Blog » Ingen Champions League Fest i Parken

Ingen Champions League Fest i Parken
Af Frank, Brasilien, Ons. 22. aug. 2012, 18:40
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (2) Til kommentarer

Vi havde set frem til et Champions League brag i Parken, hvor FCK skulle vise, at de ikke kun er førende på grønsværen, men også kan vinde slaget på lægterne. Særligt efter endnu en sørgelig New Firm kamp mod rivalerne Brøndby var det nødvendigt at få kickstartet fansene efter stemningsboycuttet.

 

Der var dækket op til den store internationale begivenhed, og det skulle have været årets kamp i Parken, hvor de stolte FCK Løver skulle op mod franske Lille i den afgørende kvalifikationsrunde til Champions League.

Der står adskillige millioner på spil mod Lille, og adgangen til det forjættede Champions League vil få stor betydning for klubben; ikke kun i år, men også i de kommende vigtige transfervinduer.

 

"HVIS DET HER DET ER FESTEN, SÅ ER FESTEN FORBI"

Men det blev en fuser; også selvom FCK spillerne gjorde deres bedste for at give publikum en dejlig aften ved at kæmpe sig til en forrygende 1-0 sejr mod de franske favoritter. Men spillernes bedrifter på grønsværen blev ikke mødt med samme imponerende indsats fra fansene på lægterne.

 

I dagene op til Lille kampen havde FCK og den officielle fanklub ellers forsøgt at sparke festen igang:

 

"Fanklubben opfordrer alle til at komme i PARKEN, og vi opfordrer alle til at bidrage til stemningen så meget som overhovedet muligt. Spillerne fra Lille skal vide, at de er kommet til F.C. Københavns hjemmebane!"

 

Til tidligere Champions League kvalkampe mod Ajax, Rosenborg og Benfica har FCK haft fordel af en fyldt Parken. Det kunne man også forvente denne gang, men spillerne blev svigtet. Kampens betydning og vigtighed nåede ikke ud til fansene, da blot 15.654 tilskuere valgte at sætte sig til rette i en halvtom Parken.

Det er voldsomt skuffende. Der var således mødt godt 20.000 op i Parken sidste år til CL kvalkampen mod Viktoria Plzen fra Tjekkiet og selv uåagtede Apoel fra Cypern trak flere FCK fans i Parken i ´09 kval-kampen.

 

           ----------------------------------------------

Jeg skylder lige at tilføje, at jeg ikke selv var tilstede i Parken og kommentarer fra FCK fans er meget velkomne. Bemærk denne blog er personlige observationer og synspunkter. Det er ikke facts!

          --------------------------------------------------

 

Men ikke kun det lave antal fans på lægterne kan kritiseres.

Først troede jeg, at der var arrangeret en større omgang gemmeleg for det var meget svært at få øje på opbakningen. Herefter gik det op for mig, at Parken måtte være centrum for et rekordforsøg i stilleleg!

 

Der var godt nok stille i store dele af kampen! Og det forstår jeg ikke.

Der burde være en ret festlig stemning hos FCK fansene, der vader i succes med en ny ubesejret træner, en mere charmerende spillestil med nogle nye spændende profiler. Det burde være blevet noget sjovere at gå gennem tælleapparaterne for at følge og støtte FCK.

Jeg er da også overbevist om, at de 15.000 tilskuere følte sig godt underholdt i de 90 minutter. De bidrog ikke selv med meget til oplevelsen, og det vil være synd at sige, at spillerne ligefrem blev båret frem til sejren.

 

SÅDAN SKAL DET GØRES!

For et par år siden var jeg ude med kritik af Brøndby fans, og i den forbindelse blev jeg af brugeren Scheuermann godt opmærksom på Brøndby´s opbakning til Vestegnens Helte i Euopa League kampen mod Sporting Lissabon.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Q2EWHJKtiXc

 

Det er måske for optimistisk at forvente sådan en kulisse hver gang FCK går på banen i Parken, men FCK fansene bliver nødt til at finde et kompromis mellem stillelegen og så denne imponerende opvisning af Brøndby fansene.

Ellers bliver det ganske enkelt for stemningsforladt, og det har hverken spillerne eller Ariël Jacobs fortjent.

 

HVAD KAN DER GØRES?

Den sløje fremmøde undrer også sportschef Carsten V. Jensen

 

"Selv om Lille er en storklub, har den åbenbart ikke så stor appel hos publikum Men nu vil jeg da håbe, at den indsats, spillerne leverede, får flere til at komme til fodbold. Og jeg må da sige, at de tilskuere, der dukkede op, leverede en flot opbakning. De larmede, som om de var dobbelt så mange."

 

Den sidste bemærkning er jeg så ikke enig i, men det kan da være, at der var et vuvuzela-agtigt filter, der blokerede stemningen i at ramme tv-stuerne.

Og selvfølgelig vil der være "larm", når 15.000 fans fejrer en 1-0 sejr, men det var ikke i nærheden af det, vi så tilbage ved Brøndby - Sporting Lissabon kampen.

 

Jeg er heller ikke enig i, at Lille skal være trækplasteret. Det bør vel være FCK, der fylder Parken, og ikke kun ske, hvis Wayne Rooney, Lionel Messi eller Cristianó Ronaldo kommer forbi.

Carsten V burde se mere på, hvad FCK har gjort for at få fansene med på Champions League vognen.

 

Horsens direktør Henrik Ravn har f.eks valgt at sætte deres entrépriser ned til Europa League kampen, som sjovt nok også er mod Sporting Lissabon.

 

"Hjemmekampen mod Sporting Lissabon skal være en fest for hele Horsens, og vi vil rigtig gerne have udsolgt på vores hjemmebane, så vi har valgt at sætte priserne ned til 150 kroner for voksne og 80 kroner for børn og pensionister. Det er en meget vigtig og historisk kamp for os som klub, og forhåbentlig kan vi byde vores portugisiske gæster velkommen til en hjemmebane klædt i gult."

 

Det skal nok få lokket lidt flere til at møde frem, og det er da et initiativ, der viser, at Horsens har en interesse i at trække flere til deres kampe.

Brøndby tabte alligevel 3-0 til Sporting Lissabon tilbage i ´10, så det er ikke sikkert, at Horsens får gevinst på banen med deres Europa League eventyr.

Men det er sandsynligt, at flere nye fans vil vælge også at møde op til kommende kampe, når de først én gang har oplevet et fyldt CASA Arena i Horsens.

 

Hvad er det værste, der kunne ske, hvis Carsten V havde sat priserne ned? Givet halv pris til alle fans iført FCK trøjer? Gratis adgang for børn/pensionister eller det ville måske pynte lidt på kulissen, hvis der var gratis adgang til kvinder (med eller uden FCK trøjer). Hvad med særlige arrangementer i forbindelse med kampen (Måske ikke lige Rasmus Seebach eller Coldplay).

 

Lynge Jacobsen sendte for et par sæsoner siden busser rundt i det nordjyske for at indsamle AaB fans til at sikre overlevelse, så Carsten V har stort set frit valg på alle de kreative hylder for at tiltrække fansene.

 

Det interne slagsmål med nye drastiske tiltag overfor fansene kan helt klart have negativ påvirkning på tilskuertal og den sløje opbakning, og det er en problemstilling klubberne skal have løst med fanklubberne for igen at få stablet en ordentlig fest på benene i Parken.

 

FCK kunne have gjort mere for at sikre den maksimale opbakning, men det er i sidste ende fansene, der svigtede med deres ringe fremmøde og beherskede opbakning.

 

Forresten stort tillykke til FCK med sejren over Lille.

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt