Blog » NHL efter trade deadline

NHL efter trade deadline
Keywords: NHL, trade deadline, Rick Nash
Af chriztianhen, Tir. 28. feb. 2012, 01:07
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Mandag var en særlig dag for alle NHL-fans. Der var nemlig trade deadline-dag i verdens bedste ishockeyliga og det plejer at være ensbetydende med en række interessante handler. 
Ligesom man kender det fra fodboldens verden bliver der ofte gennemført flere store handler kort før vinduet lukker i, men to faktorer hæmmede dog aktiviteten ved denne sæsons trade deadline; mangel på sælgere og Rick Nash.

 

Denne NHL-sæson har udformet sig sådan, at meget få hold er reelt ude af slutspilskampen på nuværende tidspunkt, og det betyder at meget få mandskaber ville sælge ud før lukketid, da de fleste ønskede at holde fast i eller endda forbedre deres spillertrup i jagten på slutspillet. Antallet af tilgængelige spillere var således mindsket markant i forhold til normalt, og det kunne ses på aktiviteten ved årets trade deadline.

 

En af de klubber, som er ude af slutspilskampen, er Columbus Blue Jackets, og de havde erklæret at alt var til salg, heriblandt holdets store stjerne, Rick Nash. Interessen for Nash var stor, men Columbus forlangte en høj pris fra deres profil, og netop denne kombination har sandsynligvis lagt en dæmper på handelslysten hos mange klubber, da de til det sidste har prøvet at sammenstykke et tilfredsstillende tilbud, som kunne lokke Nash til deres klub.

 

Enden af det hele blev, at Nash fortsat er Columbus-spiller, da den store handel udeblev, og selvom det ikke ligefrem var et festfyrværkeri af trades vi var vidner til, så blev der faktisk foretaget nogle spændende handler på falderebet, som sammen med de handler, der er blevet gennemført i de seneste uger, har ændret perspektiverne lidt for flere mandskaber.

 

HANDLERNE

For at springe til det mest interessante først, så hentede Vancouver Canucks en fysisk forstærkning i den 21-årige rookie Matt Kassian fra Buffalo Sabres. I bytte gav Vancouver deres rookie-center Cody Hodgson, som har fået sit gennembrud i denne sæson, og der er altså tale om en handel med to af fremtidens forventede profiler.

 

Vancouver har i længere tid været på udkig efter noget mere fysik på forwardsiden, og den fandt de altså i Kassian kort før deadline. Det var ikke ventet at Canucks ville være villige til at skille sig af med Hodgson, men den pris var man nødt til at betale, hvis man ville have fat i en ung spiller som Kassian. Der er tale om to vidt forskellige spillertyper, som betyder at både Vancouver og Buffalo kan gennemføre et markant stilskifte. Vancouver kan nu få en fysisk stærk tredjekæde, da Hodgsons centerrolle overtages af svenskeren Samuel Påhlsson, som Canucks hentede i Columbus før deadline, mens Kassian bliver en stærk wing i enten tredje- eller fjerdekæden.

 

Playmakeren Hodgson kan blive fremtidens mand i Buffalo, hvor han lige nu ser ud til at tage fysisk stærke Paul Gaustads plads, efter at Gaustad blev tradet til Nashville før deadline.

 

Med i handlen får Canucks også den gode powerplayback Marc-Andre Gragnani, som dog har haft det lidt svært i denne sæson, mens Alexander Sulzer, som Vancouver nok ikke kunne bruge til så meget, ryger til Buffalo, hvor han formentlig ikke får den store rolle.

 

Nashville Predators brugte trade deadline-dagen til at indikere, at de satser benhårdt i dette års slutspil. Holdet forstærkede sig på forwardsiden med føromtalte Gaustad, samt Montreal-spilleren Andrei Kostitsyn, som genforenes med sin bror Sergei hos Predators. Montreal Canadiens har været en af de få sælgere omkring årets deadline, og virker til at have opgivet denne sæson. Nashvilles bredde ser nu imponerende ud både offensivt og defensivt, og selvom man gambler lidt vente at hente Andrei Kostitsyn, som ikke altid har været den største holdspiller, så virker holdet væsentligt stærkere nu, end de var før. Bredden er forbedret, så man er dækket ind ved eventuelle skader, og samtidig kan både Kostitsyn og Gaustad blive nogle vigtige spillere, hvis de lever op til deres potentiale. Defensivt styrkede man for nogle uger siden bredden med rutinerede Hal Gill, og selvom Predators har fået lov at betale prisen for deres indkøbt i form af draftvalg, så er man som udgangspunkt styrket på den korte bane.

 

Columbus Blue Jackets er hægtet af i tabellen og holdet har derfor holdt udsalg på profilerne for i stedet at tænke langsigtet. Centeren Jeff Carter, som man før sæsonen hyrede på en langtidskontrakt til en anseelig pris, blev forleden dag handlet til Los Angeles Kings, hvor han skal forsøge at rette op på holdets skrantende offensiv. I bytte fik Blue Jackets backen Jack Johnson, men han er i første omgang mere interessant at nævne som en afgang i Los Angeles end som en tilgang i Columbus, da Kings fortsat kæmper for en slutspilsplads, og således svækkes en smule backmæssigt i denne jagt. Kings har flere unge backs på spring, og forsvaret har fungeret ganske fint i denne sæson, så på nuværende tidspunkt har man set sig nødsaget til, at give offensiven en saltvandsindsprøjtning. Carter havde ikke sin bedste sæson i Columbus, men det er muligt at skiftet og genforeningen med Mike Richards kan give ham fornyet energi og gøre ham til en væsentlig gevinst for Kings.

 

I sidste uge tradede Columbus også forwarden Antoine Vermette til Phoenix Coyotes, og her kan Vermette vise sig at blive en vigtig brik for Coyotes, som ligger overraskende godt til i slutspilskampen. Det er muligt, at Vermette ikke får så vigtig en rolle i Phoenix, men omvendt sendt Coyotes ikke nogle NHL-spillere den anden vej, og der er således tale om et mere eller mindre gratis sats, når man igen kun fokuserer på resten af indeværende sæson.

 

Det var ventet at Philadelphia Flyers ville foretage sig noget på backsiden, hvor Chris Pronger er ude for sæsonen, og dette har Flyers gjort i ugerne op til deadline, hvor de har hentet Nicklas Grossman i Dallas og Pavel Kubina i Tampa Bay. Ingen af de to spillere kan ses som en erstatning for Pronger, og Flyers er fortsat svækket defensivt uden deres kaptajn, men man har fået et fornuftigt supplement, som styrker bredden. Philadelphias defensiv kan vise sig at være blevet forbedret igennem handlerne, men Grossman og Kubina mangler endnu at falde til, og vil nok først kunne vise sig som egentlige forstærkning omkring slutspillets begyndelse.

 

Den sidste sælger har været Tampa Bay Lightning, som har skilt sig af med nogle af de spillere, der har kontraktudløb efter sæsonen. Det drejer sig om Pavel Kubina, Dominic Moore og Steve Downie, og fælles for handlerne er, at de har givet Lightning fine fremtidsperspektiver uden at holdet formentlig vil svækkes nævneværdigt i den slutspilsjagt, som de endnu er en del af.

 

New Jersey Devils og de forsvarende mestre fra Boston Bruins har begge hentet nogle rimeligt dyre spillere, som ikke på papiret ligner de største forstærkninger. Backen Marek Zidlicky er røget fra Minnesota til New Jersey, og her skal han forsøge at finde tidligere tiders spil, hvis han skal blive en gevinst for Devils. Boston har hentet backen Mike Mottau og den rutinerede forward Brian Rolston hos New York Islanders. Mottau kommer nok ikke til at spille den store rolle i Boston, men Rolston kan muligvis blive en fornuftig gardering for den skadede Nathan Horton. 39-årige Rolston har haft en skuffende sæson hos Islanders, men han har tidligere haft nogle gode sæsoner i Bruins-uniformen, hvor han viste sig som en pålidelig målscorer, og samtidig bidrog med sin fysik.

 

Af øvrige handler på eller op til deadline-dagen kan det nævnes, at Detroit Red Wings har styrket den defensive bredde med Kyle Quincey, hvilket kan blive relevant i Jonathan Ericssons fravær. Chicago Blackhawks håber at backen Johnny Oduya, som er hentet i Winnipeg, kan være med til at styrke holdets defensiv, som ikke har set for solid ud i de seneste uger, og Florida Panthers har hentet en lottokupon i Wojtek Wolski, som var blevet en marginalspiller hos New York Rangers.

 

Hold som Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Toronto Maple Leafs og New York Rangers har af forskellige årsager ikke foretaget sig det helt store, mens San Jose Sharks har lavet lidt forwardbytteri med Colorado Avalanche, som nok ikke får den store indvirkning på nogle af holdene.

 

TO TRADE OR NOT TO TRADE?

Nash-handlen blev ikke en realitet, og flere af topholdene turde (nok ganske klogt) ikke at lege med kemien, hvilket fik dem til at forholde sig i ro. Manglen på sælgere var udpræget ved denne deadline, og lagde en markant dæmper på aktiviteten.

 

Jeff Carter var den største fisk, som blev rykket før vinduet smækkede i, mens tradet mellem Vancouver og Buffalo står tilbage som det mest overraskende og opsigtsvækkende. Sæsonen går nu ind i de afgørende måneder, og her vil vi ikke kunne se hvem der handlede mest, men nærmere hvem der handlede klogest.

 

Seneste blogs fra chriztianhen
03/03-2015 18:47 NHL: Hvem handlede bedst?
28/02-2012 01:07 NHL efter trade deadline
02/09-2011 21:50 Flyver fuglen eller må Bonde kaste anker?

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

chriztianhen chriztianhen har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 9. september 2009


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 136%
Balance 0.00 0.00 0.00 +16.13
Hitrate 0/0 0/0 0/0 24/45
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

 

Cykling

Tour de France
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
 

Fodbold

Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
195%
0.00
0.00
0.00
0.95
0/0
0/0
0/0
1/1
England - FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Holland - Eredivisie
0%
0%
0%
81%
0.00
0.00
0.00
-0.38
0/0
0/0
0/0
1/2
Tyskland - 1. Bundesliga
0%
0%
0%
142%
0.00
0.00
0.00
2.54
0/0
0/0
0/0
3/6
VM
0%
0%
0%
189%
0.00
0.00
0.00
4.45
0/0
0/0
0/0
3/5
Total
0%
0%
0%
135%
0.00
0.00
0.00
5.56
0/0
0/0
0/0
8/16
 

Ishockey

Danmark - AL-Bank Ligaen
0%
0%
0%
144%
0.00
0.00
0.00
3.07
0/0
0/0
0/0
4/7
USA - NHL
0%
0%
0%
148%
0.00
0.00
0.00
9.50
0/0
0/0
0/0
12/20

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt