Blog » Jagten på den russiske folkesjæl - 1

Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Af Aberdabei, Lør. 25. nov. 2017, 11:27
+2
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (32) Til kommentarer

Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.

 

Man angreb USSRs grænse, der var knapt 3.000 kilometer lang. Datoen var den 22.juni 1941. Det russiske efterretningsvæsen kendte alt til en forestående invasionen, men Stalin nægtede at acceptere det, da han havde indgået en ikke-angrebspagt med Hitler. Og modsagde man Stalin, ventede Gulag eller nakkeskud.

 

Den såkaldte Operation Barbarossa var indledningen på en krig mellem to diktaturer og var af en grusomhed, vi knapt kan begribe. Tyskerne betragtede slaviske folkeslag som "undermennesker."

 

Vi ved, at det gik godt for tyskerne, men at de - akkurat som Napoleon - foregnede sig på den russiske vinter og blev blæst tilbage af Stalins nådesløse tropper.

 

En af de mest grusomme kapitler i krigen var belejringen af Leningrad. Den stod på fra 8. september1941 til 27. januar 1943. I denne periode var byen totalt omringet. Sulten var uden sidestykke. Der forekom kannibalisme og rotter var en delikatesse.

 

Den geniale russiske komponist Dmitri Shostakovich komponerede, efter Stalins anvisning, en symfoni om belejringen.

 

Der er snesevis af udgivelser af Leningradsymfonien - Symphony No. 7. Symfonien står som et af den klassiske musiks hovedværker. Jeg kan anbefale udgivelsen på Deutsche Grammophon med Boston Symphony. Orchestra.

 

Jeg får både kuldegysninger og gåsehud, når jeg hører symfonien. Den er et røntgenbillede ind i den russiske folkesjæl.

 

Da russerne slog tyskerne tilbage og rullede mod vest, havde mine bedsteforældre pakkede kufferter og proviant stående på loftet. De boede i Lind ved Herning og frygtede en russisk hærgen op gennem Hovedlandet.

 

De kunne naturligvis ikke vide, at det hele  var regnet af mellem Churchill, Rosevelt og Stalin på en konference forinden.

 

Danmark vippede officielt over på de allieredes side på grund af især Folkestrejken i 1944. Her omringede tyskerne København fra den 30. juni til den 5.juli.

 

Billigt sluppet i forhold til Leningrad, men begivenheden nåede verdenspressen - ikke mindst den amerikanske - og de allierede regnede nu Danmark med i deres kreds.

 

 

Russerne betragtede Danmark som en tysk lydstat. Den opfattelse har ikke ændret sig hos russiske historikere. Mange danske historikere er enige eller delvist enige.

 

Det russiske bombardement af Bornholm og den senere såkaldt fredelige okkupation - 9. april 1945 til 5. april 1946 - anses af nogle historikere som en kalkuleret russisk protest mod de allieredes kapring af Danmark.

 

Den vigtigste grund til, at Danmark havnede på den rigtige side af Jerntæppet er nok i virkeligheden geopolitisk. Så overordnet set er det nok vores bellgenhed, der har reddet os tørskoet i land.

 

Mine bedsteforældre slap, men det gjorde berlinerne ikke. Det har været fortiet i årtier, men det er nu veldokumenteret af forskere. Det anslås, at op mod én million berlinske kvinder blev voldtaget af de oftest berusede russiske "Iwan'er'" Det var fuldt ud sanktioneret af Stalin som hævn for tyskernes bestialske hærgen i USSR. Kvinder blev betragtet som krigsbytte. 

 

Da krigen sluttede, var Valeriy Vasylyovych Lobanovskyi en purk på syv år. Ukraineren blev senere en enestående træner, der - akkurat som Shostakovich - inkorporerede den russiske/sovjetiske folkesjæl i sin måde at tænke fodbold på.........

Seneste blogs fra Aberdabei
08/12-2017 10:10 Betvalue & Brasilien
05/12-2017 13:40 Spørgebloggen
25/11-2017 11:27 Jagten på den russiske folkesjæl - 1

Brugerprofil

Aberdabei Aberdabei har deaktiveret visning af online/offline status

0 år
Fra Aulum og Berlin
Bruger siden 31. oktober 2017


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt