der kan jo snildt være andre bookies, der måske ligger omkring de 2.00, og så begynder det måske at ligne noget - måske. Det haster dog ikke med at tjekke det, og jeg ser formentlig de andre bookies' odds på ham, når jeg skal til at surfe rundt efter odds på andre spillere i kampen.

 

Hamsik til odds 2.20? Han forventes (ifølge den hjemmeside, jeg var inde på) ikke at starte inde - nej tak.

 

Mertens til odds 2.50? Han har godt nok været godt scorende på det seneste, men 2.50 er ikke nok til at vække min interesse - væk med ham også.

 

Det er faktisk den samme historie med alle Napolis mest scorende spillere i dette tilfælde - oddset vækker ikke min interesse. Ej heller Napolis forsvarsspillere vækker min interesse - højeste odds på en af de forventede startere af disse er odds 13.00 på Albiol - nej tak.

 

Der er dog det specielle ved odds på forsvarsspillere, at de kan variere utrolig meget fra bookmaker til bookmaker, men i dette tilfælde føler jeg mig rimelig sikker på, at jeg heller ikke hos nogle af de andre bookies vil finde et interessant odds.

 

Der er dog ikke noget nyt i, at jeg ikke finder nogle interessante spil på et af storholdene - det er faktisk nærmere reglen fremfor undtagelsen.

 

Typisk vil jeg dog også lige tjekke spil som "scorer 2 eller flere", "scorer hattrick" og andre specialspil ("scorer på hovedstød" og/eller "scorer fra udenfor straffesparksfeltet" og så videre).

 

Hvad så med Chievo-spilerne? 

 

Paloschi giver 4.50, og Théréau giver 5.50 - begge er potentielle straffesparksskytter, da de har scoret én gang hver på straffe i sæsonen (begge i Coppa Italia). I ingen af tilfældene var den anden på banen, da straffesparket skulle eksekveres, så hvem der er første- og andetvalg, skal jeg ikke lige kunne sige. Desuden er det endnu for tidligt at sige, hvilken dommer der skal dømme kampen (mht. om han dømmer mange eller få straffespark).

 

De forventes desuden at starte sammen i angrebet. 

 

Paloschi har i 18 kampe (14 fra start) scoret fem mål, og der er dermed statistisk værdi i odds 4.50 - umiddelbart. Sagen er nemlig den, at Paloschi (og Chievo som hold) scorer klart mest hjemme. Fire ud af Paloschis fem mål er scoret hjemme + at Napoli ikke lukker ret mange mål ind på hjemmebane - jeg holder mig væk, medmindre jeg tilfældigvis støder ind i et betydeligt større odds andetsteds.

 

Théréau har i 19 kampe (17 fra start) scoret fire mål, og langt hen ad vejen er historien den samme som med Paloschi-spillet - det er en no go!

 

Hvad så med en af Chievos forsvarere måske? Her kan jeg se, at Bostjan Cesar er den eneste af de formodede startende forsvarsspillere, der har scoret i sæsonen (i hvert fald i Serie A). 

 

Cesar måler 190 cm og vejer 87 kg. Han er dermed en robust forsvarsspiller, som burde kunne gøre sig gældende i feltet ved offensive dødboldssituationer, og odds 34.00 ligner umiddelbart noget, der kunne være interessant. 

 

Jeg finder frem til, at han i sine 18 kampe (17 fra start - ét mål) er kommet frem til seks afslutninger, hvoraf de fem af dem har været på hjemmebane. Det er naturligvis ikke helt så opmuntrende for et eventuelt spil på ham, men det har alligevel fanget min interesse, så jeg skriver ham bag øret til senere på ugen, når der kommer flere bookies med odds. 

 

Lidt andet gejl

 

Et hurtigt kig på "scorer 2 eller flere" viser mig atter, at der ikke er noget interessant på Napoli-spillerne, mens odds 41.00 på både Théréau og Paloschi virker interessant. Jeg vil dog ikke gå yderligere i dybden med disse spil, før jeg har en lidt bedre fornemmelse af, hvem der er førstemanden til at eksekvere straffespark - dertil kommer, at det heller ikke vil gøre noget, hvis jeg vidste, hvem der skal dømme kampen.

 

Altså ikke noget spil eller nogen anbefaling i dette tilfælde, men det kan være, at det kommer senere på ugen, når jeg er blevet lidt klogere på odds, dommer og straffesparksskytter.

 

Dette var så ikke helt et tilfælde, hvor jeg fandt en målscorer, men fremgangsmåden er jo den samme, om jeg finder en eller ej. 

  

Oveni alt statistikken og researchen kommer der desuden også lidt fingerspitz-gefühlen ind over det. Det skader bestemt ikke noget også at have en god eller særlig fornemmelse omkring spillet. Det er dog ikke noget, der skal være hovedargumentet. Mig bekendt er der ikke ret mange, der har fået succes i livet baseret på en god fornemmelse i maven :)

 

Pejlemærke-bookie - hvorfor?

 

Hvorfor have en PB? Sagen er den, at det vil tage aaaaalt for lang tid, hvis jeg skulle tjekke odds på den enkelte spiller til at begynde med hos samtlige bookies. Derfor har jeg udvalgt mig en bookie, som ofte/jævnligt er med på beatet mht. odds. På den måde får jeg ofte (men ikke altid) et godt prej om, hvor oddslejet ligger hos det generelle marked. Når jeg så ved første øjekast finder noget, der kunne ligne noget spilbart hos PB, så tjekker jeg resten af markedet for højere odds. Nogle gange finder jeg et bedre odds, andre gange gør jeg ikke.

 

Om jeg finder et højere odds eller ej, så er det nu, at jeg begynder at gå mere i dybden med spillet - er det odds, jeg fandt hos PB, godt nok, eller skal jeg lade spillet ligge? Det svinger lidt.

 

CV - en svær størrelse

Det kan være svært at sætte en cv korrekt, og det er sådan set lige meget, om det er på et 1X2-spil, et O/U-spil eller for den sags skyld et målscorer-spil.

 

Der er dog det ved målscorer-spil (hvor odds sommetider kan være rigtig høje), at én procent fra eller til kan betyde forskellen på ikke-værdi, lige akkurat værdi og gigantisk værdi.

 

Derfor er det et svært område, og for mit vedkommende handler det tit lidt om temperament, når jeg sætter cv'er - det er ikke unormalt, at jeg godt kan give et spil 1-3 procent mere, end jeg faktisk skriver i mine analyser. Dette for ikke at få en for høj betvalue. Det handler for mit vedkommende blot om at argumentere for værdien - altså at den faktisk er der. 

 

Et godt eksempel på denne lidt konservative tilgang til mine cv'er kan man blandt andet se i dag (den 22/01/14), hvor jeg har taget Zlatan Ibrahimovic til at score fra udenfor straffesparksfeltet til odds 9.00. Jeg har før anbefalet ham til odds 9.35, hvor jeg gav ham 11 procents chance. I dag har jeg givet ham 12 procents chance - blot et godt eksempel på, at jeg faktisk mener, han kan få/burde have en 12-15 procents chance. 

 

Hvor finder jeg mine statistik-oplysninger?

ESPN Soccer bruger jeg til at se antal kampe og mål + afslutninger

Transfermarkt.com bruger jeg til at se, hvordan spillerne har scoret deres mål. Det er desuden også her, at jeg finder dommerstatistik.

Soccerway.com oplyser tit om, hvem der skal dømme kampene. Jeg bruger den desuden også engang imellem til at se statistik på spillere - som regel lidt mere ukorrente spillere, som ESPN ikke har den bedste statistik på.

 

Fuldstændig off-topic: Slutteligt vil jeg bare sige, at ikke alt ved studielivet er så forfærdeligt - for eksempel ligger jeg lige nu i en hængekøje i Rio de Janeiro (læser brasilianske studier) og skriver denne blog :)

 

Meld endelig gerne ind med både positiv såvel som (konstruktiv) negativ feedback. Skulle der desuden være en eller flere (vigtige) ting, som du mener, jeg ikke er kommet ind på, så påpeg det hellere end gerne, og jeg skal gøre mit bedste for at svare på det. 

Seneste blogs fra Perten
22/01-2014 18:38 Sådan finder jeg en målscorer

Brugerprofil

Perten Perten er offline

33 år
Fra Aarhus N
Bruger siden 9. september 2006


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 59% 89%
Balance 0.00 0.00 -8.97 -126.18
Hitrate 0/0 0/0 7/22 260/1099
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

 

Fodbold

Africa Cup of Nations
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Afrikanske mesterskaber
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Argentina - Primera Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
Belgien - 1. division
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Belgien Jupiler Ligaen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
-1.00
-2.00
0/0
0/0
0/1
0/2
Champions League
0%
0%
83%
85%
0.00
0.00
-0.35
-11.51
0/0
0/0
1/2
17/77
Champions League Kvalifikation
0%
0%
0%
80%
0.00
0.00
0.00
-0.60
0/0
0/0
0/0
1/3
Confederations Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - SAS Ligaen
0%
0%
0%
30%
0.00
0.00
0.00
-4.88
0/0
0/0
0/0
1/7
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
157%
0.00
0.00
0.00
3.41
0/0
0/0
0/0
2/6
Danmark Superligaen
0%
0%
81%
90%
0.00
0.00
-1.32
-4.30
0/0
0/0
3/7
10/43
Ecuador - Serie A
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
EM
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-5.00
0/0
0/0
0/0
0/5
England - Carling Cup
0%
0%
0%
58%
0.00
0.00
0.00
-2.53
0/0
0/0
0/0
2/6
England - FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England - Premier League
0%
0%
0%
60%
0.00
0.00
0.00
-23.18
0/0
0/0
0/0
12/58
England Capital One Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
England Premier League
0%
0%
93%
63%
0.00
0.00
-0.15
-16.35
0/0
0/0
1/2
6/44
Europa League
0%
0%
0%
147%
0.00
0.00
0.00
13.29
0/0
0/0
0/0
8/28
Europa League Kvalifikation
0%
0%
0%
188%
0.00
0.00
0.00
19.45
0/0
0/0
0/0
4/22
Frankrig - Le Championnat
0%
0%
0%
90%
0.00
0.00
0.00
-0.83
0/0
0/0
0/0
4/8
Frankrig - Ligue 1
0%
0%
0%
117%
0.00
0.00
0.00
1.18
0/0
0/0
0/0
2/7
Frankrig FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Frankrig Liga Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-3.00
0/0
0/0
0/0
0/3
Frankrig Ligue 1
0%
0%
0%
77%
0.00
0.00
-1.00
-18.00
0/0
0/0
0/1
7/78
Holland - Eredivisie
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Holland - Jupiler League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Holland - KNVB Cup
0%
0%
0%
196%
0.00
0.00
0.00
1.92
0/0
0/0
0/0
2/2
Holland - Æresdivisionen
0%
0%
0%
64%
0.00
0.00
0.00
-6.46
0/0
0/0
0/0
6/18
Holland Æresdivisionen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Italien - Coppa Italia
0%
0%
0%
102%
0.00
0.00
0.00
0.13
0/0
0/0
0/0
2/6
Italien - Serie A
0%
0%
0%
113%
0.00
0.00
0.00
17.22
0/0
0/0
0/0
42/129
Italien Coppa Italia
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Italien Serie A
0%
0%
0%
131%
0.00
0.00
-5.00
45.34
0/0
0/0
0/5
22/148
Italien Super Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Norge - Adeccoligaen
0%
0%
0%
167%
0.00
0.00
0.00
0.67
0/0
0/0
0/0
1/1
Norge - NM Cuppen
0%
0%
0%
206%
0.00
0.00
0.00
1.06
0/0
0/0
0/0
1/1
Norge - Tippeligaen
0%
0%
0%
240%
0.00
0.00
0.00
1.40
0/0
0/0
0/0
1/1
Portugal - Liga bwin
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Portugal - SuperLiga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Skotland - Premier League
0%
0%
0%
210%
0.00
0.00
0.00
1.10
0/0
0/0
0/0
1/1
Spanien - Copa del Rey
0%
0%
0%
119%
0.00
0.00
0.00
3.03
0/0
0/0
0/0
5/16
Spanien - Primera (Liga BBVA)
0%
0%
0%
72%
0.00
0.00
0.00
-12.53
0/0
0/0
0/0
9/45
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
73%
0.00
0.00
0.00
-11.24
0/0
0/0
0/0
13/42
Spanien Copa del Rey
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-5.00
0/0
0/0
0/0
0/5
Spanien LIGA BBVA
0%
0%
0%
37%
0.00
0.00
-1.00
-33.50
0/0
0/0
0/1
5/53
Spanien Supercup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Sverige - Allsvenskan
0%
0%
0%
90%
0.00
0.00
0.00
-1.87
0/0
0/0
0/0
9/18
Sverige - Superettan
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Sverige - Svenska Cuppen
0%
0%
0%
83%
0.00
0.00
0.00
-0.35
0/0
0/0
0/0
1/2
Tunesien - Ligue I
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Tyrkiet Super Lig
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
205%
0.00
0.00
0.00
1.05
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland - 2. Bundesliga
0%
0%
0%
169%
0.00
0.00
0.00
0.69
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland - Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
430%
0.00
0.00
0.00
3.30
0/0
0/0
0/0
1/1
Tyskland 1. Bundesliga
0%
0%
106%
16%
0.00
0.00
0.11
-10.89
0/0
0/0
1/2
1/13
Tyskland DFB Pokal
0%
0%
174%
174%
0.00
0.00
0.74
0.74
0/0
0/0
1/1
1/1
UEFA Cup
0%
0%
0%
65%
0.00
0.00
0.00
-8.41
0/0
0/0
0/0
7/24
UEFA Supercup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
USA - NHL
0%
0%
0%
92%
0.00
0.00
0.00
-8.58
0/0
0/0
0/0
46/109
Venskabskampe
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-7.00
0/0
0/0
0/0
0/7
VM
0%
0%
0%
35%
0.00
0.00
0.00
-6.50
0/0
0/0
0/0
1/10
Østrig - T-Mobile Bundesliga
0%
0%
0%
170%
0.00
0.00
0.00
1.40
0/0
0/0
0/0
2/2
Total
0%
0%
59%
90%
0.00
0.00
-8.97
-113.38
0/0
0/0
7/22
258/1081
 

Håndbold

Euro 2008
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt