Blog » Kunstgræs i svensk elitefodbold

Kunstgræs i svensk elitefodbold
Af huhu, Fre. 14. nov. 2014, 03:58
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Det hele begyndte i år 2002, hvor GIF Sundsvall blev den første svenske Eliteklub, der fik kunstgræs på deres arena, Norrporten Arena. Siden da har fremgangen været markant i antal kunstgræsbaner i svensk elitefodbold. Forståelsen for kunstgræsset i Sundsvall var til stede (pga. de klimatiske forhold), men dagen i dag fortryder mange fans nok at man ikke var hårdere imod det. Årsagen til dette er nemlig den "lavine" det har skabt, hvilket betyder at vi i næste sæson sandsynligvis har en liga med 10 ud af 16 hold som spiller på kunstgræs. 

 

 

Året efter, i 2003, fik Örebro konstgræs. Det skete på Eyravallen, som det hed dengang, men som i dag hedder Behrn Arena. Der blev lagt et nyt kunstgræs frem mod 2006 sæsonen, det næste blev lagt inden sæsonen i 2011, men der var stor kritik mod det og derfor skiftede de kunstgræs igen i 2013. Örebro har været gode til at udskifte det, og af den grund så er det nok derfor der ikke har helt så store problemer med det. Det har især været en økonomisk gevinst på klubben og de øvrige klubber er bruger banen, da der nu bliver spillet langt flere kampe på denne arena. Udover Örebro SK, så spiller deres damehold, KIF Örebro, og BK Forward (Division 1) også på Behrn Arena. 

 

 

I år 2005 blev der lagt kunstgræs på Borås Arena, hvor Elfsborg spiller. Derudover spiller Norrby IF også på Borås Arena, de spiller til daglig i Division 1 (den 3. bedste række).

 

"IF Plast" har "dopet" sig selv med deres elendige kunstgræs, som ifølge tidligere Celtic træner, Neil Lennon er den værst kunstgræs bane han har set. "We could have passed it a bit better but this is the worst artificial pitch I have ever seen."

 

Klubbens repræsentanter har selv været ude og erkendt at deres økonomi og resultater har været ekstra gode pga. de skiftede til kunstgræs, så der er ingen tvivl om at det har været deres form for doping. Til gengæld skal det også med at de laver et fint talentarbejde, og lader de unge komme frem, så helt skidt er det ikke når man ser bort fra at bruge underlaget til at få fremgang. 

 

 

 

I år 2005 fik Gefle deres kunstgræs på Strömvallen. Det blev besluttet året før, hvor Gefle spillede i den næstbedste række. I 2010 blev det lagt nyt kunstgræs på Strömvallen. Gefle er et hold uden så mange resourcer og økonomi, derudover er de klimatiske forhold også dårlige som i Sundsvall, så det er et naturligt og til dels et "godt" valg med kunstgræs. 

 

Strömvallen levede ikke op til kravene i 2014, men fik dispensation for at spille på Strömvallen under sæsonen. I midten af næste sæson skal de ud og spille på et nyt stadion, Gavlehov, som også er en konstgræsbane.

 

Der er ingen tvivl om at det nye stadion kommer til at se mere indbydende ud, men at den spilles på kunstgræs gør jo trods alt at man mangler duften af græs. Især når de spiller hjemme om sommeren er det ikke indbydende, hvis der er en bagende sol, så man ender med en lugt af brændt gummi. Man kan faktisk følge med i bygningen af arenaen, da der er opsat et live kamera. Spændende...

 

 

I 2009 var det Nya Parken i Norrköping, der fik kunstgræs. Her spiller IFK Norrköping, deres kvindehold i den næstbedste række, samt Sylvia og Sleipner (Division 1 og 2). Noget sjovt er faktisk at der blev afholdt EM i kvindefodbold sommeren 2013. Her blev der spillet på naturgræs på Nya Parken. Herefter blev der også lagt nyt kunstgræs, og ifølge klubdirektøren så er det dét mest moderne kunstgræs som de har anlagt (ifølge artiklen hvor jeg har læst det, så er det blot IFK Norrköping og Molde, der har den slags kunstgræs her i Norden). 

 

 

I 2010 var det Åtvidabergs tur til at få kunstgræs på deres stadion, Kopparvallen. Åtvidaberg er et hold uden så mange resourcer og deres økonomi er ikke så god, så det har været ganske naturligt (set med ÅFF-øjne) med kunstgræs for dem. 

 

Åtvidaberg er et af de hold som ikke er særlig gode ude mod de hurtigt spillende hold på naturgræsset. Når de møder de gode hold på udebane, så forsøger de at trække tiden og lave frispark. De spiller på deres fysiske spil, og går det godt, så kan de hive et point, men når det ikke går deres vej kan det blive grimt. Det er dog aldrig let at tage til Kopparvallen og vinde. Uden deres hjemmebane ser de kvalitetsmæssigt ikke bedre ud end f.eks. Gefle. 

 

 

I 2013 fik Djurgården og Hammarby samme stadion, det nye Tele2 Arena. Djurgården og Hammarby er nogle af de klubber med flest fans, og Hammarby har flest trofaste fans (de har det højeste hjemmebanesnit i år i Skandinavien på trods af de spiller i den næstbedste række, hvor det dog er blevet til oprykning). Det er bemærkelsesværdigt at to så store klubber, især når man ser på fanbase, ikke har været mere imod kunstgræsset. Kunstgræsset på Tele2 Arena er eftersigende meget hurtigt og kan man først håntere det, så kan det blive en solid fordel. 

 

 

Häcken spillede under 2014 på Gamla Ullevi, hvor IFK Göteborg også spiller. Det kommer de til at fortsætte med til midten af 2015, hvorefter Rambergsvallen står klar - og det med kunstgræs. Det er rigtig trist det mest offensivt orienterede hold i Allsvenskan nu skal ud og spille på kunstgræs.

 

 

AIK har haft store problemer med deres nye arena, Friends Arena, som er nationalarenaen i Sverige. Udover at arenaen er dårlig mht. beliggenhed, akustik og tilmed har udsat en kamp pga. uvejr på trods af at de har tag på arenaen, så har der også været store problemer med græsset. Der har været en masse udskiftning af græsset, men det fungerer slet ikke. AIK er stærkt imod kunstgræs, ligesom at jeg kunne forestille mig at rigtig mange af deres fans er. Men selskabet der står for arenaen siges at skulle bestemme at AIK skal spille på kunstgræs fra og med sæsonen 2015. Dette er ikke klart endnu, men det er rygter. Spillerne skulle efter sigende have fået det at vide igår til træning. Jeg tror dog ikke det er falske rygter og forventer derfor at vi får det 10. hold på kunstgræs i Allsvenskan 2015.

 

 

 

Kun éet naturgræshold spillede på sin oprindelige hjemmebane

Den svenske pokalturnering fik i 2013 en ny model, hvor man spiller indledende runder i efteråret, og så starter op med et gruppespil i marts måned inden ligaerne går i gang. Det er derfor vigtigt for holdene at være med i cupen for at få en god optakt med turneringskampe op til sæsonstarten. Så tænker man nok lige hvad det har med kunstgræs at gøre?

 

Det jeg vil fortælle er at Helsingborg var det eneste hold fra Allsvenskan (af dem der spiller på naturgræs), der spillede på sin normale hjemmebane i cupen i marts måned i år 2013. Malmö spillede den ene af deres to gruppekampe på naturgræs, men det var på Malmö Stadion, som ikke er deres oprigtige hjemmekampe. Deres anden kamp og resten af holdene fra Allsvenskan der til daglig spiller på naturgræs, spillede på kunstgræs. 

 

 

Vurdering af underlag - Sæsonen 2014

Under sæsonen 2014 har en spiller for hvert udehold givet en karakter (1-5) vedrørende underlaget i opgøret. 


Det har givet følgende resultat: 

1. Guldfågeln Arena, Kalmar, 4,33 (Naturgræs)
2. Olympia, Helsingborg, 3,58 (Naturgræs)
3. Strandvallen, Mjällby, 3,5 (Naturgræs)
4. Swedbank Stadion, Malmö, 3,39 (Naturgræs)
5. Borås Arena, Borås, 3,3 (Kunstgræs)
6. Tele2 Arena, Stockholm, 3,28 (Kunstgræs)
7. Behrn Arena, Örebro, 3,21 (Kunstgræs)
8. Falkenbergs IP, Falkenberg, 3,15 (Naturgræs)
9. Gamla Ullevi, Göteborg, 2,97 (Naturgræs)
10. Örjans Vall, Halmstad, 2,92 (Naturgræs)
11. Nya Parken, Norrköping, 2,82 (Kunstgræs)
12. Friends Arena, Solna, 2,38 (Naturgræs)
13. Kopparvallen, Åtvidaberg, 2,26 (Kunstgræs)
14. Grimsta IP, Bromma, 1,81 (Kunstgræs)
15. Strömvallen, Gävle, 1,32 (Kunstgræs)

 

Noter:

Ängelholm i den næstbedste svenske række havde ikke dispensation til at spille på deres stadion i 2014, og derfor lejede de Olympia i Helsingborg til deres hjemmekampe under sæsonen. Det var dog kun halvdelen der blev spillet, da de fik lov til at spille den sidste halvdel hjemme pga. det skabte problemer - der var meget få tilskuere til kampene i Helsingborg. Derudover har Helsingborg et akedemihold, der spiller i Division 2, og de har flere gange spillet på Olympia, hvilket nok har påvirket banens tilstand. 

 

Malmö har spillet flere kampe i Europa, og det kan også have påvirket banens tilstand. 

 

Bemærk at Borås Arena er den arena med bedst kunstgræs, så Neil Lennon skal da være glad for han ikke spillede på en anden kunstgræsbane i Sverige. 

 

Læg også mærke til at nationalarenaen, Friends Arena, er den naturgræsbane der har haft dårligste underlag ifølge undersøgelsen. 

 

Derudover så skal man heller ikke lægge alt i denne undersøgelse, eftersom det blot er en spiller for udeholdet pr. kamp der har stemt - og der er trods alt meget stor forskel på hvilken spiller det er. 

 

Nu har jeg ikke selv spillet på banerne, men jeg har set dem med mit blotte øje. Jeg synes ikke der er de store overraskelser i undersøgelsen, bortset fra at jeg nok havde set Örjans Vall byttet rundt med Mjällby. U21 landsholdet har spillet deres kvalkampe på Örjans Vall. Strandvallens problem synes jeg er at spillerne har meget svært ved at stå fast når det er vådt/fugtigt ift. andre baner, men det kan også have noget at gøre med den ligger meget tæt på vandet. 

 

 

Hvem bliver næste hold I Allsvenskan på kunstgræs? 

Af de hold der spiller i Allsvenskan lige pt., så har vi seks hold tilbage der spiller på naturgræs (forudsat at AIK skifter til kunstgræs, som rygterne går på). Det drejer sig om IFK Göteborg, Falkenberg, Halmstad, Kalmar FF, Malmö FF og Helsingborg.

 

Jeg har svært ved at se IFK Göteborg, Kalmar, Helsingborg eller Malmö skifte til kunstgræs.

Kalmar har jo det bedste underlag, så jeg kan ikke se de så skulle skifte.

Malmö er en klub der er på vej til at blive stor pga. deres deltagelse i Champions League og penge mangler de ikke - derudover er de den sydligste klub, så ingen grund til de skulle skifte.

Helsingborgs grønne græs er også rigtig godt, og det er noget de er stolte af. På trods af dårlig økonomi har det ikke været på tale med skidt.

IFK Göteborg har en fin fanbase og har ikke problemer med græsset. De er det nordligste hold, men jeg har svært ved at se endnu en storklub (mht. 08-klubberne) skifte underlag til noget fansene ikke er vilde med. 

 

Halmstad synes jeg selv har et ganske udmærket underlag, jeg var lidt forundret over deres dårlige placering i undersøgelsen. Deres beliggenhed er fin, så jeg har svært ved at se dem skulle få kunstgræs. I så fald skulle det nok være et økonomisk spørgsmål.

 

Falkenbergs FF ønsker at forsætte på naturgræs, men kommunen vil gerne have at de får kunstgræs. Det er derfor for mig at se den af de eksisterende hold i Allsvenskan, der er nærmest kunstgræs. 

 

 

Hvorfor kunstgræs?

De klimatiske forhold gør det svært for de nordligt beliggende hold, når det er vinter. Det er ikke let at spille fodbold på en stenhård bane, der også er ujævn. Økonomi er et andet vigtigt emne. Men at klubber i Göteborg og Stockholm (og sydligere) skal spille på kunstgræs er for mig at se slet ikke en mulighed.

 

Kan klubber som AIK, Hammarby, Djurgården m.fl. ikke formå at have en natrugræsbane, så må der være noget galt med klubben. Det er klubber der bare skal have resourcer til at kunne have en bane med rigtigt græs. Jeg mener det burde være et arenakrav. Det kan godt være at Ängelholm eller Falkenberg ikke opfylder de arenakrav der er, men i det mindste har de sgu en bane der er af rigtig græs. Og jeg mener det er noget som har mindst ligeså stor betydning.

 

At skulle rende rundt på det kunstgræs kan da også mindske talentudviklingen, hvis de slet ikke spiller på græs... Måske lidt overdrevet, men det påvirker i et eller andet omfang. 

 

Der er ingen tvivl om der er forskel på spillet på naturgræs og kunstgræs. Det giver en forskel i ens økonomi om man spiller på naturgræs eller kunstgræs. 

 

Et andet emne omkring kunstgræs er også skader(isiko). Tænk jer at spille tre kampe på en uge med skiftevis kunstgræs, naturgræs, kunstgræs. Deraf også træning på de forskellige underlag. Det er godt nok noget der påvirker. En jeg ved der tit bliver udsat for dette er Walid Atta (Häcken, tidl. Helsingborg). Andre er sikkert mere skrøbelige på naturgræs, fordi de ikke laver andet end at spille på kunst, men havde der kun været et valg, som er den ægte vare, så havde Walid Atta i hvert fald ikke haft samme problemer som han har. 

 

Udover skader, så har der også været andre rygter om helbredsproblemer vedrørende kunstgræsset. Der har nemlig været rygter om at der kan være kemikalier i kunstgræsset (gummiet) der kan give store helbredsmæssige problemer. En fodboldtræner i Washington har oplevet at 38 spillere har fået kræft, og 34 af dem skulle være målvogtere. Dette skulle eftersigende være pga. kunstgræs. Hvorvidt det er pga. kunstgræsset skal jeg ikke gøre mig klog på, og det er i så fald langt fra alle kunstgræsbaner hvor det sker, men der kan være en risiko... 

 

Da jeg var dreng og spillede bold, så var det da vildt fedt at komme ud og se en rigtig fodboldbane, med nymalede linjer - og sådan er det på højt niveau. En langhåret græsplæne hvor man dårlig nok kan se linjerne er på værdiniveau med en kunstgræs bane. Jeg bliver sgu ikke tændt af at løbe ud på sådan en bane. 

 

Jeg er klar over at der bliver forsket og banerne ligner mere og mere en rigtig kunstgræsbane, men jeg synes bare ikke det er acceptabelt så meget som det er gået amok hinsidan. 

 

 

VM spilles på kunstgræs

Ved U20 VM i fodbold for kvinder, blev der også kun spillet på kunstgræsbaner og ved VM for kvinder i 2015 bliver der også kun spillet på kunstgræsbaner. Fodbolden er på vej i en helt forkert retning. Jeg så selv med ved U20 VM for kvinder og der er virkelig mange fejl, som kan undgås hvis man kender banen/underlaget godt nok. 

 

Hvor mange år går der så før vi får et VM for herrer på kunstgræs? 

 

Heldigvis virker der ikke til at ske så meget med kunstgræs i Danmark. Så vidt jeg ved er FCN den eneste danske eliteklub der har kunstgræs som underlag. Men kommer der først et til, så er det ikke til at vide om en ny lavine er på vej, selvom det nok ikke er ligeså sandsynligt som i Sverige pga. de klimatiske forhold her i DK...

 

 

 

"Köp en traktor, köp en traktor

Köp en plog, o lite frö

För ett skitlag, på en plastplan

Kommer fotbollen at dö"

Seneste blogs fra huhu
14/11-2014 03:58 Kunstgræs i svensk elitefodbold
23/07-2012 04:59 Kunstgræs vs naturgræs
09/12-2011 13:23 Fodboldens Dilemma - Dommeren
07/10-2011 00:08 Elite 3000-Projektet

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

huhu huhu har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Helsingør
Bruger siden 15. august 2011


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 106%
Balance 0.00 0.00 0.00 +7.67
Hitrate 0/0 0/0 0/0 70/132
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens forumbruger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere Denne bruger har været kåret som månedens brugertipper. Klik for at læse mere

Detaljeret statistik

 

Baseball

USA - MLB
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
-0.13
0/0
0/0
0/0
19/34
Total
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
-0.13
0/0
0/0
0/0
19/34
 

Beachvolley

PAF Open
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
2.55
0/0
0/0
0/0
3/3
Total
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
2.55
0/0
0/0
0/0
3/3
 

Bordtennis

Bundesliga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
EM (hold)
0%
0%
0%
263%
0.00
0.00
0.00
1.63
0/0
0/0
0/0
1/1
EM 2011 (hold)
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
EM Hold
0%
0%
0%
300%
0.00
0.00
0.00
2.00
0/0
0/0
0/0
1/1
Euro-Asia Cup
0%
0%
0%
180%
0.00
0.00
0.00
0.80
0/0
0/0
0/0
1/1
Kuwait Open
0%
0%
0%
230%
0.00
0.00
0.00
1.30
0/0
0/0
0/0
1/1
Pingisligan
0%
0%
0%
220%
0.00
0.00
0.00
2.40
0/0
0/0
0/0
2/2
Pro A
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
141%
0.00
0.00
0.00
4.13
0/0
0/0
0/0
6/10
 

Floorball

Allsvenskan Södra
0%
0%
0%
190%
0.00
0.00
0.00
0.90
0/0
0/0
0/0
1/1
Superligan
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Total
0%
0%
0%
95%
0.00
0.00
0.00
-0.10
0/0
0/0
0/0
1/2
 

Fodbold

Danmark - 2. division
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Danmark - Pokalturneringen
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Europa League
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Sverige - Allsvenskan
0%
0%
0%
99%
0.00
0.00
0.00
-0.18
0/0
0/0
0/0
16/31
Sverige - Division 2 Norra Svealand
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Sverige - Division 2 Södra Götaland
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Sverige - Division 2 Västra Götaland
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
0.85
0/0
0/0
0/0
1/1
Sverige - Division 3 Mellersta Norrland
0%
0%
0%
275%
0.00
0.00
0.00
1.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Sverige - Division 3 Norra Norrland
0%
0%
0%
140%
0.00
0.00
0.00
0.40
0/0
0/0
0/0
1/1
Sverige - Superettan
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-2.00
0/0
0/0
0/0
0/2
Sverige Allsvenskan
0%
0%
0%
178%
0.00
0.00
0.00
1.55
0/0
0/0
0/0
1/2
Sverige Superettan
0%
0%
0%
250%
0.00
0.00
0.00
1.50
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
101%
0.00
0.00
0.00
0.62
0/0
0/0
0/0
22/44
 

Ishockey

AllEttan Norra
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
AllEttan Södra
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Division 1 - D
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Division 1 A
0%
0%
0%
185%
0.00
0.00
0.00
0.85
0/0
0/0
0/0
1/1
Division 1 B
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
0.00
0/0
0/0
0/0
1/2
Division 1 D
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Division 1 E
0%
0%
0%
47%
0.00
0.00
0.00
-1.60
0/0
0/0
0/0
1/3
Division 1 F
0%
0%
0%
171%
0.00
0.00
0.00
4.24
0/0
0/0
0/0
5/6
Finland - SM-Liiga
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
Sverige - Elitserien
0%
0%
0%
175%
0.00
0.00
0.00
0.75
0/0
0/0
0/0
1/1
Venskabskampe
0%
0%
0%
180%
0.00
0.00
0.00
0.80
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
100%
0.00
0.00
0.00
0.04
0/0
0/0
0/0
10/19
 

Snooker

Shanghai Masters
0%
0%
0%
86%
0.00
0.00
0.00
-0.55
0/0
0/0
0/0
2/4
Total
0%
0%
0%
86%
0.00
0.00
0.00
-0.55
0/0
0/0
0/0
2/4
 

Speedway

SGP Nordic Vojens
0%
0%
0%
172%
0.00
0.00
0.00
0.72
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
172%
0.00
0.00
0.00
0.72
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Underholdning

0%
0%
0%
150%
0.00
0.00
0.00
0.50
0/0
0/0
0/0
1/1
Total
0%
0%
0%
150%
0.00
0.00
0.00
0.50
0/0
0/0
0/0
1/1
 

Vintersport

Skiskydning
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1
World Cup
0%
0%
0%
0%
0.00
0.00
0.00
-1.00
0/0
0/0
0/0
0/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt