Blog » Manchester City - Klubben vi elsker at hade

Manchester City - Klubben vi elsker at hade
Af Frank, Brasilien, Tir. 4. okt. 2011, 21:55
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (3) Til kommentarer

Lad os begynde med en lille quiz, men jeg lover, at den ikke bliver speciel svær. Er følgende sagt af en United eller City spiller?

”Jeg har det ikke godt i Manchester, jeg bryder mig ikke om byen.”

 

Mon ikke de fleste gætter på, at citatet stammer fra en City spiller, og har man endda gættet på Mario Balotelli, så burde man lige klappe sig selv lidt på skulderen.

Men hvad er det lige præcis, der sker i Manchester City siden der åbenbart er en uendelig række problemer med disse overbetalte stjernespillere, der pludselig ikke synes om det knap-så-eksotiske Manchester?

 

Først og fremmest ligner truppen en krudttønde af primadonnaer med store personligheder. Manchester City er blevet kaldt Fight Club, da det flere gange er kommet til sammenstød til træningerne mellem de store egoer som f.eks Kolo Toure og Emmanuel Adebayor. Men også Carlos Tevez, Mario Balotelli og Edin Džeko har adskillige disciplinærsager på samvittigheden. Men problemer går langt længere tilbage end den nuværende trupsammensætning.

 

ROBINHO-SAGEN

I 2008 blev Robinho første megastjerne, der gjorde sin éntre hos The Blues efter oliepengene fra Abu Dhabi rullede ind hos Manchester klubben.

Allerede efter et år i klubben ville Robinho gerne videre. Han mistede lynhurtigt spilleglæden i den hårde engelske liga og kunne slet ikke falde til i Manchester. Robinho er en livsglad lille fætter, og som alle brasilianske stjerner skal man tage sig lidt ekstra af Robinho for at holde motivationen oppe.

 

Men mens naboerne klagede over høj brasiliansk musik, så kom det til sammenstød mellem manager Roberto Mancini og den skrøbelige Robinho. I december ´09 afviser Manchester City at sælge Robinho til Barcelona, men samtidig sætter Roberto Mancini sig i trænersædet, og så indgår den brasilianske stjernespiller ikke længere i planerne hos den italienske træner.

 

Efter blot en måned i trænersædet gør Mancini det usædvanlige, at han først indskifter og derefter udskifter Robinho i opgøret på Goodison Park mod Everton.

Det er voldsomt ydmygende, og Robinho accepterer straks at halvere sin løn for at slippe væk. Inden januar er overstået er Robinho taget tilbage til Santos på en lejeaftale og skiftede senere til Milan.

 

”Jeg kan ikke bekymre mig om ham, men kun om resultatet” -Roberto Mancini om Robinho efter Everton kampen.

 

TEVEZ-SAGEN

De fleste ser Carlos Tevez som skurken i opgøret med Roberto Mancini efter episoden i Bayern Munchen, hvor den kompakte argentiner nægtede at lade sig indskifte. Men er Carlos Tevez blevet retfærdigt behandlet af klubben?

 

Allerede i april sidste år var Tevez ude med en hård kritik af forholdene i klubben og stemningen i truppen. Han kritiserede fyringen af Mark Hughes og forklarede, at spillerne var utilfredse med Mancini´s træning. Svaret fra Roberto Mancini var ikke overraskende, at hvis Tevez var utilfreds, så måtte han finde en ny klub.

Roberto Mancini valgte blankt at afvise kritikken om træningen, hvor han nægtede at han kører med dobbelt-sessions, selvom dette var bekræftet af flere coaches i klubben.

 

Respekten for Mancini var dermed væk. Carlos Tevez viste flere gange stor utilfredshed med at blive udskiftet i de tilfælde, hvor Mancini ville give spilletid til den unge Balotelli. Det blev til uværdige skænderier på sidelinien.

 

Carlos Tevez anmodede herefter om et skifte til Italien og luftede gang på gang sin utilfredshed igennem hele sommeren. Tevez fik endda lidt hjemve til livet i det sydamerikanske, hvor han var dog en stor skuffelse ved Copa America turneringen. Tevez blev sat i forbindelse med adskillige klubber, men blev i sidste ende enig med brasilianske Corinthians. Men Manchester City tøvede med at trykke på salgsknappen, og handlen gik i vasken på transfervinduets sidste dag.

 

Det var derfor en deprimeret Carlos Tevez, der måtte vende tilbage til Manchester City og Roberto Mancini. Den utilfredse Tevez gjorde alt for at komme væk fra klubben, men ligesom med Robinho valgte City i flere omgange ikke at sælge spilleren.

 

Omkring episoden i Mûnchen, så påstår Mancini, at Tevez nægtede at lade sig indskifte, men Tevez har en anden version. Tevez var ude langs sidelinien i anden halvleg og varmede op sammen med de øvrige reserver. Men Mancini valgte at indskifte Nigel de Jong, da en tydeligt utilfreds Edin Džeko forlod banen. Derefter satte Tevez sig tilbage på bænken, men blev straks igen beordret til at varme op, da han skulle ind. Tevez forklarede, at han var klar, men Tevez fik samme besked tilbage om at varme op. Tevez nægtede og forklarede igen, at han var klar til at gå på banen. På intet tidspunkt var Mancini i kontakt med Tevez.

 

”Hvis vi vil forbedre os som et hold, så kan Carlos ikke spille for os. For mig er han færdig” -Roberto Mancini om Tevez efter Bayern kampen.

 

MANGLENDE KLUBÅND

Tevez og Robinho er langt fra de eneste spillere, der har været ude med kritik af forholdene i Manchester City og specielt Mancini´s mandskabsbehandling. Craig Bellamy røg først ned på reserveholdet og blev til sidst smidt ud af Mancini, der også valgte at kassere klubidolet Stephan Ireland, der svarede igen med en uhørt kritik af Roberto Mancini. Selv Emmanuel Adebayor oplevede at blive presset ud af Roberto Mancini, der valgte ikke at tage Togo angriberen med på en træningstur til USA:

”Klubbens syn på mig ændredes radikalt, da Mancini kom til. Jeg var på et splitsekund ikke god nok længere, men tog til Real Madrid, kom på holdet og scorede mål. Som jeg ser det er der noget galt, når jeg så ikke engang får lov at træne med holdet. Manchester City er et overstået kapitel for mig.”

 

De mange olie-milliarder betyder, at svingdøren roterer noget hurtigere i Manchester City, og det vil klart skabe utilfredshed blandt de kasserede spillere. Yderligere vil der være større kamp om spilletid i den stjernebesatte trup. Det stiller store krav til mandskabsbehandlingen, og netop på dette punkt er Roberto Mancini ikke den rette til posten. Der var allerede interne problemer, da Mancini var træner for Inter i 2008 med forholdet til den kontroversielle Zlatan Ibrahimovic, der efterfølgende nægtede at skifte til City, da klubben ville lave en byttehandel med Milan, der så ville få Robinho.

 

Forholdene under Mancini gør, at spillerne én efter én ikke trives i klubben. Træningen skulle være for hård og skabe flere skader i truppen. Ifølge adskillige spilleres udsagn er der intet sammenhold eller klubånd i klubben. Stemningen er som på en fabrik, hvor spillerne blot stempler ind og gør et stykke arbejde.

Netop dette var omdrejningspunktet for Stephan Ireland´s kritik:

”Mancini kunne ikke lide mig. Han gør alt forkert i City. Han skilte sig af med alle i klubben – selv kokken smuttede. Den familie jeg brugte ni år hos, eksisterer ikke mere.”

 

Samme diagnose stillede den tidligere City back Jérôme Boateng, inden han hjalp Bayern Mûnchen til en 2-0 sejr i Champions League over de tidligere holdkammerater. Vinder Manchester City er alle glade, men Bayern Mûnchen kampen viste også, at så snart resultaterne svigter, vælter hele korthuset i interne stridigheder.

 

Ambitionerne og forventningerne er enorme, men uden sammenhold og klubånd vil klubben falde sammen i de afgørende Champions League og Premier League kampe. Manchester City kan bruge alle olie-milliarderne på at samle de bedste spillere, men så længe Roberto Mancini står ved manager-roret får de ikke samlet en harmonisk trup, der kan vinde trofæer til klubben.

 

Denne politik med at presse spillere ud af klubben er kritisabel, og det er voldsomt usympatisk at nægte Robinho et drømmeskifte til Barcelona blot for at kassere ham en måned senere. Det skabte også klare frustrationer hos Tevez ikke at få lov til at skifte til Corinthians, selvom han var havnet efter Edin Džeko i hierakiet.

 

Nu bliver Tevez med garanti sat på transferlisten, men så er Edin Džeko eller problembarnet Mario Balotelli næste i rækken til at tage opgøret med Mancini.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt