Blog » NBA All-star weekend

NBA All-star weekend
Keywords: NBA, All Star, Dunk Contest,
Af Martanic, Ons. 16. feb. 2011, 18:08
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (13) Til kommentarer

I den kommende weekend går det løs med NBA All-Star eventet, live fra Staples Center i Los Angeles, og det kan ses direkte på DK4.

 

Som altid er det et event, der er spredt ud over tre dage.

 

Fredag: Rookie vs. Sophomore kamp

Lørdag: All Star saturday (Shooting Stars, Skills Challenge, 3pt contest og Slam Dunk contest)

Søndag: All star kamp

 

 

 Rookie Challenge

Jeg vil passende starte med et lille kig på fredagens kamp, hvor det er en lidt skuffende rookie årgang, der skal i aktion mod en sophomore årgang, der sidste år gjorde noget så sjældent som at vinde denne kamp, som rookies (Noget ikke engang årgangen med LeBron James, Chris Bosh, Dwyane Wade og Carmelo Anthony etc. )

 

Det skal lige bemærkes, at der spilles efter collegeregler, således at der spilles to halvlege á 20 mnutter.

 

Rookie:

Eric Bledsoe, L.A. Clippers, G
DeMarcus Cousins, Sacramento, C
Derrick Favors, New Jersey, F
Landry Fields, New York, G
Blake Griffin, L.A. Clippers, F
Wesley Johnson, Minnesota, G
Greg Monroe, Detroit, C
Gary Neal, San Antonio, G
John Wall, Washington, G

 

Det er et hold, med et par enkelte profiler / store profiler i især Power Forward Blake Griffin, der når alt kommer til alt egentlig tilhører den nuværende sophomore årgang, men han er på grund af skader kun i gang med sin første NBA sæson. Et rigtigt monster, der kan drive gæk med de fleste under kurven, og så er han voldsomt atletisk. Noget der kan komme ham til gode lørdag.

 

Ser vi bort fra Griffin er det dog et ret tyndt besat hold i frontcourten. Cousins har dog gjort det ganske spændende som starter, og skal da også blive spændende at se i en show kamp som denne.

 

I backcourten skal man primært ligge mærke til John Wall, der kommer til at lege med bolden, og virkelig være en spilfordeler i denne kamp. Han har evnerne til det, og burde kunne kreerer en masse i en kamp, hvor det ikke ligefrem handler om godt forsvar.

 

DeJuan Blair, San Antonio, C
DeMar DeRozan, Toronto, G
Stephen Curry, Golden State, G
Tyreke Evans, Sacramento, G
Taj Gibson, Chicago, F
Jrue Holiday, Philadelphia, G
Serge Ibaka, Oklahoma City, F-C
Brandon Jennings, Milwaukee, G
Wesley Matthews, Portland, G

 

Stephen Curry, Brandon Jennings OG Wesley Matthews på samme hold. Ja, hvis det var en rigtig kamp, så skulle der godt nok spilles en ordentlig gang forsvar omkring 3-pointslinjen, for hvis disse spillere får plads (Med Jennings som kreatøren), så kunne disse spillere sænke 3-point shots hele natten lang.

 

Især Wesley Matthews er et spændende bekendskab. Han har i høj grad været ”the man” for Blazers, siden Brandon Roy lagde sig med en skade.

 

I frontcourten er det værd at bemærke en af sidste års gode spillere for dette rookie hold, Dejuan Blair. En anden spiller til frontcourten er Serge Ibaka, der som Griffin dog også har lørdagen i hovedet.

 

Jeg vil vurdere Rookies til at være stærkest i frontcourt, mens Sophomores er bedst i backcourten.

 

Samlet vil jeg dog vurdere Sophomores til at tage håneretten igen. (Og dermed for andet år i træk for dem).

Rookies – Sophomores 117 – 123

 

 

Lørdag skal der så dystes i forskellige ”skills” discipliner. Jeg vil egentlig ikke gå så meget igennem dem alle her i denne lille blog / optakt, men vil da lige nævne alt lidt løst alligevel.

 

 

Shooting Stars.

Tre spillere (En nuværende og en tidligere NBA spiller + en WNBA spiller) skal sende bolden i kurven fra seks punkter på dagen. De skyder skiftevis, og må ikke skyde fra det næste punkt, før det forrige punkt er lukket.

 

Det sidste skud, er som regel det, der kan få tilskuerne lidt op af stolen, når der skal skydes fra midcourt (Og det er også her, at dysten typisk bliver afgjort.

 

Fire deltagerhold i første runde, to går videre til finalen.

 

Årets hold:

Team Atlanta: Al Horford (Hawks), Coco Miller (WNBA's Atlanta Dream), Steve Smith (Legend)

Team Chicago: Taj Gibson (Bulls), Cathrine Kraayveld (WNBA's Chicago Sky), Steve Kerr (Legend)

Team Los Angeles: Pau Gasol (Lakers), Tina Thompson (WNBA's L.A. Sparks), Rick Fox (Legend)

Team Texas: Dirk Nowitzki (Mavericks), Roneeka Hodges (WNBA's S.A. Silver Stars), Kenny Smith (Legend)

 

Jeg vil her umiddelbart sige, at det kommer til at ligge til en duel mellem Team Chicago og Team Texas, men igen, det er mest af alt det lidt tilfældige skud fra midten, der kommer til at afgøre konkurrencen. Jeg vælger dog at gå med et nyt hold i år (Texas vandt sidste år), nemlig Team Chicago.

 

Skills challenge

Disciplinen handler om at drible, afleverer, sænke korte skud. Alle de små ting, som en point guard bare skal kunne. Desuden handler det om høj speed, og er faktisk en af mine favoritevents, hvis jeg skulle vælge, for allstar events er i virkeligheden ikke min kop te, mere om det senere.

 

Foreløbig er det dog kun Chris Paul, der officielt er med i konkurrencen. Resten findes via. En vote, hvor resultatet bliver afsløret natten til fredag, dansk tid.

 

 

3pt contest.

Denne konkurrence giver mere eller mindre sig selv. Det handler om at sænke 3 points skud, og det skal så gøres på tid. 60 sekunder til at sende 25 skud af sted fra fem forskellige spots på banen.

 

De fleste NBA skytter har den evne, at hvis de først rammer en god rytme, så kan de sænke bolden igen og igen og. Det er normalt ikke noget, der for alvor får tilskuerne op af stolen, men hvis en spiller pludselig har sat 10 skud på stribe, så kan der godt komme en eurofori over arenaen.

 

Det som gør dette event mere sjovt end så mange andre, er at man mere eller mindre selv vil kunne lave denne konkurrence. 5 skud fra hver af 5 forskellige spots. Det ville man kunne gøre alene på en kurv, hvis det skulle være.

 

Dog er det ganske givet, at de fleste ikke engang ville være i nærheden af at sænke de 10-12 skud det kræver at snige sig videre til 2.runde, og da slet ikke de 13-15 skud, det typisk vil kræve at komme videre til finalen.

 

Ved hvert sport er der en moneyball, der tæller for 2 point (resten ét point), så i forhold til tallene fra før, omregnet til point er det 12-16 point og 17-20 point.

 

Det bliver en superspændende konkurrence med seks deltagere, og det er faktisk et fornuftigt felt, der er samlet i år. Mest ”highlightet” ved den spiller, der gennem tiden har sænket allerflest 3pt shots af ALLE i 3-point linjens historie, nemlig Ray Allen. Men også sidste års mester Paul Pierce deltager.

 

Ray Allen, Boston

Kevin Durant , Oklahoma City

Daniel Gibson , Cleveland

James Jones , Miami

Paul Pierce, Boston

Dorell Wright Golden State

 

Og så giver dette event altså lejlighed til, at en spiller fra Cavaliers, får lov til at deltage I allstar eventet.

 

Jeg tror dog ikke vinderen skal findes i Gibson, selvom han er en god streaky skytte, men til gengæld tror jeg det bliver en finale mellem Ray Allen og Kevin Durant, med et lille plus til Durant til at tage titlen. Han har ganske enkelt et så flydende skud, og en stabilitet fra alle vinkler på banen.

 

 

Slam Dunk Contest.

Jeg vil faktisk springe over at gå meget ind i denne konkurrence, der normalt bliver karakteriseret som højdepunktet på all star Saturday. I år er der dog Blake Griffin, og så alle de andre. Griffin kommer til at springe højt og langt. En anden deltager Javale McGee kommer  helt sikkert til at lave et eller andet med et spring fra bag free throw linjen.

 

Rent showmæssigt ser jeg faktisk sjovt nok mest potentiale i en af Serge Ibaka eller DeMar DeRozan, men Griffin er mere eller mindre sat til at vinde denne konkurrence.  Sniger han sig videre til fanvoten har han i hvert fald en kæmpe fordel allerede der.

 

De skal nok prøve at komme op med noget helt nyt, men det er efterhånden svært efter mange år med meget varierende dunks, og efterhånden et større fokus på at skabe showet op til dunket, frem for det egentlig dunk.

 

Men én ting er i hvert fald sikkert. Lørdag nat afsluttes med et DUNK.

 

 

All star kampen.

No defense, no glory

Lad mig først og fremmest sige. Jeg er efterhånden af den mening, at allstar kampe er kedelige, og uden betydning. Alle, der har interesse i en US sport kan nok godt følge mig så langt, at det er et event, hvor der absolut ikke er fokus på noget som helst defensivt (I NBA, NFL, NHL). Det handler om at sætte en hel masse point på tavlen, og gøre det underholdende på den måde, med enkelte vilde indslag. I NBA karakteriseret ved nogle vilde dunks til tider.

 

MEN allstar kampe viser ikke helheden af sporten. Der er så stor frygt for at blive skadet, at det er aftalt, at der nærmest ikke må spilles noget, der ligner forsvar i løbet af kampen, og det gør at kampen taber utroligt meget af dens styrke. Således kan man sige, at Tim Duncan har været en af de bedste spillere i dette årti, men i allstar kampe har han ikke kunne vise sine evner, da han ikke er en showman, og ikke kan få lov til at vise sine unikke defensive evner.

 

Jeg savner faktisk, at man gør lidt som man gør det i MLB, hvor det er sådan, at allstar kampen har afgørende betydning for, hvilken conference, der har hjemmebanefordelen i finalerne i slutspillet. Hvis det var afgørende, så ville der være langt mere kamp undervejs. Der ville selvfølgelig stadig være plads til show, da det jo også handler om at have det sjovt, men hvis man gjorde det på den måde, så ville vi få et helhedsbillede, frem for en 60-40 kamp i NFL (eller hvad det nu var), 11-10 kamp i NHL eller en 154-148 kamp i NBA.

 

Ironisk nok vil jeg gerne have det lavet om i MLB, da pitcherne næsten bliver for dominerende, når kampen har betydning, og de kun skal kaste 1-2 innings.

 

Forsvar er trods alt en så central del af sporten, at man ikke bare kan glemme den i en kamp, hvor man skal vise det bedste af det bedste fra de bedste af de bedste. (Hvis det da er det, for allstar er også en ligegyldig popularitetskonkurrence, hvor man kan blive valgt ind, nærmest uden at spille, ved at have et bagland på én milliard mennersker.) Yao Ming spiller dog ikke, men han blev valgt som starter til eventet.

 

Selve kampen

I stedet er følgende spillere valgt / udtaget til årets allstar kamp

 

Starters East

LeBron James, Heat

Amare Stoudemire, Knicks

Dwyane Wade, Heat

Derrick Rose, Bulls

Dwight Howard, Magic

 

Bænken

Ray Allen

Chris Bosh

Kevin Garnett

Al Horford

Joe Johnson

Paul Pierce

Rajon Rondo

 

Starters West:

Kevin Durant, Thunder

Carmelo Anthony, Nuggets

Kobe Bryant, Lakers

Chris Paul, Hornets

(Yao Ming, Rockets)

 

Bænken

Tim Duncan

Manu Ginobili

Pau Gasol

Dirk Nowitzki

Deron Williams

Blake Griffin

Kevin Love

Russell Westbrook

 

 

Navne og matchupmæssigt er der lagt I kakkelovnen til en af de mest spændende allstar kampe I mange år. Det er to hold, der egentlig matcher hinanden ganske godt på papiret.

 

Der er tyngde, atletiske spillere, shooting power på begge hold, og så er der spillere, der virkelig kan sætte fart på spillet, mens der på især West også er spillere, der kan holde det hele lidt mere i kontrol.

 

I Forhold til sidste år, er det en vigtig ændring, at Easteren Conference har fået en ekstra stærk spiller under kurven i skikkelse af Stoudemire, og denne forstærkning tror jeg vil være medvirkende til, at East tager trofæet hjem i år, med en lidt fræk all star match MVP i netop Stoudemire. Selvfølgelig kan man sige, at LeBron og Wade normalt vil have en kæmpe fordel i den konkurrence, men LeBron har trods alt fået den to gange, og Wade fik den sidste år. Der er lidt politik i den award, og derfor tror jeg vi skal til en anden spiller i år.

 

Hvis Stoudemire får MVP, så har East dog selvfølgelig også vundet kampen, hvilket jeg forventer de gør, men det bliver en tæt og (for) pointrig dyst. Jeg forventer et resultat på noget lignende 136-131 i Easteren Conference All Stars favør.

 

 

Samlede predictions

Rookie Challenge: Sophomores

Shooting stars: Team Chicago

Skills Challenge: To Be Announced I tråden J

3pt contest: Kevin Durant

Dunk Contest: Blake Griffin

All Star Game: East

 

Dine predictions?

Har du/i nogen særlige forventninger til allstar eventet.

Har det sin berrettigelse?

Seneste blogs fra Martanic
16/02-2011 18:08 NBA All-star weekend
16/02-2011 13:09 Jeg burde holde med City
22/01-2011 10:31 Baseball er dødsygt

Brugerprofil

Martanic Martanic har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Århus
Bruger siden 7. december 2004


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 90%
Balance 0.00 0.00 0.00 -5.72
Hitrate 0/0 0/0 0/0 20/55
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

 

Baseball

MLB
0%
0%
0%
62%
0.00
0.00
0.00
-2.69
0/0
0/0
0/0
2/7
USA - MLB
0%
0%
0%
79%
0.00
0.00
0.00
-7.45
0/0
0/0
0/0
11/35
Total
0%
0%
0%
76%
0.00
0.00
0.00
-10.14
0/0
0/0
0/0
13/42
 

Basketball

USA - NBA
0%
0%
0%
134%
0.00
0.00
0.00
4.42
0/0
0/0
0/0
7/13

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt