Blog » MLB - World Series 2013

MLB - World Series 2013
Af Reck Brown, Ons. 23. okt. 2013, 11:48
+2
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (22) Til kommentarer

Det er de to hold med de bedste records fra den regulære sæson - begge endte 97-65 - som mødes i World Series. Hjemmebanefordelen går dog til Red Sox fra American League, da det, som nævnt i en tidligere blog, var AL der vandt All-Star-kampen, som netop afgør hjemmebanefordelen i World Series. Der spilles bedst af 7 kampe, og der lægges ud i Boston onsdag aften (natten til torsdag dansk tid). Det er to potente offenses, som mødes her - AL’s mest scorende hold over for NL’s mest scorende hold - men der er samtidig også tale om to hold, hvis startende pitchere og bullpens har gjort det rigtig godt i henholdsvis ALCS og NLCS.

 

Kampprogram

Alt efter seriens forløb er de 7 mulige kampe planlagt således (grundet tidsforskellen er tiden i parentes efter dansk tid og derfor naturligvis om natten efter den anførte dato):

 

  • Onsdag, d. 23. oktober, kl. 19:30 ET (01:30 CET): Boston Red Sox - St. Louis Cardinals
  • Torsdag, d. 24. oktober, kl. 19:30 ET (01:30 CET): Boston Red Sox - St. Louis Cardinals
  • Lørdag, d. 26. oktober, kl. 19:30 ET (01:30 CET): St. Louis Cardinals - Boston Red Sox
  • Søndag, d. 27. oktober, kl. 20:00 ET (01:00 CET): St. Louis Cardinals - Boston Red Sox
  • Mandag, d. 28. oktober, kl. 19:30 ET (00:30 CET): St. Louis Cardinals - Boston Red Sox
  • Onsdag, d. 30. oktober, kl. 19:30 ET (00:30 CET): Boston Red Sox - St. Louis Cardinals
  • Torsdag, d. 31. oktober, kl. 19:30 ET (00:30 CET): Boston Red Sox - St. Louis Cardinals

 

Der spilles efter AL-regler i Boston og NL-regler i St. Louis, hvilket betyder, at pitcheren ikke batter i Boston, men i stedet for bliver ”erstattet” af en designated hitter i batting-rækkefølgen, hvilket for Red Sox’ vedkommende sædvanligvis er Big Papi, David Ortiz. I St. Louis bruges denne regel ikke, og derfor skal pitcheren også have sin tur med battet i næverne.

 

Det er FOX, som står for transmissionen af kampene, og jeg vil formode, at de fortsætter med det gode makkerpar, Joe Buck og Tim McCarver, som senest dækkede ALCS. Kampene kan mod betaling streames i HD via www.mlb.com.

 

World Series - lidt historie

World Series er blevet afholdt siden 1903 som et møde mellem vinderne af American League (AL) og National League (NL). Siden 1967 har det vindende hold fået tildelt Commissioner’s Trophy, og som et lille kuriosum i den henseende kan det nævnes, at det første hold, som fik tildelt trofæet, var St. Louis Cardinals, efter de havde besejret Boston Red Sox med 4-3 (Red Sox havde faktisk også hjemmebanefordel i den serie). Som det kan fornemmes, er det to tunge franchises med tilsammen nu 31 WS-optrædener og 18 titler. Cardinals var her senest i 2011, hvor de vandt for 11. gang, mens Red Sox må skue lidt længere tilbage, nemlig til 2007, hvor de med deres 11. optræden snuppede deres 7. titel. Det er Red Sox’ tredje WS over de seneste ti sæsoner (vandt også i 2004), mens det er Cardinals’ fjerde visit i samme periode, hvor det er blevet til to sejre (sejr nr. 2 var i 2006) og et enkelt nederlag, som var i 2004 (ja, til Red Sox).

 

Vejen til World Series - kort fortalt

 

Boston Red Sox

Red Sox mødte i Division Series Tampa Bay Rays, som de forholdsvist ubesværet ekspederede ud af postseason med en 3-1 sejr. Rays lyste kortvarigt op i seriens tredje kamp, som de vandt knebent, 5-4, men ellers dominerede Red Sox, som tog det første stik så sikkert som 12-2 på Fenway. I ALCS stod Red Sox over for Detroit Tigers, som undervejs i serien havde flere muligheder for at give Red Sox problemer. Tigers vandt den første kamp med 1-0 på Fenway og var foran 5-0 midtvejs i 6. inning i kamp 2, men endte alligevel som tabere af kampen, da Big Papi sørgede for en grand slam i 8. inning, og Saltalamacchia lavede en RBI i bunden af 9. inning. Efter 2 kampe i Detroit var serien stadigvæk lige, 2-2, og med Anibal Sanchez, som havde gjort sit til Tigers’ sejr i den første kamp, på mounden, så det lovende ud for Tigers. Sanchez tillod dog en tidlig Red Sox-føring på 4-0, og Tigers formåede ikke at komme nærmere end slutstillingen, 3-4. I kamp nr. 6 gentog historien sig en lille smule, da Tigers kom foran 2-1 i 6. inning og endnu en gang måtte se sig besejret af en Red Sox grand slam, denne gang battet hjem af Shane Victorino (hans grand slam kan ses her), som dermed sikrede Red Sox en billet til World Series.

 

St. Louis Cardinals

I Division Series mødte Cardinals Pittsburgh Pirates, som formåede at presse serien ud i 5 kampe. Cardinals var faktisk nede 1-2 i serien, men formåede at snuppe en smal 2-1 sejr i kamp 4, inden de ganske sikkert sejrede 6-1 på Busch Stadium i kamp 5. Los Angeles Dodgers blev modstanderen i NLCS, og her var Dodgers på forhånd udnævnt som favoritter til at gå videre. Det var dog Cardinals, som bragte sig foran i serien, da de i 13. inning i kamp 1 sikrede sig en 3-2 sejr, som Carlos Beltran i den grad var arkitekten bag. Efter endnu en tæt kamp i St. Louis havde Cardinals bragt sig foran 2-0 i serien, og herefter skiftedes holdene til at vinde, hvilket naturligvis så resulterede i en finalebillet til Cardinals, som vandt kamp 6 så sikkert som 9-0. Dodgers formåede aldrig for alvor at true Cardinals, og symptomatisk for serien var det netop Dodgers’ stjerne, Clayton Kershaw, som faldt helt sammen i den sidste kamp og tillod hele 7 runs over 4 innings - 2 runs mere end han på noget tidspunkt havde tilladt i en enkelt kamp i den regulære sæson. På trods af den afslutningsvis store sejr var det dog på ingen måde et sprudlende Cardinals’ offense, som sikrede dem sejren. Derimod viste deres pitchere sig yderst stabile, hvor især Michael Wacha pakkede Dodgers’ offense fuldstændig sammen og ikke tillod et eneste run over 2 kampe.

 

Ballparks

 

Busch Stadium - St. Louis, Missouri

En forholdsvis ny ballpark, som blev åbnet i 2006. Fra hjørnet i right field, bagom home plate og om til hjørnet i left field tårner tilskuerpladserne sig op, mens der bagved center field er frit udsyn til St. Louis skyline og byens kendte vartegn, Gateway Arch. Busch Stadium er ikke ligefrem nogen hitter’s park og ligger i bunden, når det kommer til power rankings i stadionhenseende. Cardinals var klart det mest scorende hold i NL, men et lille kig på deres ude- og hjemmebane-stats afslører, at 52 sejre på hjemmebane kom i hus med 378 runs, mens 43 sejre på udebane blev sikret på baggrund af 405 runs. Vejret i St. Louis har i denne sæson været noget køligere end vanligt, hvilket gives som en del af forklaringen på, at Busch Stadium i år har været endnu mere pitcher friendly end vanligt. Med en formodentlig kølig afslutning på oktober i sigte (vejrudsigten varsler på nuværende tidspunkt en fugtig luft og temperaturer omkring 10-12 grader d. 26.-28. oktober i St. Louis) kunne man sagtens forestille sig, at det ikke kommer til at regne med home runs på Busch Stadium her i World Series.

 

Fenway Park - Boston, Massachusetts

Med sine lidt over 100 år på bagen er Fenway Park den ældste ballpark i Major League Baseball. Stadion er løbende blevet renoveret og udvidet, men beliggende midt i et tætbebygget område er der stærkt begrænsede muligheder i den henseende, og derfor kan der heller ikke klemmes mere end 37.499 tilskuere derind. Banen er i særdeleshed kendt for nogle ret specielle forhold, hvor The Green Monster - også kaldet The Wall - må siges at skille sig ud. Her er ganske enkelt tale om en ca. 11 meter høj, grønfarvet mur/væg, som står for enden af left field i ca. 95 meters afstand fra home plate. Selvom den i et vist omfang er med til at begrænse antallet af home runs (se her, hvordan Jonny Gomes bliver ”snydt”), er den dog med til at hjælpe højrehåndede battere. Når bolden rammer The Green Monster er den nemlig efterfølgende i spil som en fair ball, og det kan være ganske svært at forudsige dens bane efter kontakten med uhyret, hvilket ofte fører til doubles (en batter slår sig frem til anden base). I hjørnet mellem right field og foul line finder man Pesky’s Pole, som med sine kun 92 meter fra home plate markerer den korteste ydre markering på en bane i hele MLB. Her er dog ikke tale om noget retvinklet hjørne, men derimod et stumpvinklet et af slagsen, og derfor bevæger endevæggen i right field sig lynhurtigt op til ca. 115 meter væk, og der er derfor ikke den store home run-gevinst at hente, trods den korte afstand til Pesky’s Pole.

 

Boston Red Sox

 

Profiler

(For de uindviede, så beskriver koderne nedenfor de nævnte spilleres positioner på banen: P - Pitcher; C - Catcher; RF - Right Fielder; LF - Left Fielder; CF - Center Fielder; DH - Designated Hitter; SS - Shortstop; 1B - First Baseman; 2B - Second Baseman; 3B - Third Baseman.)

 

Xander Bogaerts - 3B

En blot 21-årig knægt fra Aruba. Han fik sin debut så sent som den 20. august i år, men har i den grad imponeret undertegnede her i postseason, hvor han ikke har fået spilletid før end fra kamp 3 i serien mod Tampa Bay Rays, og her nåede han endda kun at være pinch runner (erstattede en spiller, som var nået frem til en base). Det blev til en sen indskiftning igen i kamp 4, og endnu et sent indhop i kamp 1 mod Tigers. På trods af sparsomt med spilletid imponerede han ganske enkelt for meget i kamp 5 og 6, hvor han i begge kampe var med fra start, og jeg tror, han kan gå hen og få afgørende indflydelse her i WS, hvis han kan bevare sin kølighed med battet i hænderne. Om end det var en noget tvivlsom walk, han trak mod Scherzer i kamp 6 mod Tigers, så lod han sig ikke lokke til at svinge battet, hvilket gjorde ham til en del af Ortiz’s grand slam. Bogaerts’ batting average for postseason er .500.

Video: Bogaerts igangsætter et double play

 

Clay Buchholz - P

Højrehåndet pitcher, som var skadet i en stor del af sæsonen. Han var 12-1 i 16 kampe med en ERA på 1.74, men har indtil nu ikke været i stand til at føre disse fine tal med sig ind i postseason. Han viste dog rigtig gode takter i sin seneste optræden - kamp 6 mod Tigers - hvor han blot tillod 4 hits over 5 innings. Han blev dog også noteret for 2 runs, hvilket egentlig tegner et noget forkert billede af hans præstation: med løbere på første og anden base og ingen outs valgte manager John Farrell at bytte Buchholz ud med Morales, som absolut ikke havde nogen god dag. Udskiftningen virkede ret besynderlig, da Buchholz sagtens kunne tænkes at have begrænset skaderne til maksimalt et enkelt run. Alt i alt virkede han mere i balance, og pitcher han op til sit niveau fra den regulære sæson og denne seneste optræden, kommer han til at volde Cardinals’ offense betydelige problemer. Det er værd at nævne, at Red Sox kun tabte den første kamp med Buchholz startende på mounden her i postseason. Han er i øvrigt 0-0 for tre kampe med en ERA på 5.40, og har dermed ikke været en afgørende faktor i hverken sejre eller nederlag.

Video: Buchholz redder sig ud af problemer

 

Jacoby Ellsbury - CF

Tyveknægten fra Oregon stjal i denne sæson flere baser end nogen anden spiller i MLB. Hele 52 stk. blev det til (blev kun snuppet 4 gange), og han har på ingen måde holdt sig tilbage i postseason, hvor han indtil nu allerede har listet hele seks af slagsen ind under trøjen. Han har desuden battet .400 indtil nu i postseason, og som Red Sox’ leadoff hitter er han fra første færd en trussel. Kommer han til første base, så véd modstanderholdets pitcher, at han skal holde nøje øje med Ellsbury, som jo qua sine hurtige fødder og eminente timing i sine løb hurtigt kan komme frem i scoringsposition på anden base. Typisk følges Ellsbury i batting-rækkefølgen af stærke hittere som Victorino, Pedroia og Ortiz, hvilket blot forbedrer hans muligheder for at score et run. Hans hurtighed er i øvrigt også en vigtig faktor, når han fra sin defensive position i center field tit skal løbe sig i position til at gribe fly balls.

Video: Ellsbury stjæler 2nd base

 

John Lackey - P

En lidt speciel type, som i 2002 pitchede kamp 7 for Anaheim Angels (i dag Los Angeles Angels) i World Series og fik tilskrevet sejren. Han har haft en noget broget sæson, hvor han endte 10-13 i 29 kampe, ERA 3.52. I kamp 2 mod Rays tillod han 4 runs i lidt over 5 innings, men han havde dog fået godt med run support fra Red Sox’ offense og endte med at få tilskrevet sejren. Lackey startede i kamp 3 mod Tigers, og her tillod han blot 4 hits og ingen runs i næsten 7 innings, og han er således 2-0 i to starter i postseason med en ERA på 3.00. Fra sine år hos Angels har han masser af postseason-erfaring med i bagagen, og han bør kunne drage fordel deraf og holde hovedet koldt i pressede situationer. Han lod sig nu heller ikke ryste af en kortere afbrydelse pga. problemer med lyset på stadion i kampen mod Tigers; tværtimod virkede han endnu mere fokuseret, da kampen kunne fortsætte.

Video: Lackey holder Tigers på 0 runs

 

Jon Lester - P

På trods af en 2-1 record for tre postseason-starter i denne sæson har Lester været rigtig solid, hvilket hans ERA på 2.33 også vidner om. Nederlaget kom i kamp 1 mod Tigers, da han blot tillod et enkelt run over 6 innings, men eftersom Tigers vandt kampen 1-0, viste det sig altså at være afgørende. John Farrell har formodentlig tillid til Lester og sætter ham til at starte i kamp 1, ligesom han har gjort det i de to foregående serier. Lester har været i Red Sox i hele sin MLB-karriere (fik debut i 2006), og har dermed også været en del af deres tidligere postseason-eventyr, hvor han bl.a. startede på mounden i kamp 4 i World Series, 2007. Hvis Red Sox skal vinde serien vil det være yderst væsentligt, at Lester fortsætter de gode takter, han har vist indtil nu.

Video: Lester holder hovedet koldt

 

David Ortiz - DH

Statistisk set har Ortiz ikke funklet i postseason indtil nu, men han har nu alligevel været en afgørende faktor, når det kommer til Red Sox’ succes. Uden hans grand slam i kamp 2 i serien mod Tigers er det yderst tvivlsomt, at Red Sox ville være kommet videre til World Series, men Ortiz beviste, at han nærmest er indbegrebet af at være clutch. Hans rolle som designated hitter er altså kun at batte (og så naturligvis at løbe fra base til base), hvor han i den regulære sæson var Red Sox’ førende af slagsen med et batting average på .309. Som før nævnt har han ikke kunnet leve op til det tal her i postseason, hvor han indtil nu ligger på .200; til gengæld er han en konstant home run-trussel og skal tages yderst seriøst, når det er hans tur med battet. Ortiz er en lidt stor fyr og er ikke ligefrem at betegne som MLB’s bedste løber.

Video: Ortiz's grand slam mod Tigers

 

Dustin Pedroia - 2B

Pedroia er ikke ligefrem nogen home run-maskine, men er derimod en yderst stabil hitter. Siden debuten i 2006 kan han fremvise et batting average på .302, og i den regulære sæson landede han i år på .301. Postseason har dog været noget under hans sædvanlige standard: .256 har han præsteret indtil nu. Til gengæld er han hurtig med fødderne og kan nok finde ud af at stjæle baser, når det er nødvendigt. Ligeledes begår han ikke særlig ofte defensive fejl, om end han dog leverede en af slagsen i kamp 4 mod Tigers. I det defensive arbejde som second baseman er Pedroia rigtig solid og formår hurtigt at slippe bolden, hvilket især er vigtigt i situationer med mulighed for et double play (to outs i et spil).

Video: Pedroia double play

 

Koji Uehara - P

Red Sox’ stærke closer, der, som titlen antyder, oftest kommer på banen i sidste inning for at lukke kampene. I den regulære sæson pitchede han i 73 kampe og præsterede en fornem ERA på 1.09, mens han i postseason har været i aktion otte gange og har tilladt 5 hits og et enkelt run i sammenlagt 9 innings, hvilket naturligvis giver ham en ERA på 1.00. Han blev fortjent kåret som ALCS MVP, da han igennem serien kun tillod 4 hits over i alt 6 innings og endte med en 1-0 record og 3 saves. Fortsætter han denne stil, vil en Red Sox-føring efter 8. inning være lig med en sejr. Der skal nok nogle specielle omstændigheder til for at gøre ham til WS MVP, men i det mindste vil han kunne gå hen og blive en afgørende faktor i især tætte kampe.

Video: Uehara sender Red Sox videre

 

Holdets styrker

Man kan ikke komme uden om Red Sox’ offense, som ikke alene kan eksplodere, men også formår at skabe vigtige comebacks, hvilket bl.a. gjorde udslaget i serien mod Tigers. Med en Ellsbury, der så snart han kommer til første base, ved egen hjælp kan bringe sig i scoringsposition, ved man bare, at der altid ligger en god mulighed for et run og lurer, når han står klar med battet. Deres lineup indeholder så mange spillere, der offensivt kan få ting til at ske, at det aldrig kan komme som en overraskelse, når Red Sox i en enkelt inning sætter en 4-5 runs på tavlen. Set over hele postseason indtil nu føles det dog lidt, som om de har været en anelse ineffektive og er faldet en kende i niveau i forhold til den regulære sæson; på den anden side er det svært at være synderligt kritisk, når de formår at vinde alle tre kampe mod to af AL’s i særklasse bedste pitchere, Scherzer og Verlander (begge fra Tigers).

     Red Sox har også vist sig yderst tålmodig med battet og sørget for at køre pitch counten op for hurtigere at kunne få fat i modstandernes bullpen. Dette viste sig særdeles effektivt mod Tigers og var en væsentlig årsag til, at Red Sox ikke tabte de to kampe, hvor Scherzer startede på mounden. De vil formodentlig benytte sig af den samme taktik her i World Series, men da jeg umiddelbart vil vurdere Cardinals’ bullpen til at være noget bedre end Tigers’, vil det blive interessant at se, hvor meget Red Sox kan få gavn af den taktik.

     Red Sox’ startende pitchere, bullpen og primære lineup består mestendels af spillere med flere års MLB-erfaring på CV’et. Enkelte har tidligere været i World Series og vundet, så de kender til presset og rampelyset og trives tilsyneladende fint dermed, da de i disse situationer også har leveret varen (f.eks. Lackey, Lester og Ortiz). I eventuelt tætte kampe bør erfaringen kunne blive udslagsgivende, om end de unge folk på begge hold indtil videre har vist sig ikke at bukke under i sådanne situationer.

     En harmonisk trup og et stærkt sammenhold har i denne sæson også været et kendetegn hos Red Sox. Man virker til at stå sammen om at rejse sig efter den rædselsfulde sæson sidste år, og ingen synes at tro, at der er et ’I’ i ’team’. Desuden synes Boston Marathon bombings også at være en motivationsfaktor for en god del af spillerne. Det kan måske lyde som et lidt tyndt argument, men med mit kendskab til den amerikanske ånd og sportskultur bør man dog ikke negligere den betydning, en sådan begivenhed kan have.

     Med fare for at opremse for mange plusser hos Red Sox, så er jeg dog nødt til kort at berøre deres bullpen, som i postseason kan fremvise en ERA på 0.84 og over 32 innings kun har tilladt 3 runs. En helt klart medvirkende faktor til Red Sox’ comebacks, da disse jo kun er mulige, såfremt modstanderen ikke bliver ved med at score runs.

 

Holdets svagheder

Der tillades til tider lidt for mange runs, hvilket kan være i orden, så længe der leveres offensivt, men når der ikke altid produceres nok offensivt, skaber det problemer, at man ikke formår at holde modstanderne fra at score og derved bevare muligheden for selv at vinde ved blot at få et par runs på tavlen. Nuvel, Red Sox vandt 1-0 over Tigers i kamp 3 og nuppede en 3-1 sejr ude mod Rays i kamp 4 i den serie, men de tabte eksempelvis også 3-7 til Tigers og 4-5 til Rays, og deres comeback-sejr, 6-5, over Tigers viser meget godt, at de kommer i problemer, når deres defensiv fejler.

     Dette fører automatisk videre til det næste punkt på listen, som er Red Sox’ startende pitchere. Jeg skal blankt erkende, at jeg synes, det er en anelse hårdt at kategorisere dem som en svaghed hos holdet, men når Red Sox indtil videre har været i problemer her i postseason, har det oftest været her, at tingene er gået galt. Det var eksempelvis Buchholz, som tillod de tre udlignende runs i føromtalte 4-5 nederlag, ligesom han fik tilskrevet ansvaret for de 5 runs imod i comeback-sejren over Tigers; og så tillod Jake Peavy hele 7 runs over 3 innings i kamp 4 mod Tigers, om end Pedroia nok ikke kunne se sig helt uden skyld i de fire af dem. Hvis de præsterer, kan de lukke fuldstændig ned for Cardinals’ offense, men de har været lidt for svingende indtil nu, og det kan vise sig at blive et stort problem.

 

St. Louis Cardinals

 

Profiler

 

Carlos Beltran - RF

Beltran var den helt afgørende faktor i kamp 1 mod Dodgers, hvor han både på den defensive og offensive side var arkitekten bag et par udslagsgivende spil. Han er en solid batter, som står for en fin omgang home runs i løbet af en sæson - 24 stk. i den regulære sæson blev det til i år, og indtil videre har han leveret 2 stk. i postseason. Det blev til et batting average på .296 for den 36-årige puertoricaner i den regulære sæson, men trods en afgørende rolle i førnævnte kamp har han ikke været helt så effektiv her i postseason, hvor han har battet .256. I de første to serier har han været nr. 2 i batting-rækkefølgen hos Cardinals - efter Carpenter og foran Holliday - og det er derfor ikke uvæsentligt, at han får skruet op for effektiviteten, da det vil give holdet endnu bedre mulighed for at komme hurtigt på tavlen. Til gengæld kan det jo være ligegyldigt, hvis bare han kan fortsætte med at levere de helt afgørende spil.

Video: Beltrans offensive og defensive kvaliteter

 

Matt Carpenter - 2B

Cardinals’ leadoff hitter igennem det meste af sæsonen og ligeledes også igennem postseason indtil nu. Carpenter havde det dog meget svært i serien mod Pirates, hvor han kun præsterede et enkelt hit i 19 forsøg. Det gik ham dog noget bedre i serien mod Dodgers, hvor han leverede et batting average på .261, og især i de sidste 3 kampe begyndte han at være effektiv. Han ligger kun på .167 for postseason som helhed, men hvis han holder fast i den opadgående batting-formkurve kan han blive en vanskelig modstander for Red Sox’ startende pitchere. Derudover er Carpenter en dygtig second baseman, der ligesom Pedroia formår at slippe bolden hurtigt, hvilket kan være yderst vigtigt mod hurtige folk som tidligere omtalte Pedroia, Ellsbury og Bogaerts.

Video: Carpenter åbner scoringen

 

Matt Holliday - LF

Holdets løntungeste spiller har her i postseason endnu ikke levet op til sin løncheck. Han spillede dog en afgørende rolle i serien mod Pirates, men var ikke specielt present i serien mod Dodgers, hvor han i den sidste kamp, som Cardinals vandt overlegent med 9-0, ikke fik et eneste hit i fem forsøg. Med et batting average på .244 for postseason sammenlignet med .300 for den regulære sæson må det være rimeligt at forvente noget mere fra Hollidays side. Han har et godt sving med battet og kan sende bolden langt, uden dog at producere home runs ad libitum. Hvis Carpenter og Beltran formår at slå sig frem til baserne, vil Holliday kunne udøve betydelig skade mod Red Sox, når han som tredje mand i batting-rækkefølgen potentielt ville kunne sætte tre runs på tavlen. Det er værd at bemærke, at han i hele 6 af indtil videre 11 postseasonkampe ikke har formået at få et eneste hit, og eftersom han heller ikke har trukket mere end en enkelt walk i disse kampe, har det været enten-eller med ham. Det vil kunne blive et problem for Cardinals, hvis ikke han kommer til noget oftere at være en del af det offensive spil.

Video: Holliday øger føringen

 

Pete Kozma - SS

Med et batting average på .217 i den regulære sæson og et på .200 i postseason er Kozma ikke noget imponerende offensivt kort. Hans berettigelse på listen over Cardinals-profiler skal findes i hans defensive spil, hvor han trods sin korte tid i MLB - debuterede i 2011 og havde indtil denne sæson kun optrådt i sammenlagt 42 kampe - synes at have et godt feel for spillet. Han virker til at være hurtig til at få fat på bolden, lige såvel som han er hurtig til at slippe den igen, og han vil qua sin position på banen være et yderst vigtigt element i potentielle double plays. Hvis han kan hæve sit batting average bare en lille smule, vil det hjælpe gevaldigt på det samlede indtryk af ham. Bliver formodentlig ikke en afgørende faktor i kampene, men vil derimod være en væsentlig brik i Cardinals’ defensiv.

Video: Kozma starter double play

 

Yadier Molina - C

Muligvis den bedste catcher i MLB. Han læser spillet utrolig godt, samtidig med at han formår at holde en god kontakt med pitcherne. Han fornemmer, hvornår det er essentielt, at han bevæger sig ud til mounden for at få aftalerne på plads, eller få bragt roen tilbage hos pitcheren, og han laver generelt nogle rigtigt solide calls. Hans storebror, Bengie, er tidligere catcher i MLB og er pt. at finde i trænerstaben hos Cardinals, mens storebror José endnu er aktiv som catcher hos Rays, så det ligger åbenbart lidt i blodet på ham at bestride den position. Derudover er Molina en aldeles solid hitter og har de seneste tre sæsoner leveret et tocifret antal home runs hvert år og et batting average over .300. I denne sæson endte han på flotte .319 - hans bedste sæsonresultat hidtil i karrieren. Han har ikke helt kunnet leve op til det tal her i postseason, hvor han har battet .256. Defensivt er Molina vel nok Cardinals’ vigtigste spiller, og så længe han præsterer i den rolle, er hans batting average ikke noget at bekymre sig for meget over.

Video: Molina - årvågen og hurtig

 

Trevor Rosenthal - P

23-årige Rosenthal er i gang med sin blot anden MLB-sæson, men har allerede masser af postseason-erfaring, da han i sidste sæson fik i alt 7 optrædener i NLDS og NLCS. I år har han fungeret som closer og har været intet mindre end suveræn: 6 kampe, 7 innings, 3 hits, 3 saves, 0 runs og dermed en ERA på 0.00. Det bliver dog rent faktisk bedre endnu, hvis man ser på hans samlede resultater for både i år og sidste år: 13 kampe, 15.2 innings, 5 hits, 24 strikeouts og 0 runs. Ja, han har altså endnu ikke tilladt et run i postseason. Rosenthal kan blive en hård nød at knække for et Red Sox-hold, som gerne vil grinde sig vej ind i modstanderholdenes bullpen. Det skal dog lige nævnes, at han i den regulære sæson var knapt så prangende og leverede en 2-4 record for 74 kampe som reliever og en ERA på 2.63, men det kan jo være lige meget, hvis han fortsætter med at være urørlig. En måske lidt overset nøglefigur på Cardinals’ hold.

Video: Rosenthal lukker kampen

 

Michael Wacha - P

Han debuterede i MLB for under fem måneder siden og nåede blot 9 starter i den regulære sæson, hvor han i de kampe var 3-1 med en ERA på 2.83, hvilket er rigtig godt gået af en 22-årig rookie. Hans entré i postseason har været intet mindre end fænomenal og får førnævnte tal til at se dårlige ud. I 3 starter er han 3-0, har pitchet sammenlagt 21 innings, tilladt 8 hits og et enkelt run (ERA 0.43) og lavet intet mindre end 22 strikeouts. For hans præstation i NLCS (ERA 0.00) blev han fuldt fortjent kåret som MVP. Det er svært at se, at han ikke skulle kunne sikre Cardinals to sejre i World Series, og det skal blive spændende at se, hvordan han håndterer Red Sox’ tålmodighed på platen. Hvordan vil Wacha reagere, hvis han tidligt i sin første kamp tillader et run eller to? Med Red Sox’ tilgang til modstandernes startende pitchere bliver især Wachas start nummer to i serien interessant at følge.

Video: Wacha styrer begivenhederne

 

Adam Wainwright - P

Det var en rigtig god regulær sæson for Wainwright, som sluttede 19-9 for 34 kampe og med en ERA på 2.94. Trods en 2-1 record i postseason kan han fremvise en yderst lav ERA på 1.57 for sine hidtidige tre starter. Han har en god del postseason-erfaring - både som reliever og starter - og i sine hidtidige 16 optrædener har han blot tilladt 13 runs over 55.2 innings med en ERA på 2.10 til følge. Det er værd at bemærke, at 6 af disse runs kom i den samme kamp og over blot 2.1 innings i NLDS i sidste sæson. Dette beskriver sådan set Wainwright meget godt: han er utroligt stabil og tillader sjældent ret meget, men når det endelig går galt, kan han synes at have svært ved at begrænse skaderne. Qua hans erfaring og gode resultater igennem flere sæsoner er han Cardinals’ bedste kort på pitcher-fronten - også selvom han for øjeblikket står lidt i skyggen af Wachas imponerende resultater.

Video: Wainwright sender Cardinals videre til NLCS

 

Holdets styrker

Cardinals’ startende pitchere har været enormt dygtige i postseason indtil nu og er i skrivende stund uden sammenligning holdets bedste kort. Red Sox havde det svært mod Tigers’ startende pitchere, og holder Cardinals’ startere samme niveau, som de har vist hidtil, bør de også kunne give Red Sox store problemer. Wacha har intet tilladt, og Wainwright er stabiliteten selv, og det er her svært at få øje på nogle svagheder, som Red Sox skulle kunne udnytte. Selvom Joe Kelly ikke har været helt på højde med de to førnævnte, er han dog i stand til at holde Cardinals inde i kampene; ellers må det forventes, at det på ingen måde er umuligt for Cardinals at hive to sejre ud af både Wacha og Wainwright, og det vil jo som bekendt være nok til at sikre sejren.

     Ligeledes har Cardinals’ bullpen været rigtig godt kørende og har ikke tilladt ret meget. Over 30 innings har relieverne kun tilladt 6 earned runs - ERA 1.80 - og holdt modstanderne nede på et batting average på beskedne .177. Rosenthal har været suveræn, og rookies som Siegrist og Martinez har fungeret rigtig godt, om end sidstnævnte til tider kan virke lidt usikker på mounden. Med deres præstationer står Cardinals med gode muligheder for at kunne dæmme op for Red Sox’ evner til at score afgørende runs sent i kampene.

     Det kommer til at blive lidt af en selvmodsigelse, når jeg her nævner Cardinals’ offense, da jeg længere nede også nævner det som holdets svaghed. Jeg ser det dog som en styrke, at de har været i stand til at producere runs i afgørende situationer/kampe - nogle gange dog flere end nødvendigt - og jeg kan ikke se bort fra vigtigheden af at have et offense, som kan være clutch. Det har Cardinals’ offense bevist, at det kan være, og på lige netop det punkt, er det en af holdets styrker.

     Et godt defense, som har vist sig yderst nærværende, når tætte kampe har skullet afgøres. Ja, der har været visse udfald, men der er også blevet disket op med helt afgørende plays, som helt konkret har været med til at sikre sejre. De har et par lidt tunge folk i deres outfield, men til gengæld kaster de hårdt og præcist, hvilket ikke er uvæsentligt mod et hold som Red Sox, der har en del hurtige, offensive løbere. Og så er Molina en virkelig vigtig brik i den defensive del af spillet, hvilket tilnærmelsesvist helt alene berettiger til, at man nævner defense som en styrke hos Cardinals.

 

Holdets svagheder

Det burde i princippet være et af holdets stærkeste kort, men jeg mener faktisk, at Cardinals’ offense pt. er holdets største svaghed. Store profiler som Holliday, Beltran og Carpenter har ikke været stabile, og den offensive produktion synes samlet set at være kommet noget i bølger. De fire kampe, Cardinals har tabt i postseason indtil nu, har alle været klare nederlag på minimum 2 runs, og de har ikke formået at give sig selv chancen for at vinde disse kampe, bl.a. fordi deres offense har været for sløvt. Til sammenligning har Red Sox tabt tre kampe i postseason, hvoraf to af disse kun var med et enkelt run. Det skal retfærdigvis siges, at Cardinals’ offense har, som nævnt ovenfor, formået at afgøre nogle meget tætte kampe til egen fordel, men det er spørgsmålet, om det helt er nok mod Red Sox. Lever Cardinals op til det niveau, som kvaliteten på holdet berettiger til, så vil de kunne blive en afgørende faktor i positiv retning i mere end bare de tætte kampe; indtil da er deres offense dog også en svaghed.

     Der er rigtig mange unge pitchere på holdet, og selvom det indtil nu ikke har været noget problem, så synes det alt andet lige at være en svaghed, at man på så væsentlig en position ikke har nogle flere folk med mere erfaring. Lynn (26), Kelly (25) og Wacha (21) debuterede i MLB i henholdsvis 2011, 2012 og 2013, og kun Lynn har været fast starter i den regulære sæson. Det må kunne forventes, at der i løbet af World Series kan opstå afgørende situationer, hvor det at have startet i +150 kampe vil være en fordel. Når manager Mike Matheny er dykket ned i sin bullpen, har han indtil nu været tilbøjelig til at bruge sine unge relievers, hvor især Martinez (21), Siegrist (23), Maness (25) og Rosenthal (23) har fået tid på mounden. De har gjort det godt, men har heller ikke flere års erfaring at trække på. Rosenthal har dog, som tidligere nævnt, en god del postseason-erfaring, sin unge alder til trods.

 

Indbyrdes opgør

Her er ikke meget at hente, da holdenes seneste møde var i 2008, og der kun er få gengangere fra de tre kampe, såsom Molina, Ellsbury, Lester og Pedroia. Det kan dog nævnes, at de i 2008 spillede en serie af tre kampe i Boston, hvor udeholdet vandt de to, mens Red Sox tog en enkelt sejr.

     Til gengæld har enkelte battere og pitchere mødt hinanden før, men der er her for størstedelens vedkommende tale om enten meget få plate appearances (PA), eller kampe der ligger nogle år tilbage, som eksempelvis holdenes møde fra 2008. Det kan dog nævnes, at Red Sox’ pitcher, Jake Peavy, har mødt Carlos Beltran, Matt Holliday og Yadier Molina en del gange (henholdsvis 38, 25 og 22 PA’s) og har haft lidt problemer med Beltran (batting average på .400), mens det er gået noget bedre mod de to andre (.286 og .182). Hos Cardinals har pitcher Adam Wainwright haft sine møder med Shane Victorino og Stephen Drew (henholdsvis 23 og 21 PA’s) og har formået at holde dem begge to i kort snor (.227 og .105).

     Dette er de to franchises fjerde møde i World Series: i 1946 og 1967 vandt Cardinals, mens Red Sox vandt i 2004.

 

AL v. NL

Som nævnt i starten af denne blog spilles der med designated hitter i kampene i Boston, mens pithcerne også skal batte i kampene spillet i St. Louis. På udebane mod AL-hold har Cardinals i den regulære sæson bl.a. benyttet Holliday og Freese i rollen som designated hitter, men det ser ud til, at det bliver Allen Craig som får tjansen i de to første kampe i Boston. Overordnet betragtet bør det dog ikke gøre nogen væsentlig forskel i kampene i Boston, at Cardinals skal spille efter AL-regler.

     Til gengæld kan det blive interessant at se Red Sox’ pitchere med battet i St. Louis, og det kan ikke afvises at spille ind på udfaldet af kampene der, at Cardinals’ pitchere er vant til også at skulle tage deres tur ved pladen. Det er nu ikke, fordi Cardinals’ startere ligefrem har excelleret i den rolle, og det er sådan set kun Wainwright, som kan fremvise et rimeligt batting average på .211 for den regulære sæson. På den anden side har Red Sox’ pitchere kun haft få at bats i år, hvor Peavy er den eneste, der har fået registreret et hit. Han spillede tidligere i karrieren en god del sæsoner i NL hos San Diego Padres og er alltime .173. Hos de tre andre formodede startende pitchere hos Red Sox er der ikke rigtig noget at komme efter i den henseende - Lester har endnu sit første hit til gode - så der kommer nok til at være en automatisk out, hver gang de står med battet. Når Red Sox begynder at tage fat på deres bullpen, vil NL-reglen formodentlig i praksis træde ud af kraft, da de herefter vil erstatte deres pitcher med en pinch hitter, når det bliver pitcherens tur til at batte (pinch hitteren vil så blive byttet ud med en ny reliever, når der igen skal pitches), hvilket Cardinals også vil gøre.

 

Hvem vinder?

Serien virker meget åben, og selvom jeg i kommentarerne til en tidligere blog har tilkendegivet, at jeg tror på Red Sox, så har Cardinals overrasket positivt og ser stærkere ud end først antaget. Jeg tror ikke, at vi får noget sweep at se, men skulle det ske, synes det mest sandsynligt, at Red Sox snupper en 4-0 sejr. Cardinals’ offense har simpelthen ikke været stabilt eller stærkt nok her i postseason, til at jeg tror dem det muligt at dominere serien. Vinder Cardinals, må det bedste bud blive, at de tager en 4-2 sejr. Jeg tror ikke på en 7. kamp, men skulle det ske, kunne det se ud til, at vi vil få et match up mellem Lackey og Kelly på Fenway Park. Her må Lackey være et par niveauer over Kelly, alting taget i betragtning, og Red Sox bør da snuppe sejren.

     Jeg har sympati for begge hold, om end jeg ikke er fan af nogen af dem (nok mest sympati for Red Sox, hvis jeg skal være helt ærlig), men jeg står ved mit tidligere bud og tror på, at Red Sox vinder World Series 2013. Inden postseason gik i gang, havde jeg min tvivl, om hvorvidt Red Sox’ offense kunne blive ved med at producere runs, og selvom de er gået en anelse ned i tempo, har deres offense været enormt clutch, og det tror jeg, det vil blive ved med at være. Trods Rosenthal som en stærk closer hos Cardinals, synes jeg resten af deres bullpen ser medgørlig ud, og det bør Red Sox kunne udnytte. Derudover tror jeg, at Wacha kan komme til kort - især i en eventuel start nr. 2 - for han har ikke længere overraskelsesmomentet som en del af sit arsenal, uden at jeg dog på nogen måde vil tage noget som helst fra hans fremragende præstationer indtil nu. Skulle Cardinals løbe af med sejren, vil det dog ikke ligefrem chokere mig...

Seneste blogs fra Reck Brown
23/10-2013 11:48 MLB - World Series 2013
11/10-2013 03:34 MLB - National League Championship Series
30/09-2013 03:59 MLB - optakt til wildcardkampene

Brugerprofil

Reck Brown Reck Brown har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 19. januar 2012


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 97%
Balance 0.00 0.00 0.00 -2.18
Hitrate 0/0 0/0 0/0 26/67
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

 

Amerikansk Fodbold

USA - NFL
0%
0%
0%
430%
0.00
0.00
0.00
3.30
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
430%
0.00
0.00
0.00
3.30
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Baseball

USA - MLB
0%
0%
0%
188%
0.00
0.00
0.00
14.08
0/0
0/0
0/0
13/16
Total
0%
0%
0%
188%
0.00
0.00
0.00
14.08
0/0
0/0
0/0
13/16
 

Basketball

Danmark - Canal Digital Ligaen
0%
0%
0%
300%
0.00
0.00
0.00
2.00
0/0
0/0
0/0
1/1
USA - NBA
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-13.61
0/0
0/0
0/0
9/35
Total
0%
0%
0%
68%
0.00
0.00
0.00
-11.61
0/0
0/0
0/0
10/36
 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England - FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Holland - Eredivisie
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Schweiz - Challenge League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-6.00
0/0
0/0
0/0
0/6
 

Ishockey

USA - NHL
0%
0%
0%
101%
0.00
0.00
0.00
0.05
0/0
0/0
0/0
2/6
Total
0%
0%
0%
101%
0.00
0.00
0.00
0.05
0/0
0/0
0/0
2/6
 

Tennis

Challenger turneringer
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
WTA Tour
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt