Blog » Hvad nu Bendtner?

Hvad nu Bendtner?
Af Frank, Brasilien, Tor. 13. dec. 2012, 23:21
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (16) Til kommentarer

Havde det været Mads Junker, Ken Ilsø, Nicklas Pedersen eller Nicki Bille, så havde det nok været mere eller mindre ligegyldigt, hvad disse angribere nu fik tiden til at gå med, men der har længe været store bekymringer om landsholdets store angrebsstjerne Nicklas Bendtner.

Skiftet til Juventus har langt fra været nogen succes, og der kan være lang vej tilbage til toppen for den selvsikre striker.

Bendtner står nu overfor en lang skadespause, hvor han sandsynligvis bliver sendt tilbage til Arsenal og risikerer at miste landsholdspladsen.

Kunne et skifte til FCK måske blive løsningen eller hvordan skal Nicklas Bendtner komme på rette spor igen?

--------------------------------------

Løst krudt hos The Gunners og fiasko i Sunderland

De sidste par sæsoner i Arsenal var frustrende for en Nicklas Bendtner, der desværre røg ind i en drilsk lyskenskade og herefter yderst sjældent ramte netmaskerne.

 

Arsene Wenger måtte også ofte henvise ´Big Ben´ til bænken, og det stod dermed klart, at den danske angriber i sommeren 2011 skulle kickstarte karrieren ved at finde ny klub. Rygterne kørte lystigt i pressen om interesserede storklubber som Dortmund, Bayern München og Milan.

 

Det skulle vise sig, at næste stop blev lidt mere beskedne rammer, men det blev alligevel modtaget med optimisme, da Sunderland i sidste sekund af transfervinduet fik stablet en lejekontrakt på benene.

I Sunderland blev det til en del mere spilletid under Steve Bruce, men bolden kunne stadig ikke rigtig finde vej til netmaskerne, og en barnlig opførsel udenfor banen gjorde det let for Sunderland ledelsen at skrotte deres blonde bomber.

 

Så Sunderland viste sig ikke at være et godt match for den ambitiøse Bendtner, men det var heller ikke en mulighed at vende tilbage til Arsenal, der godt nok havde solgt Robin van Persie, men også allerede fyldt angrebspladserne med tyske Podolski og den franske topscorer Giroud.

 

"Clearly, He´s not the top player we wanted"

En god præstation mod Portugal ved EM slutrunden, og et opsigtsvækkende Paddy Power-trick, satte yderligere gang i transferrygterne.

Trods den manglende succes i Sunderland kunne Bendtner endda tillade sig at opstille en række kriterier for den kommende klub.

Det skulle i første omgang være en Champions League deltager, og så udtalte Bendtner også selv, at det var vigtigt, at han kom til at spille fast.

 

Blandt rækken af interesserede klubber var Frank Arnesens Hamburger SV og italienske Fiorentina og Siena, hvor der sandsynligvis ventede masser af spilletid, men ikke så meget Champions League bold.

 

Imens stod de forsvarende italienske mestre fra Juventus og manglede angrebsforstærkninger. Juve fansene håbede på, at en Cavani, Llorente, Suarez eller endda van Persie ville vælge Fiat klubben.

Men sportsdirektør Guiseppe Marotta fik ikke bid på et ret frossent transfermarked, så i sidste ende måtte Torino-klubben tage til takke med Nicklas Bendtner.

Den italienske presse og ikke mindst fansene undrede sig over, at en kasseret Arsenal spiller, der ikke var god nok til Sunderland virkelig var den rette signing for en storklub som Juventus.

 

Marotta måtte på banen og forklare, at da alle andre handler gik i vasken blev Bendtner hentet på en låneaftale som back-up, hvis mesterklubben skulle blive ramt af skader og karantæner.

Det stod også hurtigt klart, at Vucinic, Giovinco, Matri og Quagliarella alle stod foran danskeren i angrebskøen.

 

Så det er som forventet ikke blevet til meget spilletid i Juventus, og fansene på det nye Juventus Stadium er heller ikke blevet omvendt i de få kampe, hvor træner Antonio Conte har sendt Bendtner på grønsværen.

 

Fifteen Minutes of Fame

Nicklas Bendtner kunne have indtaget helterollen i Parken, da Juventus kom på besøg i Champions League kampen mod FC Nordsjælland. Bendtner fik sidste kvarter på banen ved stillingen 1-1, men det blev heller ikke til scoring i den stribede Juventus trøje denne gang.

I de øvrige CL kampe har Nicklas Bendtner oftest været helt udenfor truppen. Så hvis Bendtner virkelig skiftede til Juventus for at spille Champions League, så fik han da i det mindste de 15 minutter i Parken. 

 

I Coppa Italia kampen mod Cagliari var Bendtner så endelig med fra start, og det var ved at være sidste chance for at overbevise Antonio Conte. I slutminutter af første halvleg må Big Ben dog bæres fra banen, og i dag (13.dec) kom så meldingen om en lyskeskade, der vil holde Bendtner ude i 3 måneder.

Lyskenskader er yderst alvorlige, da det er vanskelig at komme tilbage på samme niveau, som Fernando Torres, men også Bendtner selv kender til, da Morten Olsen måtte sende en halvskadet Bendtner på banen ved VM slutrunden i Sydafrika.

 

La Vecchia Signora synger på sidste vers

Tilbage i oktober overvejede Bendtner selv at søge væk fra Juventus fra 1.januar, da han ikke var tilfreds med at sidde på bænken.

Det var et frygteligt klubvalg til at begynde med, men selvopfattelsen står åbenbart ikke mål med talentet, og Bendtner havde nok ikke forventet at ende som reserve hos Den Gamle Dame.

 

Men med den lange skade kan det nu være Juventus, der sparker Bendtner ud, og ophæver lejeaftalen fra januar.

Arsene Wenger står ikke med åbne arme og byder velkommen i London.

Et halvt år som fodboldturist på Emirates Stadium kan koste Nicklas Bendtner pladsen på landsholdet, da Morten Olsen sandsynligvis må indstille sig på at må finde en  afløser til de afgørende VM kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien i marts.

 

I transfervinduet næste år er Nicklas Bendtner tvunget til at være mere realistisk i klubvalget. Det var naivt at tro på en fast plads i Juventus; selvom det absolut ikke er sikkert, at et skifte til HSV, Siena eller Fiorentina ville have været en succes. Men opholdet i Juventus var dømt til at mislykkes fra start, da Antonio Conte, meget forståeligt, ikke havde tænkt sig at satse på Bendtner, der tilgengæld ikke ville acceptere en bænkeplads.

 

Hvad med FCK?

Kunne FCK gøre et scoop og redde Bendtner fra Arsenal bænken?

Det ville være fedt for en kriseramt Superliga, men måske ikke så attraktivt for Nicklas.

Næste sommer er Bendter stadig kun 25 år, og det lyder ikke umiddelbart fristende at tage nogle gevaldige skridt ned af karrierestigen. Det vil virkelig være en enorm omvæltning at skulle udskifte Serie A med den danske Superliga, men spørgsmålet er, om Frank Arnesen og de andre tidligere interesserede stadig vil stå klar med kontrakttilbud næste sommer.

Hvis alternativet viser sig at være en lejeaftale med Sporting Lissabon, Evian eller Groningen, så kunne et ophold i FCK da være et fornuftig valg.

 

Topklubberne står med garanti ikke i kø, og EM scoringerne mod Portugal er efterhånden længe siden. I den britiske presse er Bendtner altså lidt af en joke, og der har godt nok ikke været mange højdepunkter til salg-dvd´en på det seneste.

Så måske ville det slet ikke være en helt vanvittig idé at overveje et skifte til det kommende mesterhold Football Club København med direkte CL billet.

Bevares Bendtner er for god til Superligaen, og det vil kræve en massiv lønnedgang, men på den anden side vil Bendtner være superstjernen i ligaen og have gode chancer for at finde målformen i Haderslev, Horsens og Herning. Desuden kan han benytte næste års Champions League turnering som udstillingsvindue.

 

I sommeren 2014 er Bendtner fri af den 5årige kontrakt med Arsenal og kan dermed skifte transferfrit efter en succesfuld sæson hos FCK.

Det lyder da ikke så tosset, vel?

 

Nicklas Bendtner i tal:

2012/2013: Juventus; 9 kampe, 0 mål (7 Serie A kampe)

2011/2012: Sunderland: 30 kampe, 8 mål (28 Premier League kampe)

2010/2011: Arsenal: 32 kampe, 9 mål (17 Premier League kampe)

2009/2010: Arsenal: 31 kampe, 12 mål (23 Premier League kampe)

2008/2009: Arsenal: 50 kampe, 15 mål (31 Premier League kampe)

2007/2008: Arsenal: 40 kampe, 9 mål (27 Premier League kampe)

2006/2007: Birmingham: 48 kampe, 13 mål (42 Championship kampe) 

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt