Blog » Michael Svendsen i fokus

Michael Svendsen i fokus
Af Frank, Brasilien, Man. 8. aug. 2011, 16:35
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (26) Til kommentarer

Dommeren er vel aldrig populær efter et nederlag med diskutable kendelser i en intens topkamp mellem to medaljekandidater. Efter denne weekend skal dommer Michael Svendsen nok ikke forvente at blive facebook-venner med mange fra Brøndby lejren efter det lykkedes OB at vende 0-1 til en vigtig 2-1 sejr i søndagens Superliga-brag.

 

Jeg havde ikke forestillet mig, at nogle udenfor blindesamfundet kunne brokke sig over udvisningen af Anders Randrup. Det må være svært at finde to mere velfortjente advarsler, (måske Nicklas Jensens udvisning i en landskamp i Parken mod Spanien for en del år siden) og at Anders Randrup blev udvist burde ikke være til diskussion.

 

Det er det så blevet alligevel, da der er kunne have været fløjet frispark til Randrup inden Brøndby backen hiver i Bashkim Kadrii´s trøje. Efter at have set situationen igennem en del gange mener jeg personligt ikke, at det bliver begået en speciel tydelig forseelse på Randrup og det gule kort efterfølgende er ganske korrekt. Jeg respekterer, at der kan være andre holdninger til denne situation, men tillader mig samtidig at støtte dommerkendelsen.

 

Mon ikke vi alle kan blive enige om, at den efterfølgende handling fra Randrup er komplet tåbelig. 

Det er utilgiveligt dumt at lave samme forseelse blot et par minutter efter første advarsel. Det bliver virkelig dyrt for kriseramte Brøndby, da OB allerede på følgende dødbold scorer sejrsmålet til 2-1.

 

SE HØJDEPUNKTER FRA KAMPEN HER: http://onside.dk/fodbold-video/superligaen/ob...

 

Captain America på Mission

Den nye Brøndby anfører Clarence Goodson har én interesse efter kampen. Han vil beskytte den unge Randrup for kritik og vender derfor hurtigt fokus mod Michael Svendsen. Udvisningen var en ”absolut disgrace”, da Anders Randrup ikke får tildelt det frispark inden første advarsel. Det vil amerikaneren gerne have bliver diskuteret, og Michael Svendsen skal i overskrifterne fremfor den udskældte Anders Randrup.

 

Hvis det på én eller anden måde kan lykkes at få nederlaget til at skyldes en dommerfejl, så er det nemmere at holde moralen oppe til de kommende kampe. Det er vel også derfor en god idé efter Horsens/Ried kampen at fokusere på f.eks en god første halvleg og så glemme lidt alle de indkasserede scoringer i anden halvleg. Det kan man jo så afskrive med, at det skyldes et hårdt program eller en smal trup. Alt fokus skal væk fra manglende kvalitet i egne rækker, og i dette tilfælde skal Anders Randrup ikke sidde tilbage med skylden for nederlaget.

 

Det er helt fint at diskutere de kontroversielle kendelser, og vores amerikanske anfører er selvfølgelig frustreret over de seneste præstationer og yderligere skuffet over ikke at få tilkendt et straffespark.

Goodson vil sandsynligvis også meget gerne have fokus væk fra, at han selv spillede en rædselsfuld kamp, hvor han kostede første scoring og ikke fik dirigeret defensiven efter udvisningen af Randrup. Der gik over et minut fra Randrup får det andet gule kort til OB sætter spillet i gang igen, men Goodson får ikke justeret forsvarskæden, og det udnytter Andreas Johansson til at stå i fri i feltet og svenskeren kan uhindret indtage rollen som matchvinder.

 

Efter kampen er Goodson hurtig til at glide af på spørgsmålet om den manglende organisation ved OB´s anden scoring, og han foretrækker helt klart at diskutere dommeren.

 

Luk Røven Krohn-Dehli!

Michael Krohn-Dehli bør få en karantænestraf fra DBU´s disciplinærudvalg. Hvor Clarence Goodson holder sig nogenlunde til kun at tale om kendelserne og undgår personlig kritik, så går landsholdsspilleren over stregen ved at kalde Michael Svendsen for ”fuldstændig arrogant”. Krohn-Dehli mener også, at have en fremtid som dommerbedømmer, da han har vurderet, at Michael Svendsen ikke er god nok til at passe fløjten.

Det er helt klart upassende med sådan et personligt angreb på en dommer. Tænk hvis Svendsen kom med en personlig vurdering af Brøndby spillerens opførsel. Krohn-Dehli skulle nok hellere bruge mere krudt på grønsværen frem for at lave dommervurderinger.

 

Michael Krohn-Dehli er i forvejen frustreret over ikke at få lov til at skifte klub og er ekstra hårdt ramt af krisen i Brøndby, da han også har givet udtryk for, at han føler sig snydt for anførerbindet.

 

Skal vi have en diskussion om en dommer er berettiget til at dømme på Superliga-niveau skal det ske på baggrund af en samlet objektiv vurdering af kendelser, og ikke fordi en diskussion, der udspringer af en skuffet Brøndby spiller har en personlig holdning om, at dommeren virker arrogant.

 

Der er selvfølgelig en forhistorie mellem Krohn-Dehli og Michael Svendsen med en hårdt dømt udvisning til Brøndby profilen i en tidligere også meget dramatisk kamp i Odense. Dengang fik Krohn Dehli 2 spilledages karantæne for at sige ”Luk røven” til Michael Svendsen i ophidselse over udvisningen.

Mon ikke denne tidligere episode har stor indflydelse på Michael Krohn-Dehli´s udtalelser og ikke så meget de kontroversielle kendelser i søndagens 2-1 nederlag.

 

Men hvor Clarence Goodson dels prøver at dække for en udsat holdkammerat og få fokus på dommeren, så er Michael Krohn-Dehli ude i en personlig vendetta, og DBU bør belønnede udtalelser med et par karantænedage.

DBU har tidligere straffet lignende udtalelser fra spillere og trænere, og det er vigtigt at holde et højt niveau i debatten, hvor det ikke må blive legitimt at komme med personlige angreb. Man har selvfølgelig ret til at være uenig i kendelserne og også vise denne utilfredshed, men grænsen går ved de personlige udtalelser.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt