Blog » Grådige spillere og dumme direktører

Grådige spillere og dumme direktører
Af Rasmus, BetXpert, Ons. 12. sep. 2012, 11:01
0
Du skal være logget ind for at stemme på en blog

Kommentarer (26) Til kommentarer

11. september har "katastrofe" og "tragedie" hæftet på sig efter terror-angrebet for 11 år siden. Men i 2012 huskes dagen i dansk fodbold mest for, at spillerforeningen vandt en sag mod divisionsforeningen, der afgør at klubberne skal betale feriepenge af bonusser og sign on-fees. Dette i sig selv er ikke en nyhed, men det er afgjort at betalingen af feriepenge ikke kan inkluderes i selve betalingen af bonus.

 

Dermed skal Brøndby nu udbetale op mod 23,3 mio. kr. til spillerne, samt en bod på 3. mio. kr. Interessant er det, at den overenskomst der ikke har været overholdt er forhandlet i hus af Per Bjerregaard, som også har udformet kontrakterne til de spillere er nu gør krav. Dumt, tjah...det kan vi vist godt blive enige om.

 

Klubberne har, efter eget udsagn, i god tro udbetalt pension og feriepenge inklusivt i bonus og andre ekstra-betalinger. Teknisk set, er dette tilladt, og spillerne kan dermed kræve feriepengene. Uanset om det står som tillæg i kontrakterne, at feriepengene er inkluderet. Og hvad kan man så udlægge af dette?

 

1. Man skal ikke have ondt af klubberne, for de kendte reglerne og har advokater til at sikre, at alt foregår efter reglerne. De har i den grad dummet sig.

2. Mennesker, herunder også fodboldspillere, er grådige. Mere vil have mere.

 

Et fint eksempel på at ovenstående er sandt er Brøndby IFs aftale med Peter Madsen. "Magic" kommer hjem til Danmark for at afslutte karrieren og skriver under med Brøndby. For at skrive under, betaler Brøndby IF Peter Madsen 8,8 mio. kr. i sign on fee. Et vanvittigt højt beløb for en spiller der anslås til at få 100.000 kr. om måneden. Dog skal dette ses i lyset af, at der ikke betaltes transfer og dermed får spilleren ofte lidt ekstra. I Brøndbys øjne er feriepenge og pension inkluderet i de 8,8 mio. kr. Det mener Peter Madsen ikke og kræver derfor omkring 2 mio. kr af Brøndby IF.

 

En hver lønmodtager skal have dét som denne har fortjent. Klart. Men der må også være grænser. Hvis spillerne har en aftale med klubben om at pengene er inklusiv feriepenge etc. så er det grådigt og direkte usmageligt, at kræve en efterbetaling baseret på en teknikalitet i paragrafferne. Dog er det ualmindeligt dumt af klubberne at være så naive at tro, at spillerne ikke vil udnytte netop dette hul.

 

The rich get richer - og de pressede klubber bliver endnu mere presset. Brøndby og AaB er hårdest ramt og vi vil helt sikkert se, at denne sag vil presse klubberne helt ud hvor det kan ske at de ryger mod afgrunden. For dansk fodbolds skyld, håber jeg personligt at det viser sig, at nogle spillere ikke ønsker at forfølge kravet. Spillere som fortsat er aktive vil formentligt være mere tilbageholdende da det jo kan være deres nuværende arbejdsgiver de går i flæsket på. Et sådant krav vil ikke stille spilleren særligt godt i fremtidige forhandlinger med samme klub.

 

Om ikke andet, så bliver klubberne formentligt klogere i fremtiden. Og spillerne mindre grådige. For denne afgørelse gør, at lønforhandlinger får et nyt aspekt. Et aspekt som kan forventes at sænke bruttolønnen for den gennemsnitlige spiller.

Seneste blogs fra Rasmus, BetXpert
12/09-2012 11:01 Grådige spillere og dumme direktører
23/08-2012 15:35 Brøndby IF - en nedrykker?
14/03-2011 09:17 En dødssynds rejse: Fra CL til DS
01/12-2010 11:05 Nye tider i Brøndby?

Brugerprofil

Rasmus, BetXpert Rasmus, BetXpert er offline

48 år
Bruger siden 29. juni 2003


Formen:

Hovedside/aktuelle tips
Blog


Detaljeret statistik

Seneste blogs

Betvalue & Brasilien
Betvalue & Brasilien
53
Aberdabei (08/12-2017)
Du er sportsinteresseret og tipper nu og da. Som regel hos Danske Spil. Men du kunne egentlig godt tænke dig at blive en rigtig sportsbetter. Og måske score kassen.   ...
08/12
Spørgebloggen
Spørgebloggen
6
Aberdabei (05/12-2017)
Jeg tror ikke på, at J.F. Kennedy blev skudt af CIA eller FBI.   Jeg tror ikke på illuminati.   Jeg tror ikke på, at US selv stod bag ang...
05/12
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
Jagten på den russiske folkesjæl - 1
32
Aberdabei (25/11-2017)
Italien var regerende dobbelte verdensmestre. Men det forekom ligegyldigt, da mere end 4,5 millioner tyske tropper eksekverede historiens største invasion.   Man angreb ...
25/11
Projekt multi 'pengemaskine'
Projekt multi 'pengemaskine'
0
LodSe (21/09-2017)
Lad mig gøre det klart, det er hverken en challenge, leg eller nem måde at tjene penge - det bliver en livsstil. Udover jeg frit og kvit giver 200 kroner af mine egne ...
21/09
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
Europæisk succes - hjemlig fiasko?
0
boghiu.andrei (23/06-2017)
Premier League er overstået og det er silly season i medier. I dag er det dog ikke de sædvanlige transferrygter der skal kigges på, men på om europæisk succes/hø...
23/06
Blogs, oversigt