Blog » Inside Studio: Mike Larsen

Inside Studio: Mike Larsen
Af Frank, Brasilien, Tir. 1. maj 2012, 22:57
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (83) Til kommentarer

Once more unto the breach, dear friends, once more...

Efter den overraskende store interesse for den første Inside blog var jeg ret nervøs for, om det virkelig ville lykkes at få dette projekt tilbage på sporet, og om der overhovedet var nogen på Betxpert, der stadig ville stille op til et interview.

 

Mike Larsen vidste jeg dog, at jeg altid kan regne med. Han var første mand på holdkortet, da jeg udarbejdede hele Inside idéen, og vores brandvarme ishockey-ekspert var heldigvis stadig frisk.

 

Jeg kender jo Mike lidt i forvejen, ikke kun igennem ekspertpanelet og som konkurrenter i diverse blog-afstemninger, men derudover har jeg også haft fornøjelsen af at snakke lidt betting med Mike over pokerbordet. Vi var endda heads-up et par gange, men med så mange andre pokerspillere, så kunne jeg aldrig rigtig læse Mike.

 

Vi havde aftalt at mødes over en omgang fadøl på en hyggelig irsk pub på en solrig søndag i den nordjyske hovedstad. Nu skulle jeg så få Mike til at afsløre lidt mere end han gør ved pokerbordet, og jeg havde en klar mission med mit Inside Interview.

 

Den vildfarne puck

Jeg havde taget et par quick-skrab med fra kiosken til at bryde isen og komme godt igang med interviewet. Ikke uventet fik Mike selvfølgelig gevinst, mens jeg sad med nitten. Men med den gevinst i lommen (ganske vist kun 20kr) virkede Mike kun endnu mere oplagt til en god sludder.

 

De fleste kender Mike Larsen som en uhyggelig effektiv ishockey-guru med solide tips i ærmet og hans overskud i de sidste par år har ganske enkelt været mindblowing. Mike styrer pucken sikkert i netmaskerne, men der er også en anden, mere skjult side af denne Mike Larsen, som jeg meget gerne vil have frem igen.

 

Det er efterhånden en del sæsoner siden, men nu er jeg heldigvis en dinosaur, der kan huske tilbage til dengang Mike var en yderst succesfuld Premier League-ekspert her på siden.

Mike smadrede alle Betxpert rekorder i 2006, da han hentede 29 units i overskud på 240 fodbold analyser. Det er præcis 20 tips i gennemsnit om måneden med en tilbagebetalingsprocent på 112%. Det har ingen fodboldekspert kunne matche, og det er f.eks dobbelt så stort overskud, som jeg selv skrabede sammen i ´06 sæsonen.

Fodboldeksperter med denne succes er yderst sjældne.

 

Men efter denne triumf blev Mike åbenbart ramt af en vildfaren ishockey-puck og har taget det flotte overskud med ud på isen.

Der er kommet godt fart på skøjterne, og Mike har sikret over 30 units i overskud i de seneste par år, så han skal endelig forsætte med ishockey analyserne. Det er jo lysten, der driver værket, og det er tydeligt, at Mike virkelig brænder for ishockey (bare nævn AaB´s finalekampe mod Esbjerg, så kommer historierne væltende), men måske jeg kan puste lidt til kærligheden til fodbolden og få ham tilbage på vores hold.

 

Mike "Al Pacino" Larsen

Jeg måtte udskyde interviewet med Mike lidt, da han skulle med nogle gutter til Barcelona og opleve El Clásico på Nou Camp. Jeg var vildt misundelig over at måtte nøjes med sofaoplevelsen, mens Mike kunne følge Messi, Xavi og Ronaldo fra første række.

Og Mike er en ombejlet herre. Kalenderen er booket godt op med arrangementer med gutterne. Han er tydeligvis, den første man ringer til, når der står fodbold, kolde fadøl eller ishockey på programmet. Jeg må indrømme, at jeg sagtens kan forstå populariteten. Mike er virkelig en meget reel fyr, intelligent og interessant. Jeg var havnet i godt selskab.

Det mest befriende er, at han ikke forsøger at imponere ved at sætte en facade op. Vi snakkede i timevis, og jeg var faktisk skyld i, at han kom for sent til middagen med ishockeygutterne.

 

I Al Pacino betting-filmen ”Two for the Money” bliver der serveret tvivlsomme tipsforslag med store armbevægelser, flotte jakkesæt, dyre biler og dejlige damer. Der er absolut intet Matthew McConaughey over Mike, der sidder med et stort smil iført AaB halstørklædet og hygger sig med en kold fadøl. Der er masser af importerede øl, mens hvis du skulle rende ind i Mike på en pub, så stik ham en Carlsberg. Jeg tog vel en rundtur på øl-kortet, men Mike holdt sig trofast til Carlsberg. Mike har begge ben på jorden, og et samlet overskud på knap 100 units (igen dobbelt så meget, som jeg har fået samlet) får ikke Mike til at kaste sig ud i store betting-eventyr.

 

"-Den film "Two For The Money" er også en film, som jeg tit henviser
til, når det går godt med at ramme. For lige pludselig vil der komme
en dårlig stime, ligesom det gør i filmen."

- kommentar fra Mike som reaktion på bloggen. 

 

Faktisk er jeg overrasket over så bekymret han stadigvæk virker. Vi snakker en del om bettingstrategi og det er mit klare indtryk, at Mike stadig foretrækker at holde sig til de lidt mindre indskud. Han er absolut ikke en highroller, og virker til at blive nervøs, hvis der er for store beløb på bordet. Det undrer mig at selv indskud på under en plovmand kan skabe større bekymringer, når der er så massive gevinster i kølvandet.

Selvfølgelig er der flest overvejelser om indsatsen, når Mike har udset sig et af de lidt højere odds, hvor der ellers er hentet ret imponerende gevinster de seneste par år. Det med at ramme de høje odds er ét af de punkter, hvor Mike tager godt imod de rosende ord.

 

Mike´s Tipsklub

Men Mike er en rigtig Aalborg dreng. Hele vejen igennem. Der er ingen Ferrari i garagen, og man skal jo nødig begynde at tro, at man er noget specielt.

Der er en lunefuld charme i mundvigen, hvis han endelig skal fremhæve egne talenter, men der gemmer sig også en del ambitioner.

 

Jeg vælger derfor at rose Mike til skyerne. Jeg smider hans stats på bordet og vi skal have rystet lidt af den nordjyske beskedenhed. Det virker faktisk!

Vi snakker nu mere seriøst om en ”Mike´s Tipsklub”. Han har stået i spidsen for adskillige drømmeholdsturneringen og er et respekteret navn på Betxpert. Hvis han opretter en Tipsklub med anparter, så er jeg overbevist om, at der nok skal komme kunder i butikken.

Og Mike ville være den rette type til at styre sådan en lille biks. Måske er det fadøllene, der gør udslaget, men Mike virker til at være ret godt tilfreds med tanken om at stå i spidsen for en Tipsklub.

 

Vi kommer også ind på idéen om egen hjemmeside, og jeg kan godt se, at det er noget, som Mike har gået og overvejet længe. Det er ikke en dum idé, men det er jo ikke noget, jeg skal opmuntre, da jeg klart foretrækker, at han bliver ved at med servere tips på Betxpert. Men udvikling er også vigtig, og at man hele tiden udfordre sig selv.

Her kunne fodbold-comebacket eller Tipsklubben måske hjælpe som et nyt projekt, frem for at Mike kaster sig over at oprette en ny hjemmeside med betalingspicks.

 

Guldkalven

Der gemmer sig et voldsomt potientiale, der rækker langt udover isen, og det bliver meget hurtigt klart, at Mike er et naturtalent. Man kan kalde det en mavefornemmelse for odds, men det er mere end det.

Det er vanvittigt svært at forklare, men Mike kan lynhurtigt spotte værdi, og han er skarp til at finde mønstre, udvikling og tendenser hos holdene; ikke kun i ishockey. I juli-august i sidste år leverede Mike ialt ni superliga-tips. Han skaffede 8 units i overskud, og så stoppede han!

Delvist held siger han selv om Superliga overskuddet, men han har gjort det nok gange til, at jeg ved, at vi her har et unikt talent. Udover Premier League successen har Mike tidligere også leveret 7 units overskud på kun 11 Champions League analyser og 11 units på 23 Europa League analyser.

 

Mike har indsigten og bettingerfaringen til at opfange de gode odds. Han gav selv et eksempel på lidt af hemmeligheden bag det store overskud. Han har en fornemmelse for, hvordan holdene reagerer og fremhæver selv SønderjyskE som et hold, der efter et stort nederlag kommer ud på isen med 120km i timen, mens andre hold vælger at stå med stort set med samtlige spillere i eget målfelt for at undgå endnu en snitter.

Selvfølgelig er disse betragtninger blandet med den så berømte mavefornemmelse, og Mike er bare én af de meget få, der gang på gang fanger bookmakernes gavmilde odds. 

 

Får vi Mike igen kørt i stilling som leverandør af overskud på tunge markeder som Premier League, Europa League og Champions League, så har Betxpert fundet en uvurderlig guldkalv.

 

Det var en rigtig god søndag i selskab med en bettinglegende, og det bliver spændende at se, om det lykkes at få Mike med på fodboldholdet, når turneringerne starter op efter sommerens EM slutrunde.

Og Mike, du siger bare til, så står der en kold Carlsberg til dig, næste gang du får lyst til at mødes til en bettingsnak.

 

PART II

Bloggen blev ikke helt modtaget som jeg havde forventet. Jeg har heldigvis aftalt endnu et møde med Mike, og jeg er spændt på at høre hans reaktioner på de mange kommentarer til bloggen. 

 

Det er jo igen lykkes at få flere af vores brugere til tasterne, og heldigvis er der også konstruktive forslag i bunken af kommentarer. Jeg vil dog gerne understrege, at jeg hovedsageligt smider de ting i bloggen, som jeg selv synes er interessant at skrive om. Men jeg kan da sagtens se, at der er vildt mange andre spændende ting, vi kan kaste os ud i, og det håber jeg på, at jeg få med i bloggen ved næste møde med Mike.

 

Mike har i vores interne forum beskrevet arbejdsprocessen i forbindelse med analyserne, og det vil sådan set meget gerne dele med jer:

 

"Som regel kigger jeg på kampene allerede inden der kommer odds for at se, om der er nogen kampe, hvor der kan komme et godt odds.

I AL-Bank Ligaen kommer der som regel sent odds. Spiller de torsdag og lørdag, så kommer der som regel først odds om fredagen på lørdagens kampe, når torsdagens kampe er analyseret af bookmakerne.

Der er ikke så mange kampe i hver runde (4 stk.) og 9 hold i ligaen, så det er til at holde styr på i hovedet, hvilke hold der har en masse skader og mangler (f.eks. U20 VM), og derfor kan jeg hurtigt danne mig et overblik over et evt. godt spil.
Men jeg dobbelttjekker altid mine facts på nettet, inden jeg skriver analysen og ligger den ud.

AL-Bank Ligaen er ikke just noget, som der fylder meget i medierne, så det kan være nemt at fange bookmakerne på det forkerte ben, da man kan få en fordel med insider viden.
Jeg snakker med nogen fra næsten alle hold i ligaen, hvor jeg kan få lidt informationer omkring skader til holdet.

Jeg har en rimelig fast skabelon, som jeg bruger til mine analyser, og jeg føler, at jeg kommer meget godt omkring det hele med den."

 

Nu skal vi se Danmark spille mod Tjekkiet i morgen, og jeg vil meget gerne lige høre, om Mike er nervøs for at kunne skabe overskud på VM turneringen, hvor bookmakerne er mere fokuserede på at sende korrekte odds på markedet. Derudover vil jeg tage nogle af de glimrende spørgsmål fra Tunitis med til Mike, men lad os se, hvad der sker.

 

PART III

Frank: "- Mike "Mr. Al Pacino" Larsen, gamle dreng. Så mødes vi jo igen - back by popular demand - Hvad siger du til alle kommentarerne til bloggen?

Mike: "- Jeg må sige, at jeg er noget overrasket over, at den blev så ”populær”. Jeg havde nok forventet, at der var kommet lidt kommentarer til den, men at den torsdag aften vist nok rundede de 60 indlæg, havde jeg ikke regnet med.
Jeg har taget det hele med et smil. Jeg kan jo se på mine tal, at jeg gør det godt på BetXpert uden, at det skal lyde snobbet. Jeg håber da, at den gode stemning kommer tilbage på BetXpert for det her ser ikke godt ud udadtil."

 

Frank: "- Jeg tror faktisk ikke, at brugerne ville bruge så meget tid på at skrive deres indlæg til mine blogs, hvis de vidste, hvor lidt deres synspunkter betyder for mig. Et kontruktivt indlæg som det fra Tunitis synes jeg dog vældig godt om, men resten... og Torben forresten... resten har jeg altså kun trukket på smilebåndet af."

 

Nå, lad os komme hurtigt videre. Ishockey VM er over os, der er stor optimisme og de danske drenge skal på isen om lidt. Du har et frisk bud på en dansk sejr. Er du nervøs? Det er jo din akilleshæl, men hvorfor tror du lige, at det er så svært for dig at skabe overskud på VM kampene?

 

Mike: "- VM har større fokus fra bookmakerne i forhold til AL-Bank Ligaen. Det giver sig selv. Ligeledes er det også nemmere for dem at opsnuse de informationer omkring mangler og skader, som der kan være svære at finde i en lille liga som den danske.
Jeg synes, at oddset var sat forkert på den danske kamp her i dag, og jeg skrev lidt med Michael Tatar omkring den tjekkiske trup, da han jo er specialisten i den område af europæisk ishockey.
Man kan ikke ramme alt, og det er jeg klar over, men jeg er frisk på at tage udfordringen op, og se om jeg ikke kan blive bedre på dette punkt.

 

Frank: "-Mange af de spillere, vi skal til at følge under dette VM kommer fra NHL. Følger du NHL og better du selv på det? Måske der kunne komme NHL analyser fra dig fremover?

 

Mike: "- Jeg følger NHL i det omfang, som jeg kan komme til, når der også er et arbejde, som der skal passes ved siden af. Jeg føler ikke, at jeg er nok inde i holdene til at vurdere om der er værdi i et bestemt spil på en kamp.
Jeg har stor respekt for eksperter som Christian Henriksen, som styrer NHL på BetXpert lige nu og Kasper Berg (jagr), der tidligere var på BetXpert. NHL er for mig en drilsk satan, for nogen gange spiller de måske 3 kampe på 4 dage, hvor modstanderen måske ikke har spillet i et par dage. Også alt det omkring målmanden, som der ikke er sikker fra gang til gang, som i den danske liga, da der er flere dage mellem kampene.


Frank: "- Vi var inde på det sidst også. Der er kommet godt gang i diskussionerne med flere gode brugere og også eksperter som Michael og Christian. Hvordan har det påvirket dig og dine analyser?

Mike: "- Jeg synes, at det er fedt, at der er så mange brugere, der kommer med kommentarer til analyserne. De fleste brugere har et tilhørsforhold til en klub, hvor de er tæt på nogen oplysninger, som der måske ikke kommer ud i medierne. Og sådanne oplysninger er guld værd i forhold til bookmakerne.
Brugere som Kellogs, Nesta, Bartolone4Ever, Kallefix, Springsteen samt diverse ishockeyeksperter er en rigtig god hjælp at læne sig op af. De kommer mange gange med deres syn for kampen, hvor der måske er et aspekt, som jeg ikke lige har fået med i analysen. Bliv endelig ved at med det.


Frank: "- Det kører rigtig godt for Betxpert nu. Vi har samlet et kanongodt ekspertpanel med mange rigtig dygtige eksperter. Hvor ofte følger du anbefalingerne fra andre eksperter og hvordan vil du beskrive din egen betting?

Mike: "- Der er en god stamme på holdet, og der kommer altid nye spændende eksperter til på holdet. Jeg har et par stykker, som jeg følger blindt, da der ikke er tid til andet mange gange grundet slash.
Min egen betting? Tja. Det er nok mere som betting på amatør niveau.
Jeg smider ikke bare 10-20 kroner på en kamp, men jeg er heller ikke oppe, hvor det er 1000 kroner pr. kamp. Uden at afsløre for meget, så ligger jeg derimellem.


Frank: "- Aha, så det er ikke din Ferrari, der holder for enden af Jomfru Ane Gade, men følger du en bestemt strategi og hvad er din målsætning med bettingen?

Mike: "- Betting er bare en hobby. Jeg ville ikke have noget imod, at det på sigt ville blive noget, som jeg ville kunne leve af. Jeg er glad for at have den sikkerhed det er at have en fast indtægt fra et arbejde.
Hvis man går mit money management igennem, så er det nok ikke helt godt, da som jeg også nævnte sidste gang, ikke har is i maven til at smide 500 kroner på én odds 10 f.eks. Det er lettere at gøre, hvis oddset kun er omkring 1,50, da der er større sandsynlighed for, at spillet går hjem.
Overskuddet bliver nok mere klattet væk på andre småting. Så spiller man en pokerturnering her og der, så får man måske et par gode bøffer en gang imellem. Man giver en omgang til vennerne, når vi er til hockey eller på vej på udebanetur. Så man kan vel sige, at det bliver brugt på hyggen.

 

Frank: "- Er der et hold, som du har specielt godt styr på? Her tænker jeg f.eks på om du har nemmere ved at finde værdi i AaB kampe? Er det svært at holde neutraliteten og sætte en objektiv chancevurdering uden at have AaB hjertet med i analyserne?

Mike: "Selvfølgelig. Jeg har rigtig gode muligheder for at opsnuse de seneste nyheder omkring AaB-holdet, da jeg som regel bare kan tage til træning derude. Der er ikke lukket, og dermed let at se, om der evt. er nogen spillere, der mangler.
Der er nogen ting, som der er en slags karakter for nogen hold. SønderjyskE rammer som regel en down periode omkring midten/slutningen af november, hvor de indkasserer nogen mærkelige nederlag. De taber sjældent 2-3 kampe i træk, medmindre de er ramt hårdt af skader. Får de en snitter af et andet hold, så håber man, at man ikke skal møde dem i den efterfølgende kamp, for så kommer de med fuld fart, og vil bevise at det var en fejl.

En træner som Björkstrand er der stor respekt om. Giver man ham 20 narkomaner og drankere, så skulle han nok få et hockeyhold ud af dem – vel og mærke et hold, der sandsynligvis ville blande sig i toppen. Jeg er spændt på at se Herning den dag, at Björkstrand æraen er helt slut i Herning.

Det er svært at holde neutraliteten, når det kommer til mit elskede AaB-hold. Derfor kan CV'en måske være sat lavere end normalt, da jeg ikke vil have, at det skal se ud som om, at jeg er overgearet på AaB, og at det er et spil med hjertet. Jeg er dog heller ikke bleg for at spille mod AaB,  hvis jeg får oplysninger om skader eller andet, der favoriserer modstanderen.

De sjællandske hold er svære at blive kloge på. Et hold som Rødovre har jeg meget svært ved at læse, da det er meget lidt, som der kommer ud den vej fra. Ligeledes med Herlev. Kelloggs har været en god hjælp omkring Copenhagen Hockey, hvor han har fingeren på pulsen.
Så skulle være én, der har fingeren på pulsen i Rødovre og Herlev, så hører jeg gerne fra dig, så jeg kan blive klog på de hold også.

Frank: "- Det kan nogle gange være svært at nå at fange de gode odds fra dine analyser, da bookmakerne ofte slasher odds. Hvad er din holdning til den problematik?

Jeg synes, at det er svært for det er en lille liga i forhold til fodbold, og der skal sandsynligvis ikke de store indskud til for at skævvride markedet markant. Jeg bruger ikke de asiatiske bookmakere til dansk ishockey, da det er forholdsvis små indskud, som de tager imod, inden markedet har sagt sig. Dog er Sporitngbet gode til at komme med gode odds, og der er en god startlimit, hvor de fleste kunne være med. Også bwin (da der ikke var licensmarked) lå rigtig godt med.
Jeg kan huske et par kampe, hvor jeg havde analyse ude på, hvor markedet ikke har samme oplysninger, som jeg havde. I den ene kamp for nogen år siden startede markedet omkring odds 3,60 på udeholdet, og endte i odds ca. 1,80.
Lige op til jul var der kampen i Herning, hvor SønderjyskE var på besøg. Markedet havde ikke fået med, at Herning manglede en del spillere grundet U20-VM og skader, så SønderjyskE startede i odds 2,35, men endte vist nok omkring 1,60.

Jeg synes, at det nogen gange er morsomt, at jeg med en analyse på en kamp, kan have så stor indflydelse på oddset ved så store bookmakere, der er på markedet.

Frank: "- Hvordan ser fremtiden ud for dansk ishockey?
Uden at have undersøgt det nærmere, så ladet det ikke til, at der er den store interesse (udover finalekampene), klubberne kæmper økonomisk, men hvordan ser du udviklingen?

Mike: "- Der er kommet mere styr på økonomien i dansk ishockey, end der var for ca. 3-4 år siden. Nu skal alt godkendes af unionen, som holder styr på det hele. De fleste skeletter er kommet ud af skabene, og man har indset, at talentudvikling er vejen frem i dansk ishockey.
Det gavner også vores ungdomslandshold, at der er flere unge spillere i ligaen, hvor de udlændinge, som der bliver hentet ind skal gøre en forskel og være med til at udvikle de unge knægte.
Finanskrisen har været skyld i meget, men umiddelbart tror jeg, at den har været god i forhold til ishockey.
SønderjyskE har spændende spillere på vej frem, og som altid så har Herning den næste række af unge talenter klar til eliten, når de nuværende smutter til Sverige eller Canada for at spille ungdomshockey der.

Jeg ser den danske liga, som en udviklingsliga. Man ser mange udenlandske spillere, der kommer en enkelt sæson, og så tager de videre til Sverige eller Tyskland, hvor niveauet er højere...

 

--------------

Mike kigger nu mere nervøst på storskærmen, hvor nationalmelodien er ved at gå i gang. Jeg ved, at når først pucken rammer isen, så er Mike dybt optaget af kampen, så vi får bestilt en frisk omgang fra baren og sætter os til rette til en spændende ishockey-kamp.

 

Mange tak til Mike for at stille op hele to gange, og kom endelig med spørgsmål til Mike, hvis der er noget I gerne vil høre mere om.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt