Blog » Neymar - Drengen der ikke kan tabe

Neymar - Drengen der ikke kan tabe
Af Frank, Brasilien, Man. 7. nov. 2011, 21:44
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (21) Til kommentarer

Neymar´s første boldberøring endte med garanti i netmaskerne. Den dreng er simpelthen født til at score mål.

 

Det ser så legende let ud, når Neymar i opvisningsstil kæler for bolden, efterlader forsvarsspillerne rundtossede og smækker klatten i kassen.

 

Santos spilleren har nu i årevis været fremhævet som et kæmpetalent, langt over det sædvanlige. Allerede som 11årig begyndte den store hype, da sportspressen kunne fortælle om den lille Santos prins. Han virkede genert, da en meget spinkel Neymar stod sammen med legenden Pelé. Neymar var mere tryg på banen end foran kameralinserne, men han måtte til at vænne sig til berømmelsen. Da Neymar blev 13 år var alle overbeviste om, at han var den nye Pelé, og så måtte Neymar til at skrive autografer til de mange fans, og Real Madrid lokkede allerede dengang med en millionkontrakt.

 

Men legen var først lige gået igang for Neymar, der ikke lod sig lokke til europæisk klubfodbold. Santos slog sig sammen med investorer og tilbød Neymar en månedsløn på 550.000 d.kr, hvilket indtil videre har holdt deres guldfugl i klubben, trods intens jagt fra Barcelona, Chelsea og Real Madrid.

 

Gennembruddet kom i Paulista turneringen 2010 med træner Dorival Júnior, der placerede Neymar i en voldsom offensiv formation sammen med stortalenterne André, Paulo Henrique Ganso samt hjemvendte Robinho.

Santos vandt da også Paulista turneringen med imponerende 72 scoringer i de 23 kampe, og Neymar blev kåret som Bedste Spiller. Den succes skyldes i høj grad, at Robinho indtog rollen som Obi-Wan Kenobi for den unge Neymar.

 

Det var et fantastisk hold, en ustoppelig angrebsmaskine med en Neymar i verdensklasse med slalom driblinger, hælaflevering, saksespark og frække scoringer. Jeg tror ikke på, at vi kommer til at opleve et så dominerende mandskab med så meget swagger coolness og sprudlende spilleglæde.

 

VI HAR SKABT ET MONSTER

Men André blev solgt til Dinamo Kiev, Robinho røg til Milan, mens Paulo Henrique Ganso blev langtidsskadet, og Neymar stod nu alene tilbage med ansvaret for den offensive taktik. Det store pres fra de sejrsvante Santos fans kunne den kun 18årige Neymar ikke klare. Der havde været problemer i tidligere kampe med en irriteret Neymar, der ikke kunne forstå, hvorfor modspillerne konstant skulle sparke ham ned.

 

I september sidste år indtog Neymar hovedrollen mod bundholdet Atletico GO. Santos kom overraskende bagud med 0-2, men Neymar indledte et one-man show og Santos kom foran 3-2. I slutminutter blev Neymar fældet i feltet, men træner Dorival Júnior beordrede indskiftede Marcel til at sparke straffesparket. Neymar var rasende og smed samtlige skældsord mod Dorival Júnior.

 

Dorival Júnior mente, at Neymar var inde i en ustabil periode og havde virket frustreret igennem kampen. Desuden havde Neymar misbrugt 3 af de ialt 6 forsøg fra straffesparkspletten. Men som klubbens største stjerne kunne Neymar´s stolthed ikke acceptere, at Marcel sikrede Santos sejren med 4-2 scoringen.

 

Efter kampen udtalte den sympatiske Atletico GO træner René Simões, at Santos havde skabt et monster, og at han aldrig havde oplevet en lignende opførsel.

 

Santos gav Neymar en bøde, men Dorival Júnior valgte at give Neymar en pause på sidelinjen i de kommende kampe. Desuden frarådede Dorival Júnior, at landstræner Mano Menezes udtog Neymar til landsholdet.

Det var for meget for Santos, der ikke ville se salgsprisen falde på deres guldfugl. Dorival Júnior blev fyret få måneder efter Copa do Brasil og Paulista triumfen.

 

FLERE SCORINGER OG MINDRE SHOWBOLD

Nu har Santos stor succes med den nye træner Muricy Ramalho, der mest af alt er kendt for den defensive fokusering. Neymar vandt den interne magtkamp, men han var frygtelig ked af at være skyld i fyresedlen til Dorival Júnior.

Den episode har gjort Neymar voksen på rekordtid; Dorival Júnior´s drømmehold var smadret og illusionen om den perfekte offensive stjerneparade bristede.

Det blev et vendepunkt for Neymar. Han blev mere målsøgende i aktionerne og skruede ned for Youtube driblingerne, der mest af alt ydmygede modstanderne.

 

Den taktiske Muricy Ramalho førte i juni måned Santos til Copa Libertadores triumfen i med en finalesejr over Peñarol. Neymar scorede første mål i 2-1 sejren mod de uruguayanske gæster, og Neymar var den store profil i den sydamerikanske Champions League.

Han er kun 19 år, men samtidig suverænt den bedste spiller i Sydamerika. Han har scoret 7 mål for Santos i de seneste 4 spillerunder i Brasileirâo, og bliver regnet for et større talent end Ronaldinho, Robinho, Kaká og Alexandre Pato.

 

Men Santos kan måske allerede tilføje endnu et trofæ til samlingen, når de i december måned rejser til Japan for at forsøge at nedkæmpe mægtige Barcelona i VM for klubhold.

 

THE SKY IS THE LIMIT

Brasilien er vært for VM slutrunden i 2014, og der er store forventninger til Neymar, der skal gøre Brasilien til verdensmestre. Alt andet end en VM titel og Neymar genialiteter vil være en skuffelse for de fodboldtossede brassere.

 

Der er ikke meget mere at lære eller vinde i Brasilien, og Neymar kan nu selv bestemme om han vil forsætte karrieren i Real Madrid eller Barcelona.

Neymar har udviklet sig enormt både på og udenfor banen, men han vil stadig helst lege fodbold. Den kommende klub skal være indstillet på, at han langt fra hver gang vælger den enkle, logiske aflevering men hellere lige kaster sig ud i en usandsynlig, modbydelig dribletur.

 

Der er en fare for, at Neymar vil ende som Ronaldinho i de sidste dage i Barcelona og Milan eller endda som Robinho; med masser af tricks i posen, men for få scoringer og ofte også anonyme kampe med manglende motivation. Der skal også gøres en stor indsats for at beskytte Neymar fra skader, som f.eks har bremset Alexandre Pato´s karriere.

 

Neymar har stadig meget at lære, men der er faktisk kun to spillere, der kan hjælpe Neymar fra kæmpetalent til megastjerne; Lionel Messi i Barcelona og Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Ifølge rygterne på transfermarkedet er det mest sandsynligt, at Neymar havner hos José Mourinho i Madrid.

 

Skulle Neymar ende hos Real Madrid, så skal Cristiano Ronaldo til at lege læremester for den unge brasilianer. Neymar vil uden tvivl få nogenlunde samme kritik, som CR7 oplevede i den første tid i Manchester United. Det kan dog også blive en farlig kombination, da Neymar for alt i verden skal undgå at falde tilbage til samme storhedsvanvid og attitudeproblem som under Atletico GO kampen.

 

Det er nærmest umuligt at forestille sig, at Neymar skulle blive bedre end Messi eller Ronaldo. Lige nu er Neymar ikke engang bedre end f.eks en Sergio Agüero eller David Silva i Manchester City, men Neymar har et langt større potientiale og vel den eneste, man kan forestille sig skal kunne udfordre Cristiano Ronaldo og Lionel Messi på fodboldtronen.

 

 

Se dette Neymar-tip: http://www.betxpert.com/ekspert/tips/antal-sa... 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt