Blog » Henrik Jensen Raus!

Henrik Jensen Raus!
Af Frank, Brasilien, Tir. 16. aug. 2011, 18:52
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (70) Til kommentarer

CHAMPIONS LEAGUE MÅLSÆTNING I BRØNDBY

Inden sæsonstart var der optimisme i Brøndby lejren. FCK var selvfølgelig klare mesterskabsfavoritter, men de nyankomne Jan Lockhart og Ole Bjur forventede, at Henrik Jensens tropper ville give "Løverne" kamp til stregen denne gang. Det er ikke gået ubemærket hen på Vestegnen, at også sølvmedaljer vil give mulighed for Champions League og målsætningen var klart, at forbedre sidste sæsons bronzemedaljer.

Brøndby var tilbage med et skræmmende mandskab!

 

"Jeg tror for det første, at vi kommer tilbage til de tider, hvor modstanderen, når de kommer ind på Brøndby Stadion på forhånd er ret nervøse; de er på forhånd psykologisk bagud på point. Vi er på vej tilbage til at søge den meget aggressive og meget offensive stil, især på hjemmebane. Jeg tror, vi kommer til at byde fans og sponsorer velkommen til en sæson fyldt med offensiv, optimistisk fodbold; forhåbentlig rigtig godt spil og en masse sejre på Brøndby Stadion. Det er det, jeg håber og i høj grad tror på, vi kommer til at opleve i den kommende sæson."

- Jan Lockhart

 

Allerede 5 spillerunder inde i sæsonen taler man ikke længere om Champions League i Brøndby. I glimt har man kunnet se det flotte offensive spil, men konklusionen er ganske enkelt, at Brøndby langt fra har truppen til en topplacering. Indtil videre har det været modstanderne, der har stået for underholdningen på Brøndby Stadion og stemningen er vendt i klubben. Faktisk taler Jan Lockhart nu i stedet om, at der kommer til at gå en 2-3 sæsoner inden Brøndby igen kan blande sig i toppen af Superligaen!

 

Den udmelding kan man så sammenligne med ambitionen om Champions League: "Det ville polstre økonomien overnight at nå Champions League. Vi har et sindssygt stort fokus på den andenplads, men objektivt set er der to andre hold, der også har mulighed for at nå den."

 

Planen for denne sæson var at kæmpe med OB og FCM om den vigtige andenplads, men efter 5 spillerunder har Brøndby så allerede lagt Champions League ambitionerne på hylden.

 

"Jeg er sikker på, at der kommer flere end Thygesen" - Jan Lockhart

 

Problemerne begyndte på transfermarkedet. Jan Lockhart har ikke kunnet levere de lovede stjernespillere til Henrik Jensens trup. Han understregede overfor Brøndby fansene inden sæsonstart, at de vil kunne glæde sig til "en mere motiveret og homogen trup, med tilgang af et par nye profiler". Det er i det hele taget meget tankevækkende at opleve Jan Lockhart forklare, hvordan hele transfermarkedet hænger sammen; at det nu er et købers marked og kvalitetsspillere i dag koster mindre end tidligere, og der vil snart ankomme forstærkninger til Vestegnen.

 

Hvorfor er Henrik Jensen fredet i Brøndby?

Den uerfarne Jan Lockhart har bestemt et stort ansvar for krisen. Henrik Jensen gik hele sommeren og ventede på de lovede kvalitetsspillere, mens fansene prøvede at gætte sig frem til, hvem ville dukke op i Brøndby trøjen ved sæsonstart. Specielt Morten "Duncan" Rasmussen og Anthony Ujah var øverst på ønskelisten hos Brøndby fansene, og pludselig kom også en engelsk hegdefond på banen med udsigt til massive indkøb.

 

Der er ingen Duncan, Ujah eller engelsk hegdefond i Brøndby, som indtager en meget uvant bundplacering med en foreløbig 10. plads i Superligaen. 

Alligevel er trænerfyring overraskende nok ikke et tema i Brøndby IF. Selv et skuffende exit i Europa Cup og bundplaceringen er ikke noget, der varmer sædet under Henrik Jensen.

 

Situationen i Brøndby ligner ellers noget man har set før. De bærende spillere slår op i banen i de afgørende situationer, der er kollektiv kollaps, ringe moral og spillerne kæmper ikke for sejren.

Kent Nielsen blev smidt på porten for at bringe Brøndby i nogenlunde samme krise tilbage i 09/10 sæsonen.

Men Henrik Jensen bør ikke være bekymret, hvis man skal tro sportschef Ole Bjur:

 

”- Han sidder sikkert, godt og solidt. Henrik er vores træner og manden, der skal bringe os videre - både på den korte og lange bane.”

 

Det kan undre, at Ole Bjur på denne måde har valgt at gå all-in på Henrik Jensens taktiske fodboldfærdigheder. Der er absolut intet på grønsværen eller resultattavlen, der viser, at den sympatiske Henrik Jensen er den rette cheftræner til at få Brøndby tilbage på sejrskurs. Han har nu haft ansvaret for taktikbrættet siden marts 2010, og Henrik Jensen deler et stort ansvar for den nuværende krisestemning i truppen.

 

Forklaringen på krisen skulle være, at Brøndby truppen lige nu er for smal; den er ikke i balance og ganske enkelt ikke god nok. Det har udviklet sig til at være en acceptabel holdning, og det er anerkendt, at man faktisk ikke kan forlange bedre præstationer fra denne begrænsede trup, der i øvrigt er midt i en genopbygningsfase.

Det er således ikke Henrik Jensens skyld, men derimod sætter den beskedne økonomi en naturlig stopper for sejrene på banen.

 

Det argument holder ganske enkelt ikke. Kun FCK og OB har på papiret et bedre spillermateriale end Brøndby. Heller ikke den økonomisk situation kan retfærdiggøre krisen. De fleste sportsdirektører ville jublende bytte plads for at få samme økonomiske muligheder, som Jan Lockhart har. På transfermarkedet er f.eks. AaB, Horsens og SønderjyskE lysår fra Vestegnen. Derfor kan hverken økonomi eller trupbredde forklare pointtab på Brøndby Stadion til disse ellers overkommelige gæster.

Henrik Jensen får langt fra det optimale ud af Brøndby truppen, der trods alt indeholder adskillige profiler, som de øvrige Superligaklubber burde misunde.

Vi har tidligere set, hvordan Tom Køhlert fik Brøndby tilbage på toppen efter en katastrofal periode under René Meulensteen. Tom Køhlert fik vendt krisen og afleverede Brøndby på førstepladsen ved vinterpausen 08/09, indtil Kent Nielsen startede en ny nedtur.

 

I dag er det utopi at forestille sig, at Brøndby skulle kunne spille med om Champions League billetter, og det har Henrik Jensen et stort ansvar for.

 

NY TRÆNER VEJEN FREM

Udover en forbedring af sidste sæsons bronzemedaljer, så havde man nok også forventet et Europa Cup eventyr efter skuffelsen mod Sporting Lissabon sidste år. Alle skubber ansvaret fra sig, Henrik Jensen klager over en smal trup, mens Jan Lockhart afviser, at han har fejlet og faktisk mener, at Brøndby følger planen og er kommet forstærket ud af transfervinduet:

 

”Man kan ikke aflæse det fra pointtabellen, men nøgternt bedømt har vi en stærkere trup nu, end vi havde i 2010.”

-Jan Lockhart

 

Men hvis spillermaterialet er stærkere end sidste år, så peger pilen igen tilbage på Henrik Jensen, og Brøndby må overveje om de har den rette cheftræner til at skaffe klubben i Champions League.

Bedømt ud fra sæsonstarten og præstationerne mod Ried er Henrik Jensen dumpet og burde stå til en fyreseddel i Brøndby. Det er de færreste cheftrænere, der kan overleve sådan en krise, hvor truppen virker til at falde fra hinanden.

 

Lars Olsen bør være på speed-dial på Vestegnen, mens også Auri Skarbalius kan ende med at få rollen som cheftræner for Brøndby IF. Det er nødvendigt at tilføre ny gejst og lægge skuffelserne bag sig. Det er måske ikke fair, at Henrik Jensen tager hele skraldet for krisen, men hverken fans eller ledelse kan acceptere at spillerne ikke er i form og render umotiverede på plænen og slå op i banen ved den mindste modgang.

 

Seneste blogs fra Frank, Brasilien
22/03-2016 23:35 Inside Studio: Mr. Profit
30/12-2014 19:53 Fodboldåret 2014
24/11-2014 12:21 "Kyllingen" Kenn Hansen
18/06-2014 13:46 VM2014 - set fra sofaen
23/04-2014 01:46 Miranda - det oversete forsvarsgeni
20/01-2014 18:21 Longreads om sport
07/12-2013 15:56 VM 2014 Odds-Forslag
27/11-2013 18:18 Inside Studio: Jens Bøye
11/10-2013 18:26 Er Bayern München et low-scoring hold?
20/09-2013 03:14 What the....

Brugerprofil

Frank, Brasilien Frank, Brasilien har deaktiveret visning af online/offline status

Bruger siden 29. maj 2007


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Denne bruger har været kåret som månedens blogger. Klik for at læse mere 

Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt