Blog » MLB - optakt til wildcardkampene

MLB - optakt til wildcardkampene
Af Reck Brown, Man. 30. sep. 2013, 03:59
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (9) Til kommentarer

Hvert af de 30 hold i MLB har nu spillet 162 kampe siden starten af april, og den regulære sæson er dermed (næsten) færdigspillet. Postseason står for døren, og inden udgangen af oktober er vinderen af World Series 2013 blevet fundet. Elleve hold har endnu muligheden for at få overrakt Commissioner’s Trophy; efter tiebreakeren mandag aften og de to wildcardkampe i midten af denne uge vil det tal være skåret ned til otte. I National League venter der i morgen, tirsdag, et opgør mellem Pittsburgh Pirates og Cincinnati Reds; i American League tørner Cleveland Indians og vinderen af tiebreakeren mellem Texas Rangers og Tampa Bay Rays sammen på onsdag. To wildcardopgør der for de fire involverede hold bliver en eksplosiv kulmination på en lang sæson.

 

Sæsonen i American League - et resumé

 

East:

For kun anden gang siden 1995 lykkedes det ikke New York Yankees, som dog var hårdt ramt af skader i store dele af sæsonen, at kvalificere sig til at spille kampe i oktober. Hos Toronto Blue Jays lykkedes det heller ikke at indfri forventningerne trods forstærkninger, og de kom aldrig i nærheden af noget interessant i den stærke AL East. Derimod havde Baltimore Orioles, Tampa Bay Rays og førnævnte Yankees stadigvæk noget at spille for med ti runder tilbage. Kun Rays formåede dog at kæmpe sig frem til en tiebreakerkamp om en plads i wildcardkampen og har altså endnu muligheden for at følge de suveræne divisionsvindere, Boston Red Sox, ind i playoffs.

 

Central:

For tredje år i træk vandt Detroit Tigers divisionen, men dog ikke uden konkurrence: både Cleveland Indians og Kansas City Royals havde chancen et godt stykke ind i september, men Tigers holdt altså stand. Royals var den positive overraskelse, da det er adskillige år siden, de senest havde noget på spil så langt henne i sæsonen. Indians sluttede stærkt af, og de kan blive en farlig modstander, hvis de klarer sig igennem wildcardkampen. Minnesota Twins og Chicago White Sox havde ikke meget at byde på og sluttede som henholdsvis nummer 13 og 14 ud af 15 hold i American League.

 

West:

Texas Rangers lignede længe en sikker divisionsvinder, hvis altså de kunne fortsætte det gode spil, men de gik i stå og rendte ind i en 5-15 periode fra begyndelsen af september, mens Oakland Athletics overhalede dem med nærmest den omvendte record, 16-5, i samme periode. Los Angeles Angels lignede i perioder også en seriøs kandidat til en slutspilsplads, men resultaterne var for svingende (no pun intended), og det blev en sæson, hvor man med rette havde grund til at håbe på mere, end det man endte med at præstere. Seattle Mariners kom som forventet endnu en gang ikke i nærheden af playoff; kun 4 gange siden holdets start i 1977 har de formået at komme frem til postseason. I bunden fik Houston Astros ikke nogen sejrsmæssig gevinst ud af flytningen fra NL til AL, da de for tredje år i træk nåede mere end hundrede nederlag. De har dog et ungt og meget talentfuldt hold, hvor især rookie-pitcherne Jarred Cosart og Brett Oberholtzer imponerede undertegnede.

 

Sæsonen i National League - et resumé

 

East:

Washington Nationals levede kun i glimt op til forventningerne: en meget stærk og lang spurt fra midten af august var ikke nok til en playoffplads. Atlanta Braves kørte rimeligt overbevisende titlen i hus og var aldrig for alvor truet. New York Mets var dog ikke helt uden chancer frem til All-Star-pausen, men havde ikke meget at byde på bagefter, udover at være en besværlig gæst: 41-40 var de på udebane. De to tidligere World Series-vindere, Philadelphia Phillies (vandt senest i 2008) og Miami Marlins (vandt senest i 2003 som Florida Marlins), gjorde ikke meget væsen af sig og havnede på de to nederste pladser i divisionen. For Phillies vedkommende var det første gang siden 2006, at de endte under Mets i NL East.

 

Central:

Der var i den grad kamp om titlen i Central Division, hvor St. Louis Cardinals snuppede deres første divisionstitel siden 2009. Pittsburgh Pirates og Cincinnati Reds må tage til takke med en wildcardkamp imod hinanden. Pirates har dog formået at bryde to årtiers playofftørke og har for første gang siden 1992 kvalificeret sig til kamp(e) i oktober. Chicago Cubs og Milwaukee Brewers viste sig forventeligt at være det tynde øl i divisionen.

 

West:

De forsvarende World Series mestre, San Francisco Giants, faldt helt sammen midtvejs i sæsonen, mens Los Angeles Dodgers stak fra alt og alle i NL West. Med en utrolig stærk pitching rotation har Dodgers været en svær modstander at få has på. De havde et fantastisk 36-8 run efter All-Star-pausen og frem til starten af september, hvorefter de faldt lidt til ro, da de allerede da syntes sikre på divisionstitlen. Arizona Diamondbacks lignede ellers i et stykke tid det stærkeste hold i West, men de kunne altså ikke følge med Dodgers, eller for den sags skyld de andre hold i NL. Colorado Rockies og San Diego Padres endte begge to sådan lidt uden for det hele: de var aldrig rigtig tæt på, men heller ikke uden chancer, selvom de begge to endte et stykke fra playoffpladserne.

 

Lidt blandede bolsjer

Biogenesis-skandalen, som involverede andre spillere end meget omtalte Alex Rodriguez, feks. Tigers’ All-Star shortstop Jhonny Peralta, kastede en (lidt svag?) skygge over sæsonen. En del spillere ytrede deres vrede over andres snyd til pressen og på sociale medier; Boston Red Sox’s Ryan Dempster gav udtryk for sin utilfredshed med A-Rod helt uden brug af ord: Dempster v. A-Rod

 

At ramme batteren med bolden kan dog hurtigt udvikle sig, som i denne kamp mellem Los Angeles Dodgers og Arizona Diamondbacks, hvor der forinden var blevet kastet lidt frem og tilbage et par gange, inden der for alvor gik sandkassekonflikt i den: Dodgers v. Diamondbacks i børnehaven. Bemærk i øvrigt legendariske, 85-årige Vin Scullys nøgterne kommentarer undervejs.

 

Det er dog langt værre at blive ramt af bolden friskt fra battet, hvilket Alex Cobb (Rays) og J. A. Happ (Blue Jays) måtte sande i løbet af sæsonen: Cobb og Happ. Begge er dog tilbage på banen igen.

 

Hele tre perfect games (en pitcher vinder en kamp over mindst 9 innings uden at modstanderholdet én eneste gang når frem til en base) blev det til i sidste sæson, mens det i denne kun blev til nærved og næsten: Yu Darvish (Rangers) måtte i starten af sæsonen se et perfect game fosvinde ved batter nr. 27 (kan ses her), og i starten af september måtte Yusmeiro Petit (Giants) lide samme skæbne (kan ses her). Petit havde vist lidt sværere ved at håndtere skuffelsen end Darvish.

 

Derimod leverede Homer Bailey (Reds), Tim Lincecum (Giants) og Henderson Alvarez (Marlins) en no-hitter. Det var i øvrigt førstnævntes anden no-hitter i karrieren. Baileys no-no kan ses her; og Lincecums er her. Alvarez lavede sin no-hitter på sæsonens sidste dag, så sammendrag er endnu ikke klar, men den afgørende bold og jubelscenerne kan dog ses her.

 

Strukturen i playoff

Postseason indledes med to wildcardkampe, én i hver liga. Her mødes de to højest rangerede hold, som ikke vandt en divisionstitel, i en enkelt vind-eller-forsvind-kamp. Vinderen ryger videre til Division Series og får fornøjelsen af at møde ligaens førsteseedede hold, mens nummer 2 og 3 mødes i den anden serie. Der spilles her bedst af fem kampe, hvor det højest rangerede hold har hjemmebanefordel, hvilket betyder, at de starter med to hjemmekampe, efterfulgt af to udekampe, for så at have en eventuelt femte kamp på hjemmebane.

     Efter Division Series er det blevet tid til Championship Series, som spilles bedst af syv kampe. Holdet med hjemmebanefordel får først to hjemmekampe, efterfulgt af tre udekampe, og afslutningsvis endnu to hjemmekampe, hvis altså ikke det hele er afgjort tidligere, altså en 2-3-2-model.

      De to vindere, altså AL-mestrene og NL-mestrene, mødes i World Series, som ligeledes spilles bedst af syv kampe og efter samme model som i Division Series. Her går hjemmebanefordelen dog ikke til det højest rangerede hold, men derimod til vinderen af All-Star-kampen, som i modsætning til de tre andre store amerikanske ligaer - NFL, NHL og NBA - altså er mere end blot en show-kamp. AL vandt All-Star-kampen 3-0 og har dermed hjemmebanefordel.

 

American League (AL) wildcardkamp

Cleveland Indians er klar til wildcardkampen og har sikret sig hjemmebanefordel i det opgør. Deres modstander er dog ikke fundet endnu, for eftersom Tampa Bay Rays og Texas Rangers begge endte med en record på 91-71, og derfor skal mødes i en tiebreaker mandag aften, så må Indians pænt vente lidt endnu med at få at vide, hvem de skal byde op til dans på Progressive Field onsdag aften. Når det ligger klart, om det er Rangers eller Rays, vil jeg komme med en fyldig opdatering til den kamp. I stedet for kommer her en kort optakt til tiebreakeropgøret.

 

AL tiebreaker

Mandag aften (lidt over midnat dansk tid) mødes Tampa Bay Rays og Texas Rangers på sidstnævntes hjemmebane, Rangers Ballpark in Arlington. De har mødt hinanden 7 gange i denne sæson: 3 sejre til Rays og 4 til Rangers, hvilket har givet dem hjemmebanen i denne kamp.

 

Tampa Bay Rays

David Price er den sandsynlige starter for Rays. Han er 9-8 i 26 starter i denne sæson og har en ERA for i år på 3.39. Han har faktisk været bedst på udebane, hvor han i 14 kampe er 7-2 og har en ERA på 3.21. Han har ikke pitchet mod Rangers i denne sæson, men har startet imod dem 8 gange tidligere. Han er blot 1-5 i disse kampe og har en ERA på 5.98 for de opgør. Han mødte dem to gange i sidste sæson, hvor det blev til en sejr og et nederlag og en ERA på 6.97 for de to opgør, som begge blev spillet hos Rangers.

 

Texas Rangers

Hjemmeholdet ser ud til at starte med Martin Perez på mounden. Alternativet ville være Matt Garza efter kun tre dages pause, hvilket ikke synes sandsynligt. Perez er 10-5 i 19 kampe i denne sæson og med en ERA på 3.55. På hjemmebane er han 3-3 i 8 kampe og med en ERA på 3.18. Han har mødt Rays en enkelt gang i hans første sæson sidste år, hvor han som reliever pitchede 5 innings på udebane, tillod 7 hits og 2 runs, hvilket mundede ud i en ERA på 3.60 og en no-decision.

     Det ser desuden ud til, at Rangers får Nelson Cruz tilbage efter overstået karantæne i forbindelse med tidligere nævnte Biogenesis-skandale. Cruz’s batting average mod Price er .429 - 21 forsøg har kastet 9 hits af sig, og 3 deraf blev til home runs.

 

Dette match-up synes at tale til Rangers’ fordel. Price har dårlige erfaringer mod netop Rangers, og så har Rays selv lukket Rangers ind i playoff-varmen, da de tabte to af deres tre sidste kampe i sæsonen mod Toronto Blue Jays. Rangers gjorde det, de skulle: vinde deres tre sidste kampe, men det var nu Rays, som ikke selv fik afgjort tingene. Momentum er hos Rangers, ligesom de synes favoriseret af pitcher match-up’et, omend Perez også synes at være et lidt usikkert kort, da han kun er 22 år og er i gang med sin blot anden sæson. Price debuterede i 2008 og har 151 kampes erfaring at trække på, mens Perez blot har pitchet 31 kampe.

 

Skulle noget ændre sig i forbindelse med de formodede startere, bliver bloggen naturligvis opdateret.

 

National League (NL) wildcardkamp

Her mødes divisionsrivalerne Pittsburgh Pirates og Cincinnati Reds på førstnævntes hjemmebane, PNC Park. Begge var længe i spil til divisionstitlen i NL Central Division, men de formåede ikke at holde trit med St. Louis Cardinals, som snuppede deres første divisionstitel siden 2009. Tilbage stod så kampen om, hvem der skulle have hjemmebane i wildcardkampen. Programmet kunne i den henseende ikke være sat ret meget bedre sammen, da Pirates og Reds mødtes hos sidstnævnte i de tre sidste kampe i sæsonen. Inden den serie havde Pirates vundet en enkelt kamp mere end Reds, men da stillingen i deres indbyrdes opgør for sæsonen på daværende tidspunkt hed 8-8, ville hjemmebanen gå til det hold, som vandt denne afsluttende 3-kampsserie; skulle de slutte med lige mange sejre for sæsonen ville det nemlig være stillingen i de indbyrdes kampe, som ville afgøre hjemmebanefordelen. Pirates gjorde kort proces og vandt ganske overbevisende de to første opgør, 4-1 og 8-3, og derfor spilles denne wildcardkamp altså i Steel City. De satte desuden trumf på og vandt også det tredje opgør med cifrene 4-2.

 

PNC Park, Pittsburgh

Et forholdsvist nyt stadion, som blev åbnet til starten af 2001-sæsonen, beliggende få hundrede meter fra Pittsburgh Steelers’ hjemmebane, Heinz Field, og med right field næsten ud til Allegheny River. Det er dog kun sket to gange, at en bold er blevet slået ud i vandet; pudsigt nok var den ene af gangene i denne sæson i en kamp mod Reds, da Pirates’ Garrett Jones sendte en 'two-run homer' ud til ænderne i floden. Tidligere nævnte Homer Bailey lavede også sin første no-hitter her på banen, som egentlig ikke favoriserer hverken pitchere eller battere. Dog har venstrehåndede battere en fordel kontra de højrehåndede, da afstanden fra platen og ud til væggen ved right field er på 320 feet (98 meter), mens der til venstre for center field er hele 410 feet (125 meter) til et home run. Førnævnte Jones er i øvrigt også venstrehåndet.

 

Pittsburgh Pirates

Holdet har i denne sæson excelleret med deres pitching. De har tilladt næstfærrest runs i hele MLB (577 stk.), har den tredjebedste bullpen (relief pitchers) med en ERA på 2.87 og ligger ligeledes på en tredjeplads for deres totale pitching (ERA 3.27) - kun overgået af Atlanta Braves og Los Angeles Dodgers, henholdsvis nummer et og to på listen. Deres defensiv blev yderligere forstærket med tilgangen af tidligere AL MVP, Justin Morneau, som kom til Pirates fra Minnesota Twins på den sidste dag i august. Et eksempel på hans defensive evner kan ses her.

     Til gengæld har man haft et noget sløvt offense, som kun har formået at sætte 634 runs på tavlen, hvilket blot rækker til en 20. plads i MLB. Pirates’ batting average har ikke været meget bedre, og de .245 rækker kun til en 22. plads; mod højrehåndede pitchere er de .241 i denne sæson. Som før nævnt er PNC Park ikke et ”hitter’s paradise”, og det skal selvfølgelig tages med i vurderingen af hjemmeholdets offense. I slutningen af august forstærkede man tilmed offensiven med tilgangen af right fielder (RF) Marlon Byrd fra New York Mets. Hans batting average for sæsonen er .291, mens han i 30 kampe for Pirates ligger på .318. Et andet vigtigt offensivt kort er højrehåndede centerfielder (CF) Andrew McCutchen, som har lavet 20 home runs i denne sæson, heraf 9 på hjemmebane. Hans batting average er faktisk bedst på PNC Park, hvor han ligger på .337 for sæsonen, mens hans total er på .317. Third baseman (3B) Pedro Alvarez ligger kun på .233 for sæsonen, men har lavet hele 36 home runs, hvoraf de 16 er scoret på hjemmebane. Hans batting average er her dog på beskedne .199

 

Pirates starter med venstrehåndede Francisco Liriano på mounden. Han har været intet mindre end suveræn på hjemmebane, hvor han i 11 kampe er 8-1 med en ERA på 1.47. Her i den første sæson for Pirates har han mødt Reds 4 gange: 0-3 og en ERA på 3.77 er resultatet af de opgør. Det var tilmed Reds, der tilbage i juni gav Liriano hans eneste hjemmebanenederlag i denne sæson. Hans pitching fejlede dog ikke noget i den kamp, da han kun tillod et enkelt run over 6 innings. Senest pitchede han på hjemmebane mod Reds den 20. september, hvor han over 8 innings blot tillod 2 runs og endte med en no-decision (andre spillere blev tilskrevet sejr/nederlag) i en kamp som Reds vandt 6-5 i 10. inning efter et vanvittig heldigt comeback i 9. inning. Selvom Liriano altså er 0-1 hjemme i to kampe mod Reds, har han i de to kampe leveret en ERA på blot 1.93. Samlet tillod han 7 hits og 3 runs over 14 innings. Kan han holde fast i den stil, behøver Pirates’ offense ikke engang at have en vanvittig god dag for at vinde kampen.

 

Cincinnati Reds

Holdets offense har ikke været specielt imponerende. Med 698 scorede runs indtager Reds en 11. plads i MLB; holdets batting average på .249 kvalificerer dog kun til en beskeden 18. plads. Mod venstrehåndede pitchere har Reds et batting average på .241 i denne sæson. Løntunge, first baseman (1B), Joey Votto, ligger på .306 for sæsonen - en anelse under hans standard. De seneste tre måneder har han ikke været over 0.287. Fra tidligere omtalte 6-5 sejr til Reds var det faktisk Votto, som lavede det afgørende home run, så Pirates er udmærket klar over, hvem de har med at gøre. Sydkoreanske Shin-Soo Choo, som kom til Reds fra Cleveland Indians før sæsonen, har med .286 det næsthøjeste batting average for Reds i år. Både Choo og Votto er i øvrigt venstrehåndede, hvilket jo som tidligere nævnt ikke er nogen ulempe på PNC Park. Til gengæld er Votto dog kun .200 mod Liriano i ti forsøg, mens Choo er .194 siden 2009, men kun .083 i tolv forsøg i år.

      På den defensive front har det set noget bedre ud. Man har kun tilladt 589 runs, hvilket giver en fjerde plads i hele MLB, og så topper man listen med modstanderes batting average på kun .236 - lige foran Pirates (.238). Holdets samlede ERA er på 3.38 - en fjerde plads i MLB; Reds bullpen ligger på 3.30, hvilket kaster en 7. plads af sig.

 

Startende pitcher bliver højrehåndede Johnny Cueto, som har været skadet en stor del af sæsonen. Efter den seneste pause på mere end to måneder - han spillede slet ikke i juli og august - har han pitchet to kampe: ude mod Houston Astros og hjemme mod New York Mets. Han var 1-0 og med en ERA på 0.75 for de to starter, hvor han over sammenlagt 12 innings tillod blot 8 hits og et enkelt earned run, som i øvrigt var et home run. For 11 kampe i sæsonen er han 5-2 med en ERA på 2.82. Cueto har en intet mindre end fremragende statistik mod Pirates: i 21 starter (alle for Reds) er han 13-4 med en ERA på 2.37. Endnu bedre bliver det, når man ser på hans stats for kampe på PNC Park: 8-2 over 13 starter og en ERA på 1.90. To starter i starten af sæsonen er det blevet til på PNC Park, og her pitchede han sammenlagt lidt over 12 innings: 1-0, 3 hits, 1 run og en ERA på 0.73. Med disse tal er det lige før det kunne synes en fordel for Reds, at de ikke skal spille på hjemmebane. Det helt store spørgsmål i forhold til Cueto må være, hvor længe han holder i kampen. Med kun to kampe siden slutningen af juni kan han ikke ligefrem påstås at være i optimal kampform. Han klarede dog senest 99 pitches over 7 innings mod Mets, og da han senest pitchede mod Pirates i slutningen af maj, brugte han kun 103 pitches over 8 innings.

 

Indbyrdes

De seneste fem år har holdene mødt hinanden 85 gange og Reds har vundet 47 af gangene, og har endda også overtaget i Pittsburgh med en 24-21 record. I denne sæson er det blevet til 19 opgør, hvor Pirates har haft overtaget, 11-8, ligesom de har vundet 5 af 9 hjemmekampe mod Reds. I kampene spillet på PNC Park har der været scoret fra 2 runs til 17 runs; i gennemsnit er det blevet til 8.89 runs per kamp i Pittsburgh.

 

Det tegner til et yderst jævnbyrdigt opgør og i princippet også en noget scoringsfattig affære. Cueto kan blive den afgørende faktor, forstået på den måde, at hvis han er på sit sædvanlige niveau kan han gøre det meget surt for Pirates; hvis han endnu ikke er 100% klar, kan det derimod kaste det afgørende run af sig og sende Pirates videre i playoff. Uanset hvem af de to hold, der går videre, skal St. Louis Cardinals nok få deres at se til i næste runde.

 

Kampen spilles kl. 00:00 natten til onsdag (d. 2. okt.).

 

------

UPDATE

 

Hermed den lovede opdatering til AL Wildcardkampen...

 

American League (AL) wildcardkamp

Cleveland Indians tager hjemme imod Tampa Bay Rays, som vandt tiebreakeren mod Texas Rangers med 5-2. Rays hjemmebane, Tropicana Field, tegnede ellers til at blive stedet, hvor Wildcardkampen skulle spilles, men i de tre sidste runder strøg Indians forbi Rays og sikrede sig dermed hjemmebanefordelen. Indians var senest i playoffs tilbage i 2007, mens Rays er her for fjerde gang i løbet af de seneste seks sæsoner.

 

Progressive Field, Cleveland

Stadion er fra 1994 og ligger ved siden af Quicken Loans Arena, hjemmebane for NBA-holdet Cleveland Cavaliers. Lake Erie ligger cirka en kilometer væk, og det giver tit nogle specielle vindforhold, især om efteråret. Dette favoriserer typisk pitchere, da vinden ofte ikke hjælper bolden på vej efter kontakt med battet. Venstrehåndede hittere kan dog af og til være begunstiget af vindforholdene.

 

Cleveland Indians

Holdet endte med 745 runs som det fjerdemest scorende hold i AL. Defensivt tillod Indians 662 runs i sæsonen, hvilket giver en 6. plads på listen over ’runs imod’. Indians er 15-2 siden den 13. september, og det er i særdeleshed denne stærke slutspurt, som har bragt dem frem til denne wildcardkamp, da der på det tidspunkt stadigvæk var seks seriøse bejlere til de to wildcardpladser i AL. Man skal dog ikke lade sig forblænde af den flotte stime, da Indians i den grad havde et nemt slutprogram. De to nederlag kom til Royals - en af føromtalte bejlere - mens 14 af de 15 sejre kom imod de tre nederst placerede hold i AL - White Sox, Astros og Twins.

     Indians er det af de tilbageværende ti hold med den dårligste hold-ERA: 3.82 for de 162 kampe giver en 15. plads i hele MLB. Det er dog værd at bemærke, at Boston Red Sox - holdet med flest sejre i AL - endte, med en ERA på 3.79, på en 14. plads på selvsamme liste (Red Sox havde til gengæld også MLB’s mest potente offense, som sørgede for hele 853 runs - hele 57 runs mere end nr. 2 på den liste). Med en ERA på 3.62 imponerede Indians bullpen heller ikke: det rakte blot til en 19. plads i MLB.

 

Indians starter med højrehåndede Danny Salazar på mounden. Dette er Salazars første sæson - han debuterede d. 11. juli på hjemmebane mod Blue Jays - og kampen mod Rays er blot hans kamp nr. 11 i MLB. Han har indtil videre formået at videreføre sin fine ERA på 3.10 fra minors og har en ERA på 3.12 i MLB-sammenhæng. I sine hidtidige 10 starter er han 2-3. Han har kun en enkelt gang pitchet mere end seks innings, og derfor har han også kun en enkelt gang været over 89 pitches. På hjemmebane er han 2-0 i 4 starter og har en ERA på 3.13. I 6 aftenkampe er han 1-3 med en ERA på 4.45. Salazar har endnu ikke mødt Rays.

 

Tampa Bay Rays

Tilbage i juli var Rays et af de varmeste hold i MLB med en 21-4 record. Så startede august og en Rays-periode på 2-8, hvilket så blev fulgt op af en 8-2 serie, inden det igen vendte til en 4-13 periode. Hvad der ellers lignede en sikker vej mod playoff blev stille og roligt til en vandring mod det uvisse. De løftede sig dog hen imod slutningen af sæsonen, og inden de sidste tre kampe mod Blue Jays lignede Rays næsten en sikker deltager i Wildcardkampen: med to sejres forspring ned til Texas Rangers kunne de selv afgøre deres playoffskæbne. Det blev dog til to nederlag til Blue Jays, og i den sidste kamp var Rays ved at sætte en 7-0 føring over styr, men holdt dog fast og vandt 7-6, og dermed måtte de ud i tiebreakeren mod Rangers.

     Med 695 scorede runs har Rays’ offense ikke ligefrem været en dominerende faktor i ligaen: hele otte hold i AL har sat flere runs på kontoen end Rays har formået i denne sæson. På den defensive side giver de 644 runs imod dog en noget bedre placering som nr. 5 i AL. Holdets samlede ERA er på 3.74 - en 12. plads i MLB - mens de lige akkurat klemmer sig foran Indians under bullpen-statistikken med en ERA på 3.59 og en deraf følgende 18. plads.

 

Alex Cobb (højrehåndet) er startende pitcher for Rays. Som tidligere nævnt i denne optakt blev Cobb ramt af en bold i hovedet tilbage i juni, og det kostede ham en hjernerystelse, en væskeansamling bag øret og en to-måneders pause. Han har dog vist rigtig god form, siden han den. 15. august kom tilbage på mounden, hvor han i 9 kampe (5-1, ERA 2.41) kun to gange har tilladt mere end 2 runs: 3 i en kamp mod Red Sox, og 4 i en kamp mod Mariners. 7 af disse 9 kampe var desuden mod hold, som var med i kampen om playoff-pladserne. I sine tre år i ligaen har Cobb besøgt Progressive Field en enkelt gang: i sidste sæson tillod han 6 hits og 3 runs over 6 innings (ERA 4.50) og fik desuden tilskrevet sejren, i en kamp som Rays vandt 10-3. Totalt har han pitchet 3 kampe mod Indians med en 2-1 record til følge og en ERA på 2.70. I denne sæson er han 11-3 i 22 starter med en ERA på 2.79. For 54 starter i karrieren er Cobb 25-14 og har en ERA på 3.39.

 

Indbyrdes

Indians og Rays har mødt hinanden 6 gange i denne sæson fordelt ligeligt mellem Cleveland og St. Petersburg, Florida. Rays vandt 4 af disse opgør: 2 ude og 2 hjemme. Ingen af kampene var scoringsmæssigt tætte, da alle opgør blev afgjort med mindst 4 runs; Indians vandt sågar med hele 13-0 på udebane. Over de seneste 5 sæsoner har de mødt hinanden 37 gange: Indians har vundet de 15 af kampene, mens Rays har vundet de 22 andre gange. Indians’ batting average mod højrehåndede pitchere er i denne sæson .247, mens Rays’ er .251.

 

Jeg tror, Terry Francona kan blive nøglen til succes for Indians i denne kamp. Han ved om nogen, hvad der skal til for at få succes i playoffs (to World Series-titler som Manager for Red Sox (2004 og 2007)), og hans beslutninger i løbet af kampen kan måske blive afgørende. Salazar som starter synes dog at være lidt af et sats; personligt ville jeg have valgt Ubaldo Jimenez, som har 2 sejre i 2 starter mod Rays på Progressive Field, hvor han senest i juni holdt Rays nede på 4 hits og 0 runs over 8 innings. Han pitchede dog senest mod Twins den 29. september og er derfor ikke klar til denne kamp, men da netop muligheden for at møde Rays var til stede, havde det måske været bedre at have gjort ham klar til Wildcardkampen. Han må dog være en sikker mand i rotationen, hvis Indians vinder kampen mod Rays.

     Jeg kunne i øvrigt godt forestille mig, at denne kamp ikke bliver nogen tæt affære, ligesom de to holds hidtidige opgør i denne sæson heller ikke har været det.

 

Kampen spilles kl. 02:00 dansk tid natten til torsdag (3. okt.).

Seneste blogs fra Reck Brown
23/10-2013 11:48 MLB - World Series 2013
11/10-2013 03:34 MLB - National League Championship Series
30/09-2013 03:59 MLB - optakt til wildcardkampene

Brugerprofil

Reck Brown Reck Brown har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 19. januar 2012


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 97%
Balance 0.00 0.00 0.00 -2.18
Hitrate 0/0 0/0 0/0 26/67
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

 

Amerikansk Fodbold

USA - NFL
0%
0%
0%
430%
0.00
0.00
0.00
3.30
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
430%
0.00
0.00
0.00
3.30
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Baseball

USA - MLB
0%
0%
0%
188%
0.00
0.00
0.00
14.08
0/0
0/0
0/0
13/16
Total
0%
0%
0%
188%
0.00
0.00
0.00
14.08
0/0
0/0
0/0
13/16
 

Basketball

Danmark - Canal Digital Ligaen
0%
0%
0%
300%
0.00
0.00
0.00
2.00
0/0
0/0
0/0
1/1
USA - NBA
0%
0%
0%
61%
0.00
0.00
0.00
-13.61
0/0
0/0
0/0
9/35
Total
0%
0%
0%
68%
0.00
0.00
0.00
-11.61
0/0
0/0
0/0
10/36
 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
England - FA Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Holland - Eredivisie
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Schweiz - Challenge League
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-6.00
0/0
0/0
0/0
0/6
 

Ishockey

USA - NHL
0%
0%
0%
101%
0.00
0.00
0.00
0.05
0/0
0/0
0/0
2/6
Total
0%
0%
0%
101%
0.00
0.00
0.00
0.05
0/0
0/0
0/0
2/6
 

Tennis

Challenger turneringer
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
WTA Tour
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt