Blog » "Kyllingen" Kenn Hansen

Af Frank, Brasilien, Man. 24. nov. 2014, 12:21
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

"Nu skal jeg passe på med hvad jeg siger, ellers får jeg bare karantæne". Vi har hørt det flere gange på sidelinien fra spillere og trænere, der er utilfredse med fejlkendelser. Men hvor går grænsen for dommerkritik?

 

Det skabte noget debat, da DBUs Disciplinærudvalg for en måneds tid siden valgte at give den tweetende SønderjyskE-træner Lars Søndergaard en karantæne på 2 spilledage for at "udvise usportslig og illoyal adfærd ved at stille spørgsmålstegn ved dommer Anders Poulsens objektivitet".

 

Nu er der sandsynligvis endnu en disciplinærsag på vej til SønderjyskE, da en tydeligt skuffet Niels Lodberg efter nederlaget til Brøndby ikke var helt tilfreds med dommer Kenn Hansen:

 

"- Generelt set synes vi heller ikke, at dommeren var den skarpeste i dag. Jeg synes, han var lidt af en kylling faktisk på mange områder. Hver eneste gang Kahlenberg eller Agger åbner munden, så fløjter han."

 

Men skal den slags udtalelser virkelig straffes med karantæne, og kan DBU ikke bare acceptere, at der en gang imellem falder nogle dommerbemærkninger i frustration lige efter et bittert nederlag?

 

Vi vil jo gerne have nogle spillere og trænere, der taler lige ud af posen og ikke pakker det hele ind i tomme floksler og ligegyldigheder.

 

Hvad med ytringsfrihed?

Omkring karantænestraffen til Lars Søndergaard gik en del af debatten på de forskellige sportsmedier på at dommeren må kunne tåle kritik, og spillere og trænere skal have lov til at udtrykke følelser, ellers går meget af gnisten.

 

Carsten Werge fik bl.a sendt dette tweet afsted:

 

Læser lige at DBU kan finde på at straffe Lars Søndergaard fordi han twitter hvad han mener om en dommer. Latterligt. Yringsfrihed, tak.

 

Det er nok ikke helt en korrekt udlægning. Man kan ikke misbruge ytringsfrihed til at sige hvad som helst, om hvem som helst. I dette tilfælde har det konsekvenser at beskylde en dommer for at favorisere et bestemt hold.

 

Det er de spilleregler, som DBU har sat op, og så må Lars Søndergaard vurdere, om det er noget, han vil være med til.

 

Man kan heller ikke gemme sig bag ytringsfriheden for at slippe for konsekvenserne for personangreb.

 

Vi har tidligere set DBU uddele karantæner for at kalde dommere for en lille tyksak og en nervøs skoledreng. Det var iøvrigt Carsten Broe, der modtog 2 spilledages karantæne for tyksak-bemærkningen, da han var træner i SønderjyskE. Skoledrengen kom fra den tidligere AGF-bomber Peter Graulund.

 

Og Lodbergs kylling-kommentar falder ind under samme kategori.

 

Hvad må spillere og trænere så sige?

De må faktisk sige rigtig, rigtig meget. Der er som beskrevet ikke helt frit valg på alle hylder, men det er ret tæt på.

 

De kan f.eks sige, dommerpræstationen var den dårligste, de nogensinde havde set og der ikke var en eneste rigtig kendelse i de 90 minutter.

 

Ståle Solbakken var ude efter Silkeborg-kampen med en kritik af dommer, der udlod at udvise Dennis Flinta for det FCK-manageren mener var klart det største røde kort i dansk fodbolds historie.

 

Eller også spillerne kan vælge at være mere konstruktive i deres kritik og f.eks hive bestemte sekvenser frem, som SønderjyskE´s Daniel Jensen gjorde efter Brøndby-kampen:

 

"- Et minut inden de scorer, dømmer han farligt spil til Brøndby, og da de så scorer kommer en af deres med strakt ben, men de fik lov til at spille videre og scorede så. Det er jo heller ikke helt fair, så det ærgrer vi os lidt over.

Følte du, at dommeren var imod jer?

- Jeg føler, at han måske har det svært, fordi der sidder over 10.000 tilskuere på lægterne. Det kan være, han følte sig presset. Det virkede sådan i hvert fald til tider."

 

Det er helt klart på sin plads, at spillere på denne måde sætter fokus på, om dommeren holder den lagte linje og kan modstå presset fra fansene på lægterne.

 

Og går vi tilbage til Niels Lodbergs udtalelser, så er det faktisk også meget interessant, at han mener Thomas Kahlenberg og Daniel Agger får lov til at styre kendelserne.

 

Men der er en klar grænse for dommerkritikken. De skal ikke svines til eller finde sig i personangreb. Dommerne kan jo heller ikke kalde blive personlige i deres kommentarer om spillerne, så det er vigtigt, at der er respekt for hinanden. Selv efter et bittert nederlag, hvor kendelserne ikke gik i ens retning.

 

Men mon ikke DBU´s Disciplinærudvalg igen må i aktion og Niels Lodberg kan nok se frem til en karantænestraf for at kalde Kenn for lidt af en kylling.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt