Blog » Peter Madsen - Magien der forsvandt

Peter Madsen - Magien der forsvandt
Af Frank, Brasilien, Ons. 11. jul. 2012, 20:49
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

Peter Madsen stopper karrieren som 34 årig kontraktløs angriber uden mål i støvlerne.

Klubberne står ikke længere i kø efter årti uden trylleri i driblingerne på grønsværen, og sammen med Martin Bernburg har der været hård kamp på Vestegnen om at være det største flop i Superligaen.

 

De skiftende Brøndy trænere måtte gang på gang foretrække at stille med en Chris Katongo, Ousman Jallow, Alexander Farnerud eller Morten ´Duncan´ Rasmussen i front, mens Peter Madsen tilbragte tiden på bænken eller andetholdet. Det lykkedes heller ikke at finde vej til netmaskerne med et par lejeophold hos Lyngby, så det virker en logisk beslutning at stille fodboldstøvlerne på hylden.

 

"Det er slut nu, jeg stopper med at spille fodbold"

Nogle har ment, at det er mange sæsoner siden Peter Madsen stoppede med at spille fodbold. Det er blot først nu, at han selv er blevet klar over det.

Kritikerne har ikke oversvømmet Brøndby angriberen med rosende ord efter han i 2007 gjorde comeback i Brøndby trøjen som redningsmanden på et kriseramt mandskab.

Derfor er det altid en god idé, hvis Peter Madsen selv får lov til at bestemme nekrologen og skriften på gravstenen. Det er præcis, hvad "Magic" gør i dagens interview med Sporten.dk

 

http://www.sporten.dk/fodbold/peter-madsen-en...

 

Overskriften på Magic´s fodbold-karriere burde nok hellere have været noget i retning med "Det spildte talent".

For talentet til at blive en Superliga profil var der så afgjort, og vi har oplevet nogle fantastisk flotte scoringer fra Peter Madsen. Men der har været virkelig langt mellem snapsene, og der igennem en turbulent karriere har været flere nedture end successer.

 

I dagens interview bliver der taget afsked med fodbolden, og der bliver i den grad smækket hårdt med døren til en fodboldverden, der er frygtelig hård og specielt Brøndby får et - for en gangs skyld- velplaceret spark fra Peter Madsen.

Sporten.dk journalist Søren Sorgenfri har med overskriften "En umenneskelig fodboldverden" valgt at fokusere på, at Peter Madsen har mødt stor modstand og aldrig rigtig fandt sig til rette i en kold og kynisk fodboldverden.

 

"Rigtig fodbold skal flirte med kunst"

Peter "Magic" Madsen forklarer den fejlslagne fodboldkarriere med, at han var kunstneren med ´86 mentaliteten, der spillede for glæden og sammenholdet og det fandt han hverken i Bundesligaen eller da han kom vendte tilbage til Brøndby.

 

"Det bærer vel bare til den fornemmelse, som det brede publikum har af Peter Madsen. For blød til fodbold - men i virkeligheden er Peter Madsen vel egentlig bare det typisk danske fodboldbarn af 80ernes dynamithold?"

 

Det er umiddelbart et skønmaleri af en talentfuld angriber, der ikke kunne leve op til de høje forventninger som den næste Ebbe Sand; hverken på landsholdet, i Bundesligaen eller i Brøndby kunne Peter Madsen indfri forventningerne.

Som nordjyde husker jeg bedst Peter Madsens første ophold i Brøndby med, at han smækkede en albue ind i Jimmy Nielsen, så den hvide puma måtte gennemføre resten af kampen med turban. Derudover sparkede han i en senere kamp Klebér Saarenpää i hovedet, så AaBs holdlæge måtte have fat i turbanen til den svenske forsvarsspiller.

 

Så var der selvfølgelig også det så berømte slagsmål i midtercirklen på Aalborg Stadion mellem Morten ´Duncan´ og en angrebsivrig Peter Madsen. Det giver i det hele taget nærmere et indtryk af et ´dumt svin´ fremfor en blød fodboldkunstner, der spiller for glæden og sammenholdet.

 

"Brøndby-ånden er forsvundet"

Efter indkøb af angrebsflop som David Williams, Giovanni Rector, Hannes Sigurdsson og Jean Philippe Peguero valgte Anders Bjerregaard og træner Tom Køhlert tilbage i ´07 at hente Peter Madsen hos FC Köln.

Opholdet i det tyske galehus var så langt fra vellykket, og Peter Madsen forlod Kôln uden at komme på måltavlen.

Peter Madsen forklarer selv de manglende scoringer med, at han ikke fandt fællesskabet i en den tyske kæft, trit og retning mentalitet.

 

Det blev ikke til den store succes i det magiske comeback til Vestegnen.

Udover slagsmålet med ´Duncan´ vil Peter Madsen mest blive husket som endnu en løntung spiller i en mørke Anders Bjerregaard-periode.

Superligaen har udviklet sig meget siden en ung Peter Madsen endte som ligatopscorer i ´01-´02 mesterskabssæsonen. Opholdet i diverse Bundesliga bundklubber bremsede udviklingen, og selv i Lyngby blev det ikke til fast spilletid.

 

Peter Madsen mener, at der er lagt en sort sky hen over Brøndby Stadion, og enhver motivation og gejst bliver ædt.

Der er måske lidt for nemt at afskrive de seneste 5 års måltørke med de skiftende trænere, uroen på direktionsgangen og dårlig kommunikation. Peter Madsen mistede spilleglæden i Tyskland og fandt den aldrig i Brøndby, hvor han alligevel hævede en pæn månedsløn og fik tævet et par holdkammerater.

 

Det er da bestemt en god pointe, at Brøndby også har udviklet sig til et galehus, men det fritager ikke Peter Madsen for selv at spille en rolle i krisen. Han kom tilbage som kulturbæreren med landsholdserfaring og Brøndby hjertet for at være et forbillede i truppen, men den position udfyldte en udbrændt "Magic" ikke.

Slagsmålet med `Duncan` som åbenlyst eksempel.

 

"Sammenholdet og kollektivet har ikke været særlig stærkt i truppen"

Kritikken af den manglende holdånd i Brøndby truppen er langt fra ny, men den har alligevel fået sportschef Ole Bjur på banen. Han giver faktisk Peter Madsen ret i meget af kritikken, men som trofast klubmand ser Ole Bjur frem mod lysere tider på Brøndby Stadion.

 

http://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/bjur...

 

Måske fordi Ole Bjur har set Peter Madsen som en del af problemet i den løntunge, utilfredse klike. Peter Madsens fodboldpension vil Brøndy og Ole Bjur benytte som startskuddet til at skabe sammenhold og en positiv stemningen i omklædningsrummet.

 

"Vi kigger ikke så meget tilbage på de sidste seks-et-halvt år, hvor der har været så mange skuffelser. Vi prøver i stedet at sætte en positiv udvikling i gang og bygge noget stabilitet."

 

Ole Bjur forsøger ikke at skjule at Peter Madsens præstationer både på og udenfor banen har været en af de mange skuffelser i den lange krise.

 

Det sidste spark

I fodboldens uskrevne regler står der, at man nok skal forvente selv at få det sidste spark. Peter Madsen er gået fra at være eftertragtet målkonge til uønsket og udskældt.

Med dette Sporten.dk interview forsøger Peter Madsen at give det sidste spark, men det ligner heller ikke denne gang et pletskud.

 

Peter Madsen var for god til Superligaen for 10 år siden, men samtidig også for dårlig til Bundesligaen. 

Det knækkede magien og han fandt aldrig tilbage på Superliganiveau. Det blev blot endnu en skuffelse, at de trygge rammer på Brøndby´s succeshold var udskiftet med intern uro og manglende sammenhold.

Peter Madsen skrev selv under på kontrakterne med de tyske bundklubber og allerede i ´07 burde han have opdaget, at stemningen havde ændret sig på Vestegnen efter Laudrup og Meulensteen havde sat deres aftryk på Brøndby holdet.

Der manglede nu sikkert den sidste fightervilje hos Peter Madsen til at overkomme modgangen, men han er ikke et uskyldigt offer i "en frygtelig hård og umenneskelig verden".

Han fik dårlig rådgivning og havnede i de forkerte klubber på de forkerte tidspunkter, og så kunne talentet ikke redde magien.

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt