Blog » Melodigrandprix 1. semifinale

Melodigrandprix 1. semifinale
Af fladfisk, Fre. 18. maj 2012, 14:36
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (24) Til kommentarer

 

Tirsdag d. 22. maj skydes årets europæiske melodigrandprix i gang. Det sker når den første af to semifinaler afvikles i Aserbajdsjans hovedstad Baku. 18 lande kommer på scenen, heriblandt Danmark, og de 10 som høster flest stemmer går videre til lørdagens finale. Melodigrandprixet er efterhånden blevet en stor begivenhed også i bettingmæssig forstand, og jeg har haft pæn succes med mine spil på grandprixet de seneste år. Derfor vil jeg i år dele mine overvejelser med jer, og håber at det kan igangsætte en brugbar diskussion om diverse spilmuligheder på grandprixet. I må forstå at jeg i min gennemgang af sangene prøver at analysere hvilke sange der kan opnå mange stemmer, og altså ikke hvilke sange jeg subjektivt synes bedst om. Jeg vil til slut opsummere mine vurderinger, og lave en liste over hvilke 10 sange jeg forventer går videre. Til hvert enkelt land er indsat et link. Jeg har tilstræbt at finde et link fra en liveoptræden, men det har i nogle tilfælde været svært. Landene præsenteres i startrækkefølge. Det har været diskuteret hvilken betydning startrækkefølgen har, men det er næppe en ulempe at optræde sidst, så man sidder frisk i hukommelsen.

Hvad afstemningen angår, så stemmer de 18 lande som deltager. For hvert land er sammensat en fagjury. Stemmerne fra denne jury vægter 50% og landets sms-stemmer vægter 50%.

 

Sang nr. 1: Montenegro.

 

Rambo Amadeus, Euro Neuro

 

Engelsk video link

 

Den makedonske udgave af Onslow rapper og synger sig igennem denne euroskeptiske sang. Ubarberet og i hvid undertrøje naturligvis. Håber han holder det afslappede vagabond-look til selve grandprixet, da det HELT sikkert vil have en befriende appel til mange, og samtidig understøtter sangens budskab. En modvægt til de mange jakkesæt i Bruxelles synes at være symbolikken.

Sangen har et meget iørefaldende monotont beat, nogle gode rim og en LÆKKER basgang! Sangen er lang tid om at 'komme i gang'. De første 22-23 sekunder går med at en langskægget 'galning' synger noget der mindre om et par linier fra en musikal og slutter med en grum latter: hahahahaha.

I videoen rider Rambo på et æsel på en vej hvor en lang række af biler danner kø bag ham. Et symbol på at den europæiske udvikling måske går for hurtigt til at almindelige mennesker kan følge med.

Makedonien er ikke spået mange chancer, men jeg tror at de har en minimal chance for at overraske og gå videre. Det er der tre grunde til:

Sangen har et tydeligt budskab, har nogle musikalske kvaliteter og er en af bare to raps i semifinalen.

Det er dog påkrævet at sceneshowet underbygger budskabet tydeligt, og at Rambo kan levere sangen med den rette blanding af alvor og glimt i øjet. Hold øje med hvordan den modtages til prøverne. Denne sang kan blive protest-stemmesluger. Det er dog en ulempe at den skal på som den første, da sangen havde været mere iøjnefaldende mellem to popnumre.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Makedonien 15% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 2: Island.

 

Gréta Salómone & Jónsi, Never forget

 

Link

Engelsk link

 

En smuk sang med en dyster skæbnesvanger tone. Masser af mol. Minder lidt om en introsang til en spændingsfilm, såsom James Bond. Stiger den halve tone til sidst som det er set så ofte i grandprix (det VIRKER jo :-). Dygtige sangere. Efter 2 minutter og 10 sekunder kommer et mellemstykke hvor musikken stopper og afløses af 19 sekunders lydintermezzo bl.a. sammensat af dryppende dråber, vindens susen og lyden af en forbikørende bil. Virker magisk og intenst i videoen, men kan have svært ved at opnå samme effekt live. Island vil høste mange jurystemmer, men har vel kun Danmark at stole på når det kommer til nabostemmer. Finland kan også støtte op, men alt efter vodkapriserne stemmer de muligvis hellere på de russiske bedstemødre. Sangen har en så international lyd, at den formentlig vil falde i manges smag. Det er da også en af bookmakernes helt store favoritter.

Det er dog ikke tilrådeligt at spille på at den går videre til så lave odds som den udbydes til i øjeblikket (1,08 betfair) da den er afhængig af stemmer fra nationer der ikke normalt stemmer islandsk.

 

Vurdering:

Jeg giver Island 85% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 3: Grækenland.

 

Eleftheria Eleftheriou, Aphrodisiac

 

Link

 

Er du gal hvor denne sang bare er et stilrent overflødighedshorn af danserytmer og erotik. Leveret af den underskønne Eleftheria. Jeg kan allerede nu visualisere hvordan denne sang kommer til at strømme ud fra diskotekerne i Jomfru Ane gade de lange lune sommernætter. Nem at danse til, nem at synge med på. Hvis Europa ellers er klar til en sommer med stiv pik og håret tilbage i disse økonomiske krisetider, så kan denne her sang vinde hele molevitten (bemærk: kan i skrivende stund spilles til odds 60 hos betfair).

Dertil kommer, at det ville være en poetisk håndsrækning til de kriseramte grækere at give dem en sejr (læs: topplacering). Også selvom de måske ikke har råd til at holde showet næste år. Den betrængte græske økonomi blev tydeliggjort i det nationale grandprix (som normalt er stort anlagt) der i år blev afholdt under to rulletrapper i et indkøbscenter. Ikke så meget som en guirlande eller et heksehyl blev taget i brug.

Det var dog heller ikke nødvendigt for Eleftheria. Hun laver et energifyldt, charmerende, erotiske og velkoordineret sceneshow sammen med 4 smadderdygtige dansere. Alle tilskuere og fjernsynsseere får en visuel lapdance.

Det store spørgsmål for mig er, om hun synger godt nok. I det nationale show var det play-back, og det kan være endog særdeles svært at brage rent og tydeligt igennem med sangen når man har så fysisk krævende et show. Hun har dog en skøn stemme afslører diverse andre klip. Prøverne vil formentligt afsløre om det skinner igennem i Baku.

Jeg håber at hun synger som en drøm. På med de kiwigrønne laksko. Go Elle! Go Greece!

 

Vurdering:

 

Jeg giver Grækenland 95% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Dette skyldes ikke mindst at Grækenland altid er en stemmesluger, og med stemmeberettigede lande som bl.a. Cypern og naboerne Albanien og Makedonien kikser det ikke. Elle har faktisk også cypriotisk statsborgerskab og stillede op i det cypriotiske GP i 2006, så herfra er topkarakteren en statsgaranti. Sidste år vandt Grækenland deres semifinale, og det er langt fra umuligt at det gentager sig i år.

 

Sang nr. 4: Letland.

 

Anmary, Beautiful song

 

Link

 

En lille ballade om en pige som drømmer om at lave en 'beautiful song' og komme med i melodigrandprixet. Og det er jo et temmelig lamt tema til en grandprixsang. Nevermind.

Jeg spår ikke Letland store chancer. Sangen er tæt på intetsigende, selvom omkvædet er udmærket. Og så må vi håbe at Anmary får styr på kontaktlinserne forud for hendes optræden. Hendes blik er til tider noget spøjst i videoen som kan findes i det ovenstående link fra den nationale finale. Som en gut skriver på youtube: Her eyes say to me: "Give me a vote or I will kill you and your familiy."

Letland har heller ikke fået naboerne med i denne semifinale, så det ser enddog rigtig svært ud.

Alligevel har en lille tvivl sneget sig ind, da jeg bliver ved med at nynne med på omkvædet, men jeg forventer et exit til Letland.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Letland 15% chance for at komme videre fra semifinalen. Sidste år blev Letland nummer 17 i deres semifinale.

 

Sang nr. 5: Albanien.

 

Rona Nishliu, Suus

 

Link

 

En kloning mellem Caroline Henderson og Björk. Rona Nishliu synger fantastisk! Balancerende på grænsen til skrigeri synger hun denne smukke ballade meget intenst og følelsesladet. En imponerende stemme, og et bevægende stykke musik. Synes jeg. Men er eurovisionen det rette sted for denne sang? Drukner den som et ubemærket trist komma mellem de andre sanges glade rytmer og svingende bagdele. Jeg tror det faktisk ikke. Havde sangen været sunget af en nordmand ville jeg aldrig have spået den nogen chance, men Albanien kan forvente at få nabostemmer fra grækerne, cyprioterne og makedonerne. Dertil kommer at jurystemmerne nok vil tilgodese denne sang, da det er konkurrencens bedste sangerinde. Jeg tror desuden at den kommer til at høste stemmer i Danmark, Island, Schweiz, Østrig og Israel hvor sørgmodige ballader er en del af den musikalske tradition.

Bemærk det sted i omkvædet hvor Rona vrider stemmen, som et instrument, fra en ren til en skæv tone og så yderligere op på en ren afsluttende tone. Meget behersket og smukt.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Albanien 75% chance for at gå videre fra semifinalen.

Sidste år gik Albanerne ikke videre, da de sluttede som nummer 14 i semifinalen.

 

Sang nr. 6: Rumænien.

 

Mandinga, Zaleilah

 

Link

 

Så er der rumænsk fest med tætsiddende laktøj, sækkepibe, trommeshow og harmonika. Sangen er en anelse ensformig, men kører derudaf med Zaleilahleilahlei everyday everybody . Et lidt kedeligt b-stykke. Jeg tror ikke at sangen kommer til at gøre det store væsen af sig i finalen, men det er dog overvejende sandsynligt at den kommer videre fra semifinalen. Det skyldes ikke mindst at der kommer stemmer fra naboerne Moldova og Ungarn. Serbien og Bulgarien er dog havnet i den anden semifinale, men mon ikke det er ligemeget når juryerne smider et par points oveni for brugen af utraditionelle instrumenter og sceneshow?

 

Vurdering:

 

Jeg giver Rumænien 85% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 7: Schweiz.

 

 

Sinplus, Unbreakable

 

Link

 

Schweiz er repræsenteret med et stykke gymnasierock. Og al fred med det, men guitarriffet og den gebrokne engelske vokal minder mig mere om halfest i 3.G end melodigrandprix. Opfordringen i teksten er velkendt; man skal svømme mod strømmen og gå efter at få sine vildeste drømme opfyldt. Igen studentikost. Carpe diem og halleluja. Sangen varer kun 2 minutter og 15 sekunder, hvilket altså er 45 sekunder færre end alle konkurrenterne, så med mindre man har brugt tiden siden sejren i den nationale finale på at optimere sangens længde må dette betegnes som et stort minus. Hurtigt ind, hurtigt ud, hurtigt glemt.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Schweiz 15% chance for at gå videre fra semifinalen. Sidste år sneg de sig, med et langt bedre bidrag, videre på det yderste mandat, for siden at slutte i bunden i finalen.

 

Sang nr. 8: Belgien.

 

Laura Van Den Bruel -'Iris', Would you

 

Link

 

Belgien har traditionel haft svært ved at komme videre fra semifinalen, og intet tyder på at det bliver nemmere i år hvor bidraget bestemt ikke overstråler tidligere års forsøg. En sød 16-årig pige 'Iris' synger en sød bette sang. Men vokalen er ikke helt i skabet. Iris er lidt usikker i overgangen til falset. Meget charmerende dog, men bare ikke nok til at være den sang folk beslutter sig for at stemme på. Ikke nogle oplagte jurystemmer, ikke nogle sikre nabostemmer og det stillestående sceneshow kommer ikke til at tiltrække meget opmærksomhed. Sangen er heller ikke nogen ørehænger.

Jeg bliver meget overrasket hvis Belgien går videre.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Belgien 8% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 9: Finland.

 

Pernilla Karlsson, Nar jag blunder

 

Link

 

En stille svensk ballade er Finlands bidrag i år. Også denne sang synges af en sød uskyldigt udseende pige. En rigtig svensk lyd, som hørt hos f.eks. Lisa Nilsson og Lisa Ekdahl. Denne sang når dog langt fra op på den kvalitet. Jeg synes den er ensformig. Men det er måske en fordel i grandprixsammenhæng, fordi at mange hurtigt kan nynne med? For os her i norden er den melankolske lyd meget appellerende, men jeg tvivler på at sangen kan fænge i øst- og sydeuropa. Lykkes det ikke samler den næppe stemmer nok.

 

Vurdering:

Jeg giver Finland 20% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 10: Israel.

 

Izabo, Time

 

Link

 

Bandet Izabo forsøger sig med israelsk cirkusbritpop. Forsangeren har en vokal der lyder som Bret Anderson fra Suede. Cirkustemaet har før været forsøgt i grandprixsammenhæng, men endnu uden nogen form for held. Senest i 2010 hvor Spanien fik to optrædener i finalen, fordi en tilskuer havde sneget sig op på scenen og legede klovn under første optræden. Tjek dette link, tid 1:09: Link

Sangen starter med lyden af cikader, efterfulgt at en rigtig sprechtalmeister-introduktion til ”the Izabo show”. Så kommer vi til det britpopinspirerede vers, afløst af det temmelig tandløse omkvæd hvor en håndfuld kvinder synger lidt halløj på israelsk. Det bliver næppe bedre af at blive oversat. Verset fungerer altså ret godt. I mine øre er britpop lig med vellyd, da det minder mig om min gymnasietid, men det er vel ikke den lyd der skal hentes frem i dag i grandprixsammenhæng? Sangen slutter lidt abrupt.

Hvis de laver et sceneshow i tråd med videoen med klovne med ansigtsmalede skøre smil og røde næser så får de altså ikke let ved at skrabe points nok sammen. Sangen er dog så anderledes i udtryk og lyd, at den måske vil få opmærksomhed nok til at klare skærene. Israel er også traditionelt svær for mig at bedømme, da jeg sjældent er specielt positiv. Jeg håber at Dana International snart kommer igen :-)

 

Vurdering:

 

Jeg giver Israel 30% chance for at gå videre til semifinalen.

 

Sang nr. 11: San Marino.

 

Valentina Monetta, The Social Network Song

 

Link

 

Valentina, San Marinos Lady Gaga, synger her sin hyldest til det store vidunder ”The world wide web”, og de mange muligheder det giver for at indgå i sociale netværk online såsom facebook. LOL for et tema. Sige mig lige...LOL! Elsker når hun siger: ”How about a little chat?” Det er kitch! Uh oh facebook!

Sangen har pt 75% dislikes, hvilket meget godt fortæller at den højest sandsynlig ikke går videre. Melodien er nem at glemme i mængden, men er en hyggelig café-baggrundsting.

Sidste år havde San Marino et bedre bud, men sluttede som nummer 16 i semifinalen. Det kan vist kun gå tilbage i år.

 

Vurdering.

 

Jeg giver San Marino 2 % chance for at komme videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 12: Cypern.

 

Ivi Adamou, La La Love

 

Link

Video-Link

 

En meget dansevenlig tempofyldt sang med international appel. Et godt omkvæd at synge med på, og en rytme som får alle til gynge med. Ikke underligt at man finder to svenskere som ophavsmænd, akkurat som tilfældet er ved det græske bidrag.

2 minutter henne i nummeret kommer et flow-break med en omgang trommehalløj. Ikke helt optimalt efter min mening, men det kan sagtens komme til at virke på scenen. Slutningen er lidt brat.

Det en sang som indbyder til et spændende sceneshow. Man må håbe at det bliver meget mere idérigt end tilfældet var i den nationale finale, hvor showet bestod at Ivi alene på scene i en sort kjole syngende play-back. Hun er bestemt en køn og charmerende pige, men nogle tromme-tosser og lidt fyrværkeri giver sikkert den sidste nødvendige opmærksomhed. I videoen kører de et vampyrtema som efter min mening fungerer dårligt. Håber ikke at det bliver overført til scenen, da det ikke hænger sammen med sangens glade budskab.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Cypern 90% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sangen har en høj feel-good faktor. Traditionelt får Cypern også stemmer fra de omkringliggende lande, og med svenskere involveret og en bred appel i øvrigt tror jeg også at Cypern vil få godt med stemmer i finalen.

 

Sang nr. 13: Danmark.

 

Soluna Samay, Should've known better

 

Link

 

Bag det danske bidrag står komponisterne Remee og Chief 1, hvilket bør være et pop-kvalitetsstempel. Sangen fremføres af Soluna som indtil grandprixet var et ubeskrevet blad, men hun optræder selvsikkert og synger godt. Sangen vandt overraskende vores nationale grandprix foran Jesper Nohrstedt og Brøns/Isakson.

Sangen har en lidt countryinspireret, Shania Twain-agtig lyd. Jeg er ikke specielt vild med den. Efter min mening mangler den noget inderlighed eller også skulle den være mere umiddelbart iørefaldende. Så jeg tror ikke på dansk succes i Baku.

Umiddelbart er det dog sandsynligt at den klarer sig videre fra semifinalen. Den er blevet taget vel imod i diverse eurovision-polls, og måske har sangen samme appel på de øvrige europæere som på danskerne. Men sikker på at den går videre er jeg ikke. Vi får nabostemmer fra Island, men så er resten op til juryerne og de andre landes goodwill.

 

Vurdering:

 

Jeg tror Danmark har 65% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 14: Rusland.

 

Buranovskiye Babushki, Party for everybody

 

Link

 

6 russiske kvinder, de fleste langt langt over pensionsalderen, skal charmere os med deres tandløse smil, nationaldragter og en blanding af vemodig russisk sang afløst af dance-rytmer med engelsk sang henover: Come on and dance, party for everybody”.

Det er simpelthen så beregnende et forsøg på at skabe noget komisk, iøjnefaldende og naivt iørefaldende så man burde straffe russerne alene for at fløjte på kvaliteten, og i stedet prøve at vinde ved hjælp af de billigste tricks. Men hvis det virker er det jo rent ud sagt smart, og det ER sandsynligt at de russiske oldinge vil få masser af stemmer på tirsdag, hvis de da stadig har helbred til at gå på scenen til den tid :-)

De er under alle omstændigheder søde at se på, og svære at glemme. Og sangen kan alle synge med på efter at have hørt de første 30 sekunder.

Det plejer at være en god grandprixopskrift. Traditionelt kan russerne regne med stemmer fra Finland, Letland og Rumænien. Det må dog være et stort minus for Rusland at der er fagjuryer med denne gang. Sangen er et af konkurrencens lavpunkter, hvilket juryerne BØR straffe. Men de vil på den anden side nok være kede af at skulle undvære de mange russiske seere i finalen (lidt konspirationsteori som jeg intet belæg har for!)

 

Vurdering:

 

Jeg giver Rusland 90% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 15: Ungarn.

 

Compact Disco, Sound Of Our Hearts

 

Link

Link til den meget bedre video-udgave

 

Lyden i Ungarns bidrag er U2 inspireret, og videoens socialrealistiske budskab ligeledes. Det er en international sang med en bred lydside. Der bruges masser af synthesizer.

Linket til Compact Discos liveoptræden ved det nationale GP afslører dog store kvalitetsforskelle på studieudgaven og liveudgaven af sangen. Vokalen er usikker og der er mikrofonproblemer. Det skal simpelthen blive bedre til finalen for at sangen skal gå videre, men i så fald har den også en rimelig chance. Nabostemmer fra Østrig og Rumænien.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Ungarn 40% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 16: Østrig.

 

Trackshittaz, Woki mit deim Popo

 

Link

 

Så bliver der rystet selvlysende numser, rappet på tysk og festet igennem.

Årets østriske bidrag er en energiudladning. Masser af dancerytme, og et omkvæd som man kan synge med på hvis man har bare en enkelt hjernecelle tilbage. Bliver et hit når der er 'party i provinsen' hen over sommeren. Når slagterens Emil møder op på CrazyDaisy, får parkeret hans ny-tunede knallert, og træder ind for at drikke hjernen ud med gutterne, så skråler han for første gang 4 sammenhængende ord på tysk, hvilket ikke skete en eneste gang i de mange tysktimer i folkeskolen: Woki mit deim Popo! Op i røven med hvad der er akkusativ :-)

Og det er sangens store styrke. Fest, glæde og numser der lyser og svinger. De to rappere er smilende og herlige at se på. Er det mon nok til at gå videre? Bookmakerne siger nej, men jeg stiller mig mere positivt. Sangen får vel nabostemmer af Ungarn og Schweiz, og selvom man ikke kan tro den høster megen hjælp hos juryerne, så har den nok sin målgruppe i de fleste lande.

Betyder det mon noget for sangens chancer at der rappes på tysk? Næppe. Jeg tror ikke at nogen misser tekstens budskab. Og så lyder tysk ikke så dumt når det rappes.

Sidst vi hørt en rap på tysk var i det år hvor Brødrene Olsen vandt, hvor Stefan Raabs kontroversielle ”Wadde hadde dude da” klarede sig fremragende og sluttede som nummer 5.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Østrig 35% chance for at gå videre fra semifinalen.

 

Sang nr. 17: Moldova.

 

Pasha Parfeny, Lautar

 

Link

 

Moldova har klaret sig rigtig godt i grandprixet ved flere lejligheder, selvom de kun har deltaget siden 2005. Pasha Parfeny, som synger årets bidrag, ligner en ung George Michael, og synger godt. Sangen er i flere tempi. Harmonikaen er det bærende instrument i den 20 sekunder lange folkemusikintro, som efterfølges af et vers af samme længde. Søde barmfagre nymfer danser rundt og laver et fint sceneshow. Efter 40 sekunder rammer vi så omkvædet. Og det er altså ret iørefaldende. Den underliggende folkemusik som bærer sangen er munter og lyder godt.

Sangen får sikre nabostemmer fra Rumænien, og vil høste jurypoints da den er af en højere teknisk kvalitet end mange af de andre.

 

Vurdering:

Jeg giver Moldova 67% chance for at gå videre til semifinalen.

 

Sang nr. 18: Irland.

 

Jedward, Waterline

 

Link

Link til den meget bedre studie-version

 

De to (u)charmerende umusikalske irske ADHD tvillinger er tilbage! Frisuren er den samme. Dragterne ligner stadig noget designet til et afsnit startrek. Sidste år blev de nummer 8 i finalen med sangen 'Lipstick'. Og de har ikke lært at synge rent endnu. Måske derfor at de begge to bare skråler løs på melodistemmen.

Waterline er en iørefaldende West-life inspireret pop-melodi. Den har fået en forfærdelig modtagelse i diverse eurovisionskredse, og ovenstående klip har f.eks. 3875 dislikes mod 3556 likes på youtube. Personligt synes jeg det er en meget bedre sang end 'Lipstick'. Omkvædet sidder hurtigt fast.

Der er en teori fremme om at teksten (som er en almindelig kærlighedstekst) er en direkte reference til Titanics forlis. Det er jo i år 100 år siden at det irsk byggede skib sank. Prøv at tænke på titanic når du hører teksten. Det er næsten usmageligt :-) ”Whistle blast, lights flash, throw a rope, grab a hold, waves crash. Im so close to the waterline, I know this is bound to go down as the big one”.

 

Jedward har den store fordel at de er iøjnefaldende! Det var en overraskelse for mig at de klarede sig så godt som de gjorde sidste år. Jeg tror at de appellerer til et bestemt segment (ikke just dem der sidder og nørder grandprix) blandt seerne, og at dette måske er nok til at sende dem videre til finalen. Jeg er dog i tvivl. Juryerne må straffe Jedward hårdt for deres urene sang.

Det er vigtigt for min chancevurdering at de kun blev nummer 8 i semifinalen sidste år. Selvom de klarede sig godt i finalen var de altså tæt på exit allerede i semfinalen. Det bør være usikkerhedsmoment nok til at man ikke spiller på at de går videre fra semifinalen til de aktuelle odds omkring 1,3. Faktisk bør man spekulere i om der er value i et spil på at de ikke går videre? Hvad siger seerne og juryen til en ny omgang Jedward? Denne gang mere melodiøse, men ellers akkurat som sidste år. Gaab, ”been there done that”? Eller ”Jubii, I år kan jeg ovenikøbet synge med”.

 

Vurdering:

 

Jeg giver Irland 65% chance for at gå videre fra semifinalen. De har stor fordel af at starte sidst.

 

 

Opsummering:

 

De 'sikre':

Grækenland 95%

Cypern 90%

Rusland 90%

Rumænien 85%

Island 85%

 

De næsten sikre:

Albanien 75%

Moldova 67%

Danmark 65%

Irland 65%

 

Slåsser om den sidste plads:

Ungarn 40%

Østrig 35%

Israel 30%

 

Kan måske overraske, men næppe:

Finland 20%

Makedonien 15%

Schweiz 15%

Letland 15%

 

Går ikke videre:

Belgien 8%

San Marino 2 %

 

Med udgangspunkt i denne liste kan der findes masser af valuespil. God fornøjelse.

 

/fladfisk

Seneste blogs fra fladfisk
18/05-2012 14:36 Melodigrandprix 1. semifinale

Brugerprofil

fladfisk fladfisk har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Aalborg
Bruger siden 22. juni 2005

Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 133%
Balance 0.00 0.00 0.00 +0.33
Hitrate 0/0 0/0 0/0 1/1
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

 

Basketball

Eurochallenge
0%
0%
0%
133%
0.00
0.00
0.00
0.33
0/0
0/0
0/0
1/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt