Blog » Hvad er fodbold?

Hvad er fodbold?
Af Loft, Lør. 14. jan. 2012, 00:36
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog


Først og fremmest skal det siges, at meningen med denne tekst ikke er at overbevise nogen om noget. Formålet er at få jer læsere til at reflektere over fænomenet fodbold, betydningen af dette i jeres hverdag (hvis der er nogen) og ikke mindst jeres tilknytningsforhold til Betxpert og betting i al almindelighed.

 

Til alle jer, der ikke ved, hvad fodbold er, kommer her en forklaring: Fodbold er en sportsgren med 2 hold, bestående af 11 (færre kan også gøre det) spillere på hvert hold. Spillet er underlagt en række forskellige regler – eksempelvis offside, frispark gives ved bl.a. at hive i trøjen (man må godt hive i sin egen og medspillerens trøje, lidt dumt dog, men ikke i modstanderholdets). Spillet inkluderer desuden to mål, én bold, fire hjørneflag……….                      

 

Jeg kunne fortsætte sætning efter sætning med at forklare præcist hvad fodbold er, men det vil jeg – heldigvis, vil nogen formentlig mene – ikke gøre. For det første ville jeg aldrig kunne forklare det hele, og for det andet er det heller ikke meningen med dette indslag.

 

Ønskede I oprigtigt at vide mere om fodbold henvises til Wikipedia’s http://da.wikipedia.org/wiki/Fodbold ;)

 

Under normale omstændigheder er fodbold jo bare fodbold. Det er som sådan ikke noget, der behøver yderligere forklaring. Måske er det fordi, vi alle tænker ens når det kommer til fodbold. Det kan også være fordi, vi vælger at tage betydningen af fodbold for givet. Eller fordi vi mener at fodbold bare et spil.

 

 Dog kan fodbold være meget mere (eller meget mindre for den sags skyld) end en sportsgren. Reglerne kan forklares, men det fodbold i virkeligheden er og dét det betyder, er op til den enkelte.

 

Det kan være ens arbejde (hvis man da nogensinde kan kalde fodbold for arbejde); det kan være noget, man kun ser på om søndagen; noget man drømmer om; et redskab mod et bedre liv; noget man better på; det kan såmænd også være det man spiser til morgen-, frokost-, og aftensmad. Det kan være alt det, du har lyst til at gøre det til.

 

Personligt for undertegnet gælder at fodbold ikke blot er underholdning, noget man spiller 3 gange om ugen, eller noget man kan spille på (med stor hjælp fra Betxpert i øvrigt). Det er derimod et sprog, jeg tror på, vi alle i en eller anden udstrækning forstår. Spillet spilles ud fra fundamentale principper på kryds og tværs af landegrænser, men med så mange forskellige små nuancer og facetter. I Elfenbenskysten spilles fodbold med fysisk styrke, i Spanien tekniske finurligheder, i Danmark taktisk forståelse. Denne klassificering af fodbold giver imidlertid slet ingen mening, for man kan, i min optik, ikke putte fodbold i kasser. Det hele er en stor vælling.

 

Dog kan jeg heller ikke definere fodbold ud fra en enkelt betegnelse (selvom folk nok vil være uenige) – eksempelvis handler fodbold, for undertegnet, ikke kun om at enten vinde, at nyde selskabet af sin sociale omgangskreds, at øge likviditeten på sin bankkonto eller at komme i form. En god filosofisk forklaring kunne være, at under havet mødes alle øer. Med det menes at fodbold består af noget grundlæggende (kunne være regler), men kan komme til syne på mange forskellige måder (når eks. dommerne dømmer forskelligt).

 

Samtidig har man konstant mulighed for at lære mere om fodbold – man kan ikke vide alt. Dette med læring gøres jeg konstant opmærksom på, når jeg læser analyser eller blogs her på siden. Men netop alle disse forskellige meninger med fodbold gør det til en skøn del af livet. Nogen vil til det sige, at jeg er gået fuldstændig fra forstanden, og at fodbold blot er et spil. Andre vil sige (uden overhovedet at ville fornærme principperne bag religion) at fodbold er en religiøs overbevisning, man lever og ånder for (kunne være Mourinho). Efter min mening er ingen af disse fortolkninger forkerte, så længe at det yder merværdi til pågældendes hverdag.

 

For at tydeliggøre min påstand om at folk forstår fodbold forskelligt, kommer her nogen eksempler. Eksemplerne er kun antagelser fra min side, og de behøver ikke nødvendigvis være sande. Fodboldspillere fra svært fattige lande/miljøer ser måske fodbold som et middel til et bedre liv, samtidig med at det giver dem muligheden for at forsørge deres familie. Andre, kunne være TV-organisationer, ser fodbold som en forretning kun med henblik på at tjene penge. Os på Betxpert ser fodbold som bl.a. underholdning eller hvad?

 

Nu sidder I sikkert og tænker, hvad er det overhovedet, han vil have os til at sige. Pointen er naturligvis ikke at spørge ind til jeres privatliv. Fokus ligger på spørgsmål såsom: Er fodbold blot et spil? Er fodbold kun underholdning, og hvad gør dét i det hele taget underholdende/spændende ved sporten? Er fodbold kun sjovt når man har bettet? Er fodbold en mulighed for et bedre liv og på hvilken måde? Handler fodbold om prestige? Er fodbold blevet en for stor del af samfundet eller måske en for stor del af jer selv – så stor at man glemmer andre ting i hverdagen? osv.osv.

 

Jeg er udmærket klar over, at alle de forskellige spørgsmål måske gør det hele lidt uoverskueligt, men det var også lidt pointen med indslaget. Det er helt op til jer selv at stille og svare spørgsmålene.

 

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at I har noget på hjerte, men alligevel vælger jeg at spørge: Hvad er fodbold egentlig for jer derude? – husk på at ingen forklaringer er forkerte, og at alt har interesse – også selvom I synes at fodbold er overvurderet, får for mange tv-minutter eller kun handler om at tjene penge J

 

Dette er mit første blogindslag og konstruktiv kritik er mere end velkommen! Undskylder for fejl, mangler mv.

 

Seneste blogs fra Loft
14/01-2012 00:36 Hvad er fodbold?

Læs kommentarer (0)


Brugerprofil

Loft Loft har deaktiveret visning af online/offline status

Fra Farum
Bruger siden 8. oktober 2008


Formen:

Brugertip-statistik

  30d 90d 2018 Total
Tilbagebet. 0% 0% 0% 140%
Balance 0.00 0.00 0.00 +2.42
Hitrate 0/0 0/0 0/0 3/6
Hovedside/aktuelle tips
Statistik
Tidligere tips
Blog


Detaljeret statistik

 

Fodbold

Champions League
0%
0%
0%
385%
0.00
0.00
0.00
2.85
0/0
0/0
0/0
1/1
Danmark - Superligaen
0%
0%
0%
69%
0.00
0.00
0.00
-1.25
0/0
0/0
0/0
1/4
Spanien - Primera Division
0%
0%
0%
182%
0.00
0.00
0.00
0.82
0/0
0/0
0/0
1/1

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt